To nej z Gambrinus ligy - 3. kolo

19.08.2008, 08:35
Názory a komentáře
3. kolo Gambrinus ligy ukázalo stinné stránky aspirantů na titul, ale také stránky světlé postoupivších týmů. Bohužel právě třetí ligový víkend byl prozatím asi tím nejslabším a prosazovaly se spíše individuality, než celé mužstvo.

Tým kola: Bohemians Praha si připsali historické vítězství v nejvyšší soutěži, když ve třetím kole jednoznačně doma zdolali Kladno 3:1.

Hráč kola: Hned dva hráči si řekli o titul hráče kola. Marek Kincl pomohl k první historické výhře v Gambrinus lize Střížkovu, když vstřelil dva góly. Podle slov kladenského trenéra Hřídela je vlastně porazil on sám.

Olomoucký Tomáš Kazár toho sice za jedenáct minut pobytu na hřišti moc předvést nemohl, přesto si podle nás toto hodnocení zaslouží. Uběhly totiž pouhé dvě minuty, kdy vběhl do zápasu na Spartě, a skvělým lobem dokázal překonat brankáře Kozáčika, čímž vyrovnal na konečných 1:1.

Smolař kola: Stejně jako u hráče kola, jsme pro toto kolo vybrali hned dva adepty. Kladenský brankář Pavlík nedokázal udržet v rukavicích lehký balon a Vošahlíkovi nabídl šanci na stříbrném podnose. Mladý hráč neměl problémy čtyři minuty před poločasem uklidnit nováčka ze Střížkova druhou brankou.

Jiskřičku naděje na remízu zhasl sedmnáct minut před koncem Michael Žižka, když po faulu ve vápně uviděl červenou kartu a příbramský kapitán Huňa lehce rozhodl očekávané vyrovnané utkání třetí brankou.

Gól kola: Slavia už viděla, jak veze z Plzně vítězství. Jenže v poslední minutě se vrátila sražená přihrávka k Vaculíkovi, který si nechal poskočit míč a z šestnácti metrů napřáhl k levému hornímu rohu, aby tvrdou střelou o břevno nedal Vaniakovi šanci. V tu dobu byl plzeňský spasitel na hřišti pouhých osm minut.

Moment kola: Brno, Jablonec, Sparta a Olomouc. Tyto kluby v tomto kole přišly o stoprocentní bodovou úspěšnost, ale díky svým remizám se udržely na prvních čtyřech místech.

Zajímavost kola: Doposud nevýrazní nováčci ukázali všem ostatním, jak se mají střílet branky. Jak Střížkov, tak Příbram si připsaly svá první vítězství díky tříbrankovým nádělům. Ostatních čtrnáct týmů, ze kterých si nejmladší účastník první ligy, Viktoria Žižkov, kroutí druhou sezónu, daly maximálně branku jedinou.

Minus kola: Právě kvůli mizerné střelecké bilanci bylo v šesti utkáních, bez nováčků, viděno pouze osm gólů, to diváky na české stadiony rozhodně nepřivede. Vždyť ve zbývajících dvou zápasech v Příbrami a Střížkovu padlo pouze o jedinou branku méně.

Diváci kola: Nejvíce lákal fotbal na Bazalech, kde ovšem 9 235 fanoušků čekalo na gól marně a domácí Baník s Brnem si tak rozdělily po bodu.

Prázdné sedačky: Průměr návštěvnosti na ligových stadionech opět kazí Bohemians, na které se přišlo podívat pouhých 1 420 diváků.

Autor: David Křížka, Josef Gvoždiak

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkný souhrn. Ještě mě chybí výrok kola, ale jinak dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Tato rubrika se mi na Eurofotbalu velmi líbí. Skvělá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Banik-Brno ... trchu zklamani, urcite by tomuto zapasu vice slusela remiza 1:1 za ty brevna atak.. ale bod pro Brno taky dobry....jak rikal Petr John Uličný..z Bazalů si moc týmu body vozit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

zapasu by vic slusela vyhra baniku 1:0 !!! za to co brno misty hralo si nezasluzili nic !!!

Reagovat
smazaný uživatel

naopak by zápasu slušela výhra Brna 1:0, aby se tak eliminoval loňský zápas, kdy jste na rozdíl od nás nic nepředvedli a nakonec haluzově o gól vyhráli, což nás potom taky stálo UEFU

Reagovat
smazaný uživatel

nic nepredvedli asi tezko mozna ste meli vic sanci alke haluzove ani nahodu !!!

Reagovat
Aris1914

ale body se tam odtud budou vozit uvidíš jak je tam zase sigma vypráská

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aris1914

skvělá rubrika možná tam měla být zmínka o fanoušcích plzně kteří skoro vyprodali všechna místa. jinak super

Reagovat
smazaný uživatel

super práce, jen ten výrok tam chybí, ale jinak good

Reagovat
smazaný uživatel

To je hezký jak v zajímavosti kola napsali Střížkov a nenapsali Bohemians Praha

Reagovat
smazaný uživatel

z Právního hlediska to ovšem Bohemka je

Reagovat
havrys99

co je teda pravda???Všude je, že na Bohemce bylo 1400 a v BBV bylo necelých 500

Reagovat
smazaný uživatel

já bych tedy věřil tomu cca 500

Reagovat
$dolar$

No divaci kola jednoznacne PLZEN! Jak muzete dat Ostravu kde 9 500 neni ani 70 procent, v Plzni by bylo tech lidi i vic pokud by byl vetsi stadion! Bylo 100 procent! Nemuzete to psat podle poctu!

Reagovat
smazaný uživatel

kdybys nebyl plzeňák, viď podle internetu tam bylo 95%, což znamená, že i kdyby bylo pro 15 000 lidí, tak tam přijde třeba stejná návštěva ...každopádně jsem nad tím přemýšlel a stejně jako ve druhém kole, to nejspíš už budu zohledňovat

Reagovat
$dolar$

O tom by se dalo polemizovat Mas pravdu, ze je to proto , ale v Plzni takove navstevy nikdy nebyly a opravdu si myslim, ze by se to zohlednit melo

Reagovat
smazaný uživatel

no a co ze nebyly navstevy?? ted kdyz tam doslo jednu za uhersky rok 7000 lidi tak su divaci kola?? a jeste se podiv jak se kde fandi!! v plzni se jenom zarve po golu, kdezto v ostrave se doopravdy fandi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole byl jsi někdy v Plzni na fotbale? A nejsi ty ten, co jezdí na Bazaly jednou za dva roky na Spartu nebo Slávii, kdy je tam samozřejmě vyprodáno? Jak to můžeš takhle hodnotit?!

Reagovat
smazaný uživatel

S tím "vyprodáním" to bylo Plzni vždycky diivné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele