TEPLICE ŠOKOVALY ROTTERDAM

06.11.2003, 21:23
Aktuality
Teplice přijely ve 2. kole Poháru UEFA na hřiště favorizovaného Feyenoordu Rotterdam. Ten se zatím prezentuje v této sezoně střídavými úspěchy. V lize ztrácí zatím 7 bodů na vedoucí Ajax Amsterdam. Tepličtí zase v domácí lize už měsíc nevyhráli.

Z týmu v létě odešly opory Bosvelt, Emerton, Kalou i van Hooijdonk. Podle trenéra Berta van Marwijka nejsou Teplice pro holandský velkoklub jednoduchým soupeřem. "Vyřadily Kaiserslautern, to hovoří za vše," řekl. Nejvíce se z týmu hostí obává útočníků Rezka a Benčíka. Trenér Straka měl problémy se sestavou. Lehce zraněni byli Lengyel a Leitner, stejně jako nevěděl, zda postavit do branky Poštulku či Koláře. "Chce to drzý výkon," přál si Straka. "Pak můžeme uspět," dodal.

Tepličtí nakonec nastoupili v nejsilnější možné sestavě v poli. Do branky se postavil Patrik Kolář. Utkání začalo zostra. Právě Kolář rychle rozehrál po standardní situaci soupeře. Poslal míč sprintujícímu Rezkovi, který utekl obraně domácích, ale Swerts ho stačil těsně před pokutovým územím stáhnout za dres na zem. Sudí neváhal a ukázal mu rovnou červenou kartu. K následnému trestnému kopu ze 17 metrů se postavil Doležal a trefil se krásně do šibenice. Zoetebier si na míč sice sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Pět minut poté hlavičkoval po trestném kopu Horvátha metr vedle Lengyel. Domácí se i v oslabení snažili útočit a zatlačit teplické, ti podnikali rychlé brejky a v podstatě kontrolovali hru. Do brejku se dostal Horváth, obešel i Zoetebiera, ale dostal se pak už moc z úhlu. Z domácích byl nejvíce nebezpečný rychlý útočník Leonardo, se kterým měl problémy Karel Rada. Oba týmy měly do poločasu ještě pár menších šancí, ale skóre se již neměnilo. Do kabin vedl oba týmy ohlušující pískot.

Do druhého poločasu nastoupili domácí viditelně nervózní. Ani nevrátili schválně zakopnutý míč, aby mohl být ošetřen Rezek. Hned z kraje poločasu ale zachránil Teplické Kolář, kdy výtečně vyboxoval před dobře postaveným Buffelem. Teplice ale jinak hru kontrolovaly, v poklidu kombinovaly a přidaly i druhý gól. Benčík přihrál do strany Doležalovi, ten zpětně Rezkovi a ten se střelou k tyči nemýlil. Hráči Feyenoordu byli bezradní, jejich fanoušci přestali fandit a už pouze pískali. Toho využila hrstka těch Teplických a dali o sobě náležitě vědět. 20 minut před koncem opět záchránil skvělý Kolář, když vyrazil Buffelovu střelu z 11 metrů. Domácí se pak přece jen ujali taktovky a hrálo se hodně na polovině Teplic. Hunal dostal za řeči žlutou kartu a Straka jej raději vystřídal. Schreuer střílel z trestného kopu, Kolář jen vyrazil, ale vzápětí stihl zachránit před nabíhajícím Kuijtem. V závěru Teplice vystřídaly a v klidu kontrolovaly senzační výsledek.

Statistiky ze zápasu Feyenoord - Teplice naleznete zde.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (7)

Přidat komentář
Josifek

Tak tohle je fantastický překvapení, Teplice sou supr!!!

Reagovat
HOST*Adam

Skvělej výkon, paradní podivana, našup a vítězství v kapse.V lize bída, ale v poháru takový překvapení. Nechci to zakřiknout, ale postup je jistý.

Reagovat
PJ

Kde jsi to sledoval? Škoda že sem to neviděl...

Reagovat
HOST*Adam

Eurosport Holland. Je to na saťaku, ale kodované. Mám dekodér, takže většinu evropských lig, reprezentačních zápasů, pohár UEFA, CL mám možnost sledovat. Zdar

Reagovat
PJ

Chmmm, to bych si taky nechal líbit :-)

Reagovat
HOST*

Věřil sem jim tak na remizu ale tohle je super. Přeju jim to a gratuluju.

Reagovat
Mr.Jindros

Dobre teplice....... PARADA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele