Slovácko ovládlo měsíční anketu. Hráčem listopadu se stal Havlík, mezi trenéry vyhrál Svědík

01.12.2023, 12:55
Aktuality

Slovácko ovládlo anketu o hráče a trenéra měsíce v první lize. Za listopad zvítězil záložník Marek Havlík a mezi kouči triumfoval rovněž zástupce týmu z Uherského Hradiště Martin Svědík. Výsledky v tiskové zprávě zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Havlík v hlasování předčil křídelníka pražské Sparty Veljka Birmančeviče a olomouckého útočníka Lukáše Juliše. Osmadvacetiletý záložník dal v listopadu za tři kola tři branky a celkově má v tomto ročníku nejvyšší soutěže na kontě šest gólů.

Svědík v uplynulém měsíci se Slováckem neprohrál a v posledních dvou zápasech ho dovedl k vítězstvím 4:1 v Plzni a 2:0 nad Ostravou. Celek z Uherského Hradiště figuruje v neúplné tabulce na třetím místě. Devětačtyřicetiletý kouč, který je podle sázkových kanceláří aktuálně největším favoritem na post nového trenéra české reprezentace, porazil v listopadu teplického Zdenka Frťalu a Dána Briana Priskeho ze Sparty.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií. Za říjen zvítězili mladoboleslavský křídelník Vasil Kušej a slovenský kouč Karviné Juraj Jarábek.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
AjaxFans

Reagovat
Shevchenko

Pro Svědíka pěkné rozloučení se Slováckem.

Reagovat
ratusek

A to to vypadalo, že ten klub důchodců už pomaličku odchází a oni chytli další mízu a jsou třetí

Reagovat
oli9

Jako obměnu to potřebuje ale pořád když tam zůstane to jádro + tahouni Havlík, Trávník... + dostane víc prostoru Juroška, Doski, Kohit atd což jsou na naše poměry mladíci.. Tak by to mohlo klapat dál..

Samozřejmě každý ví že je to hlavně zásluha Svědík, ale ten realizační tým u nás mi přijde konečně super.. Kondiční trenéři je připravují fakt super.. Navíc od vás přišel Jan Baránek, který se mi jeví jako super

Reagovat
Salfovic

Ten jak skončil kvůli kolenu ?

Reagovat
ratusek

Jana je škoda. Měl zůstat

Reagovat
Zdechlina

FCS Havlas můj oblíbenec. Kéž by prodloužil Svědík si už zaslouží lepší angažmá, takže nejspíš asi do repre.

Reagovat
oli9

Kam jinam by Havlík chodil ?

Reagovat
Zdechlina

Pražské S. Hlavně Slavie musí mít všechny dobré hráče. Co se nevleze do A týmu, jde na hostování do Budejek, Liberce, Jablonce apod...

Reagovat
doshcz

Havlik kdyby chtel tak uz mohl byt davno pryc ne? Ja z nej mam pocit ze to bude takovy Slovacky Totti

Reagovat
Well

Pokud se nepletu, on se nikdy nechtěl moc stěhovat skrz rodinu, však i tehdy mohl zůstat v té Itálii.

Reagovat
Zdechlina

Kéž by. Říkal, že je tu spokojený a nic mu tu nechybí. Ale znáš to, nabídnou 3x větší plat a jde

Reagovat
ratusek

No on je strašně vázaný na rodinu a to nepřebijou ani peníze. Ae je pravda, že dnes kdo ví

Reagovat
oli9

On je tu hodně fixovany , vázaný na rodinu a domov...on když je někdy pryč nebo má jít jinam tak couvne protože mu nic nechybí.. Ale nikdy neříkej nikdy Tuším že byl na testech i v zahraničí a právě kvůli psychice se vrátil.. Proto beru jeho přestup za nereálný... I kvůli pohodě

Reagovat
oli9

Přitom moc nescházelo a Havlíkova kariéra se mohla rozvíjet v Itálii. Poté, co začal v 15 letech nastupovat pravidelně za Kroměříž ve třetí lize, si ho vytipovalo Bari. Dvakrát mu předložilo nabídku, on pokaždé s díky odmítl.

Ještě jsem se na to necítil a chyběli by mi i rodiče,“ vysvětloval tehdy Havlík a za svým rozhodnutím si stojí i s odstupem deseti let. „Nelituji. Nevím, jestli bych na tom byl lépe, nebo hůře. Byl jsem mladý a nedokázal jsem si představit, že bych v tom věku přestoupil do zahraničí. Trošku mě to semlelo. Neměl jsem na to povahu.“

Reagovat
Well

U něj nevím jestli by chtěl jít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele