Tobol bude těžký protivník, ale věříme si, řekl plzeňský trenér Koubek

23.08.2023, 18:05
Aktuality
Miroslav Koubek (© twitter.com/fcviktorkaplzen)

Trenér Plzně Miroslav Koubek před čtvrtečním úvodním zápasem závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy v Kostanaji pochválil domácí Tobol, který označil za technický, pohyblivý a dobře organizovaný tým. Podle kouče si ale Viktoria věří a v Kazachstánu chce udělat první krok k postupu do skupiny.

"Víme, že nás čeká těžký protivník, zároveň máme víru sami v sebe," řekl Koubek na tiskové konferenci. "Očekáváme těžké utkání. Plně respektujeme soupeře, máme k němu úctu, víme o jeho kvalitách. Naším cílem je dosáhnout takového výsledku, abychom měli dobrou výchozí pozici pro odvetu v Plzni," přidal jednasedmdesátiletý trenér.

Tobol na cestě do play off v kvalifikaci vyřadil finskou Honku, Basilej a severoirské Derry City. "Přednosti soupeře jsou určitě technická stránka, pohyblivost, dobrá organizace. Mužstvo v každém okamžiku ví, co má hrát. Je dobře vedené a trénované," uvedl Koubek.

V Kostanaji je o čtyři hodiny více, ale Viktoria pokračuje v českém čase. "Po našich zkušenostech i po konzultaci s odborníky jsme se rozhodli zůstat ve svém středoevropském režimu. To bylo to nejzásadnější rozhodnutí. Za dva dny se nemůžete na čtyřhodinový posun adaptovat, to není fyziologicky možné," upozornil Koubek, jenž s výpravou Viktorie v úterý absolvoval téměř desetihodinový let. "Jsem sice starý muž, ale vyrovnal jsem se s tím stejně jako hráči - úplně normálně a dobře," přidal se smíchem.

Těší se na bouřlivou atmosféru, stadion pro 9700 diváků by měl být z velké části zaplněný. "Každý fotbalista to má rád. Zvyšuje to motivaci hráčů a je jedno, že bouřlivá kulisa je na straně domácího mužstva. Hrajeme v takové kulise rádi, jsme na to zvyklí a jenom to prospívá fotbalu," mínil bývalý kouč Hradce Králové, Bohemians 1905, Slavie, Mladé Boleslavi nebo Ostravy.

Nemá obavy ani z hrací plochy, jejíž kvalitu by mohly ovlivnit očekávané srážky. "Trávník nemůže být horší než v Kosovu (v odvetě 2. předkole proti Dritě). Tam byl opravdu špatný trávník," dodal Koubek, jehož svěřenci před čtvrtečním duelem drží sérii šesti soutěžních výher.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pablos

Bojim se, že to je přesně ten Koubkův z prdele z pastvi tým na shoření.

Reagovat
Mass

"z prdele z pastvi tým na shoření"

co si pod tim mám představit?

Reagovat
Pablos

Ze vypadne z nýmandama

Reagovat
Pablos

*s

Reagovat
Pablos

Uz mám asi 6 piv

Reagovat
Spalovač šancí

Nepřestávej! Za hodně dlouhou dobu tvoje nejkvalitnější příspěvky

Reagovat
Mass

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

Reagovat
bartes

vždyť ti "nýmandi" vyřadili Basilej a jsou na úrovni Žiliny. Takže se tak nějak nečeká, že je Plzeň u nich zválcuje 5:0. Jede tam pro remízu a podle toho vypadají vyjádření. Pak jim dají trojku doma.

Reagovat
didosh

Zas to nikdo nevysílá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele