Slavia si v Norsku vyhlédla krajního obránce, za jeho služby se plácne přes kapsu

01.01., 13:50
Aktuality

Zdravotní prohlídka, doladění pár formalit a devatenáctiletý El Hadji Malick Diouf bude hráčem Slavie. Vicemistr z Edenu a momentálně druhý tým FORTUNA:LIGY si krajního obránce stejně jako řadu dřívějších posil vyhlédl v severských zemích. Tentokrát loví v norském Tromsö IL a dohoda je velmi blízko, tvrdí to norský portál Nettavisen s tím, že sešívaní za hráče zaplatí zhruba 66 milionů korun.

O tom, že má Slavia o mladého Senegalce zájem, není pochyb. Jednání probíhají už několik týdnů. "Ještě jsme se nedohodli a nemáme k tomu žádné další informace," uvedl v poslední den roku 2023 pro Nordlys a Nettavisen sportovní manažer TIL Lars Petter Kræmer Andressen.

Je jasné, že dokud není přestup potvrzen, nechce se mu do médií pouštět jakékoliv zprávy. Vše prý bude komentovat ve chvíli, kdy bude definitivně vše uzavřeno. Finanční odstupné by mělo přesáhnout třicet milionů norských korun. Suma třiceti milionů je základem, další položkou jsou bonusy.

Podle všeho by Diouf už měl být se Slavií na podmínkách domluven a během pár dní by měl zamířit do Česka. Tedy pokud se v nejbližších dnech nestane něco nepředvídaného. Hráč ještě pochopitelně před podpisem smlouvy absolvuje v Praze lékařskou prohlídku. Norský klub má mít ve smlouvě klauzuli, která mu zaručuje procenta v případě dalšího prodeje.

Zástupci Slavie byli hráče sledovat osobně během podzimu, až poté vršovický klub zahájil jednání o získání Dioufa. Levý obránce zakončil sezonu se třemi vstřelenými góly a jednou asistencí.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (112)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Sympaták

Reagovat
Mass

Reagovat
Jason_

Reagovat
Bex5

Tim spis by mohl nakonec ten Zmrzly prijit k nam. Jestli to neni zas jen nafouknuta vypln medialniho vakua.

Reagovat
Salfovic

A nebylo by to zbytečné, když se tak chytl Cadu ?

Reagovat
Bex5

Kdyby mel zustat Jhon, pak urcite mas pravdu. Ale jinak proste mame na pravej kraj 3 hrace a na levou 1, navic Cadu ze zacatku se sezony zahral jeden zapas skvele a dva jsi o nem nevedel. Ted uz je trochu stabilnejsi skrz vykony

A nechci se tu poustet s nikym do dalsi debaty, ze 1 hrac na 1 post by mel tymum jako Viktorka stacit. Nemel

Reagovat
Strakosha

Třeba to bude trefa, každopádně mi v tom případě nedává smysl nákup Dumitresca

Reagovat
Kucka

Reagovat
smetos

Ten by měl začít podle Trpišákova pravidla teď začít hrát

Reagovat
GODfrey

Trefa do černýho

Reagovat
LeonardoUžoa

Dumitresku metelesku blesku

Reagovat
kilobyte

To je docela pálka za hráče, který odehrál asi 10 zápasů v základu.

Reagovat
delfin

Pravděpodobně v něm vidí novýho "Oleje".

Reagovat
kilobyte

V čem? Vždyť je to jiný post, přicházel v jiném věku a s většími zkušenostmi. Jediné, co je podobné, je cena.

Reagovat
delfin

Přece v dresu Slávie. Několikrát zmiňovali, že hledají někoho takového takže tipuju, že to tak bude.

Reagovat
Freedo

Souhlasím, ale asi tam Slavia vidí velký potenciál a pokud bychom ho nepřivedli teď, tak se do toho v létě mohou vložit zájemci z lepších lig. Cena odpovídá i věku, kdyby mu bylo 23, tak půjde za polovinu.

Snad bude lepší než El Hadji Diouf v Liverpoolu.

Reagovat
kilobyte

Tak je jasný, že za takový peníze v něm něco vidět musí. Jenže ne vždy se to vyplní. Já ho samozřejmě nastudovaného nemám, ale vzhledem k tomu kolik odehrál zápasů a kolik bude stát, tak mi to přijde jako dost velký risk. Pokud teda s příchodem Tykače neměníte příchodovou politiku.

Reagovat
Marisic

Přijde mi super, že takovýhle hráče k nám Slavie tahá, i kdyby to nevyšlo, tak určitě palec nahoru. Na druhou stranu ve sportu píšou, že se Slavie asi bude chtít rovnou zbavit Dumitresca, to absolutně nechápu. Kluk stál nezanedbatelný peníze, mluvilo se o něm jako o novým Coufalovi, nedostal skoro šanci a teď ho pošlou hostovat někam do LASKu

Reagovat
delfin

Mě se zdá, že se rozhodují se vždycky až po přípravě. Teď to má být jinak?

Reagovat
Marisic

Hele Kvasnica píše, že s Dioufovým příchodem se má pojit odchod Dumitresca, ne s výkony v přípravě. Plus teda že ještě jednají i se Zmrzlým bez ohledu na Dioufa. To mi přijde dost zvláštní, najednou by měli 3 lb, všechny kteří chtějí a potřebují hrát pokud možno co nejvíc. Dumitrescu za mega eur, Diouf za 3 mega a Zmrzlý jakožto ligovej nadstandard. Jestli to tak je, tak mi přijde, že nějak s přípravou nepočítaj

Reagovat
Freedo

Tak uvidíme. Já si myslím, že Dumitrescu by bojoval s Dioufem o post levého (wing)beka. Zmrzlý podle mě nepřijde. Wallem bude hrát výš a Provod taky. Nevěřím, že by se Dumi po půlroce odepsal.

Reagovat
Marisic

za mě by tohle bylo ideální řešení. Wallem ale hlavně Provod jsou lepší vejš. Provod navíc vyřeší ofenzivní zálohu. Byla by škoda vzít Zmrzlýho a pak ho nehrát i kvůli repre.

Reagovat
delfin

Reagovat
Jan Kopecký

Dumitrescu vypadá dobře dopředu, ale v bránění bylo vidět hodně chyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Dumitrescu stál zhruba 1/3 toho, co teď Diouf, už podle cenovky to byl hráč na rozšíření kádru, u kterého se doufalo, že ho Trpiš dokáže rychle zlepšit, ale holt na nákup lepších hráčů v té době Slavia peníze neměla. S Coufalem ho srovnával kdo?

Reagovat
Marisic

Milion eur není částka kterou Slavie dává na rozšíření kádru, takhle jednoduchý to zas není

Diouf má taky vyšší cenu, protože je mu pouze 19.

S Coufalem ho srovnával zde Folprecht: https://x.com/ZdenekFolprecht/status/1698692984269611506?s=20

Reagovat
ACSeRw!n

Dumitrescu hostovacka ?

Reagovat
Kluivert9

Vypadá jako Zouma kříženej s Umtitim.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu pálku by to měla být okamžitá posila do základu, jinak je to provar.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle hráč je pro Slavii velký terno, může se v budoucnu zpeněžit klidně trojnásobně. V létě kolem něj kroužili kluby jako Fenerbahce, ale Malick měl mít vyšší ambice směrem na západ.

Pro Slávku to řeší problém na levým wingbacku popřípadě může zahrát i jako levej stoper ve tříčlenný obraně. Trpiš s ním může alternovat i na levým beku ve formaci se čtyřma obráncema, potenciál má neuvěřitelnej a je to především silovej typ, rád se stahuje i do středu pole, dobře vyjíždí z obrany a i přes nízkej věk má vysoký sebevědomí. Bude muset zapracovat na čtení hry a zodpovědnosti bez míče, ale pořád je mu jen 19.

Pro Dumitresca to nejspíš znamená hostovačku, přece jenom se bral asi jako pátá volba na konec přestupáku a nějaký náznaky ukázal, to ještě Slavia ale nepočítala s Tykačem a i proto do riskantního přestupu jde. Je to škoda pro Dumiho, ale Malick a Dumitrescu je jako nebe a dudy a je skvělý, že v český lize opět uvidíme podobnej talent Zafeirisovi z hlediska potenciálu .

Reagovat
Salfovic

V létě kolem něj kroužili kluby jako Fenerbahce, ale Malick měl mít vyšší ambice směrem na západ

Reagovat
smazaný uživatel

Myšleno tak, že Slavia je přestupní stanice na západ , má chyba.

Reagovat
Vrubozubec

No možná trochu je, ale Fenerbahce je úplně jinak na očích

Reagovat
Salfovic

A v tom by měl být přestup do Fene, které je mnohem víc na očích, jako nějaká překážka ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Malicka je určitě lepší jít do Slavie, která o něj hodně stála a zaručí mu herní vytížení. Ve Fene je momentálně fantastickej reprezentant Kadioglu a talent Oosterwolde, takže tam by si nejspíš nekopl a vysedával by na lavičce, což jako talent nechceš - hnít někde v Turecku + v tý době byl v Tromso novej a přestup v létě nepřipadal v úvahu. Nemluvě o tom, že v Turecku se nehraje tak fyzickej fotbal, takže Malick zapadne spíš do Slavie, kde může postupně rozvíjet i technický kvality, ukázat se v Evropě, a za rok za dva může do lepšího klubu a ligy než do Fenerbahce, odkud by těžko přestupoval, kdyby vůbec nehrál. Slavia tyhle talenty v poslední době umí přemluvit a je podle mě perspektivní do ní jít s výhledem přestupu na západ (Benfica, West Ham, Brighton a další) .

Reagovat
Strakosha

Reagovat
delfin

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Elliasson

Proč myslíš, že to bude upgrade proti Dumistrescovi? Jeho je mi trochu líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Upgrade to bude v Malickovo síle v soubojích a sebevědomým výpadům do útoku, často i přes střed hřiště, Dumi je dobrej na lajnu, ale není soubojovej a často zmatkuje ve finální fázi, což Slavia nepotřebuje. Malick dal v áčku Tromsa 3 góly za podzim a 4 góly dal v béčku, má i docela technickou střelu, zároveň se přes něj bude těžko procházet, za mě by mohl hrát i na stoperu, ale tam by se zabil ofenzivní potenciál. Dumi je prostě běžec typu Douděry, ale nadstavbu moc neukázal a místo něj může hrát popřípadě Wallem a Provod. Největší faktor byl Tykač, Dumi byl záplata a nebýt Tykače, tak by podle mě zůstal, ale přesto by se nedostal přes Wallema. Takhle to Slavia podle mě přehodí na 4-2-3-1 a bude hrát typicky v tandemech na křídle, kde Malick s Wallem zní hodně dobře i do Evropy .

Reagovat
Strakosha

Reagovat
Jan Kopecký

Dumitrescu nevypadá dobře při bránění.

Reagovat
Strakosha

Strašnej žvást. Hlavně ty vyšší ambice směrem na západ

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč sám se nechtěl zakopat ve Fenerbahce, ale chtěl do perspektivní Slavie. Mimochodem, Slavia vyřadila Fenerbahce v konferenční lize, takže přestupuje do lepšího týmu. Slavia je velkoklub, takže to není těžký pochopit .

Reagovat
Strakosha

Opravdu si myslíš, že je Slavia větší klub než Fenerbahce?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje lepší fotbal, vyhrála skupinu Evropský ligy, může se probojovat přímo do Champions League, má novýho bohatýho majitele, skvělou kabinu a zázemí v jednom z nejhežčích měst na světě...

Je Fenerbahce známější? Možná, ale hraje konferenční ligu a dostali od Nordsjaelandu 6:1, do toho ta kebab liga prostě není pro mladý top talenty atraktivní... Ale Malicka chtěli spíš jako talent na rozšíření sestavy, takže Slavia pro něj dává větší smysl + ho chtěl Trpiš, kterej se na něj byl v Norsku osobně podívat a tenhle scénář, kdy Trpiš chce hráče za každou cenu vždycky vyšel.

Reagovat
Bex5

Praha je jedno z nejhezcich mest na svete

Reagovat
Uwe háže buly

třeba Čerňák nebo Stodůlky jsou super

Reagovat
Bex5

I Jeruzalem ma fakt hnusny mista, kam se muzes dostat, a stejne si z toho mesta sednes na zadek, kdyz tam prochazis

Reagovat
Kejza

Hostivař

Reagovat
Vinci

To se v Česku říká no, ale objektivne je to blbost

Reagovat
Marisic

neříká se to jen v Česku , v Česku se spíš na Prahu nadává.

Který města jsou hezčí podle tebe mimochodem?

Reagovat
Freedo

Protože si Prahu personifikují a vidí za ní vládnoucí elity. Nadávají i na Pražáky. Ale myslím si, že i ten největší vidlák uznává, že je to nádherný město.

Reagovat
Jan Kopecký

Ono je v tom něco víc: v posledních letech se Praha nabízí turistům jako laciná k*urva.

Staré Město a Malá Strana už mají jen minimum stálých obyvatel, všechno slouží jen hormadění peněz. Takže k čemu je ta krása dobrá? Dříve bylo všechno omšelejší, plno lešení a rozbitých chodníků - ale v tom městě se možná skromněji ale normálně žilo. Dnes bohužel z větší části nechutný Disneyland ...

Reagovat
Marisic

hele tohle je upřímně strašně smutná věc, ale pak když to jakkoli řešíš tak rádoby obhájci volnýho trhu začnou řvát o komunismu. Přitom to jak radikálně řeší třeba airbnb a stagparties Amsterdam a jiný západní města je neskutečný. My klasicky zaspali a bohužel se to projevuje. Zas na druhou stranu Praha není jen most a hrad, jsou tu super věci, o kterých turisti zatím neví

Reagovat
Bex5

Snad to vyresi podobne a zatrhnou kratkodobe pronajmy nadobro

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
RickNash

Reagovat
Marisic

nádherná kombinace týmů

Reagovat
RickNash

vracim kompliment a rovnou se musim zeptat - jak se člověk dostane ke kombinaci ACS+FCSP?

Reagovat
Marisic

Hele já jsem prostě Sparťan odmala, rodina je sparťanská, mám permici a tak.

Ty vedlejší týmy, který jsem si teď před nedávnem napsal, jsou prostě týmy, který mám rád, protože za něčím stojej, protože jsem na nich byl a vtáhla mě jejich atmosféra a mám rád i místa, kde se nacházej.

Na FCSP a Atalantě jsem byl, super zážitek, Hamburg respektive Bergamo cool město, kde ty jejich kluby "cejtíš". Vzalo mě to a teď jim přeju prostě, mám šály , občas když mám čas tak se na ně kouknu. Mám takhle ještě pár oblíbenců (miluju německou fanouškovskou kulturu, takže hlavně z Německa) ale to FCSB a Atalantu asi cenim nejvíc.

Reagovat
Marisic

FCSB samozřejmě necenim, Becali je kurva plus nás v sezoně 16/17 vyřadili, cenim samozřejmě St. Pauli

Reagovat
RickNash

jasný, tak to máme hodně podobně já mám akorát rodinu slávistickou a jako malej jsem se chtěl odlišit, pak jsem zažil znovuzrození a už to jelo. v posledních letech jsem ale od Bohemky trochu odpadl, radši chodíme s kámošema a kámoškama dělat atmosféru klukům na III. třídu větší pohoda, míň nenávistnejch emocí, nula Thor Steinarů...

Reagovat
Marisic

jo to chápu, kvůli podobně oblíkanejm frajerům u nás jsem přestal chodit do kotle

Reagovat
Freedo

Tomu rozumím a taky mi to vadí. Ale platí to hlavně o Praze 1. Nesouhlasím tedy s poslední větou, že by to tak bylo ve větší části města.

Reagovat
Bex5

Sice ma Praha jedno z nejzachovalejsich historickych center v Evrope, navzdory cely Prazsky asanaci, kuprikladu romanska svetska architektura zustala ve srovnatelne podobe mozna tak ve 2 mestech Evropy (i kdyz to uz musis vedet, co hledas), ale v realu je to podle vseho hroznej shit glorifikovanej neobjektivnima Cechackama, kdyz to teda rikas ty

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
wyqinac

na to si prisel jak? Se podivej po internetu na zahranicni weby, kde je top 10/15 nejhezcich mest na svete a do top 10 se v 90% Praha vejde

Reagovat
kilobyte

Nemusí koukat na teoretické žebříčky. Může se kouknout i napraxi. Teď na MS v hokeji vyměnili USA s Kanadou, aby Kanaďani hráli v Praze. Protože do Prahy přijedou ty největší hvězdy.

Reagovat
wyqinac

no jako by nemohli prijet vetsi hvezdy v tymu USA to beztak zalezi na tom, jaky tymy budou jeste hrat stanley cup

Reagovat
kilobyte

Američani na MS dost serou a většinou posílají mladíky. Ty bys Prahou nepřesvědčil. Kanaďani si Prahu chválí a je to pro ně důležitý faktor při rozhodování, jestli pojedou.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Losinho

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
delfin

Aby tě pak nečekalo velký překvápko a vystřízlivění, když El Hadji Diouf bude legenda Livepoolu.

Reagovat
oli9

Celkem ranec ale proč ne. Takoví hráči jsou pro českou ligu jedině dobře a poslední dobou přicházející hráči že severských soutěží kvalitou určitě ligu obohatili

Reagovat
Cotton

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Z Norska zatim prisli Zafeiris, Ogbu, Wallem, Sinyan. Az na Sinyana, kterej je specifickej pripad (zadarmo, po dlouhym zraneni, smlouva do konce sezony), tak zatim skauting fajn, tak se snad zadari i s Dioufem.

Reagovat
delfin

Na Sinyana jsem zvědavej, co s ním udělá příprava a jak potom bude hrát. Teda nejen na něj.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
NataženýTříslo

Nezapomínej na Per-Egil Flo, můj oblíbenec!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že Bílek vyjedná z Norska ještě Jakoba Napoleona Romsaase, nejpozději v létě .

Reagovat
spider_8

Zajimava tahle skandinavska cesta pro prazsky S. Uplne bych si nemyslel, ze tam budou kvalitni hraci za dostupnou cenu pro ceske kluby, ale vicemene vetsina prestupu co me napada vysla dobre. Cekal bych, ze tihle hraci budou chodit primo na Zapad a nebudou potrebovat mezikrok v podobe Sparty nebo Slavie.

Reagovat
Freedo

Je to hlavně to Norsko. Švédsko a Dánsko už dobře skautují top 5 ligy a ty největší talenty naše kluby nezaplatí. Finsko zase nemá kvalitu. Musíme to vytěžit, dokud to jde, protože si myslím, že se pozornost lepších lig začne obracet i k Norsku.

Reagovat
spider_8

To jo, trosku me prekvapuje, ze si norsky klub sedne na prdel z 2-3 milionu euro a ze i pro ty hrace je zajimavy, co jim Slavie nebo Sparta nabidne.

Reagovat
Freedo

Ono se odtamtud právě nechodí za tolik. Podle TM by to byl jejich nejdražší prodej, pokud je ta částka pravdivá. https://www.transfermarkt.com/tromso-il/rekordabgaenge/verein/1293

Dosavadní rekord drží 19 let starý přestup Pedersena. Pro zajímavost, ve 42 letech stále aktivní hráč v druhé norské. Pamatuji si ho ještě z Blackburnu.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
spider_8

A tomu se prave divim

Morten Gamst Pedersen, memories

Reagovat
Fairplay

jj to si taky vždycky říkám

Reagovat
žrout

Tak kterej českej klub mimo S a Plzeň by si nesedl na zadek z nabídky 3 mega na nějakého jejich hráče? A to je norská liga trochu slabší, ale mají tam zajímavé mladé individuality. Pokud nejsi v Norsku Molde nebo Bodo, pak nehraješ poháry, nezhodnotíš tam hráče a prostě za šikovného hráče, co hraje jenom norskou ligu, nemáš šanci dostat nějakou pálku stejně jako to je v české lize. Pak jsou jenom výjimečné případy jako třeba Adams v létě za 4,5 a sem tam ještě někdo.

Reagovat
Coutinho10

není to za málo, tak očekávám, že posila přímo do základu...jsem zvědavej, co ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Vejde se do Top5 nejdražších posil Slavie, takže určitě základ a možná i změna formace, Wallem bude moct hrát výš.

Reagovat
Coutinho10

těžko říct, jestli by se mu až takto tým podřizoval, ale souhlas, je to za dost a musíme z něj vymáčknout maximum, aby to nebyl provar, takže uvidíme, jak to půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni se mu teoreticky nemusí podřizovat, ale vyloženě se to nabízí, aby Wallem nemusel hrát na wingbacku a mohl být výš, přece jenom bránění není jeho silná stránka a ofenzivní kvalitu má. Trpiš i něco podobnýho avizoval na tiskovce, že pokud přijde levonohej hráč doleva, tak se nabízí znovu ten jeho čtyřobráncovej systém (4-5-1 nebo 4-2-3-1). S Dumitrescem tam asi nepočítá.

Ale paradoxně by ten Malick nejvíc vyniknul na wingbackovi, tak jsem zvědavej jak to Trpiš poskládá, může to být takovej hybrid, kde se bude v průběhu hry točit rozestavení 3-4-3 a 4-2-3-1 .

Reagovat
Coutinho10

nezní to špatně

Reagovat
icka

za takové peníze musí u nás v lize zářit. Ať se to někomu líbí nebo ne.

Reagovat
Lemond Laws

Nemusí. Je mu 19 let a to je věk, kdy tyhle talenty ze severu do Slavie musíš dostat. Každý další půlrok je už malá šance, že když je opravdu tak talentovaný, že by šel do CZ. Dají 3M, počítají, že něco ukáže v Evropě a za 8-10 ho otočí.. třeba do dvou let.

Reagovat
Bakary3

Klidně se může půl roku, rok rozkoukávat, hlavně ať dostává šance a i přes nějakou tu chybu ukáže, že kvalitu v sobě má.

Reagovat
db18

Za tu cenu sem začíná chodit čím dál tím víc hráčů, takže to brzy nikomu nebude přicházet divné (jen pak zase Tvrdík nesmí brečet, že po Slavii chtějí české kluby za české hráče moc, když se takové ceny můžou stát normou...).

Jen by bylo samozřejmě ještě lepší ty hráče tahat o rok dříve za nižší částky...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Pešír odmítl České Budějovice

Dynamo České Budějovice do pozice sportovního ředitele chtělo dosadit Tomáše Pešíra, na jeho příchod ale nedojde. Bývalý manažer české reprezentace podle serveru "isport.cz" nabídku jihočeského klubu odmítl. isport.cz

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak to je dno

Reagovat
delfin

Pro Budějovice, nebo pro Pešíra.

Reagovat
Remt

Ano

Reagovat
John Obi Mikel

To by bylo kdyby fakt vzali toho Chovance o kterym se v tom isport článku píše.

Reagovat
ACSeRw!n

mne to prislo divny.. ten podle tech ksichtu a vystupovani miri minimalne na Bundesligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele