Soumrak trenérů na APN pokračuje: Alžírsko odvolalo Belmadiho

24.01., 19:32
Aktuality
Djamel Belmadi (© AFP)

Djamel Belmadi po vyřazení ve skupině Afrického poháru národů skončil na lavičce Alžírska, které vedl od roku 2018. Jméno nástupce zatím největší africká země neoznámila...

Alžírsko má po včerejší porážce s Mauritánií na kontě dva body za remízy s Burkinou Faso a Angolou, což ve skupině D nestačí ani na třetí místo, proto se s africkým šampionátem loučí.

"Sešel jsem se s reprezentačním trenérem Djamelem Belmadim, abychom projednali důsledky tohoto hořkého vyřazení, a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Děkujeme trenérovi Djamelu Belmadimu za vše, co pro národní tým udělal, a přejeme mu hodně štěstí do další kariéry," uvedl prezident svazu Walid Sadi.

Belmadi vedl "Pouštní lišky" od roku 2018 a o rok později s nimi na APN v Egyptě získal titul, nyní však podruhé v řadě se spolufavoritem turnaje vypadl ve skupině. Sedmačtyřicetiletý kormidelník vedl Alžírsko do 67 mezistátních zápasů a průměrně získal 2,18 bodu na utkání.

Alžírsko je pátým účastníkem Afrického poháru národů, který se rozloučil s trenérem - kromě Belmadiho ve funkcích nepokračují Jean-Louis Gasset (Pobřeží slonoviny), Chris Hughton (Ghana), Adel Amrouche (Tanzánie) a Tom Saintfiet (Gambie).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
ZB 07

Dnešní AFCON konečně

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Modroočko

Asi ok rozhodnutie. Alžírsko pod ním malo run podobný tomu argentínskemu pred poslednými MS, ale došiel im dych v tej najmenej vhodnej chvíli. Dva pokazené Afcony a baráž o MS sú adekvátne na vyhadzov.

Reagovat
Seydou Doumbia

*na popravu

Reagovat
Nieuwendyk

Špíny cikánský nevděčný

Reagovat
John Obi Mikel

Rip trenéři

Reagovat
Salfovic

Sloníci postup v suchém triku

Reagovat
pobody's nerfect

A s hnedyma trenkama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele