SPARTU POVEDE STRAKA

29.03.2004, 18:35
Aktuality
Otázka obsazení trenérského místa ve Spartě je vyřešena. Loňského mistra povede 45letý teplický kouč František Straka. Na jasnou otázku reportéra televize Prima odpověděl: Ano, je to tak, jdu do Sparty.

Souhlas teplického vedení už dostal. Prezident Sparty ho prý oslovil, zda by Spartě na posledních sedm kol nepomohl a on nemohl říci jinak než ano. Na Spartě fotbalově vyrůstal, prožil v ní hořkosladkých devět let, a tak nemohl odmítnout. Řekl, že ví, do čeho jde, že ve Spartě není lehká situace, ale že rozhodlo jeho sparťanské srdce. O jeho přesunu na Spartu bylo rozhodnuto už v neděli, z taktických důvodů však tuto skutečnost tajil, aby tepličtí hráči nevypustili pondělní dohrávku v Liberci. Teplice místo něho povede zřejmě jejich sportovní ředitel Jiří Nevrlý.

František Straka začínal s fotbalem v rodných Českých Budějovicích. Na vojně hrál za Duklu Tachov. V roce 1979 přišel do Sparty, kde strávil devět let. Mistrovské tituly v ní získal v letech 1984, 1985, 1987 a 1988. V roce 1988 přestoupil do Bundesligového Monchengladbachu, kde byl tři roky. Poté krátce působil v Hanse Rostock, Kolíně nad Rýnem a ve Wupertalu, kde začal i svou trenérskou kariéru. Svou zemi reprezentoval 35krát, hrál i čtvrtfinále Mistrovství světa 1990 v Itálii. V dubnu 2002 se stal asistentem trenéra v Teplicích, později i hlavním koučem. jako trenér Teplic měl impozantní vstup. Z deseti zápasů osmkrát jeho tým zvítězil.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Koudy

Myslim si ze pro Spartu to muze byt dobry trener protoze je stale srdcem spartan takze si mysli m ze do Saprty prinese sevezi vitr a kluci pujdou nahoru.

Reagovat
PJ

Straka je za týhle situace ideální - hráči potřebujou vyburcovat a to Straka umí. Ten z nich vymačká i to, co v nich neni...

Reagovat
exmafie

Straka je sice schopnej tým vyburcovat,ale vzít "upadající" klub sedm kol před koncem ligy by mohla být trenérská sebevražda......

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Starte bylo uz plno dobych treneru a vysledky porad pokulhavaly za ocekavanim nejsem si jisty ze je to v trenerech ale je to v samotnych hracich. Mysli si ze kdyz hraji za Spartu tak body dostanou zadarmo

Reagovat
exmafie

Stejně nevěřím tomu,že Straka zůstane i pro příští sezonu,ikdyby Spartu dostal k titulu....To sparťanský vedení v čele s moulou Košťálem fakt nechápu....Pořád nechápu te jejich tah,když se jim jednu dobu dařilo v LM i v lize a pak z ničeho nic vykopli Hřebíka (to byl nejlepší trenér,navíc se na hru Sparty dalo i dívat)....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já bych řek že Straka je dobrej coach a podle mě sparta půjde hodně nahoru,protože Straka už jednou ukázal co v něm je ne?????Takže já sem pro Straku !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda pro celý český fotbal, že tak schopný trenér se opět zaprodal Spartě, snad to nepomůže.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
exmafie

A Klabzubovi byli taky grázlové,že začali hrát profesionálně,že????

Reagovat
smazaný uživatel

Je jistě hodně dobrý, ale podívejte, kde jsou Teplice! To je velká ostuda!

Reagovat
exmafie

Teplice byly ohrožený sestupem a Straka je dokopal až do UEFY,když tam přišel.....Přesně takhle uvažuje Sparta,chce aby je dostal do LM a pak nashle....

Reagovat
HOST*K0BRA

Podle me jim nepomuze ani Straka. Je to hracem a vedenim. Vedeni kaz¨dej rok prodava hodne hracu ä ryzuje na tom jak svina a koupi par kopyt po kerych chcou vysledky. Zapasy totalne dupaj a je pouze vyjimka kdyz ne. Bohuzel ta vyjimka prichazi v LM. Tam se ukazou a Sparta muze zas prodavat. Nekdy proste muselo prijit ze Sparta spadne. SOuperem ji byl Liberec ale ten po tom co vyhral titul rozprodal sve hrace a tim hodne chyboval. Ted se pred Spartu dostal Banik a Slavia. Muzou Spartu uplne odrovnat pokud udrzi sve pozice do konce ligy. Protoze Sparta nebude mit prachy z LM, bude muset prodavat hrace, ale ti se nebudou predvadet v LM a jejich cena pude dolu. Takze Sparta rozproda skoro vse co ma a pude do situ. Toto nejspis nastane pokud neudela Banik a Slavia stejnou chybu jako Liberec - nerozproda hrace. Tim padem nebude mit uspech v LM, nebudou penize, a dalsi hraci pudou pryc. A Sparta se opet dostane nahoru. Jestlize ovsem neodejdou hvezdy soucanych leadru tabulky, tak nejake vysledky budou, timpadem budou i penize a Sparta se nahoru nedostane. Vyhravat se nemusi jenom tim ze se budeme zlepsovat, ale i tim ze se zhorsi souper Proste a jednoduse jestli Slavia a Banik obsadi prvni dva mista tuto i pristi sezonu, tak sparta pude dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdou je, že tolik průměrných hráčů Sparta už dlouho neměla. Střed zálohy Sivok - Kováč, útok Jun - Rezek. To přece nejsou žádní tahouni.

Reagovat
exmafie

Sivok a Kováč nehrajou zas tak špatně,ale většího tragéda než Jun jsem dlouho neviděl (snad kromě Doška ze Slavie)...

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek nebude špatnej. Jen by potřeboval dostat trochu vic sanci.. Takhle když hraje pár minut..

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám že tými Slavia a Ostrava prodávat nebudou.. Baník to aspoň tvrdí a ve slavii se snad Csaplár už z liberce poučil..když nebudou prodávat,tak by to mohlo pomoc i českýmu fotbalu a zlepšení úrovně ligy..

Reagovat
PJ

Když nebudou prodávat, zkrachujou. To je bohužel jasný a platný pravidlo pro českej fotbal. A navíc - o dobře hrající hráče bude zájem, a oni budou chtít do zahraničí odejít...

Reagovat
HOST*pavliiik

Straka je pro Spartu v momentální situaci nej+++++++ trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

ROBINHO RONALDO

ZIDANE

P.GARCIA GRAVESEN BECKHAM

CARLOS WOODGATE HELGUERA SALGADO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele