Torres vysvětlil odchod z Liverpoolu, z neúspěchu viní bývalé majitele

05.02.2011, 11:06
Aktuality
Fernando Torres se po odchodu z Liverpoolu rozpovídal o tom, proč město Beatles opustil, kdo může za poslední neúspěchy jednoho z nejslavnějších anglických klubů a přiznal, že neví, proč by měl být považován za zrádce. Fanoušky alespoň ujistil, že pokud se mu v dresu Chelsea podaří v neděli do sítě Liverpoolu vstřelit gól, nebude ho slavit.

Hvězdný španělský útočník prohlásil, že za nejhorší start Liverpoolu do sezóny za poslední více než půlstoletí mohou dnes již bývalí majitelé Tom Hicks a George Gillet. Podle Torrese byla jejich dvouletá vláda na Anfieldu plná nesplněných slibů. Šestadvacetiletý kanonýr věří, že nové vedení je schopné dostat Reds zpět na výslunní, avšak přiznává, že již nebyl připravený několik dalších let čekat, až se bude Liverpool opět ucházet o nejcennější trofeje. Proto se rozhodl odejít do Chelsea.

"Nový majitel John Henry má své ambice a ví, jak dělat svou práci, aby dostal Liverpool zpět na správnou cestu. K tomu ale bude potřebovat čas a přichází to zrovna ve chvíli, kdy jsem v nejlepších letech," posteskl si Torres. "Svojí situaci jsem vysvětlil, byl jsem ke všem upřímný. Každému jsem z očí do očí řekl, že chci přestoupit do Chelsea. Nedozvěděli se to z tisku, slyšeli to ode mě. Udělal jsem tak asi 10 nebo 12 dní před uzavřením přestupového okna." prozradil pozadí velkého transferu Torres.

"Když máte šanci odejít do týmu, který hraje Ligu mistrů a má šanci ji vyhrát a vy jste ve správném věku udělat pro něj to nejlepší, musíte to udělat," popisoval Torres, proč si vybral právě obhájce titulu. Přestup k Blues nešlo hodně fanoušků Liverpoolu nelibě, dokonce se pálily Torresovi dresy, což El Nino nechápe.

"Myslím si, že označení zrádce nedává smysl. Odehrál jsem tu tři velice dobré sezóny, nechal tu spoustu peněz, nastřílel plno gólů a se vším, co jsem udělal, jsem spokojen," reagoval na chování fanoušků Torres a přiznal, že jediným klubem, který kdy doopravdy podporoval je Atlético. "Když přicházíte do týmu, chcete předvádět ty nejlepší výkony a to je vše. Někteří líbají znak klubu, ale já chci jen střílet góly a dělat svou práci. Nikdy jsem nebyl fanoušek Liverpoolu nebo Chelsea, byl jsem fanouškem Atlética a tím jsem i nadále. Právě jeho znak budu líbat jako jediný," upravil vše na pravou míru odchovanec madridského klubu.

Na závěr Torres odmítl, že by snad mohl žádat, aby v nedělním šlágru s Liverpoolem byl opomenut. Řekl však, že pokud vstřelí gól, nebude ho slavit. "Možná je příliš brzy, abych po fanoušcích žádal vřelé přijetí, nečekám ho. Kdyby ale bylo příliš špatné, tak mě to překvapí."

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (547)

Přidat komentář
smazaný uživatel

největší chyba jeho kariéry

Reagovat
Filip12

neřekl bych chelsea je lepší jak reds

Reagovat
RickNash

1) to je trochu diskutabilní, každopádně Pool má jistější pozici než Čukotka, která bude mít po odchodu Abramoviče hodně velkej problém...

2) O to tu nejde, jde o to, že do Chelsea se nehodí, není pro něj místo, kdežto v Poolu tomu bylo navopak, tým hrál na něj

Reagovat
smazaný uživatel

v soucasny dobe to diskutabilni neni, ale uvidime dal

Reagovat
RickNash

jde o to, jak definuješ to "lepší". Je výš v tabulce, má možná lepší kádr, ale všechno to stojí na Rusákovi. Absolutně celej tým, celý jeho fungování je na tom závislý a pokud se zejtra umře a dědic bude vědět, co s těma penězma, tak Chelsea nezvládne ani do června platy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže kdyby odešel Abramovič od Chelsea tak nevíš kdo po něm klub převezme. Dneska stojí na něm a zítra může stát na někom jiném, třeba stejně tak dobře zaopatřeném. Takže to je taky dost diskutabilní....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Jenže až Abramovič odejde tak to Torres už bude dlouho ve fotbalovém důchodu

Reagovat
smazaný uživatel

kdo ho tam pošle?

Reagovat
RickNash

birminghamskej řezník Martin Taylor, ten s tim má zkušenosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

To ovšem nevíš... (Stejně jako to nevím já, že... )

Ale může se toho stát dost a dost, Abramoviče to může přestat bavi, může ho zradit sdríčko a prachy zdědit nějakej rozmunej obchodník, může si na něj došlápnout ruská vláda...

A Chelsea má platy a hráčskou politiku nastavenou tak, že se bez jeho prachů neobejde... Je to obří riziko

Reagovat
Mimalu

Tak jasné no, ale dejme tomu že asi víc pravděpodobná je verze, že Chelsea bude dál jeho hračka

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš ??? Chelsea na jeho pěnezích nestojí ... minulou sezonu vykázala Chelsea Zisk 3Miliony Liber ... takze urcite nestrada a je samostatna , Abramovic pouze dava penize na nakupy ... kdyby odesel z chelsea tak mozna nikoho nekoupijou ale urcite nezkrachujou , Navic Torres se splati z penez za jeho dresy ktery jsou hodne zadane

Reagovat
RickNash

1) zisk? Ano, ale ten zisk jí je na dvě věci, když do ní třetinu příjmů napumpuje Rusák.

2) Rusák Chelsea oddlužuje pravidelně (platí monstróní přestupy) - bez jeho a jeho prachů se přestavba konat nebude.

3) Chelsea by bez něj mohla fungovat dál, určitě však ne na téhle úrovni. Třeba ty smlouvy jsou šílený a neudržitelný pro jakejkoli "normální" tým. Současná Chelsea se prostě bez Rusáka neudrží na součaný pozici a nebudou prachy na přestupy a ani na část platů.

4) Chelsea ty prachy potřebuje, aby mohla hrát na součansé úrpvni. Tím si liší od velkoklubů jako Barca nebo Arsenal.

5) Za Torresovo dresy dvyděláte 50 000 000 liber? Tak to asi hodně těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1) Zisk je čistý bez pumpování peněz...

2) Stejně tak letní přestupy šly z kasy CFC, jenom ty zimní šly z jeho účtu. Pravidelně oddlužuje? Ano, oddlužil CFC loni, ted je dluh 70mil za Torrese s Luizem. Pokud je zaplatí, CFC dluh nemá.

3) Ty platy jsou součástí rozpočtu a ten byl letos v zelených číslech.

4) Potřebuje. Zatím. Ale za 2-3 roky už potřeba nebudou, pokud nebudou megalomanské obchody jako bylo teď v zimě. Navíc ani nebude moct ty prachy sypat díky pravidlům o fair play, jinak by se CFC nedostala do Evropských pohárů, takže tohle byla jedna z posledních injekcí.

5) 50mil? Těžko. Ale na jeho plat to vydělá, možná splatí část té šílené částky + pokud bude hrát dobře, tak se vrátí část peněz z postupů a umístění. Útočník by byl potřeba za rok tak jako tak špičkový a málokterý je tak kvalitní jako Torres a má potenciál prodat tolik dresů, suvenýrů apod, jako Torres.

Reagovat
vodka

1) provozní ztráta byla 68 milionů liber...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a neni to jedno jestly chelsea sponzoruje rusak nebo ne. Liverpool zase sponzoruje američan a co. Prostě má prachy a tim to hasne !!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, až dojde ropa v Rusku tak bude mít prachy zas někdo jinej

Reagovat
smazaný uživatel

jenže ty to pořád bereš tak, že když odejde Abramovič tak ten klub nikdo nepovede... Prostě je jasný, že Chelsea je strašně silnej tým a kdyby Abramovič chtěl skončit tak Chelsea neprodá nějakýmu chudákovi, ale někomu kdo bude moct ten klub zabezpečit... Prostě kdyby Abramovič skončil, tak to není konec světa, kdo na to bude mít tak po Chelsea s radostí skočí, protože má obrovskej potenciál...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se najde někdo, kdo ten klub zabezpečí. Už ale určitě nebude šílet a nevrazí 70 mega jen do zimních posil... líbí se mi to, jak je chelsea bezradná a prohrává zápas za zápasem, ovšem jakmile utratí za posily 70 mega, tak hlásá, že je zpátky ve hře. Jiné kluby se dokážou vrátit zpátky do hry bez peněz a nebo utratit mnohem menší částku za posily. Luise beru, pokud se do anglickýho stylu chytí, ale torres za 50 mega liber? Ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nějvětší blábol co jsem kdy slyšel chelsea v zisku, torres se zaplatí sám dresama

Reagovat
smazaný uživatel

Kristové rány, Chelsea JE v zisku..bolo to na oficiálnej stránke..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to Wenger asi všem lže? Chelsea skončila se ztrátou 70 milionů liber a pak nakoupí hráče za 75 mega liber dává vám todle smysl? jeho vyjádření...

Reagovat
smazaný uživatel

Henry expressed surprise that Chelsea were willing to go as high as £50million to sign Fernando Torres from Liverpool, on the same transfer deadline day that the Blues also spent around £25million on David Luiz and announced total losses of £70.9million for the year ending 30 June 2010.

Henry told The Guardian: "I was surprised Monday morning to receive an offer in that amount at the same time they were announcing such large losses."

Stejně tak si vymýšlí Henry

Reagovat
vodka

ale provozní ztráta byla 68 mega, takže celkově jsou stejně v prdeli...

Reagovat
minoLFC

Chelsea mala stratu k novémorku 70 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles podivej se v jakych s prominutim sračkách byla chelsea bez rusáka !!! one je výtahl ze sraček za první rok dal do přestupu neskutečnou pálku a v tom také pokračuje..... nebýt ho tak není na platy , hvězdy by odešli a žádne neprisli a byly by jste tam kde pred jeho prichodem v p*deli .....

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná historie, kde byla Chelsea když zbytek anglie ležel Liverpoolu u kolen. Než přišel Abramovič tak hrála střed tabulky. Opovrhovaný kapitán Chelsea, který spal s ženou svého spoluhráče. Klub bez loajality. To je Chelsea. Ale to ty, natvrdlý Rent boys nikdy nepochopíš. Fans Liverpoolu Torresovi nikdy neodpustí jakým způsobem odešel, to žadonění bylo děsné.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal si si kakavko a koláčik a už si na nete ?

Reagovat
smazaný uživatel

akorát teď Chelsea hraje o titul a Liverpool je ve středu tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

ve "středu"

Reagovat
smazaný uživatel

Už po prvních dvou slovech to nemá cenu číst. Na obou stranách jsou zaujatí fanoušci, kteří si myslí, že jenom oni mají pravdu a ostatní ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Liv' fans: YOU HAVE NO HISTORY!!!

Chelsea fans: YOU HAVE ANCIENT HISTORY!!!

Reagovat
RickNash

Ale co to sakra meleš za sračky, chlapče? Tys Chelsea před Abramovičem vůbec neznal, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že tys ji znal

Reagovat
RickNash

Znal a znám. Ne každej je tak omezenej jako ty, víš?

Reagovat
smazaný uživatel

proč omezenej? proč vám to tak vadí? já vím proč....protože mám pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

bohužiaľ, no...

Reagovat
RickNash

Seš omezenej proto, že meleš o historii týmu a nevíš o ní vůbec nic. Seš omezenej proto, že se necháváš zaslepit despektem k Chelsea. Seš omezenej proto, že se nezajímáš o historii, kterou přesto komentuješ. Seš omezenej proto, že se ani předtím, než něco napíšeš do diskuse, nepodíváš, jak to je. Seš omezenej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď si mi to ukázal..... po netu každej silnej

Reagovat
RickNash

Ty seš taky na tečku, borče.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel pro tebe má víc než pravdu..

Reagovat
sasmek

Reagovat
smazaný uživatel

Víš ty náhodou kolik má Chelsea titulů? 4 a 3 tituly jsou z posledních 6 let ;) Tak nám tady nevykládej jak byla Chelsea před Abramovičem úspěšná

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Bože, co to zase meleš? Rok založení 1905, 1x vítěz ligy, 3x anglický pohár, 2x ligový pohár, 2x Pohár vítězů poháru, 1x Evropský Superpohár.. To vše před Abramovičem, Jinak před Abramovičem to byl nadprůměrný klub, i když ne špička.. Pokud přebířáš trapný a omíláný názor klubu bez historie, tak jseš nejspíše průměrný teenager, který dělá věci, které se mu řeknou a pouze závidí novodobé úspěchy Blues (nebo se tak aspoň chováš).. Pokud zaměňuješ historii za počet úspěchů, tak ano, Liverpool byl úspěšnější..

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak roztomilé, jak si tady vždycky tu historii Chelsea obhajujete.

nicméně faktem je, že oproti Liverpoolu ta jejich historie a tradice opravdu stojí za starou belu.

Reagovat
RickNash

Ale přestava některých diskutujících, že o Chelsea před Rusákem věděli pouze ti největší fotbaloví odborníci, je směšná... To se potom prostě musím zastat i té Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevim, klub založenej roku 1905 prostě historii má.. Není to tak historicky úspěšný klub jako Liverpool, nebo ty snad tvrdíš, že historii mají jen extra úspěšné týmy??

Reagovat
kiwwi

omg uz ste trapni s tou vasou "historiou"...je jasne ze kazdy ma na mysli uspesnu historiu a nie historiu ako taku

Reagovat
RickNash

Jde o to, že to byl tradiční tým, s velkou fanouškovskou základnou, hrál na špičce, evropské poháry, tradičně dobré odchovance... Prostě to byl pojem dávno před Rusákem

Reagovat
kiwwi

bol to priemerny klub, zmier sa s tym...tych par sezon pred rusakom co ste skoncili vyssie ako v strede tabulky to nezachrani

Reagovat
RickNash

1) Nepiš "jste" - já se nepočítám mezi její fanoušky... Už ne...

2) Byl to tradiční klub, lepší půlka PL.

3) Poslední léta před Rusákem se dostali mezi špičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to průměrný klub.. A ty by ses měl smířit s tím, že nyní je to špička..

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale 1x vítěz ligy, 3x anglický pohár, 2x ligový pohár, 2x Pohár vítězů poháru, 1x Evropský Superpohár ti přijde za 99 let bez Abramoviče hodně? to je opravdu málo. Navíc jste snad zapomněli, že se v roce 89 dostala do Premier league po delší době?? Větší pojem z historického hlediska byl před sezónou 2004/2005 Nottingham Forrest i když hrál už nižší ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem netvrdil, že to je hodně, ale taky to není prd.. Před Abramovičem, v dobách Zoly, Gullita, Hasselbanka a spol., to byl nadprůměrný tým, který se umís´toval v horních patrech tabulky, i když spička to nebyla.. prostě mám pokrk, lidí, kteří papuškujou takovýhle hovadiny s tou historií, sibiří apod., prostě závist je věčná..

Reagovat
smazaný uživatel

Ed de Goey

Reagovat
smazaný uživatel

A btw tvrdil si, že je to hodně, nazval si to "to byl nadprůměrný klub, i když ne špička.."

je mi to fuk, Chelsea prostě z historického hlediska před Abramovičem nebyl nadpůměrný klub, to tak je. Teď je to evropský velkoklub, stejně třeba jako Lyon, každej se tam dostal jinak a právě proto to hodně lidí odsuzuje. Opět...z historického hlediska ti za 10let vystřelí nahoru vždycky někdo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ses zaujatej trotl to se nevidi , podivej se i tady na EF na poslednich par sezon pred Abramovicem , Chelsea byla tak na 4.-6.miste coz jsou Evropske pohary a souhlasi to s tim co pise : nadprumerny tym ale ne spicka .

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem právě vůbec zaujatej, Chelsea mi nevadí, ostatně jako žádnej tým, tudíž diskuze by měla bejt konstruktivní. A všimni si, jak pořád zdůrazňuju z historického hlediska, což je trošku víc než "pár sezón" před Abramovičem

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že to je o tom, že pro mě znamená historie a historické úspěchy trochu něco jiného a ty (a hlavně zmiňovaní provokatéři) to spojuješ.. Jsem rád, že někdo můj oblíbený klub oddlužil a pozvedl na evropskou špičku.. Samožřejmě, hezčí by bylo, kdyby si to postupně vypracovali svými odchovancemi, ale na to se dneska Bohužel nehraje.. Jen se koukni, jak dlouho to Arsenalu trvá a trvat ještě bude..

Reagovat
smazaný uživatel

A každý to musí v každé diskuzi zmiňovat a provokovat tím. Já pořád nechápu smysl. Fandím si svému klubu a komu fandí ten druhý je mi snad jedno ne? Pořád dokola se tu někdo na tohe téma musí hádat. Je to tu fakt jak mezi malýma děckama.

Reagovat
kiwwi

potom by tu bola nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak píše kiwwi...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim je lepšíí nez reds

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool v "nové" době - > 2005 výhra v Lize mistrů, 2007 finále Ligy mistrů, neni to tak dávno. Liverpool byl a je TOP klub, a samozřejmě bude. Ty dohady, že Chelsea je teď lepší jsou fakt debilní, kort, když letos Liverpool doma Chelsea porazil, a to hraje střed tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej krok v jeho kariere

Reagovat
Filip12

No hlavně by se nedočkal titulu jinak Torres Chelski Majitelé Liverpoolu

Reagovat
kiwwi

In your faces, scousers

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

ale heeej. Ono to usadne. Neverím, že budeš druhým Owenom. Len musíš chvíľu počkať. Niečo si vypočuješ zajtra. Ale dúfam, že to bude v rámci normy.

Reagovat
terry

Nezasloužil by si to, chlapec.

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol si počkať na leto, no škoda. Ale ja Fernanda chápem, len ma sklamalo, že práve do Chelsea...

Reagovat
vladis271

stále lepšie ako k dajme tomu k mancs, ale taký sprostý by snáď nebol pud sebazáchovy by mu to nedovolil.

Reagovat
Kenneth

Co právě do Chelsea? Vy byste pálili jeho dresy i kdyby šel kamkoliv v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy pálili jebákoví puberťáci, nemyslím, že Ol!ver.

Reagovat
Kenneth

Neříkám že on, mluvím obecně o někteřích fans Live.

Reagovat
kiwwi

myslim ze bagatelizujes tu situaciu s palenim dresov

Reagovat
RickNash

Možná, že by část těch hlupáků pálila dresy tak jako tak, ale každopádně přestup Pool-Chelsea je popliváníhodnej

Reagovat
minoLFC

koľko ich bolo spáleno?

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, prečo by na to, aby sa Liverpool zdvihol potreboval čas. Kúpili dobrých a perspektívnych hráčov, začínajú zapracovávať mladých Angličanov. Skôr bude potrebovať čas prestarnutá Chelsea. Drogba, Anelka, Lampard a ostatní 30+ budú zachvíľu končiť a nemyslím si, že budú môcť bojovať o úplné čelo so Sturridgom, Kalouom, Brumom alebo McEisKreamom.

Trápne výhovorky, Fernando.

Reagovat
FC Porto FC

ty seš dobrej magor.......prosimtě prvně si něco o Brumovi a spol něco zjisti a nauč se psát jméno McEachran. Třicátnící budou končit třeba za 4/5 let a to je chvilka co? :D :D a určitě až skönčí Lampard,Drogba tak určitě nikoho nekoupí

Reagovat
smazaný uživatel

1, neviem, prečo by som si mal niečo zisťovať o Brumovi a spol.

2, McEisKream som napísal, tak ako som napísal naschvál.

3, končiť budú za 4/5 rokov (u Drogbu sa dá pochybovať), ale v špičkovej forme už nebudú hrať viac ako 2 roky.

Fergie mal pravdu, keď minulý rok povedal, že Chelsea dosiahla vrcholu a už pôjde len dolu, za to Liverpool môže ísť ohromne hore.

Reagovat
herbage

Fergie si může říkat co chce, ale to samé jsme povídali o MU po odchodu C.Ronalda a podívej se na ně teď. Berbatov s Nanim vstali z mrtvých, Rooney herně vyspěl a jsou pořád ne vrcholu. Stejně tak je ošidné něco předpovídat o Chelsea, zvlášť jestli zase Romanovi rupne v bedně

Reagovat
kiwwi

je rozdiel co hovori Fergie a co hovorite vy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že v tomto mal Fergie pravdu. Keď odišiel Ronaldo z Manchestru, boli tam aspoň perspektívni hráči ako Nani a o Rooneym sa už vedelo, že bude hviezda. Za to v Chelsea nikoho takého nevidím, na Kalouovi sa naozaj stavať nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

to si piš, že fergie ma pravdu, on ji ma vždycky

Reagovat
FC Porto FC

Tím že komolíš jména to je hodné k chlubení a Kakuta aspol mají nato aby jednou byly v základu a prostě Roman ví že Chelsea stárne a na léto je plánovaná přestavba..Hledání náhrady za Drogbu(Lukaku) za Lamparda(???) a ještě nějaký křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

sám si povedal: "je plánovaná prestavba"... Prestavbu si predstavuješ tak, že naraz skončí Lampard, Drogba a ostatní a za dva mesiace medzi ročníkmi PL sa kúpia, zohrajú a začnú vyhrávať trofeje nové posily?

Reagovat
RickNash

1) Bruma, stejně jako ostatní mladíci Chelsea, prostě kvalitu na TOP tým PL nemají, nechápu, jak si tohle můžeš myslet.

2) Neodhalit, že McEisKream je pokus o vtip (nad kterým jsem se třeba já pousmál) a ne upřímné přesvědčení, že se takhle opravdu jmenuje, chce dost blbosti.

3) Samozřejmě, že Lamard nebude končit v 33 letech, ale výkonnost půjde dolů a hlavně svaly už takovou zátšž nevydrží, už to nebude prejer, na kterym se dá stavět celou sezonu... To snad chápeš.

4) Jasně, NĚKDO se koupí, za takový šílený prachy jako Luiz No vo to to je, nemáte mladíky, který by je nahradili. A vono to Ruskáka taky nebude bavit utápět v tom prachy věčně, a pak budete mít obrovksej problém...

Reagovat
smazaný uživatel

abramovič nikoho nekoupí...když jdou po něm teď z gazpromu že jim vytěžil všechen zemní plyn a za něj kouil torrese

Reagovat
Kenneth

Však jo. Tohle už posloucháme celých 20 letech. Chelsea má dost dobré mladé hráče, a popřípadě koupí nějakou náhradu jako je Luiz.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolko hracov z rezervy za posledne roky zapracovali do muzstva ?? Mne sa zda ze ziadneho :)

Reagovat
Kenneth

McEachran,Bruma,Van Anhoolt, Kakuta. Ti všichni si už zahráli za A.

Reagovat
smazaný uživatel

Za A-tím Arsenalu si zahrali aj Larsson alebo Aliadiere. A?

Reagovat
Kenneth

Je mi ukradený kdo si zahrál za Arsenal. Jen říkám že Chelsea má náhradu až odejde současná generace.

Reagovat
herbage

Jako sorry, ale tohle nejsou náhrady. Brumovi jste cestu zazdili příchodem Davida Luize a když mohl hrát, tak dostal přednost Ferreira, van Anhoolt není ani náhradník na LB, ale až třetí volbou, Kakuta šel hostovat a McEachran zůstal jen proto, že jinou volbu do zálohy ani nemáte. Jsem zvědavý za pár let, kde tito hráči budou. Věřím jen tomu McEachranovi a Kakutovi, z těch by mohlo něco být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Já ještě věřím Lalkovičovi. Bohužel se bojím že s Carlovo koncepcí se nikdy nedostanene do mužstva.

Reagovat
herbage

Ten dopadne jako Stoch. Taky by měl šanci, kdyby dostal důvěru, ale přes Torrése s Drogbou se nedostane, Carlo a výchova mladých, to nejde dohromady. Nerozpoznal ani talent Gourcuffa, tak ho těžko může přesvědčit Lalkovič

Reagovat
Kenneth

Tak hlavně že výchova Arsenalu vás přivedla k tolika titulům za poslední roky.

Reagovat
RickNash

Mimo mísu, že...

Reagovat
FC Porto FC

rači mít starý tým a trofeje než věčne mladíky a hovno

Reagovat
smazaný uživatel

to mi je ľúto, že to takto berieš. ale môžem kontrovať: radšej mať klub, čo na seba zarobí sám (a veľa) ako sa spoliehať na ruské milióny.

Reagovat
RickNash

1) To nevím.

2) Takový tým potřebuje velmi často velké investice do kádru. Kupování hotových světových hráčů je strašně drahý byznys.

3) Reagoval jsem na to, že Kenneth tady obhajoval akademii Chelsea a když se do diskuse zapojil herbage, tak zceal poustil téma a začal psát něco o Arsenalu...

4) Politika Arsenalu si v žádném případě nezaslouží despekt.

Reagovat
herbage

Ty mezi krleše s Liquidem dobře zapadneš There is a noble way and there is a Chelsea way

Reagovat
Kenneth

Když to říkáš, tak to asi bude pravda, tak jako vždy.

Reagovat
RickNash

přesně tak

Reagovat
M0rb1D4S

Ale poznal talent ještě mladšího Pata Zase tak špatně na tom Carletto není

Reagovat
herbage

To je jako napsat, že by poznal talent Messiho. Zkrátka Pato je někde jinde, přišel za 20 mega eur, navíc měl v útoku Ac nulovou konkurenci a tehdy téměř bez zkušeností nastoupi proti Arsenalu, protože žádného jiného útočníka Carlo k dispozici neměl. Já se tady nebavím o talentech typu Pato, Messi, kteří se prosadí kdekoliv a kdykoliv, ale bavím se o hráčích jako Lalkovič, Stoch, Kakuta, Bruma, kteří potřebují důvěru trenéra, aby z nich něco vyrostlo, a v tomhle je Carlo prostě špatný. Gourcuff byl jen příklad, kdy ani nadprůměrně talentovaný hráč nedostal se neprosadil

Reagovat
panca

ty zas placas blbosti! proc o tom milanu pises, kdyz o nem nic nevis ze byl gourcuff talent vedel uplne kazdej, ale nemohl se prosadit, protoze na jeho postu hral v te dobe bezkonkurencni kaka a kdyz uz nastoupil, tak hral peknou tuzku

Reagovat
herbage

Vím, četl jsme od Gattusa, že když nastoupil, tak zklamal, ale trenér je od toho, aby hráče podržel a když jste jel posílali od Bordeaux, tak jste měli bez opce

Reagovat
smazaný uživatel

Poznal talent ? to snad nemyslíš upřímně, Pato šel v 17 letech z Brazílii do Milána za 17 milionů liber. Vědělo se o něm že je to obrovskej talent a Carlovi stačilo ho jen stavět žádné hledání či vychování talentu v tom nevidím jen normální přestup hodně mladýho a talentovanýho hráče

Reagovat
terry

Lal-kdo? Nemá šanci..

Reagovat
kiwwi

je smutne ani fanusik Chelsea nedava sancu jednemu z najvacsich talentov v akademii

Reagovat
M0rb1D4S

Největších talentů? To říkáš snad jen proto, že jsi Slovák. Vždyť ten chlapec je sotva tak dobrej jako Borini a Sturridge už je jiná kategorie

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ono Borini bude mať 20 a Sturridge má 21, takže je normálne, že 18-ročný Lalkovič bude za nimi, ale čo som počul, tak v rezerve je jeden z najlepších (ak nie najlepší) a pozeral som rezervy Arsenal - Chelsea a urobil na mňa silný dojem. Koniec koncov, je to jedno, aj tak sa do A-tímu asi nikdy nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl hrát v akademii, takový Kakuta tam motal hlavy, Sturridge dal 5 golů v jednom zápase, Borini střílí gol za golem, i Di Santo tam tuším vynikal... Rezerva je něco jiného.

Reagovat
kiwwi

nechapem co si tym chcel povedat...ze Kakuta alebo Sturridge neboli jedni z najvacsich talentov v akademii?

Reagovat
RickNash

ne, ale že se přesto neprosadili, páč je tam úplně jiná kvalita. Ty výsledky musíš brát dost s rezervou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne chci tím povedat, že i pro ty největší talenty z akademie je peklo se prosadit. Neříkám, že se neprosadí, ale před ním je Drogba, Torres, Anelka, Kalou, Sturridge a Borini a v tomhle pořadí budou chodit na hřiště asi. A i když odejde Drogba s Anelkou, je pravděpodobné, že se koupí nový hrot nebo nové křídlo.

Nevím, spíš věřím McEachranovi a van Aanholtovi, mají na svých pozicích výrazně větší klid, než je na hrotu. Lalkovič nemá kde ukázat, že na to má, leda by šel na hostování na rok a stal se nejlepším střelcem LC/Eredivisie a ani to by mu nemuselo pomoci (viz Stoch, který na křídle měl hromadu asistencí a golů).

Reagovat
terry

Jeden z největších talentů? I kdyby byl, jako že není. Já vždycky mladíkům věřil a fandil, ale pokud se momentálně do týmu neprobojuje ani takový Sturridge...

Reagovat
kiwwi

JE...a povedali to o nom aj vasi treneri, nemam to len z vlastnej hlavy tak kusuj...a nejde o to ze si nemyslis ze sa nepresadi (lebo v Chelsea sa naozaj nepresadi ziaden mladik), ide o to ako si to napisal, ako keby si ho ani nepoznal a bol to nejaky priemerny zakopany hrac

Reagovat
terry

Jo, máš pravdu, jsem si původně myslel, že je řeč o někom jiným, takže moje chyba. Nicméně to jméno jsem takhle napsal čistě ironicky, protože zrovna v útoku je u nás asi nejmenší šance, že by se mohl někdo z mladíků prosadit.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Brumovi je 19. Kolik stoperů je v základu v 19ti v top klubech? Já bych si ho tam přál, ale třeba Evans začal naskakovat v 20ti, v 21letech... a Luizem se snad zajistila kvalita na 10let dopředu. Alexovi je 28 a často je zraněný, Terrymu 30,

Reagovat
herbage

I tak by byl 4. stoper a to nepočítám, že ještě za vás hraje Ivanović. Kdyby přišla nouze, tak koho by carlo postavil na stopera, Brumu nebo Ivanoviće? Ještě před příchodem Luize měl přednosti i Ferreira a tady už je něco špatně Navíc mluví se o dost hlasitém zájmu Hamburku

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky nechápu, proč ho tam nedal.. Ale kolik hráčů ve velkoklubech naskakuje na stoperu od 18ti let do základu? Uvidíme, co z toho vznikne...

Reagovat
herbage

Nějak nechápu tvojí otázku. Já neříkal, že má hrát v základu, ale že by měl být 3.-4. stoper, nic víc. Tedy aby v případě zranění Alexe a jednoho z dvojky Ivanović - Terry byl schopen zaskočit, to je pár zápasů do roka. O základu jsem nic nepsal, ale když už má naskočit od zápasu, kdy jindy než od začátku, když je to stoper? Takže ta tvá otázka je nesmysl, já ho necpal do základu, ale jako záskok

Reagovat
smazaný uživatel

Cpal jsi ho do základní sestavy. A já ho tam cpal taky. Ale někdo, kdo má něco odehrané jen v akademii těžko bude hrát základ v důležitém zápase. Příští rok na hostování, vrátí se ve dvaceti s hromadou zkušeností, když Terrymu bude 32, Alexovi 30 a on bude v 21letech horký kandidát na místo v sestavě. Ted si ho Carlo vyzkoušel, viděl ho hrát a ví, co od něj může čekat. Nebo ho třeba prodá.

Reagovat
smazaný uživatel

Brumovi je 19. Kolik stoperů je v základu v 19ti v top klubech? Já bych si ho tam přál, ale třeba Evans začal naskakovat v 20ti, v 21letech... a Luizem se snad zajistila kvalita na 10let dopředu. Alexovi je 28 a často je zraněný, Terrymu 30, tudíž se dá očekávat, že víc, než 5 let v základu hrát asi nebude. Bosingwovy taky 28.

Za 3-4 roky může klidně sestava vypadat Ivanovič-Alex-Bruma-Luiz.

Ohledně zálohy, at to máme z krku komplet... Lampard ke své hře rychlost nepotřebuje, tudíž nějaké 2 roky ještě vydrží. Mikel a Ramires jsou asi jistotou a kdyby odešli, tak za slušnej balík. Essienovi je 28, uvidíme, jak na tom bude. McEachranovi je 17, tam jistého není nic. Tj máš do zálohy na 3-4 roky Mikela a Ramirese + Essien pravděpodobně. To je do základu adekvátní kvalita. Na křídlo Zhirkov A do útoku Torres.

Nevím, ale mě se zdá celkem kvalitní sestava:

------------------------------------------Čech---------------------------------------

Ivanovič/Bosingwa,Ivanovič/Alex,Luiz/Bruma,Cashley/Luiz/van Aanholt

--------------------------------Mikel------Essien-------------------------------

?????--------------------------------Ramires--------------------------Zhirkov

---------------------------------------Torres------------------------------------------

A to nepočítám Terryho, Lamparda a další hráče,, kteří budou za pár let jistit ty hráče ze základu ve stylu Scholes/Giggs.

Reagovat
herbage

Ten Ramirés na podhrotu je doufám vtip, že?

Reagovat
terry

Ne.

Reagovat
herbage

Tak záloha Essien, Mikel, Ramirés, to je sen každého gunnera. Těžko najít zoufale nekreativnější trojku, když nepočítáme zálohu Stoke City apod.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný, kdo je tam nekreativní je Mikel. Ramirese znáš zatím jen z pozice hráče, který se adaptoval na ligu.

Reagovat
herbage

Ramirése znám i z Benfiky a z brazilské repre. Ten hráč mi nikdy ničím neokouzilil, ve všem je kouzelně průměrný. Jen má snad troje plíce a dobře brání

Reagovat
herbage

*mě

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jsem na něj zvědavej... Neříkám, že podhrota hrát bude, jen se mi zdá, že by mu seděla ofenzivní role, není to typickej Lucas..

Reagovat
herbage

Tak za Brazíliii hraje právě na pravém křídle, ale přišlo mi to jako varianta Látal - Pospěch v mistrovském Baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Pravé křídlo může být taky z mého pohledu - nebojí se potáhnout míč, rychlost (jak v běhu, tak i myšlením) má slušnou a s Bosingwou můžou být silná dvojice. Není to typické křídlo, ale Bosingwa ho může pěkně doplnovat v útočných manévrech a Ramires to pojistí dozadu - ono proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by se podle jeho typologie, jak ho znám, zdál nejvíce na podhrotu. Samozřejmě je to můj skromný typ, který nemusí vyjít, ale...

Reagovat
herbage

Nene, snad vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz na LB

Reagovat
terry

Prej tam dokáže zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze dokaze, on na tom postu zacinal. Ale pak se presunul na stopera, kde mu to mnohem vic svedci a uz je to vlastne primarne stoper. Na LB tak maximalne jako zaskok, ale aby tam hral stabilne, to je blbost.

Reagovat
terry

Však jo, proto ten smajlík na konci.

Reagovat
smazaný uživatel

čiže keď skončí Drogba, tak tam postavia Kakutu a problém je vyriešený, budú hrať stále o prvé miesto a Kakuta bude strielať rovnako veľa gólov ako Drogba.

Reagovat
Kenneth

Říká ti něco jméno Lukaku?

Reagovat
smazaný uživatel

to seš ty?

Reagovat
RickNash

Říká ti něco absolutní závistlost na ruskejch prachách?

Reagovat
smazaný uživatel

koukám provokatér a flamer

Reagovat
RickNash

Jenom tady mistra Kennetha upozorňuju, že Chelsea nemá (navzdory prachům, které do ní investovala) mládež jako velkokluby a nákupy 25+mil jsou cestou do pekel, protože takhle šílenej Ruská přece bejt nemůže...

(Asi máš recht, no... )

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, poznám ho. 18-ročný, dvojmetrový, z Anderlechtu. A?

Reagovat
afc

to je ten,co hraje za Anderlecht?

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš on napiše o to kdo ze současných mladíků nahradí Drogbu a ty argumentuješ někým kdo ani nemůže legálně chlastat a navíc v Chelse ani není

Reagovat
vladis271

Dajte s ním už pokoj. Jedinou devízou sú fyzické parametre. Aj keby sa mal presadiť, tak cena 30 mega libier je v pomere risk/cena trikrát šialenejšia ako 35 za Carrolla

Reagovat
herbage

Tak Chelsea fan. Alespoň už víme, odkud fouká vítr

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som zapracovali do muzstva. Nie ze sa raz objavili ked bola marodka.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze cas budou potrebovat asi si moc nesledoval jejich pohadkovy vykony

Reagovat
smazaný uživatel

nauc sa pisat meno buduceho najlepsieho futbalistu sveta ty dement

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trapné je spíš tvé zkomolení(vím že to udělal schválně, aby jste tu do mě nešili..) Joshova jména...

Reagovat
RickNash

Trošičku trapné to je, ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea a Torres mají co chtěli ...Ovšem nejvíc se smát může Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

moja rec, uz sa tesim ked spolu nastupi Luis s Andym na hrote to budu iny snajperi

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak ked chce nieco vyhrat liverpol momentalne na to nema....je to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

"Nikdy jsem nebyl fanoušek Liverpoolu nebo Chelsea, byl jsem fanouškem Atlética a tím jsem i nadále. Právě jeho znak budu líbat jako jediný"

Reagovat
smazaný uživatel

to sa mi páčilo dufam,že sa tam dakedy vráti

Reagovat
Kaze

za upřímnost, že nikdy nebyl fanouškem LFC

Reagovat
kiwwi

mne je len smiesno, ked si spomeniem ako tu z neho vsetci robili srdciara

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

on ho dělal ze sebe

Reagovat
kiwwi

este lepsie...v tom pripade je on pokrytec a scouseri hlupaci ze mu uverili

Reagovat
Rssa

říká ti něco přísloví: "Nikdy nedělej ostatním to, co si nepřeješ, aby někdo udělal tobě"? Jaký máš důvod sypat sůl do otevřených ran? Proč se posmíváš fanouškům Liverpoolu za to, že věřili svému hráči? Nezažil sis s Rooneym to samé?

Reagovat
kiwwi

zazil, prave preto to chcem dat vyzrat aj vam...ale ako vidim vacsina z vas si to proste nechce pripustit

Reagovat
vladis271

my sme sa ho aspoň zbavili, vy máte tú červenú karamelku, čo chcela ísť k citizens stále v kádri.

Reagovat
kiwwi

bohuzial

Reagovat
kiwwi

pockaj, prehliadol som "k citizens" .... tomu neveris ani ty sam

Reagovat
Rssa

Co si nechce většina připustit? Myslím, že drtivá většina rozumných fans Liverpoolu kvůli tomu rozhodně harakiri nespáchá. Liverpool byl před Nandem, bude i po Nandovi. Že odešel v rámci PL jinam je sice nepěkné, ale zbavili jsme se "vředu" (hráče se zaječím úmyslem) a dostali spoustu peněz na 2 kvalitní borce. Myslím, že to přežijeme a tvoje šaškovství v této diskuzi nám rozhodně vrásky nedělá

Reagovat
kiwwi

nene, zle si ma pochopil...ty si to napisal uplne spravne, ale zopar scouserov ho tu ide este obhajovat, ze nic zle neurobil a vlastne bol cestny a uprimny

Reagovat
Rssa

Tak si představ, že to jsou např. ještě děti, případně teenageři, kteří se zatím v životě moc nesetkali s realitou. Taky nejsem z jeho odchodu nadšený, ale pálit dres nebudu a jeho si vážit budu stále, protože nikdo na světě není takový borec, že by splnil vždy to, co slíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

ja som mu to nikdy nežral

Reagovat
Mimalu

Reagovat
vladis271

srdciara ste robili aj z Wazzu, aj to ti je smiešne? Ale on je ešte k tomu aj pokrytec a zmrd. Každý idiot vie, že je Evertonian, vie to aj on sám, a pred toffees bozkáva znak mancs

Reagovat
kiwwi

Rooney je picus

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Torres aspoň niekde patrí, Ronei nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se mu nedivím, vůbec. Kdyby fotbalista jako on tam zůstal, tak by byl hlupák.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho prostě nemůžu začít najednou nenávidět.. Mrzí mě, že si vybral zrovna Chelsea ale

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste strasny paka jasne ze si vybere tym kde sou penize , kdyz v klubu nejsou penize nic nedokaze hlavne dlouhodobejc

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, že jeho přestup chápu, ale zkousnul bych Španělsko, Itálii, ale Chelsea..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim tě, není to jen o něm, musíš si uvědomit, že už má taky rodinu, který se v Anglii líbí, už to tam znají a za přestupem jsou určitě z velký části oni...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle to řekl Nando bávalý majitelé byli ten největší odpad v historii fotbalu v Anglii možná a pokazili celý Liverpool jak to enem šlo,jenže Fernando si neuvědomuje kam vůbec odešel(chce vyhrávat trofeje) jenže PL má tento rok bohužel asi skamčestr a nechápe že příští rok 2šikovné křídla a Liverpool o ni bude bojovat!

Reagovat
kiwwi

...spolu so skamcestrom a znova prehra

Reagovat
smazaný uživatel

jesli vyhraje LFC pristi rok ligu mistru asi obehnu namesti vecer nahatej

Reagovat
smazaný uživatel

teda PL *oprava

Reagovat
smazaný uživatel

TorresFCB:pokud ano tak se domluvíme (: já sem z Uherského Hradiště,nějak by sme se domluvli a spolu :D to by bylo maso

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

fakt až Livec vyhraje PL tak ožíračka a nějakou šílenost potom

Reagovat
smazaný uživatel

jo,chápu ho,ale stejně je to pokrytec.Takhle se zachovat k fanouškům.Že mu to není blbý se v tom piplat

Reagovat
smazaný uživatel

No když jsem viděl jak se zachovali fanoušci, tak tuplem se mu nedivím...

Reagovat
smazaný uživatel

ale dělali to proč?Tyhle důsledky si měl uvědomit už v momentě když požádal o to svolení vyjednávat s Chelsea nebo jak to bylo v tom jeho transferu.Měl teda vedení říct,že v rámci Anglie nikam nechce.A dokonce by byl za hrdinu kdyby opravdu přestoupil do toho AC nebo Interu a ještě by bylo za něj 50 mega na posílení kádru.V Itálii sou podle něho na něho celý nadržení jenom z toho,že je tenkrát vůbec zmínil

Reagovat
smazaný uživatel

stejne chelsea LM nevyhraje a za 2 roky pujde do ATLETICA:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v prestarle chelsea si o ty trofeje taky moc nezahraje

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že jim ta přestavba neklapne

Reagovat
M0rb1D4S

Přestárlá Chelsea, která má věkový průměr 5 nejmenší v lize

Reagovat
smazaný uživatel

a Chelsea je 4. to moc velký rozdíl není

Reagovat
smazaný uživatel

Povedal to pragmaticky, na nič sa nevyhováral a je to logicky pochopiteľné. Aj ja si poviem po urťitom čase v práci: bolo dobre, bolo fajn ale bolo dosť A pôjdem za zmenou, lepšou zmenou.

Reagovat
kiwwi

to ako keby si robil v Microsofte a sefovi by si povedal ze nikdy neprejdes k IBM a o 2 tyzdne sa skeris v kancelarii v IBM a vsetkym hovoris ja nic ja muzikant

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nepamätám, žeby Torres niekde prehlasoval doslovne, že nikdy neopustí Liveropp, nieto že nikdy neprestúpi konkrétne do Chelsey. Ten možný odchod z klubu už avizova oveľa dávnejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

*Liverpool

Reagovat
kiwwi

povedal ze nikdy nebude hrat za iny anglicky klub!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takéto niečo hovoria aj ženy mužom a muži ženám. Nebral by som to tragicky

Reagovat
RickNash

Ano, ale to z něj dělá lháře, že...

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo klamára? Proste inak si predstavoval chod klubu, v ktorom chce hrávať. nie kde sa ti páči, s nejakou ženskou sa ti páči, vieš oboje predstaviť, že to vydrží dlho dlho až do konca života, ale veci nezačnú fungovať podľa tvojich predstáv, aké si spočiatku mal. Budeš sa tam či s takým človekom trápiť, kde sa necítiš vo svojej koži?

Reagovat
RickNash

Já chápu mylšenkové pochody vedoucí k nevěře, chápu i Torrese...

Ale pokud řeknu: "Nikdy nebudu hrát za anglický jiný klub" a pak přestoupim do jiného anglického klubu, jsem lhář.

Prostě já mu vyčítám, že říkal něco, co potom porušil. Chápu docela, proč to porušil, ale nechápu, proč to předtím sliboval, když si nebyl jist, že to poté neporuší...

Reagovat
kiwwi

lenze on to vyhlasenie vydal nedavno, nie pred 3 rokami

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhlásenie ano, ale možnosť odchodu avizoval už pred sezónou. A určite ho to nenapadlo zo dňa na deň.

Reagovat
kiwwi

nechapem o co sa tu snazis...nedavno proste povedal ze neprestupi do ineho anglickeho klubu - prestupil - je klamar - bodka

Reagovat
smazaný uživatel

Nepovedal to nedávno , povedal to, keď ešte hrávali LM a útočili na titul

Reagovat
smazaný uživatel

„Víc než kdy jindy teď potřebujeme zůstat jednotní. Musíme se řídit heslem tady a teď a soustředit se na jednotlivé zápasy. Chceme si připsat další body, vyhrávat zápasy a postupovat tabulkou vzhůru. To je pro nás výzva a já tímto žádám fanoušky klubu, aby se za nás postavili,“ uvedl Torres.

„Stoprocentně se soustředím na Liverpool a chci pomoct zachránit sezónu. Jsem profesionál, tady mám smlouvu a tu hodlám dodržet. Nikdy jsem o odchodu neuvažoval, i když to samozřejmě záleží i na klubu. Liverpool zažil pod Rafou Benítezem dost úspěchů a je to těžké pro kohokoliv zopakovat. I když vždy všechno nešlo podle našich plánů, věřím, že se to změní,“ dodal španělský útočník. 9.1.2011

Reagovat
kiwwi

dik, nechcelo sa mi to hladat

Reagovat
smazaný uživatel

mně taky ne ale už jsem se na to nemohl dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže veci sa zmenili a k horšiemu, čakal si, že majster sveta a Európy bude chceť hrať stred tabulky? On chce vyhrávať na klubovej úrovni tituly a patriť do ZS národného tímu. Vtedy bol LFC v B4 a mal nádej na titul,veci sa proste zmenili, to len diletant (alebo hlupák?) ako ty môže porovnávať napr. s C.Ronaldom. Si smiešne trápny.

Reagovat
vladis271

mancunian nám ide vysvetľovať ako by sme mali chápať Torresa, a aký postoj by sme k nemu mali zaujať. Ja mám dosť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

to teda mas

Reagovat
smazaný uživatel

To dává smysl. Torres není odchovanec jako Gerard. Jiní důležití hráči opustili Liverpool již dříve (Alonso, Mascherano). Kdyby odešel už po loňské sezoně nemohl by se nikdo divit. A Liverpool skutečně bude potřebovat čas, protože ani příští sezonu nebude hrát Ligu Mistrů. Torres prostě potřeboval novou motivaci, ne se plácat další rok ve středu PL. Myslím si, že se mu nikdo nemůže divit. Navíc dostali fakt hoodně peněz a nakoupili za ně Suaréze s Carrolem, což jsou mladí hráči a mohou hrát za Liverpool dalších 8 let. Myslím si, že fanoušci Liverpoolu si nemají na co stěžovat. Hráč i vedení udělali to nejlepší co mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Z týchto transferov sa budú spokojní všetky strany.

Reagovat
Kenneth

A navíc příští rok si možná nezahrajou ani EL tak proč tam zůstávat.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nebaví mě to, každej kdo přestoupí do jinýho týmu v rámci PL, je nakonec zrádce...je to ubohý

Reagovat
kiwwi

kazdy nie, len ten co sa hral na srdciara

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to cumim uz sem cekal ze cfc fandil od narozeni takze torres jen skoda ze zrovna do cfc:-( ikdyz jinou moznost fakt nemel

Reagovat
RC

Radši ať je sticha, čim víc mluví, tím víc ho naši fans nesnáší!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, řečeno už bylo dost... pro mne je to uzavřená kapitola teď máme jiné starosti a věci na které je potřeba se soustředit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Uff, myslel jsem, že to hodí na mně..

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro united

Reagovat
smazaný uživatel

101. pre to, aby sme si každý dali blbý nick ako je ten nadomnou!

Reagovat
smazaný uživatel

ok, každej si dám nick yung gooner

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal dobře ,navíc Liverpool si koupil Luise s Andym ,což bude skvělá útočná dvojce

Reagovat
smazaný uživatel

víc mu stejně sluší blond

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako tvojej velkej kotrbe bold

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumim sry

Reagovat
smazaný uživatel

to ti to má zarapovat?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co je kotrbe a bold

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje palice bez vlasů

Reagovat
smazaný uživatel

co se tu člověk všechno nenaučí

Reagovat
smazaný uživatel

Justine...

Reagovat
smazaný uživatel

:-*

Reagovat
smazaný uživatel

justinovi?

Reagovat
RC

Justin Bieber

Reagovat
Kenneth

Tenhle nick by měli sem pouštět až po 22. hodině.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, rajcuje tě?

Reagovat
Kenneth

A prej že jsou diskuze PL lepší. Ha.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou lepší, jsou nejlepší Když mi dá někdo nahrávku na smeč, rpoč to nevyužít

Reagovat
božský John

Prosimtě,tos čet kde?

Reagovat
RickNash

na sport.cz

Reagovat
RickNash

S tmavejma vlasama tě nepřitahuje?

Reagovat
smazaný uživatel

moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím ten článek za 1-2 měsíce:"Terry opět neudržel penis v kalhotech, tentokrát na to doplatila manželka Fernanda Torrese."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
božský John

Nechápu,proč to tak hrotíte. Prostě šel za lepšim.

Reagovat
Footballer

přesně, já jeho rozhodnutí zcelá chápu a označit ho jako zrádce...to je holý nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

sorry missclick reakce na sable

Reagovat
smazaný uživatel

pro fanoušky United, protože bez nich by tu byla fakt ''strašná'' nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jednou díky za Leeds United.

Reagovat
Kenneth

Spíše pro fans Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

u nich se alespoň nevyskytují gloryhunteři

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ne...tohle prostě nevyžehlí...někteří fanoušci Liverpoolu mu to možná žerou, ale já nikdy nepochopím, proč hráč, který má v nějakém klubu tak vysoký standart (co se financí týče), má ještě potřebu svou úroveň zvyšovat přestupem do konkurenčního klubu. A ať mi nikdo netvrdí, že ho tam láká jen vidina toho, že bude TŘEBA jednou moci držet nějakou trofej. Na to nemuže přeci nikdo skočit. Klidně si mu odpouštějte a přejte mu hodně štěstí v dalším angažmá, ale pro mě se stal bezcharakterním a ten modrý dres mu nikdy neodpustím...to je špinavost. Vzhledem k těm přestupům a jeho charakteru jsem ale rád, že vypadnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty mu vpodstatě vyčítáš, že je málo na prachy a hodně chce něco vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Vyčítám mu, že je hodně na prachy a je mu jedno, v jakém dresu bude trofej držet.

Reagovat
Kenneth

V dresu Liverpoolu by ještě dalších 10 let nedržel trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby bylo jisté, že ji v Liverpoolu nebude držet nikdy, tak mu ten odchod do CHELSEA budu vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kriste pane. Kopali proti nám neoprávněnou penaltu a to se nikdy nikomu nestalo , vyloučili nám hráče a to se taky nikdy nikomu nestalo , odešel od nás hráč kterého sem měl rád a říkal že to nikdy neudělá a to se taky nikdy nikomu nestalo Buď rád že neodešel do Evertonu, stejně jako Tevez odešel do City. Reálně je Chelsea jediné klub v PL který je schopný ho zaplatit, fotbalově si nepohorší a navíc je z těch dvou týmů menší rival LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je Liverpool relativně scheissegal Jen se divím, že mu to projde tak jednoduše

Reagovat
smazaný uživatel

Rival nerival stejne je chelsea nejodpornejsi klub

Reagovat
smazaný uživatel

Jednomu je líto, že je v Chelsea Roman, protože jinak by mu byl nesympatickej už jenom Drogba...a to už by byl celkem sympatickej manschaft.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool na trofej nevypadá, sorry...mimochodem, co Stevie, ten taky kdysi koketoval s Chelsea, máte k němu respekt?

Reagovat
smazaný uživatel

Věř, že je mi Live celkem ukradenej...jen to dění komentuji...tak prosím neříkej MÁTE

Reagovat
tomasinho

Chápu ho, ale srát do huby si nemusí. Tak co Fernando, nikdy jsi nelíbal znak LFC? Opravdu ne?

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs886.ash1/179406_10150097176385758_137457675757_6144233_8357780_n.jpg

Reagovat
kiwwi

hahaha what a hypocrite

Reagovat
Kenneth

Měl by mlčet a ukázat výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam mal ukrytý znak Atletika

Reagovat
Rssa

třeba smrkal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Taky se mi zdá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

slizoval kečup co mu tam kápnul

Reagovat
smazaný uživatel

za nick

Reagovat
Tomekcz

si jen utira sople

Reagovat
smazaný uživatel

išiel ogrcať znak cirkusantov z liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Nával emocií...

Reagovat
tomasinho

To je sice hezké, ale měl by si pamatovat, co dělá, než něco vypustí z huby.

Reagovat
Rssa

tak odehrál přes 100 zápasů v PL, nemůže si pamatovat každou maličkost, co dělal v závalu emocí Já když Liverpool porazil AC ve finále LM taky nadšeně prohlásil, že platím v baru každému pivko, ale pak jsem si při placení na to nemohl vzpomenout...

Reagovat
tomasinho

Jenže ono to nebylo jednou, prostě, než něco řekne, má se prvně zamyslet. Nemám to rád u sebe ani ostatních. Já jeho odchod chápu, ale srát do huby si nemusí.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je u me čistej kokot .. toto prohlásit a potom takova krasna fotečka..

Reagovat
smazaný uživatel

takže si z toho nakoniec ako čistý kokot vyšiel ty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Swarley

no určitě to nebylo jen jednou

Reagovat
tomasinho

No právě.

Reagovat
M0rb1D4S

Kdyby to bylo video, které jsem mimochodem viděl, tak ten znak nepolíbil, jen si ho dal do pusy a měl ho tam, ale nikdy ho nepolíbil.. takže si do huby fakt nesere

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl to narovinu, to bych ocenil, nejoblíbenejsi klub je prostě jen jeden a aspoň se nepřetvařuje jako mnozí..

Reagovat
Rssa

I přesto je u mne borec, díky za spoustu branek, teď ale nastal čas Andyho s Luisem. Příště ale neříkej "nikdy", toto už věděl neomylný pan Bond

Reagovat
smazaný uživatel

pochopis preco ti podpalovali tvoje dresy ked v nedelu nastupis proti nim

a vyhovorky a podobne.. malo futbalistov pozna pojem lojalita... oddanost.. co je dost smutne...

Reagovat
Kenneth

No sem zvědavej jak se Blues zachovají k Joeovi pokud nastoupí.

Reagovat
M0rb1D4S

Fanoušci mu chystají milé přivítání.. prostě si váží toho, že za Chelsea odehrál 6 let a mězitím sbíral trofeje. Je miláčkem davu, nedivil bych se kdyby se tam třeba na ten jeden zápas objevil i nějaký transparent. Fanoušci prostě ví, že Chelsea miloval.

Reagovat
Kenneth

Miloval a pak odejde kvůli prachům do Liverpoolu.

Reagovat
herbage

Kvůli prachům? Nebylo to snad proto, že nedostával dostatek herních příležitostí? Vždyť kolik toho vloni odehrál?

Reagovat
Kenneth

Ne, chtěl velkej plat a vedení mu ho nechtělo dát. Tak odešel.

Reagovat
M0rb1D4S

On toho taky hodně nenahrál, protože je to prostě věčně zraněný hráč. Nepamatuju si sezónu, kdy by aspoň polovinu odehrál bez zranění

Reagovat
*LFC*

Ten by už měl radši mlčet!!! Hráč kterej přestoupí z LFC do jinýho klubu v Anglii a ještě k tomu do týmu z "Big 4" tak je u mě sráč.Kdybych hrál za LFC tak by ho z trávníku odnesli na nosítkách.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šlehni si jednu

Reagovat
Filipow

..může i dvě..

Reagovat
buba

Mohl by sem, prosím, někdo uvést nějaké pořadí nejmíň oblíbených klubů z pohledu Liverpoolu? Prostě pořadí největších rivalů, které fanoušci Live nejvíc nesnašejí?

Reagovat
smazaný uživatel

zkus se zamyslet, ono fakt není tak těžké na to přijít :)

Reagovat
buba

tak mně šlo o to pořadí - jestli je pro ně větší rival Man U / Everton, Arsenal / Chelsea apod :)

Reagovat
smazaný uživatel

rivalita s United jasně vede.

Reagovat
vladis271

jj to sa mi natom meste strašne páči. Ak by sa malo ísť proti United, tak červenomodrá armáda s bejzbalkami sa vyberie na pochod

Reagovat
smazaný uživatel

A po cestě se pomlátíjou a do Manchesteru se dostane jeden zbitý fanoušek Evertonu který si společně s fanouškama Man Utd poznadává na LFC.

Reagovat
kiwwi

to si si trosku pomylil...keby sa malo ist na LFC tak cervenomodra armada ide s bajzbolkami na pochod

Reagovat
vladis271

možno ti zničím ilúzie, ale toffees naozaj United nenávida

Reagovat
kiwwi

ziadne iluzie mi nenicis...viem ze pre Everton je United druhy najvacsi rival...ale stale keby sa spojil Everton s United tak idu aj jedni aj druhy proti svojmu najvacsiemu rivalov

Reagovat
vladis271

práveže nie, je to zaujimavé špecifikum, pretože United je 2. najväčší rival, lenže Liverpool ( ako mesto ) nenávidí Manchester od priemyselnej revolúcie a naopak. A EvErtonians v tom meste, predstav si, že žijú. Takže aj keď je pre Everton najväčší rival Liverpool, tak paradoxne viac " nenávidia " United. Pretože tam sa už nejedná o futbal. Celé rodiny sú rozdelené na modré a červené, takže tam tá nenávisť nemá ako tkvieť, a prakticky sa to rieši len pri derby. Avšak antipatie k United nemá čo tlmiť.

Reagovat
kiwwi

bavime sa o kluboch, nie o mestach

Reagovat
vladis271

kluby reprezentujú mestá. Bože veď tá rivalita sa musí k niečomu viazať, takže logicky je to futbal. A Manchester reprezentuje ako Nr. 1 United, takže to smeruje hlavne k nemu. Tvoríte akúsi nárazníkovú zónu nenávisti. Vzťah k Citizens, tam som si neni celkom istý, ale tí budú zrejme v závetrí. Najmä preto, že úspechmi sa k United ani nepribližujú, takže by ich bolo zbytočné riešiť. V prípade, žeby bola situácia opačná a tích 18 titulov by mal Everton a nie Liverpool ( ten by mal úspechy Evertonu ), tak vaším najväčším rivalom by nebol Liverpool, ale Everton.

Reagovat
kiwwi

ale sak dobre, nebud natvrdly...odzaciatku to bola len sranda a ty hned zacnes s historiou...mne je uplne jasne, ze ako Everton tak aj Liverpool viac nenavidia Manchester ako seba navzajom (ako pise Hrubas)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

no sorry, ale vyzeralo to, že to myslíš vážne

Reagovat
papos182

Myslel to vazne, ale aby zachoval tvar, tak se to snazi uhrat na "srandu".

Reagovat
kiwwi

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná teorie. Tak jak vysvětlíš, že mezi Man Utd a Evertonem přímo přestupuje docela dost hráčů, aji v nedávné době, navíc odchovanců a fanoušci klubu kam přijdou je přivítajou s otevřenou náručí? Zato mezi Liverpoolem a Man Utd naposledy přímo přestoupil hráč někdy tuším v 60 letech?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v tomhle ma pravdu. Fanousci obou liverpoolskych tymu vic nenavidi United, nez sebe navzajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím že je rivalita mezi EFC a LFC existuje hlavně při derby a že prý spoustu rodin má členy fandící Evertonu, aji Liverpoolu. Ale fotbalová rivalita mezi Man Utd a Evertonem je malá v porovnání s ostatníma rivalama Man Utd. Rozhodně se to nedá srovávat s LFC vs Man Utd, Man Utd vs Leeds, natož Man Utd vs Man City. Navíc ani argument že jde rivalitu mezi dvěma velkéma městama podle mě neobstojí, kór když Man Utd ani nesídlí v městě Manchesteru, což Angličané silně vnímají. Stejně tak by mohli fanoušci EFC vášnivě nenávidět Bolton a nebo Wigan.

Reagovat
kiwwi

"Man Utd ani nesídlí v městě Manchesteru, což Angličané silně vnímají."

ale fanusikov tam maju tolko co City

Reagovat
smazaný uživatel

Možná. Ale aji tak to Angličani snad až zbytečně moc řešíjou. Pamatuju si na stížnosti fanoušků Evertonu proti tomu, aby jejich plánovaný nový stadion stál mimo hranice města, v Kirkby, aji když reálně je tam souvislá zástavba a cizinec by bez cedulí ani nepoznal že opustil hranice Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni si zakládají na tom, že jsou ti "z města"... To je jako by si za pár let Sparta postavila stadion v Kladně - bude tam souvislá zástavba, bude to součást Prahy, ale už to nebude město.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jak kdyby místo v Holešovicích stál nový stadion třeba na Smíchově a nebo v Modřanech. Praha a Kladno nemá společný magistrát, Liverpool a Kirkby ano. Respektive Kirkby je součástí Metropolitan County Merseyside, stejně jako je Trafford součástí Metropolitan County Greater Manchester. Čili ve své podstatě kdyby Praha ležela v Anglii, tak by byla Metropolitan County.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bral jsem za "Pár let", až bude Kladno součástí Prahy... Ale ty Modřany sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za pár let, až se z Kladno stane součástí Prahy 25 a na cedulích bude Praha - Kladno, tak proč ne. Ale stejně je Kladno strašně daleko od Prahy. A to je Praha rozhlohou obrovské město. Vzdálenost centra Kladna a centra Prahy podle mě bude spíš srovnatelná vzdálenosti Liverpool - Manchester, než Kirkby - Liverpool, což je tuším asi 5 mil, nebo Old Trafford - City of Manchester, což jsou asi tři míle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bral jsem spis nenavist evertonskych fanousku vuci MUFC nez opacne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Everton,ManU.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem, že: 1. Manchester

2. Everton

3. Chelsea

4. Arsenal

Fakt neviem, len tými United som si istý

Reagovat
smazaný uživatel

1) Everton

2) Manchester United

3) tým kam přestoupí jejich oblíbený hráč

4) tým který nenávidíjou z dalšího malicherného důvodu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MU je urcite pred EFC.

Reagovat
kiwwi

pohlad z druhej strany:

Liverpool je hlavnym rivalom len pre dva timy v Anglicku...pre United a pred Everton

Reagovat
kiwwi

napriklad taka Chelsea je rivalom pre Fulham a QPR

United su najvacsimi rivalmi pre Liverpool, Leeds, City, Arsenal a Bolton

Arsenal pre Chelseu a Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Millwall ti nic neříká? WHU taky ne?

Reagovat
RickNash

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak u CFC bych řekl Millwall, Spurs, WHU a Arsenal. Fulham těžko, když se potkávají tyhle dva kluby relativně krátkou dobu - ano, stejná část města, ale to je tak vše. Těch "derby" až takové množství nebylo.

Reagovat
Kenneth

Stačí se jen podívat na Green Street Hooligans.

Reagovat
kiwwi

tak ja niesom ziaden expert, vychadzal som z tohto

http://www.footballfanscensus.com/issueresults/Club_Rivalries_Uncovered_Results.pdf

ale nejaka rivalita medzi Chelsea a Millwallom asi bude, uz len podla filmu Football factory

Reagovat
smazaný uživatel

Logicky by měla být rivalita mezi CFC a Fulhamem díky poloze ve městě obrovská, ale je spíše menší díky tomu, že se prostě ty kluby tolikrát nesetkávaly. Desítky let byli v odlišných soutěžích, od 2. světové války byl Fulham buď v nižších ligách nebo se na pár let dostal do PL zase, než spadl.

Reagovat
Mindas

O tom jsem tehdy psal i článek na plcz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jsem bohužel nečetl...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle nějakého hlasování, co jsem nedávno četla (jestli najdu odkaz, tak to sem hodím) vidí fandové Chelsea své hlavní rivaly takhle - Arsenal, United, Spurs. Smůla, že ani jeden z těch týmů vás jako hlavního rivala nevidí.

Reagovat
Kenneth

To že nás takhle nevidíš ty, neznamená že i ostatní Gunners.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud uděláš hlasování tady, tak to bude stejné. V češtině se bere slovo rival trošku jinak, než v Angličtině, pro mě jsou rivaly také ty 3 kluby, protože se s nimi bojuje o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom upřímně pochybuju. Pro Arsenal to byl vždycky Tottenham. A pak až United, popřípadě Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se, to byla reakce na Kennetha.

Reagovat
Kenneth

United bude určitě nad Chelsea. Ale u kohoutů? Podle mě je Chelsea nad Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosímtě, rivalita mezi Arsenalem a Tottenhamem má kořeny hodně hluboko... a North London Derby je jedno z největších a nejtradičnějších anglických derby.

Reagovat
Kenneth

Já nevím. Já to mám každopádně takhle. Arsenal,WHU,Liverpool. Potom ManU (nenávist) . Každej fanoušek to bere z jiného pohledu.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Pro zdejší fans je to MU,CFC,AFC,Everton podle mého... Everton je vlatně rival, ke kterému je to rivalství platonické... Už jen proto, že se tu nemají s kým hádat, protože se jim strategie Moyese líbí...

Reagovat
kiwwi

ale aby som len nekecal tak pre Liverpool su najvacsi rivali v tomto poradi:

1. Man United

2. Everton

3. Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

spíš bych dala na 3. místo Chelsea.

když občas mrknu na RAWK, tak tam čtu, že by byli radši, kdyby titul vyhrál Arsenal než umělá Chelsea.

Reagovat
Kenneth

umělá Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou slova fanoušků Liverpoolu. (ale nechtěla jsem to dát do uvozovek, vzhledem k tomu, že s tím v podstatě souhlasím)

Reagovat
Kenneth

Jedinej umělej klub kterej znám je Hoffenheim. Chelsea je tým se 100 letou tradicí,tak jako Shity.

Reagovat
smazaný uživatel

Najradšej Arsenal, potom Citizens, v závese Chelsea a potom až mancs (čo sa týka kandidátov na titul)...

Reagovat
smazaný uživatel

Za to, že tam realisticky nepočítáš Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

No zo 7. miesta asi ťažko môžeme zaútočiť na 4. miesto, titul je utópia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co by se muselo stát, aby jste se dostali na 1. místo, to by musel být plánovaný atentát na 50hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teoreticky můžem skončit se 74 body a vážně si nedovedu představit, co by se muselo stát, aby tak malej počet bodů stačil na titul (nehledě na to, že bychom od teď museli vyhrát všechny zápasy).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mám v Anglii pár přátel co sledují PL a musím říct, že rivalita mezi kluby tam je pro všechny. Prostě všichni nenávidí všechny. Jak moc je nenávidí je otázka konkurence, takže týmy s big four jsou nenáviděny více než ostatní. Samozřejmě, že Everton spolu s ManU jsou na vrcholu, hned v závěsu je Chelsea a Arsenal; pak následuje Tottenham. Musím říct, že u nás jsme více tolerantní vůči hráčům soupeře. Vždy když jsem byl v Anglii někde na akci a bavil jsem se s někým o fotbale tak fanoušci ManU nemohli přjít Liverpoolskému Gerrardovi na jméno. Jakmile jsem se ale zeptal na jeho výkony v dresu Albionu tak byl pro ně bůh. Jsou to strašně radikálně smýšlející lidi. Na klubové úrovni by si dva různí fanoušci dali nejradši na hubu. Ale když hraje Anglie tak ruku v ruce fandí ze všech sil a po gólech Gerrarda si fanoušci ManU se Scousery skáčou do náručí.

Reagovat
kiwwi

to je rozkosne

Reagovat
smazaný uživatel

1.ManU

2.Everton

...

3.Chelski (ne jen kvuli torresovi )

4.Arsenal

pak by se z historického hlediska dal napsat i nottingham forest když už tu padl ten milwall

Reagovat
smazaný uživatel

jste fakt ubozaci nekteri...furt mu vycitate,jaky je lhar! Clovek snad nemuze menit nazory???Ano rekl,ze za jiny klub uz nikdy nebude hrat,ale to nevedel v jakych s prominutim Liverpool bude srackach...je proste v nejlepsich letech a chce neco vyhrat! s Poolem se mu to proste behem 3 let urcite nepodari,co si budeme nalhavat...a vy fanousci Reds se zamyslete-Nando pro vas udelal neskutecne moc,tak troschu ucty ...At se ti dari Torry

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nechytne.

Reagovat
smazaný uživatel

ty radsi ani nereguj

Reagovat
smazaný uživatel

a

Reagovat
smazaný uživatel

...když už jsem se rozepsal...

Reagovat
smazaný uživatel

tvl vy ste fakt skvely, delate jako by vam liverpool nebo chelsea patrila , paneboze je to jen kseft, nevim co tu furt resite, furt jen kdyby odesel roman tak je chelsea, kdyby tady nebyl roman tak na tenhle kadr ani neni ..paneboze uz se probudte :DDDDD neni to snad jedno ze Torres prestoupil do Chelsea, je to jeho rozhodnuti, kdyby liverpool svoji hvezdu opravdu tak miloval tak si ho nechaj a 50milionu je nezajima...kazdej se snazi udelat co nejlepsi a nejsilnejsi kadr..Torres chtel neco vyhrat uz konecne, uz to rikal i predtim, pool by mel by spis rad ze neodesli Torres s Gerrardem driv, a pochybuju ze ten kadr co ted maj tak neco vyhrajou do 2 let, ale nikdy nevite...nooo proste preju Torresovi posun v kariere, jen at se chyti, Roman ma miliardy tak proc je neivestovat do zvucnych jmen....

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se stává pouhým kšeftem a tobě se to ještě zdá v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

a ja stim asi neco udelam ne ? ...sakra je to vtyhle dobe trend,jde tu spis o penize nez o samotne hrace...jedina vec je stim se smirit

Reagovat
r.mrazik

jsem jen zvedav,jak se na dnesni dobu budeme koukat s odstupem alespon 50 let...

Reagovat
r.mrazik

legenda!!

Reagovat
smazaný uživatel

není to žadná fotbalová celebrita, nijak zvlašt mu nefandím, ted samozřejmě budu, ale líbí se mi jak to vysvětlil. věřím, že to je pravda. no sice nechápu jak tam nechal spoustu peněz se svým platem ale budiž. je pravda že ted pool buduje vše od nuly a on to znovu prožívat nechce. snad chytne novou mízu

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč takových kvalit přece nebude hrát jen evropskou ligu jsem rad že je v blues

Reagovat
božský John

Proč by neměl slavit gol? Vždyť už s Liverpoolem nemá nic společnýho, hraje za Chelsea.

Reagovat
juveforever

že ? Mal by si zobrať príklad z Ibrahimoviča

Reagovat
božský John

Ano, nevim,proč by měl brát na nějaký ohledy na Lpool, když u nich už nemaká

Reagovat
Kenneth

Né každej má charakter jak Adebayor.

Reagovat
božský John

Ale já nechápu,co je na tom charakterního, že nebude slavit gol? Že bude potlačovat radost? Nebo bude dokonce smutnej?

Jasný, když byl v Liverpoolu,tak povidal,jak je má rád, líbal znak apod....a v Chelsea to nebude jiný ...koho chleba jíš,toho píseň zpívej...

Reagovat
Kenneth

Jsou hráči kteří to dodržují a nepotřebují líbat znak nynějšího klubu a jsou hráči kterým jim to je "u prdele".

Reagovat
RickNash

život musí bejt krásně jednoduchej, když nemáš páteř...

Reagovat
božský John

Proč bych neměl mít páteř? Já jenom nechápu tu hysterii kolem toho

Reagovat
RickNash

"Jasný, když byl v Liverpoolu,tak povidal,jak je má rád, líbal znak apod....a v Chelsea to nebude jiný ...koho chleba jíš,toho píseň zpívej..."

Tohle mně přijde trochu bezpáteřnický

Chápu, že odešel, nechápu, že předtím sliboval, že v rámci Anglie nepřestoupí, líbal znak atakdál...

Reagovat
božský John

Tak je blbej no....

Kdyby to nevypustil(hjak píše kolega dole v tom dlouhym příspěvku), tak bych to chápal...proč mít fans za nepřátele,když si je může těmahle gestama dát na svou stranu? V Chelsea to bude nemlich to samý, Proč by s nima měl mít problémy, když nějakym tim líbaním dresu si tu většinu z nich přivede na svou stranu ...

Reagovat
božský John

Nedělal bych z toho vědu, je to prostě business...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ukazal fanouskum ze to pro nej nebylo 4 roky chozeni do prace ale ze hral fotbal pro klub a ne pro penize, ale vypadato ze to tak asi nebylo....

Reagovat
smazaný uživatel

Za jiných by to bylo normální, hráč který stráví v klubu X let a dá mu gól z toho třeba ani radost nemá.... Ale Torres už svýma rozhovory dokázal přesně to, co jsi říkal: ...koho chleba jíš,toho píseň zpívej... Na Liverpoolu mu nezáleží, chtěl být jenom oblíbený u fanoušků

Reagovat
božský John

Jako v práci, šéfa taky nepošleš do hajzlu,aby Tě měl rád ...

Reagovat
smazaný uživatel

On si prostě vybudoval nadstandardní vztah s fanoušky a ty pak zradil, takže bude mnohem víc nenáviděný, než kdyby to udělal jiný hráč, nějakým neslavením už to nezachrání prostě

Reagovat
smazaný uživatel

ano a takovy hraci chodí do Chelsea... enjoy them ;p

Reagovat
smazaný uživatel

At si mysli co chce hlavne ze dava goly co? ;p

Reagovat
smazaný uživatel

většina z vás..tvrdí ..největší chyba jeho kariéry.. ady je aspon vidět,že mu fanoušci nic nepřejou.,když mu pálí i dres ak odešel no a? nn,že bych byl fanoušek Man.United,ale co předvedli proti Beckhamovi? byly rádi,že ho zase vidí.. mno..a Torres přestoupí k Chelsea a hned je to chyba jeho kariéry? třeba práwě am začne..jeho kariéra...!

Reagovat
r.mrazik

pletes jabka s hruskama...

Reagovat
smazaný uživatel

júúúúúúúúúúúúúúú tady je najednou torresů

Reagovat
smazaný uživatel

kdo ze je to ten torres?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlava mi nebere čo to básnik myslel, že v Livepoolu nechal vela penazí...WTF?????????

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty, co stále nechápou, jak se teď cítí scousers. Nejde o to, že i přes svá slova z předněkolika let přestoupil do jiného anglického špičkového týmu a nejde ani o to, jestli opravdu věří, že s modráky je schopen v následujících letech získat větší úspěchy než s LFC.

Jde o to, co říkal cca před 4 týdny a o načasování.

"Moje hlava je v Liverpoolu, chci pomoct zachránit tuto sezónu. Jsem profesionál, vždy dodržím svoji smlouvu. Nezvažoval jsem odchod." Toto je prohlášení Torrese den po nástupu Kennyho. Ve světle událostí z posledních dní je toto prostě lež a jeho veletoč z posledních dní přestupového okna většina fans LFC považuje oprávněně za zradu. Svým načasováním zahnal klub do kouta a nezbývalo než udělat rychlé rozhodnutí a dvojnásobně přeplatit Carrolla.

Jeho vztah s fanoušky LFC byl vždy unikátní a na ostrovech snad nebyl hráč s výjimkou odchovanců, kterého by fanoušci svého týmu tak milovali.

Kdyby si dupnul loni v létě, nebyl by problém, kdyby si dupnul před měsícem, že chce být uvolněn na konci sezóny, nebyl by problém. V obou případech by byl za své působení v LFC považován za hrdinu. Jenže toto nedůstojné rozloučení s klubem, který jej vytáhl na výsluní, si vybral sám.

Čím víc fans LFC milovali Torrese jako fotbalistu i člověka, tím více ho teď nenávidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas... a ty jeho prohlášení při prvním rozhovoru v Chelsea bodla u srdce nejednoho fanouška reds

Reagovat
r.mrazik

proste jste to brali vsechno spatne...

je to cizak,byl jen loajalni k zamestnavateli a vy jste si to spletli s nejakym srdcarstvim...

Reagovat
Kenneth

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...... to je presne ono, hodne hracu co z Liverpoolu odešli jsou stale v očích fans legendy klubu ale to co vymamlasil nando to nema obdob...

Reagovat
smazaný uživatel

400:pre netitul mancs.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

FAIL!!!

Reagovat
C0br

lol

Reagovat
vladis271

to je hra podvedomia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

blbec

Reagovat
smazaný uživatel

seš

Reagovat
Rssa

Reagovat
LGT

Reagovat
LGT

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Man city shit?

Reagovat
smazaný uživatel

mancs=Man. Utd

Reagovat
smazaný uživatel

to už taky chápu teď

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando už jsi toho řekl dost, každý si o tobě udělal svůj obrázek. Tím, že teď nebudeš slavit gól, už to nezachráníš... Byl jsi nejoblíbenější, po***l jsi to a teď jsi možná nejnenáviděnější, užij si peníze v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

A o kolik má víc v Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

tam má zadarmo benzín a naftu do svých aut

Reagovat
r.mrazik

aspon o 50 tacu tydne a o pulku kadru kvalitnejsich fotbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

jen půlku?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl nějakých 120, ted má 150-175... Tj 25-50%

Reagovat
r.mrazik

carrol? 35 mega

torres? 50 mega

neustaly breceni fanousku Poolu? k nezaplaceni...

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju fanda Chelsea od dob Abramoviče?

Reagovat
Kenneth

A v čem je neustále problém? Každý si může fandit komu chce. Taky ti tu necpu příliv rádoby fans Liverpoolu s nicky Torres apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej problém jsem neřekl, tipoval jsem komu fandí... Já nick Torres nemám tak nevim co mi to cpeš, taky bych mohl zmínit, že v dotě hraje čím dál víc rusáků a bude to zpráva se stejným smyslem jako tvoje

Reagovat
C0br

Těsně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju trouba od narození?

Reagovat
j_mrazik

Jestli fandí Chelsea, tak mu dneska pustím činku na krk.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty?

Reagovat
r.mrazik

ne,on taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

hraješ Hitmana?

Reagovat
r.mrazik

tipovani ti asi moc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Není důvod brečet.. Torres byl stejně ted naky uzeny a imho Suarez s Carollem ho nahradí ale tady jde o princip a o to jak se zachoval ani ne měsíc po tom co prohlasil to co prohlasil. Plus ty kecy v Chelsea jak nebyl fanda Liverpoolu atp.

Reagovat
r.mrazik

breci se tady u kazdyho clanku...nechapu,jak mohli brat fanousci nejakyho Spanelaka za srdcare...

budiz ke cti Torresovi,ze se choval naopak jako prikladny zamestnanec...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to proklamované srdcařství přiživoval prohlášeními o jeho náklonnosti ke klubu, jeho historii, k fans a městu samotnému za celu jeho dobu působení v LFC. A když teď člověk vidí, že ono to tak úplně nebylo, je to považováno za zradu. Logicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

to mas pravdu,ale tak treba se mu ve meste libilo,s fans si rozumnel,klub ma sve charisma...

ale je to proste Spanel a sel tam,kde mu daj vic a kde ma sanci neco vyhrat i treba pres to,ze meste nebude tak fajn a fanousci taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to si pomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak co měl kurva řikat?že to město a klub je žumpa?

Reagovat
smazaný uživatel

Mal mlčať

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Radin

Shrnutí-Fernando je hlupák.Ano je jasné,že vždy měl srdce v Atleticu a zůstával tam i přes ty nejlepší nabídky.Zrádce to není.Jako každý chtěl úspěch v práci kterou dělá,to znamená něco vyhrát.Tak proč teda šel do Liverpoolu?To mu nebylo jasné,že tam nic nevyhraje?Měl jít rovnou do nějakého velkoklubu a ne kecat o tom jakou má Live historii atd.Je jasný,že šel za úspěchem,ale měl jít do Chelsea rovnou a nezklamal by tak fanoušky a nedělla ze sebe vola :-)

Reagovat
r.mrazik

tak on Pool nebyl vzdy tragicky jak je ted

Reagovat
Radin

nebyl,ale se vší pokorou není ani top klub už řadu let.V CHL ukazoval,že se umí nahecovat na jakoby turnaj,na určitou část sezony,ale v PL na to dlouhodobě prostě nemá a to musel vědět.Troufám si říct,že Liverpool dalších pět let nevyhraje ligu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tomasinho

Pořád má ale rezervy a může hrát daleko lépe. Až moc často má výkyvy.

Reagovat
Rssa

Já to říkal, on tě časem přesvěsvědčí, je to borec A výkyvy poslední zápasy moc nemá, jen musí být používán správně a to Roy neuměl

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, proti Stoke nehral dobre, ale aspoň rozhodol.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělat s dresem Torrese ? Tohle je rozhodně lepší, než ho pálit

http://img203.imageshack.us/img203/2916/2nl8d3c.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to těžký,jak pro fanoušky,tak pro samotného Torrese.Jako fanoušek United,by se mi taky nelíbilo,kdyby odešel Rooney do jinýho anglickýho klubu,ale je fakt,že torres je v nejlepších letech a v Liverpoolu je momentálně skoro neviditelný a liga mistrů v nedohlednu a pravdu má v tom,že Liverpoolu hodně pomohl a jak říká "nechal tam spoustu peněz" za peníze z prodeje si koupili 2 kvalitní útočníky,tak uvidíme,třeba to liverpoolu ještě pomůže,třeba se chytne J. Cole,Gerrard je jeden z nejlepších záložníků i tahounů na světě,Kuyt je dělník v mužstvu akorát ta obrana by mohla být lepší,tam se mi líbí jenom Johnson.Angliccká liga se s příchodem pracháčů ještě víc zkvalitnila a nesmírně vyrovnala už to není jen o 4 týmech,ale liverpool patří nahoru.

Reagovat
Rssa

500. pro nový útok Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem sice fanda jineho tymu.. ale u me hodne klesl

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, nehodlám nijak diskutovat, jen přihodim svůj názor Torres už taky není nejmladší (ač nevypadá) a naprosto chápu, že jestli chce v anglickým týmu něco vyhrát, ať už premier league nebo champions league nejde čekat až se v Liverpoolu něco změní. Co si budem povídat, Chelsea a Man. U. jsou poslední roky top, výsledky hovoří za vše. Já osobně nejsem fanda ani Reds ani Blues, vlastně ani žádného jiného týmu v Británii , ale Torres je jednoznačně kvalita (až na to zdraví ) a jeden z nejlepších útočníků ( hmmm, nezapírám, že pro mě jednoznačně nejhezčí hehe ) Jediný co mě na tom štve, je že ho neuvidím na Letný v evropským poháru... Takže přestup myslím dobrej tah, pro Torrese určitě a pro Chelsea asi taky, každopádně Abramovič má zjevně peněz dost tak o co jde Sakra, já měla být ruskej magnát, taky bych si Torrese koupila hehehehe P.S. Sparta forever!

Reagovat
smazaný uživatel

jéžišmarjá, tolik jsem toho napsat nechtěla já nikdy nevím, kdy zavřít hubu

Reagovat
frankiefcb

Pořád nechápu ty uplakánky z řad Looserpoolu. Odešel snad do Man.Who nebo do Evertonu? Jo odešel za lepším, odešel ke konkurentovi, ale neodeše k hlavnímu rivalovi. To pro mě je větší děvkou Owen teda. Nando byl červenobílý Madriďan a bude jim stále, krásně to řekl. Vy rádobyfanoušci, co se furt oháníte tituly, jako že to je ta pravá historie, tka jste směšní. Já si třeba vážím daleko více fanoušků týmů jako je Fulham, Everton, West Ham, City - ač ty tyto týmy nejsou nejúspěšnější, tka jejich historie má své kouzlo. Je směšné, když někdo fandí týmu kvůli výhram ze 60 let nebo kvůli titulům z těchto let. Nejsem fanouškem Chelsea, ale vidím jak hodně lidí jsou závistiví, takže jsem ji i hodně přál - protože je to také tým se svou specifickou historii. Tak znova prosím všechny fanoušky Live, aby přestali spamovat toto fórum neoprávněnými nářky

Reagovat
minoLFC

veď ono nevadí, že odišiel a ani tak že do Chelsea, ale proste furt mal sladke rečičky ešte pred dvoma týždnami a niektorý mu to moc hltali

ale jak hovorí v članku Liverpool aj Chelsea má v p... a je tu len kvôli trofejam a platu

Reagovat
smazaný uživatel

on čo nechape prečo palili jeho dresy ...on je asi vymletý hlúpy teraz už šmolko

Reagovat
smazaný uživatel

Roku 1896 koupil obchodník s nemovitostmi Gus Mears atletické hřiště na Stamford Bridge a poté i sousedící rozlehlou trhovou zahradu jakožto základ pro fotbalový stadión, který zde chtěl postavit. Společnost The Great Western Railway mu předložila atraktivní nabídku ke koupi plochy za účelem těžby uhlí a následné výstavby tovární vlečky. Pan Mears to sice zvažoval, ale za pár dní se sešel s architektem fotbalových tribun Archibaldem Leitchem a vyměřili hřiště. Ale dokonce ani v této fázi se neuvažovalo o utvoření nového fotbalového klubu. Hrací plocha totiž byla nabídnuta týmu FC Fulhamu pro jejich domácí zápasy za 1500 liber ročně. Mužstvo Fulhamu se však na Stamford Bridge nakonec nepřestěhovalo, zmíněná suma prý byla příliš vysoká. Mearsův přítel, finančník F.W. Parker, Gusovi navrhl založit si svůj klub, který by se časem stal nejlepším v zemi. Mearsovi se nápad líbil a souhlasil - odtud se začínají psát dějiny FC Chelsea.

V roce 1905 byla podána žádost o připojení do Jižní Ligy, avšak po protestech Fulhamu, Tottenhamu a řady jiných klubů, byla zamítnuta. Nakonec byla Chelsea po dlouhých diskusích přijata a mohlo tak dojít k podepsání smluv s prvními hráči. Díky síle angažovaných fotbalistů, novému hřišti a osobnosti F.W. Parkera byla Chelsea zařazena do Druhé Divize - už za dva roky se však londýnskému klubu podařilo postoupit nejvyšší První Divize. Tam se Chelsea významněji neprosadila a do začátku I.světové války střídala První a Druhou divizi. Největším úspěchem této éry zůstává účast ve finále FA Cupu, které vyhrál poměrem 3:0 Sheffield United.

V meziválečných letech se v modrém dresu objevilo velké množství dobrých hráčů, např. Hughie Gallagher, George Mills, Harry Wilding, Vic Woodley nebo Ben Baker. Jeden čas byli dokonce všichni fotbalisté útočné vozby (tehdy pětičlenné) reprezentanti, přesto ale moc důvodů k oslavám zaplněné ochozy na Stamford Bridge neměly. Trenéři Calderhead a po něm Knighton nedokázali vytvořit v týmu vítězný duch, a tak největšími "úspěchy" jsou 2x účast v semifinále FA Cupu a třetí místo v První Divizi v sezóně 1920.

Po válce převzal vedení týmu Willy Birrell a zasadil se o rozvoj mládeže. I tak se Chelsea marně snažila získat nějaký ten triumf. Přitom dobrých hráčů bylo opět dost - Tommy Laxton, Len Goulden, Billy Hughes, Roy Bentley a jiní. Až po příchodu Teda Drakea se tým začal zlepšovat a již v roce 1955 získala Chelsea dost překvapivě titul. Díky předvídavosti a dobrému odhadu Dickieho Fosse a výbornému scoutingu Jimmyho Thompsona se na Stamford Bridge dostala řada mladých hráčů, kteří si zde během pár let udělali jméno a stali se oporami mužstva, například Jimmy Greaves či Ron Tindall. I když se na úspěch nepodařilo navázat, zárodky budoucích úspěchů byly zasety.

Příchod Tommyho Dochertyho dal vzniknout prvnímu plodnému období. Mladí odchovanci přebrali otěže a i když první rok Chelsea sestoupila do Division Two, hned v dalším roce vrátila zpět do První Divize a v následujících devíti ročnících sahala po metách nejvyšších (sled umístění v tabulce: 5., 3., 5., 9., 6., 5., 3., 6. a 7. ). Mezitím se v roce 1965 mohli Blues radovat ze zisku Ligového poháru a o šest let později triumfovali v Poháru Vítězů Pohárů. Fotbalistům Chelsea se v této éře mimo jiné dařilo i v FA Cupu (dvakrát se probojovali do semifinále, stejně tak do finále, z nichž to v roce 1970 bylo vítězné). Základními pilíři tohoto týmu byli Peter Houseman, Bobby Tambling, Ron Harris, Peter Osgood nebo legendární brankář Peter Bonnetti.

Po skvělých šedesátých letech přišla velmi slabá sedmdesátá. Za odcházející staré opory nebyla kvalitní náhrada, protože výstavba East Stand odčerpala z klubové pokladny všechny peníze. Vedení muselo prodávat hráče, trenéři se střídali jak na běžícím pásu a Chelsea se propadla o soutěž níž.

Na začátku osmdesátých lét to vypadalo s klubem téměř beznadějně: obrovské dluhy, zastavené pozemky, přestárlý tým. Akcie klubu tehdy koupil za symblickou 1 libru Ken Bates a začal s důkladnou reorganizací. Angažoval Johna Neila, který musel zachraňovat topící se Chelsea ze dna tabulky Druhé Divize a svými chytrými transfery tak položil základy nového týmu (mj. Nevin, McLaughlin, Speedie, Dixon, Spackman, Niedzwiecki), který v roce 1984 vyhrál druhodivizní titul a postoupil opět mezi elitu. Týmu se ujal John Hollins a dvakrát za sebou skončil na velmi lichotivé šesté příčce. Po nevydařeném závěru ročníku 1987/88 Chelsea sestoupila, ale rok na to famózní jízdou vyhrála Druhou Divizi a ročník 1989/90 uzavřela nejlépe za posledních dvacet let, když skončila patá.

Na začátku devadesátých let byly konečně vyřešeny spory o Stamford Bridge a byly navržena rozsáhlá rekonstrukce. I přes značnou finanční zátěž se týmu podařilo setrvat v klidných vodách nově vzniké Premier League. Dokonce se povedlo vybojovat finále FA Cupu, ve kterém byl lepší Manchester United poměrem 4:0. Po Euru 1996 se do Anglie začali hrnout hráči z celé Evropy a Chelsea byla jedním z klubů, které na tom vydělaly. Kouč Glenn Hoddle dokázal přivábit skvělé hráče jako Dan Petrescu nebo Ruud Gullit, druhý jmenovaný po něm převzal trenérskou funkci. Blues pak každý rok útočili na ligový titul, jenže nejlépe skončili těsně třetí v roce 1999. Co se nedařilo v lize, vycházelo všude jinde. Vítězství v Charity Shield 2000, Ligovém poháru 1998, dvojnásobné vítězství v FA Cupu 1997, 2000 (plus jedno semifinále) a opět v Poháru Vítězů Pohárů (1x semifinále) a Superpoháru. Oporami týmu byli De Goey, Leboeuf, Desailly, Wise nebo Zola.

Na začátku nového století existoval jediný cíl: Champions League. Přestože na splnění cíle bylo vynaloženo velké množství peněz, úspěchy nepřicházely. V důsledku nákladné přestavby Stamford Bridge tok financí vyschl a začalo se šetřit. I tak dluhy narostly do velkých výšek a hovořilo se o rozprodávání hráčů. Naštěstí tým v posledním utkání 2002/03 proti Liverpoolu vybojoval čtvrté místo a tím předkolo Champions League. Kartami pak pořádně zamíchal Roman Abramovič: nejenže zaplatil 60 milionů liber dluhů, ale vynaložil dalších 120 milionů na nákup posil. V ročníku 2003/04 sice Chelsea trofej nezískala, ale semifinále Champions League a druhé místo v Premiership bylo značným úspěchem.

......pro naseho chytrolina anacha jsem zkopiroval historii Chelsea z mych webovek

Reagovat
smazaný uživatel

raděj nebudu kopirovat historii liverpoolu...by se to sem nemuselo vejít... ne sranda....

ale prostě to tak je, beru arsenal, manu a liverpool......chelsea a mancity ne, sou to tymy jen o prachach

to je jak kdyby u nas to davala diky penezum třeba mlada boleslav....taky ma historii, ale ne takovou jako sparta,slavia nebo dukla

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

jinak si myslim ,ze Chelsea nemusela kupovat Torrese,dobrych utocniku ma dost

Reagovat
eibe

taky sdílím stejný názor, ikdyž když to tak vemeš,tak je tam věkový průměr těch útočníků docela vysoký, taže za 2-3 roky tam bude klíčovým útočníkem Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Kašli na ně,dej jim zejtra gola .

Reagovat
smazaný uživatel

at si rika kdo chce co chce tak tores byl vyborny hrac a spolecne z gerardem tvorili ve sve top forme nejlepsi duo sveta,ale ted tady tores neni coz si myslim neni spatne, protoze si myslim ze suarez ale i carol budou vice nez dobrou nahradou hlavne suarez si myslim ze bude lepsi nez tores

Reagovat
smazaný uživatel

jo a dete nekam z chelsea neprijit tam abramovic tak se jeste perou o zachranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele