To nej z Gambrinus ligy - 11. kolo

28.10.2008, 09:49
Názory a komentáře
Další skvělý obrat hráčů Baníku, souboj první Slavie s druhou Mladou Boleslaví a opět neposední diváci. To přineslo 11. kolo, které po tom předešlém zůstalo za očekáváním.

Hráč kola: Teplický Mahmutovič přišel v 69. minutě na hřiště za bezbrankového stavu. Hned po dvou minutách přihrál ve vápně zcela volnému Marešovi, který skóre otevřel. Sám Bosňan pak v poslední minutě obehrál brankáře a střelou do prázdné branky rozhodl o ukončení devítileté série Teplických bez výhry na hřišti Jablonce.

David Střihavka zase vykoledoval pro svůj tým v 78. minutě penaltu, díky které Otepka srovnal nepříznivé skóre, v nastavení pak ještě ostravský útočník dvěma góly rozhodl o vysoké výhře Baníku.

Smolař kola: Zlínský Žůrek si musí sypat popel na hlavu. Překvapivé vedení ze třetí minuty mohl navýšit po samostatných únicích v 19. a 28. minutě. Dvě minuty po změně stran zase mohl zvýšit na 3:1, ale opět sám proti brankáři Vaškovi neuspěl.

Tým kola: Nevýrazný zápas Boleslavi se Slavií rozhodl o tom, že se díky neutuchající touze vyhrát stal týmem kola Baník, který během poslední čtvrthodinky dokázal zcela zdecimovat skvělým obratem Zlín.

Gól kola: Pavel Horváth opět ukázal, že standardní situace zahrávat umí. Brankáře Bohemians překvapil zatočenou střelou k jeho bližší tyči a otevřel Plzni cestu za dlouho očekávaným vítězstvím.

Minus kola: Ostravští fanoušci jsou nepoučitelní. Až domluva zlínského brankáře Kořínka dovolila pokračování ve hře, která musela být přerušena kvůli dýmovnicím na trávníku. Na Letné zase domácí fanoušci nejspíše sledovali minulé kolo v Teplicích a jako zástupci té "inteligentnější" rasy dali své IQ poznat příbramskému Oliveirovi rastistickými nadávkami.

Zklámání kola: Očekávaný zápas Slavie s Boleslaví nebyl úplný propadák, ale slibované gólové hody se nekonaly a na duelu to zanechalo značnou stopu.

Zajímavost kola: Konec sérií. Teplice po devíti letech vyhrály v Jablonci. Slavia si s Mladou Boleslaví navzájem přerušila sérii výher, pražský tým navíc poprvé v letošní sezóně neskóroval, Boleslav se dosud neprosadila jen se Spartou. Plzeň zažila přesný opak. Od prvního kola poprvé vyhrála a navíc si připsala první udrženou nulu, o kterou se zasloužil ve svém prvním letošním zápase Ticháček. A Michal Ordoš konečně přestal tajit svůj střelecký um a svými dvěma prvními trefami v této sezóně rozhodl o vítězství Olomouce nad Libercem.

Diváci kola: Boleslav hlásila vyprodáno, tedy pět tisíc návštěvníků, kteří se však gólu nedočkali. Na pražskou Letnou sice přišlo o osm stovek fanoušků více, to ovšem znamenalo tři volná místa na každé čtyři sedačky.

Prázdné sedačky: Nepříznivé počasí donutilo mnoho lidí zůstat v teple domova a návštěvy byly často velmi nízké. To dokumentuje fakt, že nejvíce lidí přišlo na Spartu, jejíž stadion byl zároveň procentuálně ze všech stadionů zaplněn nejméně. Nejnižší návštěva zase přihlížela vítězství Kladna nad Žižkovem, přesněji 2 145 diváků.

Výrok kola: Nedělní večer byl pro zlínské fotbalisty hodně krutý a brankář Kořínek litoval, že si jeho spoluhráči nepřenesli výkon z první půle i do té druhé: "Druhou půlí jsme si to úplně pos**li." Navázal tak na minulé kolo a snad tak již upozornil, že takhle profesionální hráči do kamery mluvit rozhodně nemají.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě se stejně jako obvykle líbilo pozápasové vyjádření Uličného , je dobře, že to takhle přímo řekne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, John si nebere servítky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně sepsané. Také mě zklamal zápas Slavie, čekal jsem od toho rozhodně víc. Individuálně to bylo pěkné, ale ani jedno mužstvo nepůsobilo nějak "sehraněji"...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel stálí rýpači GL zase mohli říkat, jak je naše liga hrozná... přitom v PL 1. chelsea - 2. liverpool taky nebylo nic extra...

Reagovat
božský John

btw. píšeš pěkný prewiews a reporty k GL...

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš, díky ti teď si u mě jablonec šplhnul a to i výkonem v deseti lidech, kde si bod i celkem zasloužil ;)

Reagovat
One-Real

Ty jsi taky redaktor? Trochu se ztrácím, kdo je a kdo ne.

Chtělo by to nějaký článek, kde by bylo napsáno, jméno redaktora a jeho nick v diskuzích .

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by mě to zajímalo.

Ale mohlo by z toho bejt dost "strkanic". By mělo spoustu lidí pocit, že ten a ten redaktor nadržuje tomu a tomu...

Reagovat
božský John

No,já jsem tam nebyl,protože byla zima a jsem nachcípanej,ale co jsem slyšel od známejch,tak to nebylo až tak zlý...ale co je tio platný když jsme hráli pěkně,za 0 bodů...jinak nemáš za co :)

Reagovat
smazaný uživatel

vyrok mela byt tiskovka po zapasu Brna... co rikal ulicny byl mazec

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo taky super konečně si uličný uvědomil, že po takovém zápase není moc důvodů k úsměvu ...a to je dobře

Reagovat
soukup

no nevím, mě se to teda moc nelíbilo, dyť je to trenér prvoligovýho manšaftu, tak musí mít přece nějaký vystupování a ne se chovat jako křupan a řvát: já demisi nepodám na to jim seru

Reagovat
smazaný uživatel

hrál se peknej fotbal az na par vyjimek napr to brno

Reagovat
smazaný uživatel

Zurek fakt zazdil co se dalo.Bylo az neuveritelne s jakou lehkosti palil vsechny ty tutovky.Bezel sam na golmana a ne aby to tam napral kdyz uz to predtim 2X technicky spalil.Zas se vydeptal a dal to primo do Vaska.Stridani naseho trenera taky moc logiky nedavalo,protoze nahradit ho bijcem Kroupou kdyz jsme se do sanci dostavali prakticky jenom z brejku bylo defakto pohrbeni vsech nadeji.Snad nas Standa da do late a zacnem vyhravat.

Reagovat
Shevchenko

Ty si asi v útoku nikdy nehrál, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Zásadně nesouhlasím že MLB-SLA bylo zklámáním kola, obzvlášt první poločas se hrálo nahoru a dolu, to že nepadl gól i když je užasný zápas se stává často.Týmy se střídali v inicitaviě,jednou tlačil ten,podruhé zas ten.

Reagovat
fantomas

Škoda že to trvalo ale jen ten jeden poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

zase prudis s tim polocasem bez se radsi divat na florbal

Reagovat
smazaný uživatel

od zápasu dvou nejlepších týmů současné GL bych čekal mnohem, mnohem více ...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se za nevepsanou část ve článku, kterou jsem si automaticky odvodil pouze ve své hlavě... miním tím zejména "Ostravští fanoušci jsou nepoučitelní." - rozhodně tím nemyslím ty, kteří opět ukázali, jak skvělí jsou ... úměrem k počasí a televiznímu vysílání je opravdu úžasné, kolik baníkovců na zápas dorazilo a za nepříznivého stavu drželo své mužstvo nad vodou... stejně tak jsem u letenských nenadával na tisícovky, ale na jedince... doufám, že to tak každý pochopil a nedošlo k dalším nedorozuměním, jako v článku filipa horkého...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele