Sparta dostala za zápasy s Galatasarayem a Liverpoolem pokutu 1,3 milionu, pyká i Plzeň

01.04., 16:32
Aktuality
Fanoušci Sparty (© AFP)

Sparta Praha dostala od UEFA celkovou pokutu 51,5 tisíce eur (zhruba 1,3 milionu korun) za domácí zápasy Evropské ligy proti Galatasarayi a Liverpoolu. Evropská fotbalová unie oznámila rozhodnutí své disciplinární komise na oficiálním webu.

Pokutou 15 750 eur (400 tisíc korun) potrestala UEFA Spartu za pyrotechniku v hledišti během odvetného utkání 22. února proti Galatasarayi, které svěřenci trenéra Briana Priskeho vyhráli 4:1 a postoupili do osmifinále soutěže.

V něm se Pražané střetli s Liverpoolem a utrpěli debakly 1:5 doma a 1:6 v Anglii. Za domácí zápas hraný 7. března musí Sparta zaplatit 16 500 eur (420 tisíc korun) za pyrotechniku, 16 tisíc eur (405 tisíc korun) za blokování průchodů a 3 250 eur (80 tisíc korun) za házení předmětů na hřiště.

Ve stejné fázi Evropské konferenční ligy byla potrestána Viktoria Plzeň pokutou 30 tisíc eur (750 tisíc korun) a podmínečným uzavřením tribuny za vhozený kelímek, který trefil do zátylku brankáře Servette Ženeva Jérémyho Fricka.

V této sezoně Konferenční ligy byli penalizováni i pražští Bohemians 1905 za chování fanoušků v předkole s Bodö/Glimt. Za nevhodné pokřiky, použití pyrotechniky a blokování schodiště a východů na tribunách dostali Klokani pokuty ve výši 570 tisíc korun.

Slavia v listopadu po vítězném zápase Evropské ligy s AS Řím zaplatila dokonce 2,23 milionu korun, což je nejvyšší pokuta, kterou od UEFA dostala. Disciplinární komise jí rovněž vyčetla blokování schodiště a východů, použití pyrotechniky v "kotli" na tribuně Sever, provokativní a urážlivá hesla na tribunách a vhazování předmětů na hrací plochu.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mass

Koukám to provokativní a urážlivé heslo "UEFA mafia" je za milion.

Reagovat
Salfovic

A co vy za ten Milán? Neměli jste náhodou už před zápasem podmínku na zavření tribuny?

Reagovat
Mass

Ta podmínka byla na venkovní zápasy.

Reagovat
mrtvej ofsajd

A nemáme ještě jednu i na domácí? Doma s ACM to bylo divoký.

Osobně tipuju, ze první zápas předkol bude bez TS.

Reagovat
ratusek

Těm klokanům se to předkolo fakt vyplatilo

Reagovat
kilobyte

Tak oni dostali skoro taky půl mega, ale v eurech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele