Slavia opět lovila v Liberci, tentokrát přivedla Malinského

27.07.2020, 17:02
Aktuality
Tomáš Malinský se stal další novou akvizicí Slavie. Úřadující ligový šampion získal rychlonohého křídelníka z Liberce a podepsal s ním kontrakt do roku 2023...

Pro odchovance Hradce Králové jde o třetí angažmá v nejvyšší české soutěži, když poslední tři sezóny strávil ve Slovanu Liberec, kam si ho přivedl kouč Jindřich Trpišovský.

Aktuálně má Malinský za sebou průlomovou sezónu, ve které za Liberec nastoupil do 32 ligových utkání, v nichž zaznamenal sedm gólů a navrch přidal devět asistencí.

"Cítím se skvěle! Zahrát si za tak velký klub bylo vždycky mým snem. Doufám, že se po hřišti na tomhle stadionu brzy proběhnu. Pro Slavii rozhodlo to, že přišla nejkonkrétnější nabídka. Prokonzultovali jsme to s manažerem a rozhodli jsme se, že není nad čím váhat. Jsem rád, že mohu být tady ve Slavii," řekl Malinský po podpisu tříleté smlouvy.

Pro Slavii je osmadvacetiletý křídelník čtvrtou posilou z Liberce v tomto přestupovém období, už dříve úřadující mistr získal univerzála Ondřeje Karafiáta, využil předkupní právo na odchovance Jana Kuchtu a přivedl také talentovaného záložníka Michala Berana.

"Tomáš je rychlostní typ, vždycky jsme říkali, že je nerychlejší z rychlých. Jeho předností je obrovská dynamika, běžecká vybavenost. Fotbalově a mentálně vyzrál, na jaře patřil jednoznačně mezi nejlepší ligové hráče. Sbíral i body, což ho dřív v kariéře trápilo, že neměl moc asistencí a gólů. Letos to hodně změnil, navíc to ukázal v těžkých zápasech a byly to rozhodující body. My se musíme připravovat na alternativu odchodu křídelních hráčů, kteří jsou zajímaví pro evropské celky a průběžně jsou na ně nabídky," uvedl na adresu staronového svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

"Potřebovali jsme zvýšit konkurenci na křídlech. Když se nám zranil Peter Olayinka, zbyli nám klasičtí dva krajní hráči. U Tomáše je to dlouhodobá věc, do Liberce jsme ho přiváděli z Hradce, známe ho detailně a víme, že je schopný se rychle našemu stylu přizpůsobit. Myslím, že je aktuálně v nejlepším rozpoložení. Rychlostní typy hráčů vyspívají vždy trochu později. Myslím, že on je jasný příklad. Kdyby se nám někdo zranil nebo někdo odešel, je schopen je ihned nahradit," dodal slávistický kouč.

Autor: Jiří Vojík / slavia.cz

Komentáře (383)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele