SOUBOJ NA ŽIVOT A NA SMRT!

14.03.2004, 01:36
Aktuality
Dnes se na Strahově utkají obě pražská "S"! Tento souboj bude o druhé místo, ale například Jiří Štajner věří, že když Sparta uspěje, může ještě Baník pěkně prohnat! Problémy Jaromíra Blažka ustávají, ale stále se na sto procent neví, jestli bude chytat. Problémy jsou i na straně druhé, slávistické.

Jiří Štajner patří mezi ty hráče, kteří ještě nepřestali věřit v titul. "My jsme se myšlenek na titul nevzdali," řekl. "Pokud derby skončí remízou, tak to ani pro jedno mužstvo nic neřeší, ale pokud jeden z nás vyhraje, tak bude mít příležitost Baník ještě prohnat," dodal v rozhovoru pro Sparta.cz.

Jiří Štajner ví, že tohle je zápas, který Sparta musí zvládnout. "Když teď prohrajeme, tak je titul ztracený. Pak nebudeme honit Ostravu, ale Slavii. Je to přímý souboj o druhý flek," říká. Ale zase to podle něj není nějak výjimečný zápas. "Všechny jsou stejné, všechny musíme vyhrát. A je jedno, zda je to proti Zlínu či Slavii," poznamenal pro oficiální web Sparty.

V titul nepřestal věřit ani Pavel Pergl. "Ještě jde o titul a my jsme ho nevzdali. Snad to konečně potvrdíme právě v derby," řekl. "Následující dvě kola hodně o všem napoví. My hrajeme na Slavií, poté s Libercem, Slavia po derby míří do Ostravy, takže určitě to budou dvě klíčová kola."

Start není stále na 100% jistý u Jaromíra Blažka, i když Sparta už poslala zprávu, že se jeho stav zlepšuje, stále se neví, jestli s tím bude moci chytat. "Jaromíra Blažka to bolí, ani on sám neví jestli nastoupí," uvedl náš zdroj. "Popřípadě by musel chytat Petr Kouba."

Trenér Sparty Jiří Kotrba uznává, že Slavia je momentálně silný tým, ale přesto myslí na jediné - vyhrát! "Chceme uplatnit své přednosti, vnutit Slavii svůj herní styl. Pokud se nám to podaří, tak vyhrajeme. Když tomu bude naopak, budeme mít problémy. Slavia je určitě výborný celek, patří trvale do špičky naší ligy a její sílu určitě respektujeme. My však chceme vyhrát a nic na tom nemění fakt, že jsme měli náročnější program," řekl pro Sparta.cz.

Nervy nechává v klidu i trenér Slavie Josef Csaplár. "Nervózní nejsem. To by ani nešlo, jako trenér nemůžu podléhat emocím," řekl pro Slavia.cz. "Jde o výjimečné utkání, ale pořád se hraje o tři body, ne o víc. V případě vítězství však můžeme Spartě odskočit na pět bodů. To by bylo devět kol před koncem velmi zajímavé. Navíc bychom byli v dobré pozici před zápasem v Ostravě," dodal.

Slavia se bude muset obejít o dlouhodobě zraněných Gedeona, Fořta a Adauta. Útočníka Tomáše Doška trápí pro změnu hematom v podkolenní jamce. Zdálo se, že nebude moci nastoupit ani brankář Černý, ale už je v pořádku a do derby nastoupí jako jednička. Csaplár si už přeje jediné: "Chci po hráčích, aby odvedli své maximum!"

Každopádně Strahov bude plný! Neuvěřitelný počet lístků se již prodal a můžeme se těšit na velmi pěknou atmosféru. "Vyprodáno asi nebude, ale některé lístky do lóže budou poskytnuty některým politikům," sdělil náš zdroj. Takže na derby můžeme třeba vidět některého významného politika, jako například prezidenta Klause při utkání Sparta - AC Milán.

Pravděpodobné sestavy:

Slavia Praha: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Zachariáš - Piták, Bejbl, Koloušek, Józsi - Jefferson, Kuka.

Sparta Praha: Blažek(Kouba) - Pergl, Hübschman, Johana, Michalík - Poborský, Kováč, Sivok(Zelenka), Voříšek - Štajner, Jun(Rezek).

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele