Slavii se nelíbí počínání italské policie. Rozhodla se podat protest

27.10.2023, 09:00, aktualizováno 27.10.2023, 15:16
Aktuality
Fanoušci Slavie (© twitter.com/slaviaofficial)

Vedení pražské Slavie na sociálních sítích oznámilo, že podá protest proti počínání italské policie při čtvrtečním utkání fotbalové Evropské ligy na hřišti AS Řím. Na chování policistů a pořadatelů si stěžovali někteří příznivci na sociálních sítích.

"Klub podá protest proti počínání italské policie a podcenění situace ze strany UEFA. Zároveň jsme od začátku konfliktu ve spojení s českým zastoupením v Itálii. V Římě zůstává část vedení klubu v čele s ředitelem právního útvaru na případnou pomoc fanouškům. V pátek klub bude jednat na velvyslanectví ČR," uvedl klub v prohlášení.

Schůzku na ambasádě ČTK potvrdilo i ministerstvo zahraničí, vedení klubu na velvyslanectví podá protest proti jednání italských organizátorů. "Následně kolegové z velvyslanectví v Římě předají tento protest řediteli Carabinieri v Římě. V tuto chvíli máme informaci o pěti zadržených Češích. Dle informací, které náš zastupitelský úřad má od italských policistů, nebyl nikdo z českých občanů zraněn," uvedl mluvčí Daniel Drake.

Slávističtí fanoušci si stěžovali mimo jiné na přehnané kontroly pořadatelů a také na to, že byli dlouho po závěrečném hvizdu drženi na Olympijském stadionu. Na to po utkání, které Pražané prohráli 0:2, upozornil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. "Je v rozporu se všemi racionálními pravidly pro organizaci fotbalových zápasů. To, že drží v sektoru naše fans, mezi kterými jsou rodiny s dětmi, 1,5 hodiny po zápase, je doslova šok," uvedl na sociální síti X.

Vršovický klub dnes pomáhal zajistit bezpečný odjezd svých příznivců z Itálie. "Aktivně spolupracujeme s fanoušky, kterým se snažíme poskytovat všestrannou pomoc. Fanoušek, který se stal obětí násilného činu ze strany domácích příznivců, a to za přítomnosti policie (útok nožem), byl ošetřen a je nyní v bezpečí," přiblížila Slavia na sociální síti X.

Italská média uvedla, že ještě před utkáním tamní policie zadržela čtyři příznivce Slavie. Deníky Gazzetta dello Sport a Corriere dello Sport na svých webech také napsaly, že při potyčkách byli zraněni tři policisté a dva bezpečnostní pracovníci. Ti údajně byli napadeni petardami a skleněnými lahvemi.

Média rovněž zveřejnila fotografie několika ultras Slavie, kteří na stadionu vyvěsili jako trofej reflexní vestu s nápisem "security", zřejmě se stopami krve. Někteří fanoušci tvrdého jádra Pražanů také podle italských deníků házeli předměty do sektoru domácích ultras.

Mluvčí římské policie ČTK potvrdil, že policisté ve čtvrtek zasáhli proti skupině slávistických fanoušků v centru Říma. Stalo se tak, protože příznivci pražského klubu se snažili na ulici zapálit pyrotechniku. Při následovné potyčce byli čtyři zadrženi a zranilo se šest policistů. Mluvčí se odmítl vyjádřit k stížnosti, že slávističtí fanoušci mohli odejít až po hodině a půl od konce zápasu. Podle něj se však mohlo jednat o "důvody veřejného pořádku".

Nejaktivnější fanouškovská skupina Pražanů Tribuna Sever plánovala při zápase odprezentovat připravenou choreografii s motivem Julia Caesara a heslem "Ave Slavia", což jim úřady zakázaly. Několik stovek fanoušků se odpoledne před utkáním sešlo před Koloseem a vydalo se za policejního doprovodu na krátký zhruba půlkilometrový pochod k autobusům, které je dovezly na Olympijský stadion.

"Vzhledem k rozsahu událostí v průběhu celého výjezdu, klub na základě svých poznatků a informací od fanoušků, připraví komplexní zprávu. Tento dokument dá k dispozici orgánům UEFA a českým úřadům pro jejich jednání s italskými protějšky," uvedla Slavia.

"Za posledních sedm let jsme byli na desítkách zahraničních výjezdů, ale s podobnou mírou neprofesionality a nezájmu o zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví ze strany místní policie jsme se nikdy nesetkali," dodal pražský klub.

Autor: ČTK

Komentáře (200)

Přidat komentář
Lemond Laws

Reagovat
Lemond Laws

Teď jsem si projel X ... a slušný Tam to muselo vypadat

Reagovat
fenixLFC

"Pokusim se shrnut hruzy"- "priplizil som sa k rodine s detmi aby som sa dostal na lietadlo"

To je strasny sasek

Reagovat
Axelrose

Kde to tam píše, blbečku.

Pokud umíš alespoň trochu česky, tak snad pochopíš psaný text.

Pokud ne, tak se vrať na salaš a neser se do českých webů.

Jednoho takovýho debila jako jsi ty, jste nám sem už poslali a podařilo se mu tu zkurvit zem na deset let dopředu.

Reagovat
Csaplárova past

Napiš mu to maďarsky, ať to pochopí

Reagovat
Han střelil první

Takhle se vyjadřuješ i doma?

Reagovat
Pablos

Proč tak útočně ? Zase tak daleko od toho nebyl. Vždyť to byl tweet jen o tom, že ho 6x nebo kolikrát zkontrolovali, že se proplížil a že ho v pohodě týpci svezli na bus dokonce... to fakt hrůza nebyla

Reagovat
10adam

Ať ti nepraskne cévka

Reagovat
forma

Přímo...

Reagovat
fenixLFC

Pocuvaj ty potrat, aspon si precitaj ten link

Reagovat
Kincl

Taky nechápu proč Slováci furt přispívají na české diskuze. Mě nikdy nenapadlo psát do diskuze/fóra na Slovensku

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

však oni tam ještě nemají ty internety né ?

Reagovat
Salfovic

Ale jiné Čechy to napadlo.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

To by mě zajímalo, jakej je na slovenských diskuzích vůči Čechům ekvivalent k našim výrazům typu "vypadni čobole, tady nemáš co dělat", "ovcomrd", "maďar" atd.

Reagovat
Kincl

těžko rict

Reagovat
Salfovic

Pepíky mají rádi.

Reagovat
Kincl

Pepík to je jak říkat to někde ve školce

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

Preco by nemali? ty neprispievas alebo nenavstivujes ziadne ine ako ceske stranky? to si vazne az tak vypatlany ze si myslis ze nejaku stranku maju navstevovat a do diskusii prispievat len ludia z rovnakej narodnosti?

Reagovat
Kincl

Jasně, navštěvuji cizí stránky, ale chovám se na nich s nějakou úrovní. A hlavně tam píšu anglicky

Reagovat
fenixLFC

S rovnakou urovnou ako "miestni" takze ta sere ze tu ludia pisu po slovensky? si chlastenec alebo iba debil co nerozumie ani po slovensky?

Reagovat
Kincl

A hned urazis nemá to cenu

Reagovat
fenixLFC

Na tak dementne prispevky ako si vyplodil vyssie nema ziadna slusna reakcia zmysel

Reagovat
Salfovic

Tak tady mně slovenština nevadí, alespoň si ji člověk udržuje, ale sere mě, když se třeba slovenské prodavačky v ČR vůbec nesnaží mluvit česky.

Reagovat
tofupust

A me zase naopak stve, kdyz se cesky snazi mluvit, protoze pak - vetsinou - przni oba krasne jazyky.

Reagovat
fenixLFC

Tak nejak. Nevidim dovod hovorit po cesky ked ti rozumeju. Ked nie, tak v tom momente zareagujes. Ale ked je niekto tak blby ze po slovensky nerozunie, tak je to blbe. Ked niekto nechce rozumiet, je blb on

Reagovat
Greny

To je taková klasika ne od Italů ? Oni mají furt čas..

Navíc když předtím naseres policajty tak co zrovna od těch v Itálii čekáš? Jakože si myslím že to byla jednoznačná odveta od policajtů za to před zapasem

Reagovat
rufus

Jasne, hosi ze slavie se provokuji navzajem s fizly a pak se divi, ze si na nich po zapase smlsnou.

Prijde mi, ze nekteri byli na vyjezdech snad poprve a divi se, co se taky muze stat. A nebyl by to navic populista Tvrdik, kdo to vytahne verejne ven.

Reagovat
verv

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
10adam

Reagovat
Greny

nejlepší na tom bude že až se to rozmázne tak Slavia dostane trest taky a možná i zákaz vyjezdu

Reagovat
tofupust

Reagovat
doshcz

Reagovat
hornito

Reagovat
Rizek

Reagovat
Manik...

Reagovat
icemike

Reagovat
Lemond Laws

Prej napadli pořadatele a zkrvavenou vestu pověsili jako "kořist" nebo jak to říct

https://www.gazzetta.it/Calcio/Europa-League/26-10-2023/scontri-polizia-tifosi-slavia-praga-a-roma.shtml

A není to Juráček?

Reagovat
Greny

Ty jo možná tak vypadá, já četl něco podobnýho že někoho napadli a že jim bylo řečeno že hledají nějaký tři borce ať je vydají a pustí je ..

Mimochodem pokud je toto pravda, tak na místě Tvrdíka bych končil reakci tím Twitter a pomocí fanouškům.ale na UEFA bych si nestezoval

Reagovat
Lemond Laws

Klasika drby co jsem slyšel, že napadli pořadatele a pár normálů a těm vzali vlajky

Ale říkám, co je pradva, netuším

Reagovat
Greny

uvidíme co z toho pak vyleze třeba tam někdo byl a bude vědět víc

Reagovat
verv

Jak to tam vážou ve čtyřech Chápu, že těch jadernejch inženýrů je na to potřeba víc, jinak by to těžko zvládli.

Reagovat
10adam

Slavia intellectuals

Reagovat
vacin

Tady by se dala vysvětlit ta 1,5 hodina po zápase, jim policajti řekli dokud to neodvážou, tak nepustí celej sektor ze stadionu

Jaderní fyzici od pohledu

Reagovat
mistr129

Příště ať si tam tyhle kokoty na fotce nechají na furt a ostatní pustí hned

Reagovat
DidusIneptus

Tam vůbec o prostituci nešlo.

Reagovat
rufus

Bohuzel klasicka Italie, tohle se tam deje celkem bezne. My jsme si vyzkouseli v Milane podobny zachazeni.

Reagovat
wyqinac

tak u nas byl vylet do Milana v LM uplne v pohode

Reagovat
cr7sux

Nejaktivnější fanouškovská skupina Pražanů Tribuna Sever plánovala při zápase odprezentovat připravenou choreografii s motivem Julia Caesara a heslem "Ave Slavia", což jim úřady zakázaly.

Reagovat
Salfovic

Logicky, zesměšňovat Caesara

Reagovat
Largo

Reagovat
ACSeRw!n

cirkus

Reagovat
ACSeRw!n

tyhle jantari, co nekam poprvy vyjedou a divej se, ze se tam k nim vsichni vcetne policie chovaj jako ke zviratem sou roztomily.. hlavne pak sup si pobrecet na twitter

Reagovat
rufus

Hlavne ti borci, co na twitteru davaji ven fotky a videa ostatnich fanousku. Silenost, co tam predvadi.

Reagovat
ACSeRw!n

to je mazec no.. ty lidi vubec nepremysli

Reagovat
Pablos

proč ? Máš se tam chovat normálně a je ti to pak jedno.

Reagovat
ACSeRw!n

jojo a na svete vladne svetovy mir

Reagovat
Pablos

Reagovat
Lemond Laws

Ale tak zase někomu se nemůžeš divit ne?

Jede prostě jako "turista" do krásného města podpořit svůj tým. Prostě spojit fotbal s výletem, tak je pro něj pak těžký pochopit, že se k celému hostujícímu kotli chovají jako k jednomu pytlu těch zlých ultras.. Nevím no..

Reagovat
ACSeRw!n

nevis no

Reagovat
Lemond Laws

dík za debatu

Reagovat
ACSeRw!n

nechci debatovat, ale diky za nabidku

Reagovat
Lemond Laws

Já jsem asi nic nenabízel, ale taky děkuju za vysvětlení

Reagovat
Remt

S tímhle uživatelem debatovat je jak debatovat s normálním kriplem

Reagovat
Bakary3

Tak ještě že ne s nenormalnim kriplem

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Edgar Davids

nejlepsi jak kadruje slavisticky vyjezdaky a sam kokot nechodi ani na Sraltu a keca picoviny na eurofotbale, vyfetlo

Reagovat
Lemond Laws

Jinak potřeba všechno řešit na X a zároveň označovat všechny možný lidi, to je píčovina, to souhlasim.

Reagovat
salami

Je smutny, ze tohle nekomu prijde jako prehnany ocekavani a povazuje takovy chovani za normu. Ale tak zaroven to dost casto jsou stejny lidi, ktery tu situaci i eskalujou a jezdej delat na vyjezdy bordel.

Reagovat
verv

Když jdeš do kotle, tak prostě musíš počítat s tím, že se něco takovýho může stát. Zvlášť, když se určitý procento spolukotelníků chová jako dementi.

Pokud chce někdo turistickej zážitek s fotbalem a v klidu, tak má jít na normální tribunu. Tam to bude bez šikany u vstupu, s lepším výhledem a nikdo je v sektoru nebude držet a stihnou v pohodě letadlo.

Reagovat
ACSeRw!n

nechapu, ze se tohle musi vysvetlovat na fotbalovym foru..

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
ratusek

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
mistr129

to jsou hovada ty lidi dneska, oni se chtějí jít kouknout na fotbal a nedokážou tolerovat, že jiným lidem jde o to se vylejt nebo dělat bordel a problémy, strašný.

Reagovat
dantetomas

EF je zdruzenie erudovanych futbalovych odbornikov, z ktorych ale polovica nikdy nebola priamo na stadione a uz vobec nie v “kotli”

Reagovat
ACSeRw!n

jo to mas asi recht no

Reagovat
Freedo

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Mass

Sektor hostí nerovná se kotel.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
verv

Ne? A co je teda kotel?

Reagovat
Greny

Já to beru takhle že kotel je třeba tribuna sever doma, tam ať si dělají pravidla atd nebo sektory třeba na Letné za brankou jak mají jinde je to pro normály, při výjezdech to kolikrát nejde a je píčovina aby ti někdo říkal zda tam budu stát někde v klidu v rohu nebo mě říkal co si vezmu na sebe budu tam řvát a mít hodinu a půl tělocviku.

Reagovat
verv

To, že se buzerujou lidi, co stojí v sektoru hostí někde bokem, že celou dobu nefandí nebo tak, je za mě taky nesmysl. Ale na druhou stranu ti lidi nemůžou očekávat ze strany pořadatelů nebo policajtů nějaký zvláštní zacházení jenom proto, že se tolik nezapojujou. V tomhle případě bohužel (a celkem logicky) platí kolektivní vina. Musíš to přijmout a pokud se ti to nelíbí, tak jdi na klasickou tribunu.

Reagovat
Greny

Jo s tou vinou souhlasím že se to tak uplatňuje, já narazel na včerejšek a příspěvky TS, že pochod bude a že pokud nepustí choreo nikdo nepůjde do sektoru a že v jednotě je síla a musí se držet při sobe

Reagovat
tofupust

Reagovat
mistr129

S tímhle souhlasím, jen bych doplnil, že jednak je za mě legitimní snaha těch normálních lidí dostat ty dementy z kotle, jednak že jde o nějakou přiměřenost - dokážu pochopit ještě i to vyzutí bod, ale proč je drží 2 hodiny bez informací, jídla a pití na stadionu, tam mi pointa uniká.

Reagovat
verv

Já neříkám, že s tímhle chováním pořadatelů a policie souhlasím. Ale že se to prostě děje a je potřeba s tím počítat. A pokud už před zápasem docházelo k nějakejm výtržnostem, tak pak si to ti policajti o to víc užijou a o to větší buzerace bude. Je to sice blbý, ale je to fakt.

Reagovat
Salfovic

No a hlavně si to v pohodě obhájí.

Reagovat
mistr129

já tedy nesouhlasím celkově s tím, aby si někdo dělal pravidla v nějakém "společném" prostoru, ale u toho domácího kotle se tomu aspoň můžeš vyhnout a nemůžeš pak brečet, že na tebe byli zlí.

Reagovat
Greny

Proto píšu že tam to chápu protože máš variantu si koupit lístek jinam

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icemike

Reagovat
mistr129

A kam máš jít, když jinam tě na některých stadionech nepustí?

Reagovat
monty25

Mně se třeba líbí, jak to dělají v Teplicích. Když přijede Slavia nebo Sparta, tak je jeden sektor pro kotelníky a jeden pro rodiny apod.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Salfovic

Protože jim vždycky přenechají půlku stadionu.

Reagovat
Mass

Jak machruje že mají velký stadion, který ale normálně nezaplní

Reagovat
Nuno čomes

Přímo. Akorát by musel pochopit, že to tak na všech stadionech nejde. Fakt zbytečně v lize

Reagovat
verv

Pustí tě kamkoliv, akorát ne se symbolama tvýho klubu.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
mistr129

No zrovna nedávno někdo v PL sekci psal (kluby jsem možná popletl), že byl na Tottenhamu, radoval se z gólu Chelsea a ochranka ho vyvedla ven (pro jeho bezpečí, potom co mu domácí vyhrožovali).

Reagovat
verv

Takže ho tam pustili

Reagovat
Seydou Doumbia

no tak mít tam dres soupeře nebo se při golu soupeře radovat to už je to samé...

Reagovat
Kang & Kodos

To by se v Anglii nestalo

Reagovat
Salfovic

Tam už si s tím dávno poradili.

Reagovat
cologneFC

Sektory hostí by mali byť rozdelené na 2 časti. V Nemecku je to tak odjakživa. A nikto sa nemá na čo sťažovať.

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Bobřík1

Jj, všechny to sere, ale když teda s tím chce někdo něco dělat, tak je za jantara. WTF?

Reagovat
fenixLFC

Takze tam je x kontrol pred vstupom a oni budu plakat ze doslo k podceneniu situacie zo strany uefa to su fakt retardi

Reagovat
Pablos

Reagovat
San Iker

Slávka rozsévá slzy po celé Evropě

Reagovat
oli9

Jako přišlo mi, že to Italové hrotili už před zápasem...kontroly,choreo atd...

Reagovat
Mönchengladbach

Skupinka slávistických ultras napadla v centru města poblíž Via Cavour několik policistů před jejich stanicí. Vzduchem létaly petardy a skleněné lahve, tři četníci byli zranění a čtyři příznivci Slavie zadrženi.

Přímo na Stadio Olimpico pak někteří z nich o přestávce vyrazili konfrontovat domácí fanoušky na Curva Nord, v hlavním kotli Římanů. Slávisté se také ještě při zápase pochlubili odcizenou vlajkou fanoušků AS, kterou zavěsili na plot svého sektoru obráceně.

Mezi oběma fanouškovskými tábory také došlo k házení předmětů, někteří stevardi se pokoušeli obnovit pořádek, což se jim po několika minutách nakonec podařilo.

Střetli se však se slávisty a právě fotografové zachytili partu mužů v tričkách Ave Slavia, kteří ukořistili zakrvácenou vestu jednoho z pořadatelů ve vzájemné potyčce.

Btw na zadržování fandů soupeře dlouho po zápase jsou největší experti právě v Sinobu. A blábolům o kolabování na dehydrataci po hodině a půl se nelze než smát.

Reagovat
Seydou Doumbia

To si fakt stěžovali na dehydrataci jo? Hrozná pussy ubrecena doba.

Reagovat
smazaný uživatel

Omledavaji? To je nějaká forma masturbace?

Reagovat
verv

A kolabsy jsou asi nějaký italský klobásky

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
monty25

BTW: To je bývalý trenér ženského týmu Sparty.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Lemond Laws

kolabs

Reagovat
Puskas

víš jak - píše se kolabovat, to jednoho splete

Reagovat
monty25

Tak učitele by to splést nemělo, byť teda tělocviku a přírodopisu...

https://skrakovnik.webnode.cz/products/jan-janota/

Reagovat
Puskas

To by nemělo splést ani studenta či žáka.

Reagovat
Salfovic

Jo tak učitele tělocviku, to vše vysvětluje.

Reagovat
Mass

Já si nedat do dvou hodin po fotbale pivo tak sem taky dehydratovaný

Reagovat
naheCZ

No hlavně jsem četl, že v tom sektoru prakticky nefungovalo ani občerstvení během zápasu. To ať si říká kdo chce, ale jestli si poslední pití měl i víc jak hodinu před zápasem a pak tě tam drží dvě hodiny po něm, tak v tom davu k tomu fakt dojít může.

Reagovat
verv

Však jeden z těch lumenů na fotce s tím krvavým rozlišovákem drží v ruce kelímek s pivkem.

Reagovat
naheCZ

Ok, tím prakticky jsem myslel, že to mělo být extra poddimenzované.

Reagovat
wyqinac

ja si teda nemyslim, ze by nekdo na slavii v kotli hosti cekal po zapase vic, nez pul hodiny, tady se podle informaci cekalo 2 hodiny a posledni mhd jezdili asi do pul 1, to mi prijde fakt zmrdsky

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, nejhorší z toho, co tam napsal je, že jim ujela tramvaj..

Reagovat
r.mrazik

chudinky sesivky...nakonec to bude jak jejich vyjezd do skotska...ostuda se vsim vsudy

Reagovat
Salfovic

Tak za napadení a zranění policistů by měli jít bručet, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady v té dnešní humánní Evropě stíhání na svobodě a pak jim přijde dopis, že mají zaplatit pokutu…

Reagovat
pastal

Hlavní kotel AS Řím určitě není Curva Nord!!!ale protější Curva Sud

Reagovat
Pablos

Strašný kurvy

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale ve všech článcích byla Nord, tak to jen převzali, spíš mi to přijde že naši šli za nimi

Reagovat
forma

Reagovat
3M

Na co si ten dement Tvrdík furt hraje tys měl už dávno sedět v teplákách (nemyslím u nás )

Reagovat
doshcz

Reagovat
0:1

A co takhle se za chování některých svých fandů spíš omluvit?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Copak, zase vás zouvali

Oni už musí brečet i mezinárodně

Reagovat
DidusIneptus

Češi, nevyplácí se dělat výtržnosti, a ještě k tomu v cizině!

Reagovat
Greny
Reagovat
Igner Farnsworth

Borec zažil úplně normální výjezd (až na to pobodani) a nedokáže ty realitě čelit

Reagovat
rufus

Reagovat
tofupust

Reagovat
Pablos

Ke všemu když potřebuje k tomu Slavii, aby se podíval do Říma a Florencie, tak je dobrý máčo

Reagovat
Igner Farnsworth

Zase jsme zbytecne za uplkanky tvl, jak už se tu psalo, někteří jeli poprvy na výjezd a čelili úplně standardní realitě policie-fotbalovy fanoušek

Reagovat
tofupust

Reagovat
PBLead

Ještě že Rangers nemohli být nalosováni do skupiny se Slavií... To by bylo zas výblitků na twittru od LuftJardy a těch bezmozků... Naopak Sparta to včera mediálně zvládla se ctí.

Reagovat
Freedo

Mediálně to Sparta zvládla tak, že se o ní nikde ani nepsalo, protože každého zajímají jen velkokluby typu Slavie. Cením ale hledání pozitiv.

Reagovat
0:1

To že se nepsalo, je právě ukázka toho, že to zvládla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě že články o ostudě na hřišti i v hledišti jsou něco, na co můžete být hrdí

Reagovat
jackinho10

Skoda, ze nemas pravdu

Reagovat
Kepy_FCB

Slávisti mají tu uplakanost v DNA to fakt není možný

Reagovat
jackinho10

Pojdme se podivat zpatky do minulosti na to, kdo vzdycky place po vzajemnych zapasech Slavie s Banikem. Jednou je to pisknuta penalta, podruhe je to otoceny roh, potreti faul na pulce hriste

Reagovat
Luc-Luc

slavia intellectuals jedete do Rima, co tam cekate od tech cigosu?

Reagovat
Kang & Kodos

Dokud šlo jenom o kauzu kolem chorea, tak byla pravda samozřejmě na straně Slavie, protože zakázat několikrát povolený choreo na poslední chvíli, to je čistý zmrdství. Stejně tak sundávání bot a jiný lahůdky před zápasem. Největší intellectuals včetně Matúše Čuráčka ale měli pocit, že když seřežou sekuriťáka, kterej s tim všim nemá společnýho vůbec nic, a ještě na znak dominance a morálního vítězství vystaví jeho vestu na odiv všem, tak nastolí spravedlnost. Kupodivu ne no.

Reagovat
mistr129

tahle diskuze je výživná, zmrdečci se na veřejným místě chovají jako dementi a 99 % normálních fanoušků má kvůli nim (v kombinaci s demencí policie) zkažený výlet, ale všichni si musí pobrečet, že někdo zveřejní jejich fotku.

https://twitter.com/JanGartner10/status/1717875608313622677

Reagovat
Salfovic

protože zakázat několikrát povolený choreo na poslední chvíli ???

Reagovat
Kang & Kodos

S obřím choreem ale nakonec na stadion nesmí, navzdory tomu, že původně dostali povolení od AS Řím, asociace UEFA i od policie.

Reagovat
Salfovic

Vždyť slávisti včera ve dvě psali: Přestože se poslední dny intenzivně věnujeme řešení problému italské policie s choreografií Ave Slavia, a to i na nejvyšších diplomatických místech, její stanovisko zůstává s definitivní platností neměnné.

Takže o tom zákazu už věděli několik dní předem.

Reagovat
Kang & Kodos

No dobrý, tak věděli třeba tři dny předem. Ale s takovym choreem se sereš několikanásobně dýl

Reagovat
Vinci

Však to byla jen další trapná plachticka. To je celkove hrozná móda. Navíc vytáhnout tuhle zjevně provokativní a urazlivou plachtu a pak po 10 minutách dostávat 2:0 by byl taky dobrej trapas

Reagovat
Puskas

Zase by to pod tou plachtou aspoň neviděli.

Reagovat
forma

Reagovat
Bakary3

A co je na ní provokativního a urazlivyho ? .

To by mě fakt zajímalo

Reagovat
Vinci

Fakt mne to přijde úplně evidentní. Historickou osobnost světových dějin, daného státu a města oblect do barev svého provinčního buranskeho klubu (z pohledu Italů). V prostředí fotbalu, kde se každý skalní fanda zaklina jak jsou barvy a znak klubu srdcova záležitost apod.

Jinak když to obratim, jaky jiný význam než provokativní to teda má? Kulturní skvost, umělecké dílo, nebo co přesně má za význam zakryt si takovou picovinou cely sektor

Reagovat
Mass

Římani by si měli dát pozor, aby tu svojí historickou osobnost světových dějin brzy nemuseli vymazávat z učebic, Cézar byl totiž docela známej otrokář a nejspíš i rasista

Reagovat
Vinci

No to už je ale docela jiná věc

Reagovat
Bakary3

Přijde mi, že se v tom jen hledá něco, co tam vůbec není.

Tyhle věci jsou mimo mě, ale když se ptáš, co to teda je, tak říkám, že za mě je to prostě jen choreo spjaty s kulisou zápasu, za mě dobře vymyšlený a celkem vtipný.

Provokativní a urážlivý - za mě úplně mimo.

Reagovat
tofupust

Dekuju. Shrnul jsi to naprosto naprosto. Dementi.

Reagovat
Kepy_FCB

Fakt jim věříš že bylo povolený choreo ponižující římskou historii a na obří plachtě které u fans hostí v evr. pohárech vůbec nebývají??

Reagovat
Vinci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
icemike

Zejména na twitteru je nádhera diskutovat. Svět cervenobílých nadlidí je velice vzdálený realitě.

Reagovat
Godwinson

Je fajn, že místo omluvy za ty zkurvený poloopice, co tam jeli "fandit", tak si budou stěžovat všude kolem. Klasický ubrečený mrdky, jedno S jako druhý.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak Juráček je ztělesněná inteligence

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Reagovat
Vinci

,,I sám klub je rád, že má mezi svými fanoušky někoho, kdo dělá MMA.’’ WTF

Reagovat
ACSeRw!n

coze?

Reagovat
Vinci

Jen cituji Jiracka z článku. Vysvětlení ode mě opravdu necekej

Reagovat
Mass

Docela mi to připomíná vyjadření Ringo Čecha k fotce, kde stojí s propiskou u Anticharty

Reagovat
Mass

Takže abych to shrnul, kotelníkům nebylo povolený choreo, tak ve městě udělali nepořádek, zřejmě se i poprali, když byl někdo pobodanej. A římská policie pak držela dvě hodiny i ostatní "normály" a kontrolovala je, jestli se mezi nima neschovavaj výtržníci. Pochopil sem to správně?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Přesně tak to bylo...

Reagovat
naheCZ

S tím pobodáním to bylo trošku jinak. To hodně posrala policie, to ti fakt zůstane rozum stát, jak se tohle vůbec může stát:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-pobodany-fanousek-slavie-exkluzivne-policii-nezajimalo-co-se-deje-sanitku-zavolali-az-po-ctvrte-urgenci-5015500

Reagovat
John Obi Mikel

Sparťanští fandové mi říkali, že se k nim na Laziu takhle chovali místní policisti i bez nějakýho provokování.

Reagovat
Salfovic

Italská policie se tak k hostujícím fans chová obecně.

Reagovat
Kepy_FCB

k postkomunistických dvojnásob

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele