To nejlepší na konec...

13.10.2011, 11:32
Názory a komentáře
Finsko, Kypr, Litva - v úterý stačila by plichta. My však vyhrát ráčili. Čtyři góly k tomu stačily. Teď napjatí jsou Estonci, směřovat mohou k nepěknému konci. Dál třesou se nám Turci, jinak prý sebevědomí borci. Z Černohorců strach nejde, i ti by volali "may-day". A že kousat mohl by Bosňan? Ne, to NÁS bude velebit Poznaň!

Z úvodního, a snad ne úplně trapného, pokusu o nějakou tu Čapkovu rýmovačku jste již mohli odtušit poněkud netradiční tón mého dnešního komentáře. Přitom se ale vlastně historie víceméně opakuje. Na jeden důvod poukazuje první verš (rozšířím níže), ten druhý rovná se známému schématu. Po špatném výkonu (tenkrát Skotsko) přichází opět daleko pozitivnější hodnocení (dříve Ukrajina). Další čtyři vstřelené branky, tentokrát oceněné jiným způsobem než jen dobrým pocitem po přáteláku, přitom zůstávají tak trochu stranou. Do popředí vystupuje kolektiv, který v rozhodujícím okamžiku vskutku nezklamal...

No, dokonale. Párkrát jsem se na náš účet pobavil - jako třeba nad klasickým bílkovským uskupením šesti hráčů na stejném počtu metrů čtverečních před velkým vápnem, který má prý asi vytvářet iluzi neprostupnosti. A zalitoval - když jsem opět soustavně spatřoval stopera Sivoka pod permanentním (a bohužel imaginárním) tlakem snad tří protihráčů, z čehož zas a znovu pramenil jeden bezradný odkop za druhým. A poněkud hořce ušklíbl - nad neustálým omíláním toho, že jsme "splnili úkol" (ono, je splnění a splnění), a zřejmým faktem, že je teď Bílek minimálně pro baráž z pohledu novinářské a funkcionářské obce snad zcela nedotknutelný. Ale nevadí, to už k současnému trendu pojícímu se s českou reprezentací tak nějak patří. A můžeme to všechno pokládat za zanedbatelné okolnosti, když i já (!) na příštích řádcích budu nahlížet na ten skutečně nejlepší český výkon v tomto kvalifikačním cyklu.

To nejlepší na konec - pod tlakem. Ve fotbale to nejspíš platí jen zřídkakdy, v našich končinách je to však docela dobře tradicí. Jak nad pintou zlatavého moku správně podotknul kolega z EuroFotbalu Martin Vosáhlo (skrytý pod přezdívkou Vosic): když v nedávné minulosti českým fotbalistům teklo do bot, pravidelně se jim ze šlamastyky dařilo vybruslit. Ať už to bylo nadmíru přesvědčivé vybrakování finského kolbiště před MS 2006 (3:0; to by nám k přeskočení Rumunů ani remíza nestačila), dech beroucí finiš kvalifikace o Euro 1996 (kdy jsme do posledních tří klání vstupovali se zápasem k dobru, ale osmi body ztráty na Norsko - a nakonec z toho s celkovým skóre 7:0 byly tři výhry a dokonce přímý postup), pokoření Kypru na jeho půdě v listopadu 2007 (to jsme s Německem startovali ze stejné linie) nebo zdárně překlenutý předposlední stupínek jízdy za vstupenkou na Euro 2004 (slavný domácí triumf 3:1 nad bodově "opičícím se" Nizozemskem). A suverénně jsme mimochodem byli zvyklí zakončovat rovněž v souhrnu neúspěšné cykly: jako ten o MS 1998 (3:0 Slovensko) i 2002 (6:0 Bulharsko).

Zkrátka a dobře - v historickém kontextu netvoř debakl Litvy žádnou donebevolající výjimku, z krátkodobého hlediska nicméně určitě ano. Máme tu Baroše, který divže po dvou letech nezasadil ránu i kvalitnějšímu sokovi než Lichtenštejnsku a San Marinu. Máme tu Kadlece, jehož jsem takhle komplexně kvalitně (dopředu i dozadu) neviděl zahrát přinejmenším stejně dlouho, jako ve Skotsku neviděli Lochnesku. Máme tu dvougólového Rezka, což samo o sobě budí pozornost, a začíná to až šokovat, pokud k tomu přidáme i konečně racionálně bojovný výkon. Máme tu rozeběhnuvšího se Koláře. A v neposlední řadě zodpovědný, uvědomělý, v rámci možností velmi fotbalový výkon, i díky kterému musel Čech až na jednu výjimku vytahovat ze svého arzenálu jen výsostně banální zákroky.

Samozřejmě, jsou tu rovněž faktory jako opilý a ultrazpomalený pohyb Litevců nebo shovívavý výkon rozhodčího (hlavně spolknutý Pekhartův naviják ve stylu "na, já tě odtlačím a pak spadnu" neměl chybu), které nám v uskutečňování našeho cíle jenom pomáhaly. Ale těch bylo vážně tak málo, že nemá cenu se jimi déle zaobírat. Naopak bych rád vypíchl výkony některých borců, které se přitom nevyjímaly tak okatě jako ty těch, jež jsem již jmenoval. V první řadě musím zmínit Václava Pilaře. Kluka z Gambrinus ligy, který si s chutí troufl na náročnější technickou finesu a neustále s míčem pevně u kopaček lítal z kraje do středu, aby tak deptal zkostnatělé soupeře a nakonec si řekl o několik stehů nad levým obočím. Agilní Pilař, ale i příjemně překvapující Rezek, symbolizovali -mnou ani nevíte jak - vítaný impuls. A po ustrašeném "španělském" projevu také otočku o 180 stupňů k nadšenému a vitálnímu počínání.

Právě díky nim a Kadlecovi to tedy v úterý byly tentokrát kraje hřiště, kde se kuchtilo veškeré konstantní nebezpečenství pro litevskou branku. Střed trošku dřel. Kolář se sice zvedl, ale spolu s Plašilem až na pár záblesků netvořil žádnou dominantní páku do ofenzívy. To tedy z mé perspektivy ani náhodou. Na druhou stranu pokud plzeňský záložník načal rozcvičku coby náhradník a jestliže blonďák z Bordeaux ještě vpředvečer utkání bojoval s horečkami, nelze mít této dvojici opravdu nic za zlé. Navíc Plašilova asistence na druhý Rezkův gól byla jedním slovem parádní.

Dál tu mám schovaných ještě pár malých, na sebe nikterak navazujících, poznámek: 1) Nadchl mě cit litevské i české režie uplatňovaný při zobrazování otravných a monstrózních reklam - vždy hlavně tak, aby nebylo vidět to podstatné, co se na hřišti zrovna odehrává. 2) Jestliže proti Španělům jsme ve vzduchu vesměs kralovali, Litevci hned třikrát hlavičkovali z velmi nebezpečných pozic - dvakrát musel rutinně zasahovat Čech, jednou projektil minul tyčku o pár decimetrů. 3) Brücknerovy signály ze standardních situací přežily! Plašilovi i Rezkovi ke všemu vyšly, jen škoda, že se Barošovi ani jednou nevyvedla koncovka.

Na úplný konec se potom sluší dodat přání/tip na barážového vyzyvatele. Inu, z té čtveřice bych si trošku netradičně vybral Turecko. Máme s ním nevyřízené účty a přesto (nebo možná právě proto), že inkriminovaný duel z Eura 2008 doopravdy prožili jen tři členové širšího kádru současného výběru, věřím, že bychom se do nich zakousli s o poznání větší vervou než třeba do Estonců. Mým tipem - a zároveň přijatelným východiskem - jsou potom Černohorci.

Vysněná sestava pro první barážové střetnutí: Čech - Gebre Selassie, Hübschman/Kadlec (v případě, že by Hübschman dál stál), Sivok, Kadlec/Pudil - Jiráček, Plašil - Rezek, Rosický, Pilař - Baroš.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (111)

Přidat komentář
Flamex

Super článek! tome

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Pilař je přesně ten štírek,kterej nám na stranu hřiště chyběl. Skvělěj pohyb,technika,nebojí se jít jeden na jednoho - paráda!

Reagovat
usarny

Velmi povedený článek

Ja doufam ze do baraze se uzdravi Rosicky ( i kdyz u nej clovek nikdy nevi) a hlavne Matejovsky, jenz by jako dirigent mohl pozvednout ceskou hru trochu výše... Otazka zustava koho na stopera. moc nesdilim nazor, ze by to Hubschman obstojne zvladl. Jeho vykony v repre se mi nikdy nezdaly.... No to ukaze az cas...

Reagovat
Puskas

Tam dá spíš Rajnocha.

Reagovat
risk je zisk

To je stoper k poblití.

Reagovat
Puskas

Jenže je sehraný, Bílek ho zná, nevěřím moc, že by volal Jarošíka nebo nějakého podobného záskoka na jeden mač. Bude to korespondovat i s tím, co říká, že mužstvu věří.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si klidně troufl tam dát Rajnocha s Hubschmanem......A v druhém zápase rozhodně Rajnocha s Hubníkem.....fakt se mi ten Sivok nelíbí.....

Jako defenzivní záložník býval mnohem lepší....prostě nemá to stoperské bránění v "krvi".

Si vezměte jak vyprávěl o tom jak se v Besiktasi vůbec nebrání....kolikrát tam je sám vzadu nebo jen dva....tak kdfe se to má naučit?

Reagovat
Puskas

Už by to měl dávno umět, velký je na to dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlece dá na stopera a na levo dá nejspíš Pudila...možná Liberského

Reagovat
Puskas

Nějak se mi nezdá to o Kolářovi, že začal rozvičku jako náhradník. Od večera den předtím prý věděl, že může nastoupit, tudíž se soustředit, a o jeho startu se rozhodlo plnou hodinu před zápasem. Troufám si tvrdit, že to stačí, stejně jako 90 minut v zápase na rozhýbání. Ale neznamneá to pro něj palec dolů, to ne.

Reagovat
fantomas

No, jako náhradník prostě do rozcvičky vstupoval, Rosa to ještě při rozčutání zkoušel, byl v původní sestavě a nakonec těsně před výkopem řekl, že to nepůjde. Jestli se i s touhle variantou počítalo, to je dost možný, ale stejně Kolář nemohl bejt připravenej/zkoncentrovanej úplně dokonale (což přitom pro tenhle zápas bylo potřeba samozřejmě).

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem povedený článek,jen s těmi pochvalnými větami nad výkonem některých hráčů bych šetřil,zase tak dobrý výkon nepodali.Tato výhra byla povinnost,nic víc.

Reagovat
usarny

My uz jsme se naucili v souvislosti s reprezentaci byt radi i za to malo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád , že se tu objevil takový článek ... Toho čechákovského blití na repre , když se nedaří už bylo všude hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomas další dobrý článeček do sbírky Ale ta rýmovačka, no, no,...

Hybš dostal za červenou proti Španělsku stopku jen na jeden zápas? Jestli jo, tak je to pohoda, já už se smiřoval s obranou Gebre-Sivok-Kadlec-Pudil...

Jinak ke skřípajícímu středu bych dodal to, že Plašil hrál zataženěji než Jiráček. Nevim, jestli proto, že po nemoci nestíhal podporovat útok, nebo to bylo taktikou, ale když se podíváš na přechod do útoku, tak Kolář byl (samozřejmě) úplně ve předu, Plašil rozehrával úplně vzadu a Jiráček běhal mezi nima. Takže o tu tvorbu byl zodpovědný především Jiráček a Kolář, takže vlastně jen Jiráček, protože Kolář toho zas tak moc neudělal. On je dobrej kopálista, ale mně se zdá strašně neviditelnej a to hraje v repre na pozici, kde by měl dominovat Trochu se děsim, co bude, až nám skončí Rosa, Hybš a možná i Pláša.

Reagovat
smazaný uživatel

s Hübschmanem bych na baráž moc nepočítal...za tu kosu na Alonsa dostane větší trest...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen taková poznámka. Výhra nad Bulharskem je naprosto totožná situace, jako nyní. Potřebovali jsme vyhrát, abychom se dostali do baráže...

Rýmovačka tragická, ale první věta druhého odstavce ji hned vylepšila.

Problém Sivokových nákopů je dán prostě tím, že si naši obránci zpracovávají míč do stoje. Úplně nejhorší je v tom Kadlec, ten mě s tím vytáčí strašně

Reagovat
JimBob

Po úvodním odstavci jsem chtěl napsat, co to je za s... Ale naštěstí suprový článek a pod tu sestavu se bez jediné výhrady podepisuji! Hlavně pod Pilaře, stejně jako v zápasech Plzně mi i v reprezentaci dělá hroznou radost - už jen díky tomu, že se můžu dívat na technicky vybaveného Čecha.

Reagovat
Lemond Laws

Pilař mi hrozně stylem hry připomíná Riberyho..!

Reagovat
smazaný uživatel

Hubsch na stoperovi a plasil na DM? No nevim

Reagovat
fantomas

Na DM Jiracek, stejne ho casto hrava...

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to jedno koho by jsme chtli na stoperu...stejně tam postaví Kadlece!

Reagovat
clinger

až na toho Rezka souhlas.reprezentace naší republiky by dle mého pohledu měla být nejen o tom že tam budou ti nejlepší ale i ti za které se nemusíme stydět.což ten šmejd nesplňuje

Reagovat
Puskas

V posledních dvou zápasech šel nahoru, to nevidíš?

Reagovat
clinger

ano šel.ale mě u sportu nejde jen o tu sportovní stránku,ale i lidskou a záleží mi na férový hře.vím že dneska už budu za exota,každého zajímá jen úspěch.ale když můj oblíbený tým se dostane ke gólu nebo jinému úspěchu podvodem tak z toho radost nemám a radši kdyby prohráli.Rezek je pro mě prostě lidskej odpad a i kdyby hrál jak bůh tak ho v repre nechci

Reagovat
smazaný uživatel

kluk, kterej chce pomoct týmu i za cenu toho, že ho budou moralisti pranýřovat, pro mě teda určitě neni lidskej odpad...

Reagovat
clinger

na jednu stranu pomůže svýmu týmu,na druhou stranu se vysměje soupeři (provede něco co by nerad aby provedl někdo jemu).před zápasem si se soupeřem podá ruku a pak ho v klidu podvede.prostě hrdost,čest to mu nic neříká.mě se tohle nelíbí a takovým hráčům fandit nedokážu

Reagovat
Puskas

V tom s Tebou souhlasím. Ale náš idealismus už je ve společnosti dávno pasé.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat na tvé oblíbené hráče?

Reagovat
Puskas

Jo, tak Ty to myslíš kvůli té penalty? Z toho prvního to vypadalo všelijak, dost hnusně.

Reagovat
clinger

jojo.přece jen je to furt sport a tam pro mě jako fanouška jde i o něco jiného než jen výsledek.je jasný že takhle se dneska nic ve sportu,kor ve fotbale neřídí takže to je jen takovej můj naivní sen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

má někdo link na los?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava spojuje naprosto všechny negativa. Uvědomil sis, že budeme hrát proti o několik levelů silnějšímu soupeři? Všechno to, co proti Litvě vypadalo dobře, pude do kopru. Navíc je tam ten Rosa, o kterém jsme se už několikrát bavili. Pokud tohle postaví Bílek, v baráži uspějeme jen s obrovskou klikou. A ten Kadlec v závorce na stoperu, to snad nemyslíš vážně.

Jedna věc mě fascinuje a opět to ukazuje, jak rychle dokážeme obrátit kabát. Rozestavení, na které všichni před Litvou nadávali najednou nikomu nevadí a spíš ho vidí jako ideální (nebrat osobně, nevím, jestli jsi mezi tuto většinu taky patřil).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáš na tohle..

Gebre---Hybša---Sivok---Kadlec

------Jiráček-------Rosický--------

Plašil-----------------------------Pilař

----------Rezek-----Baroš---------

Plašil by se stahoval do středu a jeho stranu by doplňovali v obraně Jiráček a v útoku Rezek.. Rosa by měl za úkol hlavně udělat tlak na míč a diktoval tempo hry v tom smyslu, že by se rozhodoval, jestli udělat brejk, nebo postup.. Je to jediný náš hráč, který udrží balon i při tlak na míč od soupeře, takže tohle by Plašil nezvládl...

Reagovat
Losinho

Ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

--Gebre-----Hybšák---Sivok-----Kadlec---

---------------Jiráček--------------------------

-------------Rosický----Plašil(Matěovský)--

Rezek-------------------------------------Pilař

------------------Baroš(Peky)---------------- to asi bude...

Reagovat
fantomas

1) Místo Kadlece připadá v úvahu už jen Rajnoch - nechám na tvoje posouzení, co je lepší. Je to samozřejmě z bláta do louže a Kadlec se mi posledně na stoperu vůbec nelíbil, ale Rajnochovi do velkýho zápasu nevěřim spíš.

2) Rosa tam je, ale tvoje variatna s Plašilem na podhrotu mi přijde na papíře ještě zlejší.

3) Radši to přetočit do 4-4-2, podobně jak píše Marty, to je druhá možná varianta (já každopádně k žádnym velkym kritikum tohohle rozestavení nepatřim, s Bílkem bylo vždycky víceméně jedno, jak ten systém na papíře vypadá).

Reagovat
smazaný uživatel

Mně spíš Rezek přijde ideální na křídle, ze kterýho vybíhá jako doplněk Baroše a dělá v obranách zmatek. Ve Skotsku a v Litvě naše největší zbraň. Pokud půjde na hrot, tak se na něj lépe připraví. Takhle se mi ta sestava líbí, jedno křídlo herní a na druhém chlap, který je neustále na ofsajdové hraně. První variantou za Plašila a Rosu určitě Kolář, on do toho vápna pro ty šance a góly chodí, což je strašně důležitý.

Reagovat
fantomas

S Kolářem je jeden problém - dokáže často kazit a bývá skoro po celej zápas neviditelnej, což je pro tenhle post fakt stěží přijatelný. Jinak si samozřejmě taky spíš stojim za svou sestavou, čili s Rezkem na křídle. Na druhou stranu na hrotu sem ho neviděl strašně dlouho.

Reagovat
hefy

Pravda, ani v Plzni ho nehrál a pochybuju, že se na Kypru něco změnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že my nebudem hrát s Litvou nebo Skotskem, ale s o parník lepším soupeřem.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Kadlece nemůže připadat v úvahu pouze Rajnoch, Bílek prostě musí vymyslet něco lepšího. Kadlecem na stoperu oslabíš 2 posty. V kontextu losu se jeví blbě i varianta s Hübschmanem, protože někdo se bude muset pokusit eliminovat Stevana a jedinej hráč, kterej na to MOŽNÁ má, je právě on.

"Zlejší" Takovej "novinář a napíše tohle...

Jinak si stojím za tím, že v tomhle rozestavení bude lepší, když Plašila s Rosou prohodíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Rosa je sice na té pozici trochu slabší, ale pořád je to tak geniální fotbalista, že tam zahraje jakžtakž kvalitně, zatímco Plašil na té pozici bude do počtu.. Koukni, pokud chceme mít nějakou šanci, tak musíme klíčový hráče poskládat tak, aby hráli přesně to, co umí nejlíp.. A Plašil je nejlepší, když hraje falešný kraj..

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa je geniální fotbalista, ale na pozici podhrota dokáže lehce vymazat celou naši ofenzívu. Když tam postavíš sněhuláka, bude to lepší. V podstatě se dá říct, že pokud byl na tom místě, tým nikdy nezahrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

To se dá říct i o Plašilovi.. Ani si neumíš představit jak moc z něho chtěl mít Tigana v Bordeaux podhrota, ale prostě to nešlo.. a to na to měl celou sezonu ho to tam naučit.

Jinak za Nedvěda Rosa přece podhrota normálně hrál.. I když asi nejlepší zápas odehrál jako pravý bek

Reagovat
smazaný uživatel

Na podhrota se stahoval Nedvěd zleva. Rosa musel bránit, byl pod tlakem, neměl tolik míčů, musel je dávat Nedvědovi, Poborskému. Byly to jeho nejlepší zápasy, protože Brückner věděl, co s ním má dělat. S jediným Kollerem tam hrál Nedvěd i na papíře.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. Já jsem se taky snažil vymyslet sestavu tak, aby byl pod tlakem. Jen prostě je horší zkoušet na to místo Plašila, kterýho taky nutně potřebujeme, na pozici, kde se z něj stává hráč do druhý český ligy..

Reagovat
fantomas

Tak tak, s Rosou to určitě neni ideální, ale zase - lepší variantu momentálně nevidim. Maximálně hodit na AM Matějovskýho, Plašila zas uklidit na stranu (kde by ale zase dost možná hrál pod psa) a teprve pak by se Rosa mohl stáhnout víc do hloubi pole.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Matějka... A o čem se tady sakra celou dobu bavíme. Já na něj úplně zapomněl. V základu nemůžou být všichni, takže Plašila uklidit na lavičku...

Reagovat
fantomas

No tak vida.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to řeší jen Rosu. Podle mě je špatně taky Rezek na křídle, Baroš sám v útoku. On ani ten Danek tam není úplně mimo, ale těžko bude hrát základ on, když by měl jeden z dvojice Rosa, Plašil sedět. Každopádně to beru jako nejlepší variantu špatnýho(ale vysoce pravděpodobnýho) rozestavení.

Reagovat
fantomas

A ty bys teda hrál jaký rozestavení? 4-4-2 s tim, že by za sebou/vedle sebe ve středu oproti naší klasice neměl dva hráče, ale jen jednoho, a nutilo by ho to k větší zodpovědnosti...?

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-1-2...

Reagovat
fantomas

Hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Matějovský by hlavně potřeboval běhavý křídlo..

Reagovat
fantomas

Tak to je PIlař i Rezek, v jinym systému no.

Reagovat
smazaný uživatel

To je rébus

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec, Gebre...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Rezek na pravý straně, na druhý Pilař a ve středu Hybša, Rosa a Marek?

Reagovat
fantomas

Místo Hybše Jiráček, Hybš ideálně asi na toho stopera. Teď je blbost narychlo zapracovávat někoho z GL a nikdo jinej vhodnej se nenabízí. Jinak takle no.

Reagovat
smazaný uživatel

U Černohorců bude problém hlavně Jovetič, tak jsem si myslel, že by Hybša hrál na něj z pozice DM, nevím jestli na to bude stačit Jiráček..

Reagovat
fantomas

Rosa s Plašilem nejsou žádní blázni, co by nebránili, to snad pude.

Reagovat
fantomas

Musí vymyslet, to je moc pěkný, ale tebe napadá teda ta jiná, podstatně schůdnější varianta? Mazuch za celou sezonu neodehrál jedinej zápas a to manko do listopadu v žádnym případě nedoženě, Suchý momentálně asi neni výš než Rajnoch...

Zlejší sem napsal schválně - tady nejsme na náký formální půdě a tohle slovo používám rád jako další stupeň "horší".

To se prostě neshodnem no, co nadělám.

Reagovat
smazaný uživatel

Jarošík? Jinak bych musel trochu projet ligový soupisky a na to teď bohužel čas nemám.

Neznám nikoho, kdo používá slovo zlejší. Působí to na mě opravdu hrozně, ale zase chápu, že někde to může být normální.

Reagovat
smazaný uživatel

Jarošík v reprezentaci hrát nechce.. Z ligy připadá v úvahu jen Zápotočný a Bystroň. (oba daleko lepší jak Rajnoch)

Reagovat
smazaný uživatel

+ ze zahranici pak Mazuch, Suchy. Hlavně Mazucha bych se nebal povolavat. I kdyz proti Cerne Hore jeste radeji vedle Sivoka Hübsch//Bystron/Zapotocny.

Reagovat
fantomas

Mazuch je od srpna zraněný! Ještě neodehrál jedinej soutěžní zápas. Ten připadá v úvahu max. pro Euro. A Suchý už ve Spartaku taky neni tak dobře hodnocenej jako dřív...

Reagovat
fantomas

"Normální" je to možná jen u mě, to nepopírám. Taky ho nepoužívám naprosto běžně. A Jarošík coby lepidlo na jeden-dva zápasy, to se mi fakt příčí.

Reagovat
fantomas

Hm, Balkán.

Reagovat
fantomas

A muj tip.

Reagovat
cubinho

Černá Hora!

Reagovat
smazaný uživatel

mně nechutná...

Reagovat
smazaný uživatel

Černohorci, třeste se

Reagovat
Kenneth

Pořád lepší než Bosna.

Reagovat
mickey mouse

Máme Černou Horu

Reagovat
smazaný uživatel

Los teda nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Aji když o tom přemýšlím, tak jenom Estonsko je lehčí. Vlastně sme dopadli ještě dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť líp by to dopadlo už jen s Estonskem...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to supr, Turecko a Bosna by byli určitě silnější.

Reagovat
Erdovec

super článek

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva Montenegro a jedeme na Euro

Reagovat
Losinho

Výbornej článek

Reagovat
smazaný uživatel

a kde je Matějovský??

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto úžasný článek Díky za něj

Reagovat
smazaný uživatel

S tou sestavou naprosto souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromš Baryho

Reagovat
smazaný uživatel

V Litvě zařídil dva góly a byl společně s Rezkem nejlepší hráč na place. Co víc by ještě někteří rádoby odborníci potřebovali k tomu, aby do něj přestali kopat?!

Reagovat
smazaný uživatel

zahrál jakžtakž 1 zápas a rádoby odborníci už Baroše velebujou. Fujtajbl. A ještě s Litvou. Vyjede na M´negro a bude ZASE v prdeli. A to nemluvím tu jeho potenci dejme tomu na ME´. Kristepane dyt´ je už v prdeli!!!!!!!! Zlatý Pekhart,Lafy atd.

Reagovat
djwenca

nevim jak se to zdá tobě, ale kdykoliv Pekhart nastoupil v repre, tak nic neukázal, rozhodně ne víc než Baroš, Lafata to samý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby hráli od začátku, tak to vypadá jinak..

Reagovat
smazaný uživatel

Koláře už prosim nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

1. odstavec luxus uznávám na EF

Reagovat
goodbay

Dobrej tip fantome Já tak nějak tipoval Estonce. Nechci to nějak zakřiknout, ale vždycky, když nějakému týmu pomůže rozhodčí, tak pak má štěstí delší dobu. Tzn. v našem případě, vysněný postup na Euro

Reagovat
goodbay

narážím s tím rozhodčím na zápas ve Skotsku

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek Jen ta rýmovačka moc nevyšla, ale nemůžeš umět všechno

Reagovat
fantomas

Taky sem ji skládal někdy ve dvě ráno a seriózní básnický dílo to nemělo bejt ani omylem.

Reagovat
Erdovec

100. pro postup Česka na ME

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, jak to vypada s Necidem?

Reagovat
goodbay

prý v lednu v únoru bude fit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobre jsem si pocetl

Reagovat
Andis

Ten autor musí mít horečku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele