Slávisté odcestovali do Říma k utkání s AS bez stále zraněného Ševčíka

24.10.2023, 21:58
Aktuality

Slávisté odcestovali ke čtvrtečnímu utkání třetího kola skupiny Evropské ligy do Říma proti AS bez záložníka Petra Ševčíka, který kvůli přetrvávajícímu zranění zůstal doma. Pražané jako obvykle zamířili k venkovnímu zápasu v pohárech s dvoudenním předstihem. Červenobílí se těší na nejatraktivnější duel ve skupině, do Říma se vracejí po více než 27 letech od památného postupu ze čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA.

"Zdravotní problémy má pořád Šéva (Ševčík), který s námi neodcestuje. Jinak jedou všichni ti, kteří jsou na soupisce," řekl klubové televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký. Na soupisce pro Evropskou ligu chybějí dlouhodobí marodi David Pech a Sheriff Sinyan, který už nastoupil za rezervu. V kádru pro poháry nejsou ani Stanislav Tecl a Taras Kačaraba.

Slávisté se souboje s loňským vítězem prvního ročníku Evropské konferenční ligy a letošním finalistou uplynulé sezony Evropské ligy nemohou dočkat. "Je to přesně ten zápas, který jsme jako malí kluci chtěli hrát. Zahrát si na takto velkých stadionech. Už aby to začalo," podotkl útočník Mojmír Chytil.

"Přál jsem si West Ham nebo právě AS Řím. Samozřejmě trenér (José) Mourinho. Sice nebude na lavičce, protože je ještě v trestu, ale to nic nemění. Velký tým, velký stadion, má být vyprodáno. V době covidu, když jsme hráli třeba s Arsenalem, byl prázdný stadion. Strašně se na to těšíme. Budeme jako vždy hrát útočně, budeme si to s nimi chtít rozdat na férovku," uvedl Houštecký.

Utkání bude přímým soubojem o první místo ve skupině. Slavia i AS Řím vyhrály úvodní dva zápasy, Pražané jsou v čele tabulky díky lepšímu skóre. "Skupinu jsme podle mého rozehráli výborně, dodalo nám to klid do žil. Teď se můžeme s čistou hlavou chystat na Řím, jdeme se zkrátka poprat o první místo," prohlásil Chytil.

Pražané se s Římany utkají poprvé od památného čtvrtfinále někdejšího Poháru UEFA v roce 1996. Tehdy v italské metropoli sice prohráli 1:3 po prodloužení, ale po předešlém domácím vítězství 2:0 díky dřívějšímu pravidlu o vyšším počtu branek venku postoupili mezi čtyři nejlepší celky soutěže.

Ve středu slávisté na Olympijském stadionu absolvují tradiční předzápasový trénink, utkání má výkop ve čtvrtek v 21:00. V hledišti bude i několik tisícovek příznivců pražského celku.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Freonový_duch

Je to obrovská škoda pro Slavii a potažmo repe, že je pořád zraněný. Když byl ve formě, byl na hřišti cítit. Tohle mi chybí po vyřazení Baráka i u repre. Máme tam dva defenzivní typy (Sadílek, Souček) ale kreativita, neortodoxní řešení, moment překvapení, to tam prostě chybí. Ve Slavii je to Oskar (možná Zafeiris), ve Spartě Karinen (možná Laco), ale to jsou všechno cizinci a v repre na to dost dojíždí...

Reagovat
naheCZ

No pro nás...kdyby nebyl historicky furt zraněný, tak u nás dost pravděpodobně už nějakou dobu není...

Reagovat
mrtvej ofsajd

Sevcik už není hráč pro Slavii, a to hlavně z toho důvodu, že mu nedrží dlouhodobě zdraví. Když už se dostane do formy a byl by platnej, tak se zraní. Furt se to opakuje.

V zimě by měl jít.

Reagovat
cr7sux

Hrozná skleněnka

Reagovat
Mass

Ten snad nedá ani tři zápasy v kuse

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ševčíka mám rád, teď by se hodil do rotace s Zafeirisem a Oscarem jako prase, ale ono trochu zafouká a má hned něco nataženýho nebo má rýmičku. Pak to dopadá tak, že musí hrát dřevěnej Hromada, když oba střeďáci chybějí.

Snad se dá brzo dokupy a ještě pomůže, ale nedá se na něho už moc spolíhat, vzhledem k těm absencím.

Reagovat
Mass

Pořád můžeš na CM ještě hrát Provoda. Wallem s oběma Pechama sou taky použitelný uprostřed.

Reagovat
KingMaster13

Pech má ale dlouhodobější zranění co?

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele