SPARTA OTOČILA FINÁLE S JABLONCEM

24.05.2007, 19:08
Aktuality
Sparta dokázala otočit utkání s Jabloncem a splnila první cíl - vyhrála domácí pohár. Pražané se navíc v pondělí mohou stát vůbec prvním českým klubem, který získá domácí double. V utkání posledního kola Gambrinus ligy s Mostem si v případě zaváhání Liberce v Mladé Boleslavi bude moci dovolit i prohrát...

Do sestavy Sparta se vrátil stoper Drobný, který nahradil zraněného Kučeru, a start se mu příliš nevydařil. Již v šesté minutě se právě od něho odrazila střela Baranka k nohám zcela volného Svátka a ten se tváří v tvář Blažkovi nemýlil.

Rychlá branka zápasu pomohla, Sparta se tlačila dopředu a bylo se na co dívat. V desáté minutě zahrál malou domů Flachbart a následdný nepřímý volný kop Horvátha zastavil Zeher. O chvíli později si Blažek snadno poradil s opakovanou střelou Baranka, podobně dopadl na druhé straně i souboj Kisela se Špitem. Ve 20. minutě měl brovskou šanci Rezek, po přihrávce Kisela postupoval sám na brankáře, příliš dlouho ale otálel se zakončením a vracející se Homola mu nakonec nedovolil ohrozit bránu. S postupem času se začal prosazovat i v úvodu nepříliš viditelný Kulič. První známkou jeho probuzení byla akce ze 23. minuty, kdy se prokličkoval pokutovým územím a nabídl gol Matušovičovi, jehož pokus obránci zablokovali.

Neproměněné šance mohly Spartu přijít hodně draho. Ve 28. minutě si s Drobným pohrál Zeher a po jeho centru zlikvidoval Blažek gólovou střelu Baranka. Po půlhodině hry se pak Zeher převtělil do role zakončovatele, když centr Svátka poslal z dobré pozice mimo.

Závěrečné minuty první půle patřily vzájemným soubojům Kuliče s brankářem Špitem. Ve 44. minutě nejprve letenský útočník rozvlnil pouze boční síť, v nastaveném čase se však již tváří v tvář Špitovi nemýlil a ideální přihrávku Horvátha proměnil ve vyrovnání.

Sparta byla v první půli aktivnější a lepším týmem byla i po změně stran. Ubylo však šancí, a tak na sebe upozornili pouze dva zranění fotbalisté. Kvůli problémům se stehenním svalem nejprve odstoupil Miroslav Matušovič, jehož o několik munut později následoval Luboš Hušek.

První vážnější moment druhého poločasu přišel až po jeho dvaceti minutách. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal střídající Došek a jeho gólový pokus vyhlavičkoval z prázdné brány Flachbart. Ten se ale o chvíli později změnil ze spasitele ve vyvrhela. V pokutovém území totiž zbytečně poslal k zemi Pospěcha a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Horváth. Specialista na penalty Špit sice pokus sparťanského záložníka vystihl, proti umístěné střele ale neměl nárok.

Severočeši po druhé inkasované brance přece jenom přidali na ofenzivním snažení, do větších šancí se však nedostávali. Z dálky to marně zkoušeli Petržela s Fukalem a protože ke gólovému úspěchu nakonec nevedla ani Fukalova hlavička a na druhé straně dělovka Šimáka, splnila Sparta první vytyčený cíl a získala domácí pohár.

FK Jablonec - AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky:
6. Svátek - 45. Kulič, 68. Horváth z penalty.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Flachbart - Baranek, Kordula, Eliáš (70. Smíšek), Petržela - Svátek (85. Weber), Zeher (85. Nulíček).
Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Drobný, Zabavník - Kisel, Hušek (62. Došek), Horváth, Matušovič (54. Šimák) - Kulič, Rezek (87. Kučera).
Rozhodčí: Jech - Filípek, Pospíšil.
Diváci: 6 022, hráno na Strahově.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*

mistri

Reagovat
HOST*

njn...starý vitez...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
Shevchenko

Dávej si pozor na PJ

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*

a kdo by to měl jinej bejt????

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mno nevím.. co třeba Jablonec?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ne, tak je pravda, že Spartě těžko někdo může konkurovat kvalitou kádru.. z toho pramení jak Liga tak pohár - na české poměry kvalitní široký kádr

Reagovat
HOST*

souhlas

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Sice zase pentle, ale zase zcela jasná pentle, takže v poho. Jsem hrozně rád, že se ta hra zlepšuje skoro bych řekl mílovými kroky - Slávii jsme přehráli o třídu, Libe taktéž, ve Zlíně to byla taky pěkná pokoukaná, v Brně ten fotbal taky ušel, v Olomouci to byl skoro bych až řekl pěknej fotbálek a teď to finále taky bylo dobře koukatelný . je vidět, že Míša Bílek a Horst jsou možná ti praví muži na svejch místech .

Tak ještě dát ten Most (doufám, že to má Hosrst už pořešený ) a pak už jenom oslavit tituly, vyslechnout jedovatý kecy od závistivejch nesparťanů a hurá na dovču . A příští sezonu začít stejně, jako jsme skončili tu letošní . Hlavně herně

Reagovat
PJ

Jasná pentle, takže v poho? Tak to asi neznáš naše antisparťany. Prej to smrdí, protože Flachbart je bejvalej hráč Sparty a fauloval úplně zbytečně

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Jak to řekl jednou tréééééňa: "To je evrgríííííííín"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele