Spartu posílil Brezinský

10.08.2007, 10:56
Aktuality
Další posilu získala během včerejšího dne pražská Sparta. Do AXA Arény míří na půlroční hostování liberecký obránce Miloš Brezisnký. 23letý slovenský fotbalista by měl v letenském týmu zvýšit konkurenci na místě stopera, kde dosud působili pouze Tomáš Řepka a mladíček Jan Šimůnek.

"Je to kvalitní stoper, který rozšíří konkurenci. Zároveň jsme připraveni na variantu, kdyby se někdo v obraně zranil nebo odešel," citovaly internetové stránky Sparty kouče Michala Bílka.

Předpokládá se, že Brezinský se nastálo do základní sestavy zřejmě nedostane, přesto v případě absence Šimůnka nebo Řepky bude na jejich místě adekvátní náhradou. Zato Liberec má stoperů na soupisce několik, jako například Pavla Košťála, Jana Poláka, Adama Petrouše a Miroslava Holeňáka, navíc v obraně může nastoupit také Radek Bejbl, a tak není divu, že se hostování nebránil. "Angažmá ve Spartě je velká šance, kterou chci využít. Stejně jako všude je i ve Spartě velká konkurence. Chci se poprat o místo v sestavě," uvedl Brezinský, jenž má na svém kontě prozatím 39 prvoligových startů a k tomu tři vstřelené branky.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Ty vole, Bréza na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy mi z českých trenérů nebyl někdo tak nesympatickej jako Bílek, jehož "stabilizace" kádru bere dech. Nakonec má ještě tu drzost tvrdit, že má skvělej kádr, přitom jsme svědky historické události, protože Sparta NIKDY nekupovala z ostatních ligových klubů náhradníky, až letos. Asi jí to stačí, ale v tomto případě jasně platí, že Sparta neposiluje, ale konkurence oslabuje a Slavii, Liberci a Bolce je to očividně jedno .

Už se těším na tu ostudu, až nepostoupí ze skupiny poháru UEFA . Má 28 hráčů na 40 zápasů, Real jich má 23 na 55!!!

Reagovat
HOST*Parker

V létě nakupuje a v zimě bude zase hodně prodávat.

Reagovat
HOST*

problem je ze Breza je jeden z TOP stoperu nasi ligy, ze to v Liberci debilni Zach nevidel je jen a jen skoda!!! Stejne Zachovi davam maximalne dalsi dve kola a pujde...

Reagovat
Tsigi

Už loni měli půjčenýho Ančice. Doufám že jim to nebude dělat dobrotu. Jelikož pochybuju o tom že Bílek bude nějak zásadně točit sestavou

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak nechápu to o Slavii. Co by jako s tím nakupováním Sparty měla dělat, koupit ty hráče před ní? Proč proboha?

Slavia se posílila kvalitně, hlavně o skvělého Tavarese a kvalitně na všech postech, kde to bylo třeba. Jak dokázal skvělým výkonem ve středu Dřížďal, tak není nutné kupovat někoho za 10-15 milionů v 1. lize, když stejnej hráč je za 1-2 mega ve druhé. Slavia má díky panu Říčkovi vybudovanou síť na sledování talentů a hráče si připraví sama, v létě se na tom trhlo kupa peněz a to nejlepší je stále naše, akorát se rozehrává třeba na Kladně nebo v Budějicích. Slavia nemá zájem o nějaký závody, kdo toho v létě koupí víc.

O Liberci sem psal včera - tam je přes rok válka uvnitř klubu, proto třeba odešel do Boleslavi Abraham. Teď mají navíc slabého trenéra, kterýmu se to sype pod rukama a Hodúr s Pudilem začínaj mít kecy. Proč prodávaj jak blázni nechápu, když to šlo špatnym směrem, tak to Karl rázně utnul, letos na to sere.

A Boleslav nemá prachy, Škodovka utáhla kohoutky, takže ta taky nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím neuskutečněné nákupy, v tom nechte Spartu pěkně plavat, myslím Kozáčika. Prostě Sparta si ukáže a každej poslušně poslechne, i když jde zpravidla o průměrné hráče (kteří by ovšem při prodeji do zahraničí stáli dvojnásobek).

Reagovat
smazaný uživatel

Kozáčik mě osobně mrzí, ale tam hrála roli končící smlouva - za půl roku by šel zadara ( třeba právě do Sparty, kdo ví ) a zahraniční kluby nechtěly platit, říkali ať podepíše smlouvu a půl roku vydrží. Nezbylo pro něj ani místo, takže takhle sme smázli částku za Volešáka a je hotovo. Doležal říkal, že by ho radši střelil do zahraničí, ale když jedinej, kdo byl ochotnej platit byla Sparta, tak bylo v zájmu Slavie na tomhle přestupu vydělat.

A proč tam ostatní prodávají? Předně potřebujou z něčeho žít, už sem ti psal, že ten boom prodejů do zahraničí vyprchal, podívej co kupovali Rusáci před 5-7 lety ( Čížek, Horák, Šírl, Hyský atp. ) a co kupují dnes ( třeba Moralez ).

Pak jde o hráče samotné - Sparta nabídne takové podmínky, že hráč bez váhání jde, protože je to někde jinde ( budiž příkladem těch 40 mega prémie za titul a pohár ). Jak toho Abrahama přešly protisparťanské kecy hned mele na druhou stranu, děvka jedna prodejná.

Ale neboj se, tyhle nákupy taky brzo skončí, maj sekeru jak blázen a LM přes Arsenal není 2x reálná. NFS jim snad definitivně odpískali a J&T nehodlá vysolit 500 mega na oddlužení.

Reagovat
smazaný uživatel

ty tvoje přání jsou k popukání. Ano, Sparta krachuje, aproto nakupuje tolik fotbalistů. Nemaj "co do huby", ale na trhu utrácej jak blázen. Jseš směšnej

Reagovat
HOST*martin

jestli mit 150 mega rozpocet v GL znamena nemit prachy???jsi debilni??? A ze ¨Dan s Ivanem rozhadavaj kabinu??? Kde to jsi??? Meles sracky

Reagovat
HOST*pichichi

Já myslím že to byl z pohledu sparty dobrý tah,nejde ani tak o oslabení liberce,jako o to že je to kvalitní náhrada,když se vykartuje řepka(velmi pravděpodobné). navíc sparta fakt nemá jiného stopera a to co na tom postu předváděl kadlec škoda mluvit

Reagovat
HOST*marcocruz

No tak Sparta se opět předvedla:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele