Tiraspol kompletně obměnil kádr, ale nepodceňoval bych ho, řekl Havel

01.08.2022, 13:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
dontcallmeandre

1:3

Reagovat
mistr129

Když koukám na ty možnosti pro los, tak Plzeň musí udělat LM a Slovácko KL. Slavia když to nedosere teď s Řekama, tak to 4. předkolo taky musí dat

Reagovat
dontcallmeandre

Je otázka, v jaké forma je na začátku nové sezony Panathinaikos. Ale jinak od Slavie ten postup očekávám.

Reagovat
mistr129

Jj, já vůbec netuším co od nich čekat, proto tenhle zápas nekomentuju a počkám si

Reagovat
kecipep

Možní soupeři pro poraženého Slovácko - Fenerbahce: vítěz zápasu Paide - Anderlecht vítěz zápasu Wolfsberger - Gzira United vítěz zápasu Riga FC - Gil Vicente vítěz zápasu AIK - Shkendija Tetovo vítěz zápasu Viborg - B36 Tórshavn

Týmy priority 4 jsou losovány proti týmům s prioritou 1. Slovácko tak v případě postupu přes Fenerbahce může narazit na někoho z těchto sedmi týmů: Gent Austria Vídeň Hearts Omonia Nicosia Sivasspor Dnipro Silkeborg

No nejsou to lehcí soupeři, ale až na Anderlecht všichni hratelní

Reagovat
Uwe háže buly

Slovácko to vůbec nemusí zvládnout, jasné mají zkušený tým, ale zas žádný zazraci to nejsou

Reagovat
Greny

Jo Slovácko má Fenerbahce tam to bude těžké a pak můžou dostat :

Paide – Anderlecht

Wolfsberger – Gzira United

Riga FC – Gil Vicente

AIK – Shkendija Tetovo

Viborg – B36 Tórshavn

To může být hodně těžký v některých případech.

Plzeň by měla udělat play-off o LM a tam už bude rozhodovat štěstí , los a maličkosti.

Reagovat
$dolar$

"stejně tak kolik šancí jsme měli. Nepamatuji si, že bychom jich někdy měli tolik."

To snad nemysli vazne.

Reagovat
ratusek

tvůj oblíbenec

Reagovat
$dolar$

Hroznej drevak.

Reagovat
Martin9719

Zase se nenech zmást. Měl nejvíc vyhraných soubojů.

Reagovat
REPLIKATOR

Horší jak Teplice nebudou.

Reagovat
Bucky

Baví mě, jak se v médiích i komentářích pod různými články jede furt dokola, že Tiraspol udělal velkou obměnu kádru, přišel o největší ofenzivní hvězdu, takže by Plzeň měla být favorit. Ale že Sparta je v úplně stejném procesu, kdy vyměnila půlku základní sestavy včetně největší hvězdy (a nejdůležitější záložník jí chybí kvůli zranění) a hraje jako 3. tým loňského ročníku proti 3. týmu norské ligy, která je v koeficientu jen 1 místo pod námi a tým je sehraný a uprostřed sezóny? Nevadí, Sparta musí povinně vyhrát. Já nevím, to tam hrozně české týmy přeceňujeme, ty zahraniční podceňujeme, pokud nepatří do nejužší špičky TOP 5 lig nebo prostě jen chceme vytvářet obrovský tlak na naše týmy?

Reagovat
kattos

Tak Slávka a z nějakého důvodu i Sparta má nosánek nahoře už nějakou dobu no

Reagovat
Bucky

Já se za fanoušky Sparty fakt stydím, z těch keců po jakémkoli z těch zápasů mi bylo úplně zle, ačkoli před sezónou se všichni chvástají, jak novému trenérovi věří, jak posily vypadají super, jak je potřeba jim dát aspoň půl roku čas, než si to sedne. A už po prvním zápase se objeví dementi, co píší, že vyhodit Vrbu byla chyba a posily stojí za hovno. Neříkám, ať skáčou do stropu radostí, ale proboha, trochu soudnosti. Jako spoustu věcí předtím, už i fotbal mi začíná kazit zase ten stejný faktor - lidi. Většinou polodementní, pologramotní blbečci bez hodnot, kteří jen opakují největší sračku, co naposledy uslyší.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Souhlas každýmu týmu v přestavbě je zapotřebí dát čas, bohužel v některých týmech se ho - poměrně logicky - moc nedostává.

Reagovat
adoxx

Reagovat
JeséRodriguez

já to říkám pořád, že už by někomu měli dát čas...Priske přišel, od té doby přišel jen Kuchta a Sorensen, jinak pracuje s materiálem, kterej dostal. Přijde mi ale, že lidi jsou nažhaveni si zase zanadávat na cizího trenéra.

Ti bývalí hráči, to je taky kolikrát hrůza, co vypustí do éteru. Koukal jsem třeba na City s Liverpoolem, tam mě teda komentátor zaskočil, když řekl, že Grealishovi letos pomalu končí doba hájení (u posily za takové prachy by měl být přínos hned a ne po roce,), a podle Řepky, Siegla, Němečka a spol. něco takového ve Spartě neexistuje...

A v poslední řadě vedení, které zase vyhlásilo jako cíl titul...Podle mě to teda u Sparty vyloženě podmínka být nemusí, to možná v 90tkách, kdy nebyla skoro žádná konkurence, ale teď je fotbal prostě jinde, každej klub si projde krizí a není ostuda říct, že chceš stabilizovat kádr a třeba se zapojit do boje o titul.

Reagovat
Slavia10

Mě teda nepřijde, že Grealish by nebyl přínos. Ale holt hlavní jsou pro spoustu lidí statistiky a hráč za hodně peněz by měl mít 20+20. Grealish má v City trochu jinou pozici, není to jak v AV, kde se všechno hrálo na něj a čekalo se na vše co vymyslí. To zase Pep několikrát ukázal, že nemá problém vyhodit drahého hráče, když je fakt zlý. Asi určitě se od Grealishe čekalo víc, ale počkal bych, špatný rozhodně není.

Reagovat
JeséRodriguez

Jako kdyby stál 30-40 mega, tak to tvoje hodnocení celkem sedí. Ale za takové peníze chodí top rozdíloví hráči, a to Grealish v City určitě není. S Liverpoolem jeden z nejslabších na hřišti. Za podobné peníze na svou dobu chodili třeba Zidane, Ronaldo nebo Bale, i ten Dembele když teď chce, je úplně jinde. Tak za ten ranec by měl mít statistiky o dost lepší, ale to i celkově herní přínos. Hraje na pozici, kde se čísla prostě čekají. Nemá ani ty asistence no, jak říkám, kdyby stál 30-40 mega, tak ok, ale tady za tu cenovku je to zatím jeden z nejhorších nákupů historie...

Reagovat
kilobyte

Přitom se posily docela povedly. Sorensen v obou zápasech nejlepší v obraně a ještě dokáže přihrát dopředu. Zelený je jistý a zvládne v obraně hrát skoro všude. Daněk první zápasy nic moc, ale teď proti Liberci nejživější a asi i nejlepší.

Kuchta je zatím zklamání. Ale na jeho obranu nedostal od spoluhráčů moc možností se ukázat. Mejdr je docela poleno. Ale možná kdyby hrál před ním Daněk nebo Karabec, tak by mu mohli otvírat prostor pro náběhy a ze strany už by snad pár centrů trefit mohl. A nebo by mohl už konečně někdo zavírat vápno, když většina jeho centrů je přetažených.

Reagovat
wyqinac

tak my aspon mame trosku mit proc, i kdyz ten prosranej titul na jare by mel trosku ubrat, stejne jsme za posledni 4 roky meli trikrat titul a 3x ctvrtfinale poharu. Proc ma Sparta porad nosanek nahoru to si nejsem tak moc jistej

Reagovat
Cotton

Když to řekneš takhle, tak chápu, ale ambice a finance Sparty jsou úplně někde jinde než Viking. Je to selhání, když nejbohatší tým v republice 4x za 6 let vypadne v předkole.

Reagovat
Selänne

No, 2x jsme hráli proti kvalitnějšímu týmu, takže to zase taková ostuda fakt nebyla. Ale proti Vikingu se opravdu vypadnout nemělo, to je fakt.

Reagovat
Bucky

Selhání to určitě je, ale není to taková strašná tragédie, jak se z toho dělá. Měli jsme postoupit zejména s ohledem na to, že jsme prostě byli většinu dvojzápasu lepším a aktivnějším týmem, ale ta očekávání, že je přejedeme jako nic nebo kecy typu "tým na úrovni 2. české ligy (viz. článek Nejtemnější noční můry Sparty zhmotněné do 90 minut) byla přehnaná.

Reagovat
kilobyte

Tak ambice a finance Tiraspolu jsou taky úplně jinde než Plzeň. Nebo ne?

Reagovat
kattos

Hlavně Česku - at už týmům, repre, fotbal, hokej, nesedí tenhle styl kdy je favorit a považován za jednoho. Největší úspěchy vždy byl vždy když bylo podcenováno

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bucky

Taky mi to tak přijde, ale to je možná normální pro všechny - vždy se hraje lépe do otevřených obran s extra motivací v zádech. Ale možná je to taky trochu zkreslení vnímání - když vyhrajeme v roli favorita, je to samozřejmost a hned se na to zapomene. Když se prohraje v roli favorita, pořád se to připomíná a řeší se to ještě dlouho. Když se vyhraje v roli outsidera, vzpomínáme na to ještě dlouho. Možná je to trochu selektivní slepota, ale docela by mě zajímalo to skutečné srovnání předzápasových kurzů českých týmů a repre vs. výsledek zápasů. To by mohlo být celkem zajímavé, kdyby si s tím někdo dal práci.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ttopi

0:3, Plzeň hladce

Reagovat
Salfovic

Proč vůbec nehraje Tiraspol doma? Vím jaká je tam situace, ale oficiálně se jich ta válka nijak netýká.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Axelrose

Máš to tam napsané, oficiálně se jich docela týká.

Jestli si dobře pamatuji, tak se tam mělo taky anektovat a vyhlašovat referendum, navíc, jestli mě paměť neklame, se nějak spekulovalo o tom, že od nich rusové taky vyrazí na výboje. Nebo něco v tom smyslu, dle mého je tam nějaká ruská armáda, jestli se ale přímo zapojila do bojů

nevím

Tohle so nich tenkrát psalo:

Návrh Podněsterska na připojení k Rusku není nějaká bezbřehá a vzdálená budoucnost, spíše je to směr do blízké budoucnosti. A protože tam žijí rusky mluvící lidé, kteří jsou nám duchem blízcí, měli bychom tento návrh vážně zvážit,” uvedl ruský poslanec.

Snaha podněsterských separatistů o nezávislost následovanou integrací do Ruska není nic nového, Rusko separatisty podporuje a místní občané tak rozhodli v referendu v roce 2016.

Od Moldavska se region odtrhl v roce 1990 v obavách ze sjednocení Moldavska s etnicky a jazykově spřízněným Rumunskem. Po vyhlášení nezávislosti tu vypukly boje mezi separatisty a vládními vojsky, do kterých zasáhly také kontingenty ruské 14. armády.

Po pěti měsících bojů, které si vyžádaly podle různých odhadů 700 až 1500 obětí, byla v červenci 1992 uzavřena mírová dohoda. Rusko od té doby v zemi udržuje vojenský sbor 1500 mužů, který označuje za mírovou misi.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vůbec Tiraspol tak obměnil kádr?

Reagovat
Kiwi-21

Předpokládám že potom co se ukázaly v LM jejich nejlepší hráči prostě odešly za lepším

Reagovat
krupa1919

Tak kvůli válce, jejich klub je docela fixován na ruské peníze a i díky tomu odešel například i trenér

Reagovat
Salfovic

Tak trenér odešel na frontu To se těch fotbalistů asi netýká. Ale finanční situace těch kágébáckejch majitelů by mě zajímala, asi mají teď jiné priority a přivřeli kohoutky.

Reagovat
Kiwi-21

Jj máte oba nejspíš pravdu

Reagovat
ryzskej

1:0.

Reagovat
mario23

Tiraspol výrazně obměnil kádr, ale stejně dokázal přivést spoustu zajímavých i když mladých hráčů, takže bych to zas nepodceňoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele