TEPLICE POTVRDILY PŘEKVAPENÍ A POSTUPUJÍ

27.11.2003, 21:33
Aktuality
Tepličtí dotáhli své senzační podzimní účinkování v Poháru UEFA do zdárného konce. Sehráli s Feyenoordem dobrou partii a po výhře v Rotterdamu 2:0 nezklamali ani v odvetě. Vybojovali postupovou remízu 1:1 a mohou se těšit na jarní pokračování.

Po Kaiserslauternu dokázaly Teplice vyřadit dalšího zvučného soupeře a alespoň částečně si vylepšit dojem po nevydařených výsledcích v gambrinus lize. Na Stínadlech se sešla fantastická návštěva přes 17 000 diváků, kteří vytvořili zápasu výbornou atmosféru. Domácí nastoupili ve svém tradičním složení, hostům chyběl útočník Leonardo, který dokázal Teplickým v prvním zápase svou rychlostí zle zatápěl.

Do začátku utkání vstoupily oba tými s maximálním nasazením a bojovností, zejména na Feyenoordu bylo vidět že ještě nepokládá dvojutkání za ztracené. Do větší šance se dostal ale až po čtvrthodině Anthony Lurling, když se zbavil dvou obránců, ale jeho střelu zblokoval Hunal. Hrálo se od podlahy, a tak musel být mladý 20-letý záložník Robin Van Persie po tvrdém souboji s Doležalem ošetřován za autovou čarou. Z nosu mu tekla krev. Japonec Šinji Ono se dostal ke střele zpoza pokutového území a ta šla těsně nad. Bez přípravy střílel po Benčíkově přihrávce Pavel Horváth, žel přímo do Lodewijksovi náruče. Šinji Ono se už už dostával do šance, ale na poslední chvíli mu míč vzal vracející se Benčík. Hosté se začali dostávat do velkého náporu, tepličtí jen s obtížemi čelili jejich útokům. S Buffelovou střelou si poradil Patrik Kolář. Paauweho patičku do šance Kuijtovi stihl zblokovat Hunal. Ani aktivní obrana Teplic moc nepomáhala, Hunal dostal na půlce jesličky, naštěstí se stihli vrátit ostatní. Horváth pálil z tresného kopu nebezpečně, ale jen do hlavy jednoho z obránců. Tlak Feyenoordu vyvrcholil gólem. Po narážečce s Kuijtem se ocitl sám v pokutovém území Ferne Snoyl a vpádu se trefil přesně do šibenice. Teplické branka nabudila a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Po neskutečném závaru před brankou hostů, kdy se o míč s obránci přetahovali Hunal, Rada a Rezek, přišel zbytečný zákrok Čong-kuka na Rezka a sudí písknul pokutový kop. V něm nedal Horváth hostujícímu gólmanovi žádnou šanci. Poslal míč prudce nahoru do opačného rohu než Lowendijks skákal.

Hosté i do druhé půle vstoupili dravě, ve snaze dohnat dvoubrankové manko. Do šancí se ale nedostávali. Naopak po Leitnerově centru, sklepl Benčík míč Rezkovi a jeho bomba řádně prozkoušela brankáře hostů. V další šanci chyběl Rezkovi krok, neprosadil se ani Voříšek po narážečce s Benčíkem. Poté se k odraženému míči dostal Šinji Ono, ale jeho střela šla jen doprostřed branky, kde stál připravený Kolář. Verbíř se probil přes Snoyla, ale následné střele chyběla přesnost. Pak přišel drtivý tlak Feyenoordu. Nejprve Buffel přiťukl Onovi a jeho tečovaná střela šla těsně vedle šibenice. Kolář se jen podíval. V další šanci byl po zaváhání Leitnera Buffel, ale v záklonu střílel nad. V těchto chvílích se Teplice pouze brání, vpředu zůstává jen Jan Rezek. Hosté se na dostřel branky domácích dostávají po vtipných kombinacích, převážně na jeden dotek. Na skvělý centr si nabíhá Buffel a bombou trefuje břevno. O pár sekund později se zprava řítí osamocen na Koláře Lurling a trefuje tyč. Střídající Divecký prošel přes půlku hřiště, ale na hranici vápna se mu nepodařilo přešlapovačkou oklamat hostujícího zadáka. Verbířova střela tečovaná zády jednoho z obránců končí těsně nad.

Tepličtí si postup zaslouží za bojovnost, vůli a morálku, jimiž do značné míry eliminovali technickou převahu Feyenoordu. Klíčovými elementy jejich hry byly opět pohyblivý útočník Rezek a zkušený záložník Horváth. Feyenoordští v Teplicích nezklamali a předvedli kvalitní a bojovný výkon. Reálné šance postup však ztratili už na stadionu De Kuip.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele