Slovinci si věří: Chceme bod, myslíme i na výhru!

14.10.2008, 09:39
Aktuality
Zítra čeká českou reprezentaci první domácí utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010 proti Slovinsku a i když jindy by byl favorit zcela jasný, nyní je to trochu jiné. Vzhledem k momentálnímu rozpoložení obou týmů si Slovinci věří, chtěli by v Teplicích vyhrát.

Zatímco svěřenci Petra Rady se trápí a po úvodní bezbrankové remíze v Severním Irsku v sobotu zaslouženě prohráli v Polsku, tým Slovinska je ve formě a ze tří zápasů má sedm bodů. Po remíze v Polsku doma porazil Slováky i Severní Iry a společně s našimi severními sousedy vévodí tabulce.

"Atmosféra v týmu je skvělá, stejně jako v posledních měsících," říká záložník bundesligového 1. FC Köln Mišo Brečko. "Od zápasu s Českou republikou očekávám hodně, minimálně bod, ale docela myslíme i na výhru. Nesmíme být ale moc v klidu, můžeme tímto zápasem hodně získat," věří Brečko, jenž by se na hřišti mohl potkat s bývalým spoluhráčem, Davidem Jarolímem z Hamburku, kde ještě loni působil.

Sebedůvěru Slovincům nedodávají jen jejich vlastní výsledky, ale také klopýtání českého týmu. Ten sice má za sebou dva těžké zápasy venku, i tak se ale očekávalo víc, než jeden bod.

"Češi musí vyhrát, to je pro nás dobré, protože se budou objevovat mezery v jejich obraně. Pokud budeme hrát jako dosud, můžeme uhrát dobrý výsledek," věří záložník francouzského Sochaux Valter Birsa, jenž sám ale nejspíš začne opět jen na lavičce náhradníků. "Česká republika má velký tým. Mají spoustu zkušeností, tlak, pod kterým jsou, jejich hru neovlivní," oponuje zkušený Anton Žlogar z kyperské Omonie.

Oba týmy poznamenají absence, na české straně nejspíš bude chybět opora mezi tyčemi Petr Čech, jehož trápí poraněný zadní stehenní sval. "Čech je jeden z nejlepších gólmanů na světě, ale i jemu můžeme dát gól. Není tolik důležité, jestli bude hrát, důležitější bude, jak budeme hrát my," nevěnuje zraněnému brankáři příliš velkou pozornost Birsa.

Slovincům budou chybět vykartovaní Andrej Komač a Boštjan Cesar, další vrásky na čele trenéra Matjaže Keka ale způsobují zranění. Střelce Zlatana Ljubijankiče od zápasu se Severním Irskem trápí bolavý kotník a je stále v péči lékařů, včera s týmem netrénoval a jeho start je velmi nejistý. O něco lépe je na tom další útočník Milivoje Novakovič, jenž se zraněnou nohou netrénoval se spoluhráči, ale jen vyklusával kolem hřiště. Jako třetí pak na seznam marodů přibyl záložník řeckého Olympiakosu Mirnes Šišič, ten se zranil právě při včerejším tréninku a jeho konec strávil také pod dohledem lékařů. Naopak připraven hrát je Anton Žlogar, ten sice má zlomený nos, do zápasu by ale mohl nastoupit s ochrannou maskou.

Pravděpodobná sestava Slovinců: Handanovič - Brečko, Morec, Šuler, Ilič, - Kirm, Koren, Matič, Šišič (Birsa) - Dedič, Novakovič (Ljubijankič).

Autor: Petr Starý / Andraž Rožman (ofsajd.com)

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozhodně si vsadím na Slovince (jejich neprohru), kursově je tam obrovské value. Namachrovaní čeští hráči a naprosto neschopný trenér si musejí konečně sáhnout až na dno bahna. Pořád nechápu, proč se média nezmiňují třeba o Jankulovi, který je poslední dobou černou můrou obrany atd... Všichni vědí, že jsem sparťan, ale proč proboha je v nároďáku Slepička? Bednáře opomíjel už Brückner, takže Rada dělá totéž, aby se měl za koho schovat.

Ztráta bodů se Slovinci už snad někoho donutí vyvodit výsledky...

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanou buru a vypadnout domu

Reagovat
Gazza.8

ja si teda prohru ani remizu nepreju, ale rikam si jestli by nebyla lepsi jeste jedna poradna rana aby se zaclo neco dit...protoze takhle to do nekonecna nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj se bude dobre zitra

Reagovat
smazaný uživatel

sestava: Čech-Jankulovski,Rozehnal,Ujfaluši,Grygera-Šírl,Rajnoch,Plašil,Sionko-Baroš,Fenin s tímhleto by to snad mělo jít,ikdyž nepřitomnost tvořivýho záložníka mě děsí

Reagovat
smazaný uživatel

to mě bere hrůza už předem...Co je Rajnoch, odkud to vylezlo z díry??!!! Jankul a Grygera z formy, Plašil na defenzivním štítu hrát nemůže...

Reagovat
PJ

Defenzivni je prave Rajnoch, pri vykartovani Kovace tam nikoho jinyho asi nemame, mozna Kladrubsky.

Reagovat
minoLFC

tak hlavne čelenku Ujfalušiho na lavičku, na stopéra Grygeru, napravo Pospěcha, miesto Plašila Jarolíma, Svěrkoša miesto Baroša a ok

Reagovat
smazaný uživatel

no pánbůh s námi, když jsem viděl zápas Boleslavi se Spartou a jeho zákroky, za které by se nestyděl ani průměrný kickboxer, tak to je hráč sotva na poločas. kdyby si někdo vzpomněl, tak existuje hráč Jiří Jarošík, jenže ten na tyhle Brücknerovi pohrobky asi kašle...

Reagovat
smazaný uživatel

to patřilo pod Rajnocha...

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Budou hrát na 5 to je jasný

Z tý bídy, co v nároďáku máme bych to udělal takhle a pos**te se

------Čech(Drobný--------

Pospěch-Rozehnal-Ujfaluši-Kadlec

Sionko-Rajnoch-Jarolím-Plašil-Šírl

----------Baroš-------------

Reagovat
smazaný uživatel

Až na toho Rajnocha je to dobrý. To je hráč na poločas v divizi a ne do repre. Zkoušet už si dovolit nemůžeme (viz Slepička), tak honem sehnat mobil na Jarošíka!

Reagovat
smazaný uživatel

a koho bys tam ze současnýho kádru chtěl hrát ty?

Reagovat
smazaný uživatel

však to píšu, Jarošíka. Určitě by byl na defenzivním štítu platnější. Výraz "současný kádr" mi nic neříká, trenér by měl povolávat hráče, kteří pravidelně hrají v klubech a mají formu.

Reagovat
smazaný uživatel

je vyloučený, že někoho dopovolá! Takže Rajnoch, jiná možnost neni

Reagovat
smazaný uživatel

podřízne si pod sebou větev, a to je dobře!!!

Reagovat
smazaný uživatel

podřízne, no a doufam, že co nejdřív poletí hulibrk....s takovymhle matriálem se do Evropy vykročit nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Repre je v p*d*li,a jestli chce rada hrat na jednoho hrota,tak nema smysl ani zapinat telku nebot to bude šaškárna nasi repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Každej ví že doma Slovince porazíme nebo s ito apsoň myslí a píše tu ty blbosti jen kvuli to mu že jsme proháli s Polskem Poláci sou dobří nejde o to jeslti je v týmu 11 hvězd ale o to jak je tým sehrany a oni sou mrtě, jste mohli vidět. . . A nepište tady sračky typu že rada na to nemá a že stojíme za hovno, kdyby jste hráli fotbal tak víte že venku se harje špatně a ještě když na vás pískají což Poláci dělali pořád Třeba Anglie je team nabytích hvězd ale dobitých sehrancu xD Tak jak hraje team nezalež jen na trenerovy tak nepište kravyny

Reagovat
smazaný uživatel

příteli jazykozpytče (perfektní gramatika)! Fotbal jsem hrál docela dlouho na slušné úrovni, takže zde jsi mimo mísu. Že Rada není trenér, ví u nás každé dítě. Že jsme prohráli v Polsku, není ostuda. Ostudou jsem předvedené výkony většiny reprezentantů v posledních zápasech. A za tím si každý NORMÁLNÍ člověk stojí!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale di ty brepto... Ty na profesionální urovní? Si hrál za nějaké Tučapy ne? Neměl bys tolik debilních poznámek A odpověd ohledně fotbalu nebyla mířena jen na tebe... Tak se hod do klidu nebo chytneš infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou je to pravda, v repre jsou, až na několik jedinců, samí bezformáci......to snad vidí každej.....Proč nehraje místo Jankula Kadlec? Proč nehraje místo Grygery Pospěch se Sionkem před sebou na levym záložníku? Proč neni v nominaci Bednář s Necidem????

Reagovat
smazaný uživatel

Hochu představuješ si to jak Hurvínek válku . . . Nebudu urážet žádného hráče protože něco od vás narozdíl dokázali ... je fajn sedět doma na prdeli a psat komentáře viď?

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvuj jedinej argument???

Reagovat
smazaný uživatel

jsi ubohá nicka

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Pan Rada nenominuje Řepku..Nemusel by hrát, ale umí seřvat kohokoli a myslím si že by byl v kabině hodně platnej..A co třeba Bednář, Necid nebo Otepka..Ty woe..Rada bere ty hráče co už mají za Repre dávno odkopáno a Ty nový co by opravdu chtěli reprezentovat a porvat se, tak buď nehrajou viz. Fenin a nebo nejsou nominovaní..

Reagovat
smazaný uživatel

no a Řepkou sohlas....ten frajer by vsechny postavil do late,jedinny,co by hrozilo je, ze vybouchne on sam......co se tyce otepky,je neotestovanej a uz ma svy roky. Bednar dostane sanci na pristim srazu,jestli mu forma vydrzi. Jinak ja jeste radovi porad verim,snad to zitra zvladneme

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, Řepka by je tam všechny srovnal na kopici

Reagovat
PJ

To je fakt, to by byl kapitan. Ten by je v Polsku o pulce tak vyfenoval, ze by to tam pak padalo samo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že amatéři v reprezentaci vůbec nesledují krajánky. To by pak Jarošík s Hubschmannem byli v reprezentaci hned.

Reagovat
One-Real

Přesně při neúčasti Poláka a Rosického, bych to postavil následovně

-------------------Čech-----------------

Grygera---Ujfaluši--Rozehnal--Jankulovski

------------------Hubschman-----------------

Sionko----------Jarošík-------------Šírl-----

----------Baroš-----------Bednář(Svěrkoš)---

Jinak otázka pro tebe, kolik, potažmo kteří odchovanci, hrají v základní sestavě Barcelony?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele