Srna: Není důležité, s kým budeme hrát ve čtvrtfinále

09.03.2011, 09:41
Aktuality
Duel AS Řím - Šachtar Doněck po rozlosování osmifinále Ligy mistrů neměl mít výrazného favorita, o to překvapivější je, že celkový výsledek je minimálně hodně výrazný. Ukrajinský celek potvrdil svou výhru 3:2 z Itálie, soupeři znovu dal tři branky a postupuje po tenisovém výsledku 6:2...

"Tým dospívá, máme dvacetileté a jednadvacetileté hráče, kteří mají smlouvy na další čtyři nebo pět let. Vyhráli jsme Pohár UEFA a proti Řím dosáhli další výrazné mety," pochvaloval si po odvetě kouč Mircea Lucescu.

Šachtar si za jistých okolností mohl dovolit i prohrát a ještě více ho uklidnila 18. minuta, v níž se mezi střelce šťastně zapsal Tomáš Hübschman. AS mělo šance, jenomže pohrdlo i pokutovým kopem a vysloužilo si antipatie za zákroky svých hráčů. Obětí jednoho z nich se v první půli stal Dario Srna, který inkasoval úder loktem do hlavy od De Rossiho, žlutou kartu ale nakonec dostal právě chorvatský reprezentant.

"Už po prvním zápase jsme očekávali velmi těžkou odvetu. Zápas jsme začali špatně, ale pak jsme se sebrali a všechno vypadalo jinak. Za svou žlutou kartu jsem odpovědný já sám, každopádně pokud někdo někoho praští loktem do obličeje, měl by být potrestán," říká Srna, jehož spoluhráči Willian a Eduardo po změně stran přidali pečeť na postup Šachtaru.

"Není důležité, s kým budeme hrát ve čtvrtfinále. Tuhle výhru nyní musíme hodit za sebe a jít dál, nepochybujeme o tom, že ještě můžeme postoupit," dodal.

Giallorossi může hodně mrzet situace z 28. minuty, v níž Marco Borriello neproměnil pokutový kop. Útočník hostující v AS z AC Milán přitom na penaltu určen nebyl, volbou byl podobně jako v zápase v Lecce David Pizarro, Borriello si ale v daný okamžik věřil více.

"Nelituji toho, že jsem šel na penaltu. Jsem velmi zklamaný, beru na sebe plnou odpovědnost. Jindy mi věci vycházely lépe, těší mě výkon v prvním poločase, to jsme hráli dobře, ale v určitých chvílích jsme byli potrestáni," litoval Borriello.

Svou vůbec první porážku na lavičce AS zažil Vincenzo Montella, který v průběhu února nahradil Claudia Ranieriho a v lize s týmem ze tří zápasů získal sedm bodů. "Před zápasem jsem hráče žádal o soudržnost a zlepšení výsledku. Po této stránce mohu být spokojen, protože do vyloučení jsme hráli dobře," připomněl Montella důležitý moment ze 41. minuty, v níž byl vyloučen Mexes.

"V prvním poločase jsme na bránu poslali pět nebo šest střel, červená karta pak všechno změnila," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (95)

Přidat komentář
RichmondHillary

klobouk dolů před Šachtarem

Reagovat
Logan

za ty fauly na nej mel dostat De Rossi cervenou (myslim ze to byl ona, oba ty zakroky, nejprve loket a pak ho vzal pres parky, nejsem si jist), ten Riiseho byl sice taky osklivej, ale za zlutou spravne .. WEbb jde cim dal vic dolu, nechapu jak mu mohl dat zlutou za to ze mu nekdo da takto loktem, to nebyla zadna simulace jak od usmrkance Busqetse ... divim se ze dohral, budu jim prat dal, pokud nedostanou nas pro Shakhtar pro Srnu

Reagovat
smazaný uživatel

on dostal žlutou že mluvil emotivně s rozhodčím

Reagovat
Logan

tak to z toho sestrihu na ktery jsem koukal nebylo moc videt, nic to nemeni na tom ze to Webb posral

Reagovat
10

podepsal Srna v Šachtaru novou smlouvu?

Reagovat
Trand

Contract until 30.06.2012

Tak nevím, spíš ne.

Reagovat
smetos

neprodlouzil ji o rok?? myslim ze ji mel do leta 2011

Reagovat
10

měl právě, takže asi prodloužil

Reagovat
smazaný uživatel

dobře jim tak Italové namyšlený, co neumí hrát fotbal a už nedokážou ani prohrávat další důkaz je ac v čele s gatussem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Nechápu, jak mohl za tu kosu na něj dostat žlutou.

Reagovat
r.mrazik

hlavne byla sranda,jak dostal loket od Rossiho a sam dostal zlutou za simulaci

Reagovat
j_mrazik

Jo, to je ono!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne za simulaci ale za emotivní proslov k rozhodčímu

Reagovat
madridcan

velmi prajem sympatickym timom ako Sachtaru a Tottenhamu,aby sa dostali co najdalej

Reagovat
Flamex

a realu co nejdřív vypadnout :)

Reagovat
clinger

Reagovat
madridcan

tak to im praj ty,ty neprajnik hnusny

Reagovat
clinger

Sachtar boháči z Tottenhamu

Reagovat
j_mrazik

Prober se.

Reagovat
madridcan

Asi sudi podla ponuky za Forlana

Reagovat
smazaný uživatel

ono jde spíš o to, že hráči Šachťaru taky nehrají za kyblík rejže

Mimochodem - bavil jsem se s jednou Ukrajinkou a ta mi říkala, že Ukrajinci okolo Doněcka jsou prý na Ukrajině dost neoblíbení. Jsou prý namyšlení. Asi jako u nás Brňáci. Je to otázka na někoho, kdo zná tamní poměry. Zajímá mě to.

Reagovat
madridcan
Reagovat
madridcan

som sa pomylil s Forlanom preto,lebo ked sa nanho bol Harry pozriet ho okradli Tak ja u vas pomery nepoznam U nas je velka rivalita s Presovom,ale iba co sa tyka futbalu.Inak je to myslim si,ze v pohode.Najvacsia nevrazivost sa sustreduje na Bratislavu

Reagovat
smazaný uživatel

Poměry na Slovensku poměrně dobře znám. Mě zajímala ta Ukrajina

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně okolo Doněcku žijou především rusové, ukrajinců je tam pomálu a s tou namyšleností, jedná se o nejbohatší část Ukrajiny, která je pro rusky orientovaná, proto je nemají rádi ve zbytku země

Reagovat
vodka

exactly

Reagovat
smazaný uživatel

díky. To by to vysvětlovalo.

Reagovat
CubONE

na Bratislavu...a poondiati vychodniari k nam do BA stale chodia

Reagovat
madridcan

ja som tam bol dvakrat a aj to som len prechadzal do talianska

Reagovat
soukup

čím jsou brňáci namyšlení?

Reagovat
Cipinho

já teda myslím, že u nás jsou to spíš Pražáci....

Reagovat
clinger

tak samozřejmě že ne,to už dneska z evropských nadprůměrných týmů nikdo nehraje za normální peníze.pravda že nemám takový znalosti.tuším že na Ukrajině jsou ve fotbale taky pořádný prachy a tahá se tam dost dražších brazilců.jen pro mě jako laika jsou spíše vidět ty poslední velký nákupy Totenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, spíš bych vyměnil Brno za Prahu, Pražáci nejsou zrovna dvakrát oblíbení.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem ze zapadni ukrajiny v donecku jsem byval casto a nerekl bych ze jsou tam namysleni lidi

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle je hodně krutá neznalost

Reagovat
smazaný uživatel

neznalost češtiny mysliš?tak to promin nejsem čech

Reagovat
j_mrazik

To nebyla reakce na tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

sachtar muze jit este dal a doufam ze i pujde...at je tam pro zmenu zase jinej klub...dal by mohla postoupit i marseille....a zas bude LM trochu jina :-)

Reagovat
smazaný uživatel

černej poník soutěže

Reagovat
j_mrazik

Špinavej od uhlí.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je otázka náhledu. Prostě tam vybudovali z domácích peněz velkoklub.

Reagovat
j_mrazik

Ale to v podstatě i v Mačkale apod, ne? Z domácího nerostnýho bohatství si pořídili kvalitu na hřiště. Nemají skoro silnice, ale kopáče za půl miliardy CZK není problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě to není nic chválihodnýho, ale na druhou stranu se tyhle regiony dostanou do podvědomí lidí.

A že tam nemají silnice? To nevím

Reagovat
r.mrazik

tak na slovensku taky nemaji dalnici ne? teda...to neni nic proti slovakum...tam teda nekupujou ani draze hrace...nevim,proc to sem vubec pisu

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme dva, kdo nevíme ...

Reagovat
madridcan

To mi pripomina vtip Stretnu sa nemecky a slovensky politik v Nemecku.Idu rokovat k nnemcovi domov a slovensky politik len s uzasom pozera.Krasna vila s bazenom,vlastnym kinom,bowlingovou drahou...Slovak sa pyta: ,,To ako to,ze mas taky majetok?" Nemec ho vezme k oknu a vravi: ,,Vidis tamtu dialnicu?" Slovak: ,,Ano." Nemec: ,,Stacilo,aby som ju skratil o kilometer a teraz sa mam takto." O dva mesiace pride naopak rokovat nemec k slovakovi.Nemec ostane len s uzasom stat a nemoze sa zmoct na slovo-Vysoky plot kolo honosnej vily,vlastne kino,sauna,bowling,v garazi BMW,Audi,Maserati,vedla domu helikoptera.Nemec vravi slovakovi: ,,To ako to,ze sa mas tak dobre?" Slovak ho vezme k oknu a vravi: ,,Vidis tamtu dialnicu?" Nemec: ,,Nie." Slovak: ,,No vidis."

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Filipow

Staré, ale dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
raduinho

to jsi hodne mimo, Slovensko ma spoustu dalnic

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci zabíhat do hlubších souvislostí ohledně Machačkaly a podobných, ani se ptát, proč se tomu v Rusku někdo diví a v Anglii se to třeba přechází bez povšimnutí (pokud zase není investor z východu). Ale rozdíl mezi tímto a Šachťorem je zcela evidentní. V Machačkale vybudují možná výborné první mužstvo, ale v Doněcku mají skvělý stadion a hlavně jejich skauting a práce s mládeží jsou takové, že by se většina "vyspělého" fotbalového světa mohla učit.

Reagovat
j_mrazik

A hlavně Donětsk je velkoměsto se vším všudy a ten stadion je parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno není jen o penězích.. Machačkala kupuje Roberta Carlose a k tomu supertalenta Jucielie, jenže tomu chybí ten mezikrok.. Šachťar totiž nezačal kupovat rovnou špičkové hráče, nýbrž se snažil postupně kvalitu zvyšovat.. Teď je to tak, že na 4 posty v útočné fázi mají 8 hráčů, kteří rostou pro opravdový velkoklub.. Dostali se tam postupnou prací a pořád v tom pokračují..

ALe samozřejmě peníze v tom hrají hodně velkou roli.. Srna je podle všeho jeden z vůbec nejbohatších playerů na světě..

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA Šachťor!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dlouho čekám na podobný článek o druhém včerejším zápase, ale když furt nepřichází, vyjádřím se druhém včerejším zástupci Calcia tady.

Wenger to vymyslel výborně a nemít v týmu sabotéra, mohlo to dopadnout solidním překvápkem. Barcelona si v prvním poločase vytvořila šance jen po minelách Fabregase a pokud by ani ta poslední neskočila gólem, věřím, že šance byly otevřené. Problém toho skvělého dvacetimetrového bloku (hraného ne na vápně, ale na půlce) bylo to, že někteří hráči na to prostě nemají. I když v obraně bych si v tomto systému představoval lepší hráče, kromě Sagni to všichni zvládli. V záloze se mi strašně líbil Nasri, s přivřením oka to zvládl Rosa. V tomto systému naopak nemají místo Fabregas a Diaby. Zastavil bych se u Wilshera. Pokud ten kluk bude správně vedený, jednou z něj může být velký hráč. Zatím je to takové "nedochůdče", ale to se může během pár měsíců změnit. Dokonce si myslím, že tenhle hráč by mohl něco udělat i s reprezentací Anglie. Kapitola sama pro sebe je Van Persie. Tohle je nejenom neskutečně přeceňovaný tucťák, ale navíc naprostý idiot. Včera si jasně šel pro červenou a je dobře, že ji dostal za zakopnutí míče. Kdyby se Bussaca smiloval a počkal, mohl ten magor někoho zranit. To, že se ještě cítí ukřivděný, je naprostá drzost, kterou bych zohlednil v dalším trestu.

Jinak si nejsem jistý, jestli by hráči Arsenalu měli dost sil, aby udrželi postup, ale spíš by to nic nezměnilo. Každopádně chyba Wengera, že toho šupáka už dávno nevystřídal.

Obecně se dá říct, že Wengera obdivuju za taktiku, kterou zvolil, protože s ní mohl uspět a naopak se mu směju za jeho vyjádření. Vymlouvat se na Bussacu, který spíš pomohl Arsenalu, po domácím zápase, kde sudí udržel Arsenal ve hře o postup, může jen totální ubožák.

Reagovat
j_mrazik

Van Persie měl jít dolů hned po tom zahození Alvése. Šumák by to tam oběhal líp a možná by mu tam i něco spadlo. Rozhodně by líp zakončil tu šanci na konci. Bendtner vyhrál nějaký ty hlavy, to je pořád málo, to by zvládl i Chamakh.

Neřekl bych, že to byl prokoučovanej zápas, ale některým věcem se dalo předejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger mohl akorát stáhnou Persieho, jinak to z jeho strany bylo zvládnuté naprosto precizně. Nebýt Fabregasovi minely, Barcelona taky nemusela dát gól. Pak se mohla stát stejná haluz, jako se stala za stavu 1:0 a postup by byl jistotou.

Reagovat
Logan

Vetsinove souhlas, kazdopadne van Persieho chovani zaclo az potom, co mel byt vyloucen ABidal, to si priznejme ... to rozproudilo vasne a tam to Busacca hlavne nezvladl, abidal tu cervenou dostat mel a zapas by byl nekde jinde ..

Reagovat
smazaný uživatel

Persie to dělá poměrně často. Červená pro Abidala by byl výsměch... Zase je potřeba se na to dívat trošku objektivně...

Reagovat
Logan

Tak, za co uz by ji mel davat? dovolit si chytit protihrace pod krkem, to mi promin, nemyslim ze bych v tomhle pripade nebyl objektivni, to si hrac proste nemuze dovolit!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si dobře vzpomínám, na začátku tohoto byl jasně červený zákrok pro Persieho. Vzhledem k tomu, že on dostal žlutou, Abidal bez trestu je adekvátní.

Reagovat
Logan

jestli mysli to jak dal Persie Alvesovi, tak to prave prislo jako reakce na toto az pri dalsim souboji, dostat Abidal kartu (jakoukoliv) myslim ze by Persie nepotreboval odvetu ... proto rikam ze pocatek uz byl zde, kde to BUsacca nezvladl a vyprovokoval vasne

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsem se spletl, tak sorry. Ovšem nevěřím tomu, že by to pak vypadalo jinak, nebyl to jeho první prasácký zákrok.

Reagovat
Logan

Nejdriv bylo Abidalovo drzeni pod krkem a pak persieho uder do obliceje, jako ja se nechci zastavat RvP, nejsem fanda arsenalu, ale nelibilo se mi ze to rozhodci nezvladl, a podle me to nezvladl prave tim abidalovym zakrokem, tot vse ze by RvP udelal neco podobneho i jinak, to je mozne jinak souhlas se vsim co jsi napsal v prvnim postu o taktice

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, až na Nasriho, který sice asi jako jediný dokázal přidržet míč a neztratit, ale směrem do defenzivy byl špatný. Přes Alvése se směrem dopředu neprosadil a navíc přes něj šla snad polovina útoků Barcy.

Reagovat
herbage

Souhlas s první částí, Wenger zvolil taktiku dobře a i nám to vycházelo. Diaby i Fabregas z formy a po zranění, navíc ani jeden není defenzivně laděný. Proto jsem říkal, že ztráta Songa je citelnější než případná absence van Persieho. van Persie není žádný tuctový hráč, jeho čuch na góly je jedinečný, ale musí se pohybovat blíže vápna a musí mít podporu ze zálohy. Takto byl zcela odříznut od týmu a to není nic pro něj. Kdyby byl zdravý Walcott, tak tipuji že na hrotu nastoupí on a na kraji Rosa, to by bylo asi ideální řešení, protože Walcott má skvělý pressink a znamenal by neustílé ohrožení pro Barcelonu po celé šíři obrany, ne jen z křídla. Ale tuto úlohu mohl plnit i Aršavin. Také se nabízela varianta s Bendtnerem na hrotu, který má však špatný pressink i míčovou techniku. van Persieho bylo nutné na hřišti nechat kvůli standardním situacím a případném penaltovém rozstřelu, protože bohužel on jediný to umí z celého kádru bezchybně kopat, i když Nasri se lepší. A k tomu vlyoučení. Souhlas, že měl jít ven už v první půli, ale když zůstal do té druhé, tak je nemyslitelné aby rozhodčí vyloučil hráče za toto. Jinak nevšimnul jsem si, že by v druhé půli Robinovi nějak pochodovaly nervy a Wengeru mu asi v kabině domluvil

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá žlutá přišla naprosto správně. Za zakopnutí míče po odpískání je jasná žlutá, to se není o čem bavit. Hvizd byl slyšet naprosto jasně, myslíš, že když ho slyšely televizní mikrofóny, neslyšel ho hráč na hřišti? Je to jen trapné divadlo, jak naprosto vygumovaného hráče, tak prohru neunášejícího trenéra.

Reagovat
herbage

Je docela dost možné, že zkrátka neslyšel nebo si myslel, že šlo o pískot z publika a pro jistotu akci zakončil. Sám moc dobře víš, co by ten gól defakto znamenal a lepší je, když zakončíš a pak se ukáže, že pískáno nebylo, než nezakončit vůbec a pak si to vyčítat, jako Santin na Nou Campu, kdy jen hvízdal blbeček Pinto

Reagovat
Jajinek

herbe...všem je přece jasné, že to slyšel...už jenom z toho, jak odflákl to zakončení nedotaženou střelou někam do kelu. Kdyby to fakt neslyšel, tak přece tu situaci řeší úplně jinak...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
herbage

Neznáš van Persieho. Podívej se na první půli prvního zápasu, jak naložil se svojí tutovkou po rychlém breaku Wilshera. Byl už ve vápně, zcela volný prostor pro střelu a stejně trefil lidi na tribuně přímo před ním, než aby trefil branku. Jenže pak je schopný to tam procpat z jedné střely klidně z nulového úhlu, to je prostě on

Reagovat
j_mrazik

Přesně jsi teď popsal, co mne na našem nejlepším útočníkovi vyloženě se.e. Není schopnej kvalitně zakončit. A je labilní. S našima předchozíma hrotama se prostě zatím nemůže ani měřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera to byl peknej hon na Srnu

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě nazačala lovecká sezona

Reagovat
FC Porto FC

Ti brazilci v Šachtaru ti valej hlavně Jadson a Williem

Reagovat
Trand

Gallas se ale píše William.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne Willian

Reagovat
Kongo

Klobouk dolů před Srnou,kolik toho včera vydržel

Reagovat
mesyas

včera dostal dobře naloženo hlavně si mi líbila žlutá karta za simulování

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl az asimulování ale za emotivní projev z rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou dobří, ale nohy na zem. Postoupili přes AS, který je zhruba na jejich úrovni a navíc v otřesné formě. Dostali lehkou základní skupinu, prakticky jeden zápas, který je měl pořádně prověřit, jak je to s tou evropskou špičkou, byl na Emirates Stadium. A tam byli úplně mimo. Postoupit můžou jen přes Schalke/Valencie, u všech ostatních týmů jim dávám tristní šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Tottenham, ale stejně bych favorizoval Angličany.

Reagovat
herbage

Tak na Emirates úplně nevyhořeli, složili se defakto až po druhém inkasovaném gólu, do té doby hráli poměrně dobře. Jednoho z dvojice AC/Tottenham a pak Schalke/Valencia by mohli slušně potrápit a takový Bayern ve své současné formě je pro ně také hratelný, pokud postoupí přes Inter

Reagovat
Arne

Souhlas do puntíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já je sice vidím tak 3-4x do roka, ale musím říct, že mají lépe organizovanou hru, než drtivá většina velkoklubů. Z pohledu Barcy bych si je do čtvrtfinále opravdu nepřál, ale tam už si nejde vybírat...

Reagovat
Mr.Jindros

Tristní je silné slovo... ale je jasný, že v posledních osmi evropských klubech už si moc vybírat nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol UEFA započítala na Williana

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si je vylosuje Chelsea , pripadne jeste Schalke/Valencia by mel byt postup .

Reagovat
Murtago

Dostanou Barcelonu, jak jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele