Solskjaer se zastal po neproměněné penaltě Pogby

20.08.2019, 09:36
Aktuality
Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer se zastal záložníka Paula Pogbu, který byl klíčovou postavou pondělního utkání Premier League proti Wolverhamptonu. Neproměnil totiž pokutový kop a Rudí ďáblové pouze remizovali 1:1.

O Pogbově penaltě se debatovalo především proto, že na hřišti byl také Marcus Rashford, který proměnil pokutový kop v úvodním utkání sezony proti Chelsea.

"Oba dva jsou sebevědomí a jsou dobrými penaltovými střelci. Paul už v minulosti proměnil spoustu penalt bez jakýchkoliv problémů. Máme určena dvě jména a prostě jde ten, kdo si v danou chvíli věří víc," řekl Solskjaer.

Rozruch vzbudila i krátká debata mezi Rashfordem a Pogbou těsně před penaltou. Zdálo se, že se nemohou shodnout na tom, kdo by měl být exekutorem.

Bývalý obránce Manchesteru United Gary Neville to ve studiu Sky Sports glosoval po svém. "O tom, kdo bude kopat penaltu by mělo být jasno před zápasem. Tohle není tombola, nebo nějaký zápas v malé kopané. Rashford v podstatě Pogbovi ten míč hodil. Něco není v pořádku," mínil Neville.

"V zápase máte různé situace. Jsou chvíle, kdy se vám daří a vaše sebevědomí v zápase roste, naopak někdy cítíte, že nemáte nejlepší den a říkáte si: dneska bych penaltu radši nekopal". Takže nemám nejmenší problém s tím, když někdo přijde a řekne: teď kopu já," prohlásil odvětil Solskjaer, někdejší Nevillův dlouholetý spoluhráč a nyní manažer United.

Sám Rashford, který zatím za United proměnil všechny pokutové kopy, nedělal z celé situace vědu. "Paul ji chtěl kopat, tak si ji vzal. Každý může penaltu nedat. Spoustu už jich za nás proměnil. Je normální, že se to jednou nepodaří," uvedl Rashford.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele