Švýcarský brankář Köhn přestoupil po výborné sezoně v Salzburgu do Monaka

15.07.2023, 17:56
Aktuality

Švýcarský fotbalový brankář Philipp Köhn přestoupil ze Salzburgu do Monaka. Nejlepší gólman uplynulé sezony rakouské ligy, jenž se Salcburkem slavil zisk dvou domácích titulů za sebou, podepsal v novém angažmá smlouvu na pět let. Oznámili to zástupci knížecího klubu. Podle francouzských médií Monako za novou posilu zaplatí osm milionů eur (asi 190,6 milionů korun).

V týmu Monaka by měl německý rodák Köhn nahradit Alexandera Nübela, jehož hostování z Bayernu Mnichov po sezoně skončilo. V minulosti Köhn chytal také za Lipsko. V mládežnických reprezentacích hájil do kategorie U18 barvy rodného Německa, poté se rozhodl hrát za Švýcarsko, z něhož pochází jeho matka.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rudnevs

Chcel som napísať, že v tom vidím potenciál a možno by to mohlo pomôcť nájsť svetlý bod v mizérii mladých nemeckých brankárov Nemecka, ale on je.. Švajčiar? Akože vedel som, že tam má korene, ale vždy sa mi zdalo, že pri ňom vidím vlajku Nemecka.

Reagovat
FernandooTorres

Nezdálo.

V mládežnických reprezentacích hájil do kategorie U18 barvy rodného Německa, poté se rozhodl hrát za Švýcarsko, z něhož pochází jeho matka.

Reagovat
Rudnevs

Paradoxne mám pocit, že by momentálne mal ľahšie presadiť sa v repre Nemecka než Švajčiarska

Reagovat
db18

No, Kobel je sice mladý, ale taky žádná jistota... Neuer po euru v repre možná skončí a Ter Stegen si ten post může na dalších 6 let vzít... a taky Köhn za Švýcarsko nic neodehrál a v době první nominace splňoval podmínky pro Německou i Švýcarskou repre, takže se pořád může rozhodnout jinak, ne?

Reagovat
Rudnevs

Pravda, že ter Stegen ešte má len 31, to ešte chvilku vydrží. Ale z gólmanov do 30 fakt neviem, tá mladá generácia je úplne mimo.

Reagovat
db18

Možná časem Dahmen. Nebo někdo zase vystřelí ve Freiburgu... Nebo vystřelit ještě může Nübel, i když nečekám že by se to stalo v Bayernu.

...škoda, že už Früchtl nesbírá nějaké šance, tam jsem viděl potenciál.

Reagovat
db18

Trochu se divím, že si ho nestáhlo zpátky Lipsko.

Reagovat
Rudnevs

Tam sa čaká na Vandevoorta.

Reagovat
FC Porto FC

Ten odešel ne už?

Reagovat
Rudnevs

Ešte ani neprišiel. Prestup je dohodnutý od 2022 ale príde až v lete 24. Trošku nezvyčajné no

Reagovat
fenixLFC

som myslel ze siel do brightonu

Reagovat
Kucka

Taky, každopádně i Belgie vypadá, že má gólmany do budoucna pořešené.

Reagovat
Losinho

Stejskal hostovačka škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele