SLAVII SE NELÍBÍ VÝROKY POBORSKÉHO

16.02.2004, 15:38
Aktuality
V pátek vyšel magazín deníku Sport, kde jste si mohli přečíst rozhovor s kapitánem pražské Sparty Karlem Poborským. Některé jeho výroky šokovaly celou Slavii! Uvedl například, že Slavia vyhraje ligu jednou za padesát let, nebo že Slavia už není žádný konkurent Sparty.

Karel Poborský na otázku redaktora deníku Sport, jestli je hrát ve Spartě větší prestiž než ve Slavii, jednoznačně odpověděl: "Určitě. Slávistům se to nebude líbit, ale ty dva kluby jsou teď od sebe tak strašně daleko, že už to snad ani nejsou konkurenti nebo partneři. Sparta je jinde. Slavia nic nevlastní, nic nemá, kromě kvalitního hráčského potenciálu."

Tahle věta se vůbec nelíbí celé Slavii. "Respektujeme Karla jako vynikajícího fotbalistu, ale při svých mediálních výstupech by nás mohl vynechat, nestalo se to poprvé. Nebo by si měl alespoň opatřit přesnější informace," řekl v tiskové zprávě mluvčí sešívaných Alexandr Kliment.

Další otázka pro Karla Poborského: "Proč si podle vašeho názoru Slavia spíš stěžuje, než bojuje? Proč hledá chyby kolem sebe a ne v sobě?"

Karel Poborský uvedl větu, která zasáhla všechny Slávisty. "Je to tak, ale nedokážu na to jasně odpovědět. Opakuji, hráčský kádr má Slavia kvalitní, ale na cíl, na titul, dosáhne tak jednou za padesát let... Asi z toho vznikl komplex. Jenom si vezměte třeba převlékání v šatně, ve které, když si někdo zapálí, to celé shoří. Slavia nemá stadion, což je pro hráče stresující. A zároveň je to rarita. Všechny kluby si musely udělat své stadiony, přestavět je, aby splnily podmínky nového ligového projektu. Pokud to nesplnily, tak jim zakázali hrát doma. Slavii jako jeden z nejbohatších českých klubů ale pustili na Strahov a to je vůči ostatním klubům nefér," řekl Poborský.

Vyhrát ligu jednou za padesát let, to je pro Slavii urážka. "Poborský se nevyjadřuje o svém bývalém klubu lichotivě. Překvapuje nás to, vždyť odsud začala jeho cesta za vysněnými zahraničními angažmá! Karel je z nějakého důvodu Slavií frustrován. Proč, to nevíme. Doporučujeme mu tedy, aby svou pozornost upřel jinam," dodal Kliment.

A jak se na to dívají fanoušci Slavie? Na serveru slavistickenoviny.cz přibylo hned několik komentářů na adresu Karla Poborského: "Tady vidíte, co z člověka udělají peníze - kdysi sympatický mladý fotbalista před lety vyrazil do světa, když se pak řádně napakovaný vrátil zpět, místo toho, aby pomohl jednomu z klubů, které ho dostaly na vrchol (Budějovice, Slavia) vydal se opět za penězi do Sparty. A co je dnes z něj? Člověk, který vše měří podle peněz, majetku, akcií atd... Co se to děje s naším fotbalem, když už se v souvislosti s kluby nemluví o nějakém tom týmovém duchovnu, ale jen o penězích?! My máme stadion, oni ne -jsou to sra... Co je to, ku..., za logiku???? Karle, v životě jsou i jiné věci než peníze, moc a sláva - všichni nedělají fotbal jen pro prachy, my máme rádi fotbal a Slavii prostě proto, že ji milujeme a je nám jedno jestli má pět stadionů nebo žádný, my ji nikdy neopustíme (tak, jako jsi to udělal ty)," napsal jeden z fanoušků.

"Si zrádce nic jiného. Nenávidím Tě jako celou SPARTU. Si největší chudák... Nebýt Slavie tak teď kopeš díry za Telecom, protože podle toho co říkáš si úplně vydlabaný pako......smrt Spartě."

Za to sparťanským fanouškům se tyto věty, které Karel Poborský uvedl, náramně líbí! "Kája má pravdu, nevím co zase Slávisti řeší! A musím se za něj omluvit, je pravda že Slavia nevyhraje za 50 let ligu, protože jí vyhraje jednou 70 let," napsal fanoušek konkurenčního týmu na oficiálním webu Sparty.

Slavia Praha vyhrála českou ligu naposledy v roce 1996. Od té doby ještě měla dvakrát velké šance ji vyhrát, ale vždy ji předstihla Sparta Praha, která od roku 1993 nezískala titul ještě jednou, když jí před dvěma lety předstihl Slovan Liberec.

zdroj: fotbalovenoviny.tk

Autor: Pavel Janega

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*nous

je to debil

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele