Telenovela na pokračování - Zlatan v hlavní roli

17.06.2009, 20:06
Aktuality
Pěkných pár let nebyl přestupový trh tak rušný, jako je tomu letos. Někdo jásá, jiný zuří. Cristiano Ronaldo, Kaká, Ribery, Benzema, Agüero, Forlán... V posledních dnech se ale nejvíce mluví o Zlatanu Ibrahimovičovi.

Budoucnost tohoto fotbalisty se pomalu ale jistě stává telenovelou začínajícího léta. Začala to Barcelona, přidal se Real Madrid, zpět nechce zůstat ani Chelsea. Ale co na to Inter a Zlatan? Nechají si líbit tuto krádež, nebo podlehnou vůni miliónů eur, liber, dolárků? Sportovní, ale především fotbalový tisk, italský, španělský a anglický, se předhání v zaručených informacích.

The Times ve svém nedělním vydání tvrdí, že začátkem měsíce června se zástupci Realu a Ibrahimoviče sešli. A po tomto setkání následovalo další! Tentokráte se mluví o kontaktu s Barcelonou. Kdo tento zájem vyvolal? Pravděpodobně Corriere dello Sport a jeho zaručená zpráva o tom, že Inter o služby tohoto hráče nemá zájem a dává ho na listinu prodejných...

Ale redaktoři tohoto deníku jdou ještě o krůček dál! Florentino Pérez osobně vyhledal Zlatana a na stříbrném podnosu mu nabídl snad i modré z nebe. Doslovně se píše následující: "Zatímco zástupci azulgrana po oznámení výše přestupové částky utekli, Florentino Pérez, rovněž překvapen, zachoval ledový výraz ve tváři a navzdal se naděje na získání tohoto fotbalisty. Přemýšlí o možnosti zahrnout Gonzála Higuaina do tohoto obchodu..."

The Times vnáší trochu světla do jednání a dokonce oznamuje částku: Inter na Barceloně loudil 94 milionů eur! A to je stejně jako dal Real za Ronalda. Švédský Aftonbladet ale vidí celou situaci jinak a píše, že Zlatan nikam nepůjde a zůstane v Interu. Komu se dá věřit?

Prezident Interu Massimo Moratti se sešel se svým protějškem z Barcelony Joanem Laportou. Jaké závěry z tohoto setkání si udělal? Nevěří v přestup Zlatana do Barcy, ani v příchod Samuela Eto'a do Interu. Laportu prý hlavně zajímal charakter Ibrahimoviče a jeho vliv na spoluhráče. Otázka je jasná, odpovědět na ni je snad ještě jasnější. Fáma okolo chování švédského internacionála, zejména v šatně, je celosvětově známa. A kdo by si nechal rozvrátit klid po zisku všech možných titulů?!

Moratti: "Já jsem mu odpověděl zcela jasně. Zlatan je sympatický, veselý, kamarádský, srdečný. Jedná se o kompletního profesionála. U nás vystupuje korektně, jako fotbalista, ale zejména jako člověk, dospěl!" Moratti pak pokračoval vlastním dotazem: "A jaký je Eto'o? " Laporta nezaváhal: "Je trochu zvláštní, ale na hrací ploše zodpovědný, silný charakter!"

O koho má Inter zájem a co si Moratti myslí o výši částek, které platí Real za přestupy? "Já to vidím pozitivně. Ukazuje to na obrovskou důvěru bank a dalších finančních společností ve fotbalovou přítomnost a budoucnost!"

La Gazzetta dello Sport nemohla zůstat stranou a do tohoto fotbalového guláše přidala notnou dávku koření! Zájem má rovněž Chelsea! Ibrahimovičovi se sice do anglické nejvyšší soutěže moc nechce, ale koho to zajímá, že? Zejména když je ve hře další eso: Didier Drogba! Zlatan se vidí ve španělské lize, o tom máme jasno. Získat zkušenost z Premier League ho nějak moc netáhne, ale právě tak můžeme očekávat, že ho Carlo Ancelotti a Roman Abramovič přesvědčí!

La Gazzetta dello Sport jde ve své špionské práci ještě o krůček dál. Real Madrid a Barcelona se rozhodnou podle toho, jak dopadne jejich souboj o Davida Villu z Valencie! Kde nakonec Zlatan Ibrahimovič skončí, jaký dres bude oblékat? Kdo to ví odpoví... Ale pro fotbal důležité aby hrál. A dával góly!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele