Sparta za rasismus fanoušků v Plzni dostala pokutu 75 tisíc

23.09.2021, 18:31
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (72)

Přidat komentář
kilobyte

Takže pokuty, zavřený stadion a jednaní se sponzorem. Někteří "fanoušci" jsou k nezaplacení.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo voči nim klub nejak nezakročí?

Reagovat
Hunt

Protože se bojí, že si nahněvají své "fanoušky" a nebude tam chodit už vůbec nikdo. A to není jen u Sparty, u nás ve fotbale se proti rasismu ostře vymezuje, jen když je tlak ze západu...

Reagovat
smazaný uživatel

No pár dementov by určite prestalo chodiť, ale to by klubu len prospelo.

Reagovat
Hunt

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda pseudotrest, výsměch…

Reagovat
Liquid

Reagovat
Selänne

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

to je zase výsměch, 100 t za Poulola, nyní hučeli na 2 hráče a jen 75 t a žádný výstrahy, zavření stadionu apod....

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš nebreč furt, nejvetší rasisti jste akorát tak vy, co o tom furt mluvíte a za každym skřekem vidíte něco špatnýho, prober se.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Takže lidi co se nahlas vymezí proti rasismu, jsou vlastně ti největší rasisti. Co se dál děje v tvém světě? V létě sněží? Kočky rodí štěňata?

Reagovat
žrout

Uklidni se, tady se bavíme o dementním hučení a hráče tmavé pleti, což je jasný rasismus. Jestli to podporuješ, pak jsi stejný dement jako ti prvoci, co hučí.

Je potřeba mít zdravý, odmítavý a nekompromisní postoj proti prokázanému rasismu. Nikdo tu nevolá po BLM šílenství z USA a VB, kde se společnost snad úplně zbláznila.

Reagovat
Mass

Reagovat
Liquid

Reagovat
krisa

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Siegl Hraj!

Reagovat
GjøvikFF

Takže když někdo zcela cíleně vydává opičí skřeky čistě, jen a pouze na černochy, tak není rasista? Já jen ať jsou mi jasnější tvé myšlenkové pochody...

Reagovat
jsemdement

treba byla zrovna <zakazane slovo automaticky detekovano jako projev racismu> a nevidel ho, protoze to bylo cileny do davu

Reagovat
anonym

Není, třeba se s nimi chce jen domluvit a chválí jejich hru.

Reagovat
Jerry015

Kdo někdy chodil na fotbal do kotle, ten ví jak to chodí. Ve vypjatých duelech je prostě cíl urazit protihráče. Za tímto účelem si fans vezmou cokoli: jméno, velký nos, menší či větší vzrůst, křivé obočí, nebo i barvu pleti. Je to ganz normal. Přirovnání k opici patří spíš mezi ty mírnější, které lze často slyšet. Je úsměvné, když je aféra po: "hu hu hu" na hráče tmavší pleti, ale když se nadává do buzerantů či nekrofilů, nikomu to nevadí. Jo je to možná ubohost, ale je to prostě součást "kultury" většiny kotlů. To se jen rozmazlená společnost snaží vybudovat svět jak v Demolition man a hýká rozhořčením nad úplnými kravinami.

Reagovat
vinetou

Ano je to skutečně strašné, že se společnost snaží bojovat proti diskriminaci a urážení lidí na základě jejich rasové příslušnosti. Pro mě je ta pravá svoboda to když nějaká vyholená hlava, jejíž největší problém v životě je že Sparta prohrála se Slávií 4:1, může svobodně a bez trestu urážet a zesměšňovat nějakou minoritu, bez toho mi totiž ten fotbal tak nechutná.

btw docela by mě zajímalo, jaká by tady byla reakce, kdyby ti "fanoušci" hajlovali, jestli by to taky bylo braný jako něco normálního, ale vzhledem k tomu jak tady někteří reagují by mě nepřekvapilo kdyby to pro ně normální bylo.

Reagovat
Hunt

Reagovat
GjøvikFF

Ganz normal to zcela jistě není. Je to projev naprosté ubohosti, nízkosti a primitivismu těch, co tohle předvádí. Navíc jsou ti lidí neuvěřitelně směšní - na profi fotbalisty, kteří se živí něčím, co si vysnili a jsou v tom dobří, hulákají frustrovaná individua, kterým se v tom životě ve valné většině asi příliš nevede, když nemají nic jiného na práci než hučet na černochy. Ten fotbalista přijde domů za ženou a dětmi a povypráví jim, jak se mu na hřišti vedlo, jak se mu hrálo, jaký byl výsledek... Naproti tomu troska z kotle přijde domů a ti šťastnější z nich, kteří doma vůbec někoho mají, vypráví o tom, jak se na zápase vylili a zabučeli si na černouška. Úžasný výkon, musí na sebe být obrovsky hrdí.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
jsemdement

Z cehoz plyne, ze zakopanej pes je v uspechu postaveni cloveka = socialni pracovnici by se meli a zaroven i stat zamerit na pohodli kazdeho cloveka, tj. 50k mesicne, byt (nejlepe barak) a auto k tomu = 0 racisma.

Hezky pekne, az na to, ze to cely zacalo vo tom, ze pumpar z ameru nechtel zamestnat cernocha tak pred 5 lety.

A kdyz uz zminujes primitivmus apod., co takovy kopacky v zapalu boje, kdy si nadavaj do x moznejch zpusobu pri zapase? Sak more preci maj mega za mesic a zenu doma, to mi nejak nesedi.

Reagovat
Imos

Přeci jen neříká se jen tak, že fotbal je krásný tím, že tam tisíce chudáků křičí na 22 milionářů "makej ty svině

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
ACSeRw!n

souhlas, ale pokud je cernej, tak si na nem extra smlsnou

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vinetou

Reagovat
Rarášek

Reagovat
mistr129

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
BBystr

Reagovat
Axelrose

Jako že by zavřeli sektor hostů na Plzeňském stadiónu, jo?

Reagovat
žrout

Joo tak to je fakt velký trest. Očividně to myslíme s bojem proti rasismu fakt vážně. Kdyby se něco chtělo dělat, tak přijdou mnohem přísnější tresty, ale podstatné věci disciplinárka nikdy řešit neuměla.

Jsem zvědavý na Spartu, jak s těmi dementy naloží. Protože to je vizitka klubu.

Reagovat
kilobyte

Pokuta je symbolická, ale průser bude s T-mobilem. Jestli nebudou vidět jasná a tvrdá řešení a opatření, tak by to už Sparta mohla finančně pocítit.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

T-mobile konecne pochopil, ze spojeni s timhle bordelem ho muze stat jmeno. Jenom je skoda, ze to nepochopil uz v dobe, kdy FACR ovladal Berbr a T-mobile vesele sypal, dokonce odmital se zucastnit rozhovoru na tema pomeru ve fotbale snad daji sparte nuz na krk a zacne se neco dit, protoze zatim je vrcholem kameroveho systemu za 20 milionu nalez klicu od auta

Reagovat
smazaný uživatel

Ale souhlasim s tim, ze v tomhle jim nepomaha ceska legislativa, ktera se na tento typ prohresku vysrala. Kdyz se neco stane, tak nekteri politici hned plny twitter moralky ale aby zvedli pero a prepsali ten zakon, aby to bylo pouzitelne, to ne. Radeji dokolecka resit korupci, kterou za 10 let stejne nevyresili

Reagovat
dtaire

A jak přesně by sis ten zákon představoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nejsem pravnik ale kdysi to popisoval myslim Kasik v tiki taka ze jednak to dlouho trva a ze je problem s tou identitou tech lidi, ze legislativa proste neumoznuje aby treba policie dala sparte identitu tech lidi, nejak tak to bylo

Reagovat
dtaire

Teď je jenom otázka, jestli to je špatně. Ono ta komise taky tahá tresty z klobouku a já bych třeba nechtěl, aby pak po mně chtěl klub zaplatit pokutu, u které dopředu nevím, jak bude vysoká. Samozřejmě nechápu, proč někteří lidé na fotbale hučí, je to dementní, ale mělo by to mít nějaká jasná pravidla předem.

Reagovat
smazaný uživatel

No probihalo by samozrejme civilni rizeni, urcite ne aby to prosetroval a vynasel tresty svaz nebo klub, to urcite ne

Reagovat
Hunt

Tak klub by za to měl dávat alespoň zákazy vstupu na stadion, ale u nás nefunguje ani to.

Reagovat
vestinustarychdubu

To by kluby musely zavest, aby byl vstup na jmeno (a k domu spojeny doklad, kterym se musis prokazat), nebo na klubovou kartu, coz je vsude ve svete naprosto bezna vec.

Reagovat
Hunt

Reagovat
žrout

Reagovat
žrout

Reagovat
ratusek

Mi řekni, že si tam kotel neumí sjednat pořádek? Chápu, že borcům se 120 kily a zkušenostmi s mma nejde rozumně domluvit, ale má zakročit klub a ty lidi na stadion nepouštět. Určitě se jedná jen o pár všem blízkým klubu známým lidí a kotel to sám o sobě řvát a vydávat skřeky nebude. To ke až v davu

Reagovat
PlackaSKS

Tys neslyšel nic o sparťanským kotli, co..

Reagovat
ACSeRw!n

jakej poradek ? funguje to tam presne tak, jak chteji

Reagovat
smazaný uživatel

Ruďoši.

Reagovat
arsavin

Kdybych já byl černý, byl bych si podobností s opičkami srozuměný a k opičím skřekům bych se hrdě hlásil.

Reagovat
REPLIKATOR

Opakované provinění a opět ubohý trest. Potom podobné věci předvedou v evropským poháru a zase se budou divit, že budou mít zavřený stadion.

Reagovat
Mass

Tak v evropské lize mají zavřený stadion a v české lize za to stejné a ještě opakované pokutu menší, než se třeba někdy uděluje za pyro

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný výsměch jako to co dostala Anglie za Euro

Reagovat
j_mrazik

Takže když naplní stadion z 50 procent kapacity a každý by hodil do kasičky 8 korun, tak tu pokutu z toho zaplatí.

To mi přijde stejný trest jako, když frajer v milionovým autě dostane 500 Kč pokutu za vysokou rychlost.

Reagovat
dtaire

V tom milionovém autě jede nějak jinak než ve starý škodovce? Ne, jedou stejně rychle, tak stejně zaplatí. Hučí pár lidí a ty pokutu poměřuješ velikostí stadionu? Proč?

Reagovat
j_mrazik

Trest má mít výchovný a odstrašující charakter. Takhle se nad tím mávne rukou, protože ta částka je směšná. Kdyby to bylo x milionů a těm frajerům na stadionu hrozilo, že to Sparta po nich bude vymáhat... To by se všichni chovali jinak.

Reagovat
dtaire

Celý ten proces udělování pokut komisí je směšný. Ano, je to nevhodné chování, tak ať ti lidé na fotbal nechodí, ať má klub právo jim to zakázat, ale to je vše. Je však otázka, kdo všechno by následně na fotbal nesměl. Řekneš jednou někde sprosté slovíčko a konec? To by bylo trochu moc přísné. Ono i kdyby byla pokuta milionová, tak ti chytří ji nezaplatí, v tomhle státě se s dluhem dá fungovat úplně v pohodě a dlužníkům se vychází vstříc čím dál více.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sproste slovicko nema na fotbale co delat, ale toleruje se to, budiz. Naprosto ale nema misto huceni a skreky na cernochy. Zase v tom nehledejme vedu. A klub by mel mit pravo si rict, ty tady delas bordel a hucis na cernochy, ty sem chodit nebudes

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je zase nablito

Reagovat
ACSeRw!n

smesna, spis jenom symbolicka pokuta.. je videt, ze na svazu je to taky samej rasista

Reagovat
Liquid

spíš hlavně samej sparťan

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy začneme v ČR zavírat sektory... a stadiony. Tohle je pokuta, která by nepoložila ani tým z přeboru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele