SLAVIA SI TITUL NEZASLOUŽÍ

14.05.2003, 16:45, aktualizováno 14.05.2003, 16:45
Aktuality
Kdekdo si po podzimní části naší nejvyšší fotbalové soutěže říkal, že Slavia bez problémů smaže čtyřbodový náskok vedoucí Sparty a dokráčí si po sedmi letech pro mistrovský titul. Vše hrálo do karet Slavii, hrála jednoznačně nejpohlednější fotbal ze všech týmů 1. ligy a ještě navíc byla ve hře stále v poháru UEFA...

Někdo by mohl namítnout, že by sešívaným účast v evropském poháru sebrala síly na jarní jízdu za titulem. Ale opak byl pravdou. Slavii se v poháru UEFA dařilo a své soupeře většinou vyprovodila debaklem, což červenobílým dodalo psychickou sílu. Naopak Sparta, nejen že se neprobojovala do milionářské Ligy Mistrů, ale navíc vypadla ve 2. kole poháru UEFA s průměrným tureckým Denizlisporem.

Tedy před jarní částí ligy na tom byla jednoznačně Slavia psychicky lépe. Že by to sešívaným mohlo vyjít, napověděly hned dvě porážky Sparty na cizích hřištích (v Teplicích a v Ostravě), ale Slavia nejspíš podlehla dojmu, že mistrovský titul přijde sám. Jakoby slávisté pořád spoléhali na to, že se o nich v novinách píše jako o nejlepším týmu ligy, a že širokou fotbalovou veřejností byli pasováni do role největšího favorita na zisk titulu.

Jenže titul se musí vybojovat na trávníku, a to Slavia nejspíš už nedokáže, když není schopna vyhrávat na hřištích soupeře. Ztracené body z venku chybí a Sparta už si titul vzít nenechá. I když nepředváděla po celou sezónu bůhvíjak úchvatný fotbal, do boje o titul dala víc srdce než její odvěký rival, a to se počítá.

O mistrovském titulu ještě není definitivně rozhodnuto, ale vše se zdá být jasné. Jasné je také to, že obě pražská S se budou na začátku příští sezóny snažit probojovat do Ligy Mistrů. Budeme tedy oběma klubům přát, aby poprvé v historii českého fotbalu reprezentovaly naši zemi v této nejkvalitnější fotbalové klubové soutěži dva týmy.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*ken

Pořád jen brečí nad hřištěm,přitom svoje nemají a mít nebudou a zapomínají, že zápasy hrají 2 týmy.Už vám nefandím.

Reagovat
HOST*aerley

Kdo brečí Kene ty si debil vrať se k Barbie a šoupejte umělejma nohama po koberci.Jestli si někdy fandil Slavii tak je jen dobře žes zmizel .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele