Slavia Praha, hrdá historie, nadějná přítomnost (2)

12.05.2008, 12:32
Aktuality
V posledním roce 1. světové války byla založena Středočeská župa a dokonce se odehraje i její mistrovství. Slavia neztratila ani bod, Spartu poráží gólem Josefa Sedláčka 1:0. Ale ten zanedlouho odchází právě k tomuto soupeři. Je vyhlášeno samostatné Československo, 10. listopadu 1918 se hraje první derby a Sparta vyhrává 4:1...

Železný tým rudých

Ano právě tak píše dobový tisk o Spartě, tedy o sparťanské mašině. Středočeské mistrovství je považováno za šampionát republiky a neni divu. V Praze se opravdu hraje nejlepší fotbal a dlouho tomu tak ještě bude. Přátelské utkání v březnu 1919 sice ještě Slavia vyhrává 3:2, ale pak získá Sparta 5 mistrovských titulů v řadě. Za celou dobu ztratí jen dva body a to díky prohře s Unionem Žižkov. Právě díky tomuto výsledku Slavia má stejný počet bodů jako Sparta, ale končí druhá, má horší skóre. Další rok však ztrácí na Spartu 11 bodů a to znamená šesté místo, pak ještě třetí a 2x druhé. O kralování Sparty není pochyb. Ta patří do trojice nejlepších celků v Evropě.

Slavia pomalu krizi překonává, je pro Spartu znovu nebezpečným soupeřem, ale začíná být "věčně druhá"! Více úspěchů slaví na mezinárodním poli, kde poráží Celtic Glasgow 3:2, znamenitý belgický celek Bershoot dokonce 5:0. Na konci roku 1923 se představuje na žhavé půdě španělského Bilbaa a rozdrtí ho 9:2! Tamní list "El Noticiero" označí Slavii za "osmý div světa"! Hostitelům se to vůbec nelíbilo, do odvety se připravili jak se jen dalo, domácí rozhodčí vydal za 3 fotbalisty. Slavia i tak remizuje 4:4...

Sešívané hvězdy oněch let

Tak tedy především se musím zmínit o Jan Vaníkovi. Jeho falšované střely nedávaly spát brankářům soupeřů. Hrával za Spartu na levé spojce vedle Piláta, ale pak mu ve válce prostřelili ruku a s jeho profesí malíře pokojů byl konec. Slavia ho přetáhla, našla mu místo bankovního zřízence. Na antverpské olympiádě v roce 1920 byl jediným slávistou.

Další velkou oporou se stal brankář Jaroslav Cháňa, přezdívaný Šajtan, nástupce Klapky v reprezentaci. Bývalý předseda ČMFS František Chvalkovský mu u příležitosti dožitých 95 narozenin předal pamětní zlaté hodinky. Měl dobrý kořínek, co? Emil Seifert, muž tisíce schopností, hrál v záloze a v obraně, ale když bylo zapotřebí pustil se do útoku a dokonce i v brance zaskočil. Josef Čapek, který se na slávistické straně Letné objevil jako dorostenec již během války. Z těch kteří hráli ještě před oním čtyřletým krvavým konfliktem se stále objevoval v sestavě Vilém Loos, ostrý jako břitva, při žádném souboji neuhnul. Ale přicházejí také nové tváře. Například z Plzně bratři Rudolf a Josef, pravá spojka a brankář. Měli příjmení Sloup, ale v archívech je pod tímto jménem nehledejte. Do fotbalových análů se zapsali jako Štapl a Štaplík...

Zmatek nad zmatek a staré železo patří do šrotu

Snad všechny kluby chtějí hrát 1. třídu mistrovství a vedení Středočeské župy jejich nátlaku povoluje. V roce 1924 již hraje 22 týmů, jednokolově, a soutěž má tedy trvat 2 roky! Konce se ovšem nikdy nedočká a umírá na úbytě. Ve chvíli skonu má nejvíce bodů Slavia a Viktorka, ale to vůbec nic neznamená. Důležitějším bodem je skutečnost, že Slavia poráží svého odvěkého rivala 2:1 a tím končí nadvládu Železné Sparty.

Roku 1924 je konečně zaveden profesionalismus a začíná nové období našeho fotbalu. Objevuje se první 1. liga! Slavia nechybí a 1. března 1925 nastupuje na hřišti SK Libně Na Korábě. Stále trénuje "Dědek" Madden a ten do utkání posílá to nejlepší co má k dispozici. Vývoj zápasu je ovšem děsivý a soupeř se rychle dostává do vedení 3:1! Ještě do 45. minuty Štapl dává první ligový hattrick a po přestávce začíná slavistická kanonáda. Konečný výsledek je 9:3! Liga se měla hrát dvoukolově, ale pak bylo rozhodnuto vyhlásit mistra již po první části soutěže, aby se mohlo přejit na anglický systém podzim - jaro. Slavia prohrává první ligové derby se Spartou 0:2, ale jelikož soupeř prohrál již dříve s žižkovskou Viktorkou a má při rovnosti bodů horší skóre, stává se prvním vítězem ligy.

Následující 3 sezóny zní sparťanským uším jako nejsladší hudba se stále se opakujícím refrénem: "věčně druzí, věčně druzí, věčně druzí...". Ale pak to vypuklo!

Šest titulů za sedm let!

Ročník 1928/29 přináší zisk druhého prvenství, v následující sezóně je zde dokonce rekord a husarský kousek k tomu! Ve 14 utkáních neztratí Slavia ani bod, Spartu poráží 3:0 a 3:2, Čafka to odnese ve dvou zápasech skórem 0:21! O rok později je hattrick dovršen, Slavia je znovu mistrem. Pak si dávají červenobílí roční přestávku aby od sezóny 1932/33 znovu vyhráli 3 tituly v řadě.

Také reprezentace je červenobílá

Svazový kapitán Karel Petrů vybral osmnáct jmen pro MS 1934. Deset pozvánek dorazilo na Slavii, na Letnou. První zápas hrajeme s Rumunskem a vyhráváme 2:1. V brance je samozřejmě František Plánička, na pravé straně obrany Ladislav Ženíšek, uprostřed zálohy Štefan Čambal (Pišta byl jediným, Slovákem v národním týmu), po jeho levici se objevil Rudolf Krčil, v centru hrál Jiří Sobotka a na levém křídle legendární Antonín Puč. Ve čtvrtfinále proti Švýcarsku se na hrací ploše objevil ještě další slávista, František Svoboda, přezdívaný Bonello. Ti všichni hráli rovněž památné finále s Itálií. Mezi náhradníky byla připravena dvojice Antonín "Sapér" Vodička a Vlastimil Kopecký.

Za první republiky nejčastěji reprezentoval František Plánička, nastoupil do 73 zápasů. Antonín Puč se objevil v dresu národního týmu 60x, dal náš jediný gól v římském finále a celkem si jich na své konto připsal 34!

Středoevropský pohár, předchůdce Ligy mistrů

Slavia hrála všech 13 meziválečných ročníků této soutěže. Ale ne a ne se prosadit. Sparta měla na svém kontě dvě trofeje a Slavia pořád nic. Ovšem 2x chyběl jen ten pověstný poslední krůček. Ve 3. ročníku (1929) vyřadila italský Juventus a rakouskou First Viennu a ve finále narazila na maďarský Ujpest. Na jaře ho slávisti v Praze porazili 6:2, ale Pohár je Pohár a nervozita veliká. Slavia v Maďarsku prohrává 1:5, v odvetě pak jen remizuje 2:2 a je po nadějích.

O 3 roky později v semifinále poráží Juventus 4:0. Odveta je ovšem peklem na zemi. Vše začíná profašistický tisk snůškou vulgarit, urážek a zloby. Nenávist může vypuknout. Slávisté přijíždějí vlakem, ale vysazují je na jednom předměstském nádraží, prý z důvodů bezpečnosti. Do hotelu se ovšem jede otevřeným autokarem, který je na každém kroku zasypáván zkaženými vejci a shnilými rajčaty. Atmosféra na stadiónu je víc než napjatá. Na začátku 2. poločasu, za stavu 0:2, je Plánička zasažen do hlavy kusem škváry, který přiletěl z hlediště. Padá k zemi, celý od krve. Hráči odcházejí do šaten a odmítají pokračovat v utkání. Vídeňský rozhodčí Miesz prohlašuje, že jejich pocity chápe a sdílí, ovšem před řídícím výborem tvrdí pravý opak a vinu hází na Pražany. Vynesený trest byl zvláštní, diskvalifikace obou soupeřů. Vítězem se stal další italský tým z Boloně, který ve finále neměl soupeře. Tisk Evropy označuje Slavii za smolaře a věčné korunní prince tohoto Poháru. Slabá útěcha...

A přichází Pepi Bican

Jelikož poměrně rozsáhlý životopis Josefa Bicana vyšel na těchto stránkách před nedávném (26.2.2008), zmíním se o tomto vynikajícím fotbalistovi jen krátce a hlavně v souvislosti se Středoevropským pohárem. Preston North End to od Slavie schytal 6:1 a to Slavii pozvedlo náladu. Liga 1937/38 přinesla sice opět jen 2. místo, ale v Poháru si chtěli spravit chuť. Chybí Plánička, ten si léčí zlomeninu ruky z MS 1938 ve Francii. Jsou zde dvě těsná vítězství nad Beogradski, nic moc. Ale pak přijíždí na Letnou hvězdná Ambrosiana a v jejím dresu tři novopečení mistři světa. Dnes by to asi těžko dopadlo jako tenkrát, ale ať to zní jak něžné pohlazení: Slavia - Inter (Ambrosiana) Milán 9:0! Odveta byla jen formalitou, přinesla prohru 1:3, ale v Itálii bývá neskutečně horko.

K prvnímu semifinále se Slavia znovu vydává do Itálie a na hřišti Genovy prohrává 2:4. Fanoušci se obávají dalšího vyřazení. Ale Bican je proti. V Praze dává Janovanům 4 góly a konečný stav je díky němu 4:0. Finále se hraje na Strahově a přijíždí vynikající Ferencvarós. Slavia nehraje špatně, ale "Fradi" jsou prostě skvělí. Výsledek zápasu je 2:2 a všichni vidí v maďarském týmu celkového vítěze.

Slávisti, pamatujte si jednou provždy tato jména! Jejich nositelé vyhráli pro váš klub Středoevropský pohár! Bokšay - Černý; Daučík - Průcha; Nožíř; Kopecký - Vacek; Šimůnek; Bican; V. Bradáč; Vytlačil. Slavia vyhrála 2:0! Góly dali Rudolf Vytlačil a Ladislav Šimůnek.

Okupace

Mezinárodní fotbal neexistoval, protektorát byl izolován od ostatního světa. Odehrálo se 5 ročníků českomoravské ligy, Slavia vyhrává čtyři z nich. Za sebou. Stejný kousek se podařil až v letech 1961/64 pražské Dukle a překonala ho Sparta, která v roce 1991 vyhrála hned 5x v řadě. Když se válka chýlila ke svému konci, skupina rozdivočelých esesáků vypálila slávistický stadión na Letné. Z někdejší hlavní tribuny zůstaly jen dva komíny. Shořel a nenávratně zmizel klubový archiv, bohatá sbírka trofejí, všechno vybavení...

V dalším pokračování se podíváme do doby temna, která sice temně nezačala ale o to hůř skončila. Léta po komunistickém puči v únoru 1948 byla mnohdy pro Slavii očistcem...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvele je, ze tento serial bude koncit ligou mistru, novym stadionem a titulem

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý taky je, že začíná naše éra a sparťanskej výhled na titul se teď jeví jako dlouhodobej problém

Reagovat
Kapřík

Tobě musela Sparta hodně ublížit, když máš věčně potřebu se o ní otírat...copak ti tak hroznýho udělala? To si Řepkův levoboček, nebo co?

Reagovat
fantomas

nech ho bejt

Reagovat
smazaný uživatel

jako první díl, prostě nádhera. Jako slávistu mě to dojalo, je vidět, že slavia má hodně fanoušku po celé ČR! mám z toho husí kůži, už se těšim na 3 díl. SKS 4ever a nikdy jinak

Reagovat
smazaný uživatel

krásný články, kolik bude dílů ? mám to ztáhnutý, asi bych to dal za povinnou četbu malým nastupujícím fotbalistům a nejenom jim !!! hlavně, aby to naše image pokračovalo a asi tak v cca v 17:00hod. v sobotu se mohlo bouchnout šampáňo !!!

Reagovat
alegre

Díly budou čtyři...

Reagovat
alegre

Já myslel na pátý "Slavia, Eden, titul 2008", ale to by jistá konkurence nemusela rozdýchat...

Reagovat
smazaný uživatel

komu by to vadilo,jen at si to uzijou

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia, Eden (který spadne) titul 2008 aneb jak ztratit titul v posledním kole

Reagovat
smazaný uživatel

Hleďte si svých sloupů na Letné, které už jaksi ztrácejí stabilitu a díky kterým budete do dvou až tří let na Strahově.

Reagovat
smazaný uživatel

ale titul bude letos opět na Letné

Reagovat
fantomas

sem rád, že ještě zatim nebrečíš jako jiní spartani

Reagovat
smazaný uživatel

naděje umírá poslední....ale stále si myslím že Slavia doma zdechne s tim Jabloncem, a Spartička vyhraje v Liberci, i když tam dlouho nevyhrála, tak letos to prorve, věřím tomu, a ikdyby ta slavia udělala bod, tak budou mít stejně, a nebude tudíž horší jak ona.

Reagovat
fantomas

no bude...protože byla horší vzájemných zápasech blbá výmluva...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak se ale chvástal Cech

Reagovat
alegre

Klid, pánové, klid!!!

Reagovat
fantomas

Čecha sem ted neplet...opičky, opičky

Reagovat
smazaný uživatel

az my pujdeme na strahov,tak to bude az v dobe co se na letny bude stavet jeste vetsi a hezci fotbalovej stanek

Reagovat
fantomas

jo, po Koštálově tlačence u vlády se bude možná na letný stavě NÁRODNÍ stadion, kterej však nebude vlastnit sparta, ale STÁT (narážky, že ani Slavie Eden nevlastní si nech od cesty, protože ho vlastní firma se Slavii spřízněná, takže to vyjde takřka nastejno)

Reagovat
smazaný uživatel

uz se na to tesim jak budou muset hrat na strahove,pak jim budem chodit pocitat tu navstevnost

Reagovat
smazaný uživatel

tak me to vadit nebude kdyz na hokejovim narodnim hraje slavia tak proc ne na fotbalovym sparta ze?

Reagovat
smazaný uživatel

SCI-FI zásadně nečtu!

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

"Odveta byla jen formalitou, přinesla prohru 1:3, ale v Itálii bývá neskutečně horko."

zajímavá výmluva, Alegre ale jinak klasicky pěkné

Reagovat
Kapřík

Jinak Alegre, pěkný článek . Jen bych byl rád, kdyby někdo udělal něco podobného i o Vašem největším rivalovi .

Reagovat
fantomas

mužeš, nikdo ti nebrání sám vás v prvním díle vyzyval

Reagovat
Kapřík

Tak právě finišuju bakalářskou práci a denodenně se učím na zkoušky, takže by to pro mě byl malinko časový problém. Holt to bude muset vzít někdo jinej .

Reagovat
fantomas

aha, tak to jo, to te omlouvá...jinak bys byl u mě mrtvej spartan

Reagovat
Kapřík

Mrtvej sparťan? Předbíháš...to až po zkouškách .

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

na jablonec se jde do EDENU jupíííííííííííí

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

koukam husty ceny listku,jestli budou takovy i v pristi sezone tak vas tam bude tak 6000 co?

Reagovat
fantomas

ale ta cena

Reagovat
smazaný uživatel

no jo co si myslej, tyjo ?

Reagovat
fantomas

já tipoval tak 100 do kotle, max 150 ale 200?

Reagovat
smazaný uživatel

jako dat nejlevnejsi lupeny za 200 to je opravdu odvaha a hlavne podekovani fanouskum holt slavisti no,rikal jsem ze to bude stejny jako se Sazkou

Reagovat
smazaný uživatel

chudí zustanou.....

Reagovat
smazaný uživatel

tak jako jasne ze to na novej stadion nebude za babku ... ale 1) hraje se o titul (to u nás na kladne kdyz se hralo o zachranu se syrečkama tak bylo vstupny zadara ) 2) tohle je fakt premrsteny

Reagovat
smazaný uživatel

ani ta LM nepomohla co :-(

Reagovat
smazaný uživatel

no mozna by bylo lepsi kdyby pristi rok nebyla at se vedení umoudří, ale tezko rict jestli by pak ceny jeste nezvedli ... ... no já si dál budu chodit za 60 moknout na Františka Kloze takže je mi to celkem jedno , ale na posledni utkani letos sem chtel jet , ale takhle

Reagovat
smazaný uživatel

místo ,,Věčně druzí,, to teď bude ,,Věčně chudí,,

Reagovat
fantomas

no Slavie na tom jen vydělá

Reagovat
smazaný uživatel

esi tam přijde 6000 za 200,- to si moc nevydělá...

Reagovat
fantomas

jen tech 6000 lidi má koupeno permice, vážně si mysliš, že nikdo jinej tam nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

tak to sem nepocital ty permice....myslel sem těch 6000 fanoušku jako normalnich, vis jak to myslim ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jako sice to bude oslava titulu,ale tohle je cena jako kdyby meli hrat se Spartou cekal jsem co jeste letos slavisti tragickyho stihnou a je to tu jeste je ale potreba s tim jabloncem prohrat no jsem zvedavej kolik tam bude stat nejlevnejsi lupen na derby 500?? a co teprve na ligu mistru...

Reagovat
smazaný uživatel

to se nedovíme, protoze Slavia už ji nikdy hrát nebude, pokud nezmění postupovací pravidla

Reagovat
smazaný uživatel

pokud UEFA nezmění pravidla k postupu do hlavní části LM

Reagovat
smazaný uživatel

no jen aby,aby zase nemeli stesti pri losu a my dostali Liverpool a oni Herenveen

Reagovat
smazaný uživatel

Heerenveen vybojoval Pohár UEFA jenom.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl jen priklad,ale loni to tak bylo,my silnej Arsenal,Slavia slabej Ajax co nepresel ani do uefy pres Zahreb...

Reagovat
smazaný uživatel

Ivoši, nedáme raději řeč o Vardaru Skopje, Ferencvárosi Budapešť či FC Thun?

Reagovat
fantomas

nebo o Genku a Beerschotu

Reagovat
smazaný uživatel

Genk uznavam,ale nevytahuj tady thun kdyz ten byl az v hlavni soutezi.Neporovnavan vykony protoze poslednich par let hraje sparta v evrope dost spatne a musi se to urychlene zlepsit,ale ona toho na druhou stranu slavia taky moc nepredvedla,jen porazila steauvu o gol a to jeste ze Steauva byla v krizi...

Reagovat
fantomas

ale byla třetí víš...

Reagovat
smazaný uživatel

a ja jsem porovnaval Arsenal a ajax,rikal aby to nebylo znovu tak tak tady nevytahuj madary

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavé, že i někteří sparťané před losem považovali Ajax za silnější tým, než Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopitelně.....

Reagovat
fantomas

no, jen si počkej na návštěvu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mozna ted jo kdyz tam budete slavit titul,ale pristi rok jestli ceny budou takovy a nebo jeste vyssi (i ty permice nebyly zrovna levny) tak vam bude chodit max 6000-10000

Reagovat
smazaný uživatel

jestli pak uz mas permici na pristi rok fantomasi?kolik te schvalne kdyztak stala?

Reagovat
fantomas

já ji nemam, protože mám každý vikend zápasy, takže bych těžko mohl zvládnout každý zápas...když budu moct, nevynechám ale jediny domácí utkání

Reagovat
smazaný uživatel

a nevis kolik tak asi stoji?jen pro srovnani....ja si koupim na sparticku za 1500 a je to sektor od stredu

Reagovat
fantomas

ani ne do kotle a za 1500 na celý rok?? To je náko levný...určitě to bude na slavia.cz

Reagovat
smazaný uživatel

To se nedá porovnávat, v Edenu je úplně jiný komfort. Když to řeknu na rovinu, tak Sparta fanoušky (hlavně permanentkáře) sponzoruje. To si my nemůžeme dovolit, časem to určitě půjde, ale teď na to prostě nemáme, to není žádná ostuda. Sparta klidně rozdá 2-3 tisíce volných lístků na zápas, to je u nich normální. To však není řešení. Fanoušci se musí naučit investovat do klubu (když tak vyřvávají, že ho milují), je to tak všude na světě.

Reagovat
fantomas

jj, taky pravda tak ja sem připraven na Slavku chodit často (jako letos) i do Edenu, i když to bude dražší, přesto mě to nemile překvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ceny nejsou drahé, naprosto odpovídají důležitosti zápasu. Permice jsou levné, ti co jezdí občas si prostě připlatí, není to nic drastického. Nechápu ty, kteří pořád nad něčím brečí a pak to raději prochlastají a prokouří v hospodě. Samozřejmě je to ale jejich problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

šak ja neřikám, že na ten zápas nepudu, na Edenu sem na Oxford nebyl, takže nevim do jaké míry je to komfortní stánek.

Reagovat
smazaný uživatel

to jseš asi jeden z mála viz. Oxford

Reagovat
smazaný uživatel

Oxford byl drahý, to uznávám, ale přesto to nebylo nic neřešitelného. 500 Kč za přátelák je sice dost, ale já jsem je dal rád (700), co by za to daly generace slávistů, kteří takovou možnost nikdy neměly... Kdo není schopný dát za rozhodující zápas v luxusním novotou zářícím domácím prostředí 200-400 Kč, toho je mi opravdu líto. Ať si titul slaví třeba v hospodě, kde tak jako tak nejde nechat méně než 200 Kč. ¨Záleží na každém, ale slavit titul po dvanácti letech za dvě kila, to je levná záležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

A to teď ještě čtu, že s lístkem na Jablonec je sleva 15% na první zápas předkola Ligy mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nebudete mít na rozhodující utkání sezony kde budete nejspíš slavit titul vyprodáno (i kdyby byly ceny jenom nad 500) tak nejste hrdý ani na stadion, ani na ten titul a neměli byste plno snad ani na skupinu LM (jestli se tam dostanete - spíš ne)

Reagovat
smazaný uživatel

I tak se to dá říct.

Reagovat
smazaný uživatel

za to zklamání po prohře na novém stadionu, a vítězství Sparty u Nisy je k nezaplacení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to zas tady. Jestli se vám nelíbí ceny, nechoďte, není nic jednoduššího. A jestli nechcete brečet i příští rok, pořiďte si permici, dělá to tak spousta lidí, i když ví, že se dostanou maximálně na polovinu zápasů.

Reagovat
fantomas

asi to tak udělám, jsou ještě k mání?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že jo, akorát je teď prodej pozastaven. Během tohoto měsíce se mění vouchery za permice a od června se prodávají permice na všechna zbylá místa. Ceny jsou pohodové, na východ to dělá se slevou fanklubu asi 2200, což je úplně v pohodě.

Reagovat
fantomas

ale já nejsem členem fanclubu to stojí jinak kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

Základní členství 50 Kč na sezonu, exclusive za 400 Kč na rok. Základ - 10% sleva na permici, plakát A-týmu, slevu na výjezdy. Exclusive - 15% sleva na permici, 15% sleva na evr. poháry, plakát, sleva na výjezdy. Určitě se to vyplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

no teda permice do kotle za 2200 a to jeste po sleve...to vazne trosku prehaneji ne?jen pro info myslim ze do spartanskyho kotle stoji permice 500 po sleve

Reagovat
smazaný uživatel

Kotel není na východě. Do kotle to je asi za 1200, ale tím si nejsem jistý. Sparta má kotel?

Reagovat
smazaný uživatel

ted v soucasnosti ve druhym patre nad starym kotlem

Reagovat
fantomas

to je slušný, asi si koupim jen ten základ...kde se mužu nák zaregistrovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to všechno na ofiku. Teď už to víceméně nemá cenu, je konec sezony. Od července nebo srpna bude členství na novou sezonu.

Reagovat
fantomas

ok, diky moc za rady, přece jen sem na Strahov toto řešit nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

no taky jsem koukal, jak se na podle mě ostřílenýho slávistickýho srdcaře nevyznáš.... strahov no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele