SOUTHAMPTON ZÍSKAL ČESKÉ DUO

30.07.2006, 11:56
Aktuality
Rudolf Skácel podle očekávání opustil skotské Hearts a upsal se Southamptonu. 27letý reprezentant stál svého nového zaměstnavatele 1,6 milionu liber a upsal se mu na čtyři roky. O polovinu kratší smlouvu s anglickým klubem uzavřel další český záložník Mario Lička.

Skácel, jemuž na Ostrovech nikdo neřekne jinak než Rudi, za sebou má vynikající sezónu, v níž dal šestnáct ligových branek a výraznou měrou tak přispěl k celkovému druhému místu Hearts v konečné tabulce skotské ligy. Na konci ročníku byl dokonce jedním ze třech nominovaných na ocenění pro nejlepšího hráče roku, ani to mu však nakonec nepomohlo k účasti na světovém šampionátu v Německu.

Již na jaře byl především kvůli změně poměrů v klubu způsobené rozmary litevského majitele Vladimira Romanova připraven odejít. Chvíli se mluvilo o Fulhamu, ze zajištění jeho služeb se však nakonec raduje druholigový anglický Southampton. Velkou roli v tomto transferu sehrál fakt, že tento tým vede George Burley, tedy muž, který ještě na začátku sezóny 2005/2006 působil ve funkci manažera Hearts.

"Rudi byl fantastický, když jsem byl v Hearts. Je to velmi silný záložník a umí dávat góly, má zkrátka všechny kritéria, která hledáme," chválí si novou posilu Burley.

Skácel není jedinou českou posilou, kterou Southampton včera získal. Na St Mary´s míří rovněž jeho krajan Mario Lička. Ten naposledy působil ve Slovácku a se "Svatými" se dohodl na dvouleté smlouvě.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Skácel se musel zbláznit, to chce jako do repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Twe když tam maj vedení, který vykopne trenéra, kterej je drží na 1. místě, nasaděj nějakýho vola z východu, co ani anglicky neumí a pak ještě nechaj Skácela, svýho suverénně nejlepšího hráče pár zápasů sedět, tak se nediv

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, je dobře, že odešel, ale nevim, jestli je Southampton ideální řešení.. S tou reprezentací je to škoda, ale stejně není jisté, že by ho Bruckner povolával, i kdyby zůstal v Hearts, když ho nechtěl ani v životní formě..Ale taky bych nesnižoval kvalitu 2. anglické ligy, pořád lepší, než první česká..

Reagovat
smazaný uživatel

No asi se shodneme, že krok vpřed to teda rozhodně není

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně..

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad jsou favority na postup ne?

Reagovat
HOST*marv

to je pravda a Rudi jim k tomu pomuže

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl. Rozhodně to neni krok dozadu, merenguesi, jestli dopředu, to si povíme tak za rok, jestli postoupí do PL nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Krok dopředu udělal Jarošík, který se na druhou ligu mohl vykašlat. I hra o záchranu v PL pro něj byla málo. Skácel má holt jiné ambice, ale pak ať se nediví, že nebude v repre. Teď už se ho rozhodně zastávat nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je o něčem jinym... Skácel šel z bláznivýho prostředí, kde to vedou fanatici z východu, když nevyšel Fulham a nic jinýho nebylo, tak šel do Southamtonu, věřim že za rok bude hrát PL. Jarošík by v Birminghamu neskončil tak jako tak - neměli prachy na jeho koupi. Skácel mi připomíná onehdá Ulicha - Leška měl v tý době 100% moci ve Slavii a protože je to kripl, chtěl Ulich za každou cenu pryč, kamkoli.

Reagovat
HOST*Luis

Já si myslim, že v repre by ho Brückner nepřijal ani kdyby hrál v nějakom superklubu- holt sází na jiný koně. Škoda druhé ligy, ale na druhou stranu nebylo asi si z čeho vybírat navíc se mu určitě pod tím trenérem hrálo dobře a myslim, že si ho budou víc hejčkat!!

Reagovat
HOST*nofan

Sorry, ale jak slyšim Brukner a repre tak mi to nejde už 2 roky dohromady.

Reagovat
Radin

No tak nic proti,ale možná uvidíme Southampton za rok v premier league,já bych si ten rok počkal a až pak bych řekl jestli udělal dobře:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych počkal dva roky, protože po případném postupu zase určitě spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sice je to mimo téma, ale Sionko dal ve své ligové premiéře za Rangers góla už v 8.minutě..

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava nadpisu, samozřejmě Sionko..

Reagovat
smazaný uživatel

A tak nebyl to nakonec Sionklon?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky možný..

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi je divné, že Sionko promenil hned svou první šanci v zápase..

Reagovat
Azza

nečum pičo

Reagovat
Azza

Reagovat
Azza

Reagovat
Azza

Reagovat
Azza

Reagovat
Azza

Reagovat
Azza

v ::facep

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele