Tielemans se rozloučil s Leicesterem a bude si vybírat nový klub

02.06.2023, 22:12
Aktuality
Youri Tielemans (© AFP)

Leicester před několika dny sestoupil z Premier League a jeho kádr v nadcházejících týdnech opustí několik důležitých hráčů. Jeden odchod je už nyní jistou věcí, u Lišek nebude pokračovat Youri Tielemans.

26letý belgický záložník v anglickém celku strávil čtyři a půl roku a patřil do základní sestavy. Celkem za něj odehrál 195 zápasů a nastřílel 28 branek, nyní mu ale dobíhá smlouva a novou nepodepíše.

"Drazí fanoušci Leicesteru, po nádherných čtyřech a půl letech, během nichž jsem neskutečně vyzrál, se s tímto báječným klubem loučím. Vaše vřelost a vášeň si mě získaly hned od prvního momentu, kdy jsem vstoupil na trávník. Výhry, láska, naděje a dokonce i porážky, společně jsme zažili spoustu zvláštních momentů. Navždy budu vděčný za Vaši podporu," řekl na rozloučenou.

"Děkuji předsedovi a majiteli, vedení, dalším zaměstnancům, spoluhráčům a fanouškům za to, co dali mně a mojí rodině. Tohle není sbohem, ale srdečné rozloučení," dodal.

Tielemans vyrůstal v Anderlechtu, dva roky byl kmenovým hráčem AS Monaco a nyní si bude vybírat z nabídek. Jedna zřejmě dorazí z Itálie, zájem o něho má poražený finalista Evropské ligy AS Řím.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (424)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele