Švédsko našlo nového trenéra, volba padla na Dahla Thomassona

26.02., 18:05
Aktuality

Jon Dahl Thomasson se stal trenérem švédské reprezentace, kterou po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 opustil dlouholetý kouč Janne Andersson. Bývalý útočník Feyenoordu nebo AC Milán podepsal smlouvu do roku 2026.

Švédská reprezentace v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2024 skončila se ziskem pouhých deseti bodů až na třetím místě za Belgií a Rakouskem, takže poprvé od roku 1996 bude chybět na Euru. To znamenalo konec Janneho Anderssona, jenž byl ve funkci od roku 2016.

Uvolněné místo nakonec zaujme dánský trenér Dahl Thomasson, jenž se stává prvním zahraničním koučem Švédska od roku 1961. Cílem Blågult je postup na mistrovství světa 2026, pokud se na turnaj kvalifikují, smlouva nového lodivoda se automaticky prodlouží.

Dahl Thomasson na začátku února skončil ve funkci manažera anglického Blackburnu Rovers, předtím vedl rok a půl švédské Malmö, s nímž získal dva tituly. Zkušenosti má rovněž z reprezentace, byl asistentem Ågeho Hareideho u národního týmu Dánska.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rudnevs
Reagovat
Albe90

To mě přesně napadlo...Děštivo jako kráva,nádherny gol od něj,v poslední chvíli gol Jonsona a výsledek,který poslal Itálii domů i když oni tuším že vedli nad Bulharskem v té době

Reagovat
Mönchengladbach

Legenda AC Milan.

Reagovat
Chlupatá máma

Jon Dahl Ščasnýson

Reagovat
Kejza

+ nick

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mayday

Jasnej Ščasnýho levoboček

Reagovat
db18

Reagovat
letitfly

Reagovat
fabec1222

Legenda lavičky AC Milán

Reagovat
Albe90

Reagovat
JeséRodriguez

V CSM spolehlivej žolík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele