Spartu přijelo podpořit do Záhřebu přes 200 fanoušků, ve městě panuje klid

24.08.2023, 16:58
Aktuality
Stánek s občerstvením u stadionu Dinama (© twitter.com/ACSparta_Fans)

Přes 200 fanoušků podle informací ČTK podpoří fotbalisty Sparty v dnešním úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy v Záhřebu proti tamnímu Dinamu. V centru chorvatské metropole i stadionu Maksimir dnes panoval klid, příznivci obou týmů ani bezpečnostní složky nebyly k vidění. Zápas má výkop ve 20:00.

Podle účtu Sparta Praha - Fans na sociální síti X, dříve twitter, který podporovatelům letenského celku poskytuje zápasové a organizační informace k domácím duelům i výjezdům, by fanoušci Sparty neměli kvůli bezpečnosti na veřejnosti dávat najevo podporu svému klubu a veškeré propriety, jako jsou dresy, šály nebo vlajky, by si měli vzít až na stadion. Sektor příznivců Pražanů bude z obou stran oddělen bariérami.

Sparťanští příznivci mohou podle tohoto účtu strávit odpoledne v podniku The Garden Brewery. Pivovar je vzdálený od stadionu 45 minut chůze a fanouškům tam bude zajištěno stoprocentní bezpečí, neměli by však na sobě mít šálu či dres.

Dinamo propadlo do 4. předkola Evropské ligy poté, co neuspělo v kvalifikaci Ligy mistrů s AEK Atény. Při potyčkách před původně prvním zápasem s řeckým celkem zemřel v Aténách 8. srpna devětadvacetiletý fanoušek AEK, který podlehl bodným ranám. Bitky u stadionu se zúčastnilo několik stovek lidí, Chorvatů bylo kolem 150. Soud s příznivci Dinama začal 11. srpna.

Utkání v řecké metropoli bylo odloženo a Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) zakázala z bezpečnostních důvodů příznivcům obou klubů cestovat na venkovní duel. První zápas se tak uskutečnil v Chorvatsku, kde Dinamo prohrálo 1:2.

Odveta v Řecku se hrála netradičně minulou sobotu. Záhřebané v ní ještě v úvodu nastavení vedli 2:0, náskok však neudrželi a po remíze 2:2 v předkole Ligy mistrů skončili.

V odvetě na pražské Letné 31. srpna se Dinamo bude muset obejít bez fanoušků. UEFA v neděli oznámila, že jim zakázala na celou sezonu návštěvy venkovních zápasů. Všechna utkání Dinama označila za vysoce rizikové. Dinamo má silnou skupinu ultras, jež si říká "Bad Blue Boys".

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Reagovat
Dortmunder

Bad Blue Bastards.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele