Talenti přicházejí ve vlnách a nám chybí skvělí útočníci, míní Mancini

16.06.2023, 13:48
Aktuality
Roberto Mancini (© AFP)

Italská reprezentace se kvalifikovala na finálový turnaj Ligy národů a v Nizozemsku bude hrát jen o třetí místo. Tým trenéra Roberta Manciniho nezvládl své semifinále proti Španělsku a prohrál 1:2.

Itálie se po většinu zápasu v Enschede držela proti aktivní španělské hře a sama si dokázala vypracovat dobré gólové příležitosti. Nakonec však v závěru utkání inkasovala rozhodující branku z kopačky Joselua a stejně jako před rokem podlehla reprezentaci La Roja 1:2.

"Už jsme začali občerstvovat tým a budeme v tom pokračovat," řekl Mancini novinářům.

"Jsou tu dobří kluci. Ale talenti přicházejí ve vlnách. Momentálně máme dobré záložníky a obránce, ale chybí nám skvělí útočníci, nevím proč," dodal s podivem kouč Itálie.

Porážkou od Španělska mistři Evropy navázali na kolísavou formu, kvůli níž chyběli na posledních dvou světových šampionátech.

Mancini uvedl, že nový taktický plán se třemi středními obránci a dvěma wingbeky fungoval v prvním poločase dobře, nikoliv však po přestávce.

"Nastavili jsme věci jinak. V prvním poločase jsme to dělali dobře, dařilo se nám zachytávat španělské přihrávky," uvedl kouč a vzápětí doplnil. "Ve druhém poločase jsme ale až příliš odpadli."

Autor: Livesport.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

S těmi top útočníky jsou na tom podobně jako v Německu, Holandsku nebo Španělsku no...celkem divný že tyhle země nemají top střelce

Reagovat
Rudnevs

Nikto nemá top strelcov, lebo od začiatku tiki-taka a následnej éry gegenpressingu sa prestali takíto hráči vyvíjať v mládežníckych centrách. Prestalo sa na typické deviatky hrať a potom sa zistilo, že bez nich tam proste chýba tá priamočiarosť a góly, preto teraz každý plače, že ich nemá.

Reagovat
Largo

Reagovat
Salfovic

Taky si říkám, že aktuální nedostatek kvalitních hroťáků musí být výsledkem zásadních chyb už v mládeži. Mě třeba napadlo, jestli to nění oběť prosazování rychlosti hráčů za každou cenu.

Reagovat
kilobyte

Zrovna po prohře se Španělskem tahle výmluva zní dost blbě. Španělé jsou na tom s útočníky snad ještě hůř.

Reagovat
Beči

Hůř určitě ne. Morata a Moreno jsou dobří a obzvlášť Moratovi to za repre střílí slušně.

Reagovat
kilobyte

Když to vezmeš dlouhodobě tak jo. Vždyť oni často hráli radši bez útočníka.

Reagovat
technecium

Tak to je spis obecny fotbalovy trend, ze klasicti utocnici mizi. Cim dal vic se prosazuji ostra kridla a stazeni tvorivi utocnici.

Reagovat
bobis21

Proto jsou všichni tak v prdeli, když přijde nějaký Haaland nebo Osmihen

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Modi6

Tak Haaland je opravdu naprosto výjimečný. Ta čísla mluví za vše. Osimhen byl letos také. Otázkou je zda to dokáže zopakovat.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Modi6

Většina kvalitních útočníků dnes pochází z Afriky, nebo Jižní Ameriky. V Evropě se také kvalitní útočníci najdou ale asi je jich momentálně méně než dřív.

Reagovat
Rudnevs

To bol trend tak 5 rokov dozadu, teraz tie deviatky vymierajú úplne a každý si uvedomuje, že asi nebol dobrý nápad ich prestať vyvíjať.

Reagovat
Modi6

Souhlasím. Itálie má až na útok všechny řady velice kvalitní. Včera si vypracovali několik nadějných situací ale nebyl nikdo, kdo by se dokázal uvolnit a vystřelit. S kvalitním útočníkem by včera Itálie musela vyhrát.

Není pravda, že Španělsko nemá útočníka. Alvaro Morata je skvělý zakončovatel. Včera ho téměř k ničemu ovšem nepustili.

Reagovat
Salfovic

Alvaro Morata je skvělý zakončovatel

Reagovat
Mass

Včera tam jednou Morata mohl dávat do prázdný.

Reagovat
2miguel1

Vo všeobecnosti je čoraz menej typickych hrotovych utočnikov. Kedysi mali krajiny ako Taliansko Francuzsko Anglicko Španielsko Brazilia aspon dve superhviezdy na hrote - Vieri Del Piero, Henry Trezeguet, Owen Shearer, Raul Morientes, Ronaldo Rivaldo atd atd. Už aj ta generacia Lewa Benzema Leo CR končí a teraz? Španieli Taliani nič, Francuzi Mbappe, Anglicko Kane, Brazilia nič. Holandsko nič, Argentina možno Julian, Portugalsko nič, Nemecko nič.

Reagovat
Mass

Goncalo Ramos je celkem kvalitní hroťák, v Portugalsku 19 gólů.

Reagovat
Mass

V Německu zase Füllkrug, 16 gólů.

Reagovat
Rudnevs

To je nič…

Reagovat
10

Zrovna ten to celý vystihuje naprosto dokonale

Reagovat
Mass

Co proti němu máte, to je nějakej německej Řezníček?

Reagovat
GabrielBatistuta

Talenti přicházejí ve vlnách. Jakože bude vybírat z migrantů?

Reagovat
Mass

V tom případě bych dal do útoku Moise Keana s Gnontem

Reagovat
Mass

Mancini: Chybí nám skvělí útočníci.

Immobile smutně kouká.

Reagovat
pajka-juve

Mají tak kvalitní mladé obránce, že tam vezme všechny nad 30. Acerbi a Toloi aspoň měli formu. Dát do základu Bonucciho, který jaro promarodil a má odehrané dohromady tak 4 zápasy je s tímhle prohlášením výsměch. Proč tam nevezme Calabriu, Romagnoliho nebo Gattiho místo něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele