Slavia by ráda uspořádala charitativní zápas s legendami Liverpoolu

03.08.2023, 19:08
Aktuality

Slavia by v příštím roce ráda uspořádala v Edenu exhibiční charitativní zápas mezi legendami pražského celku a Liverpoolu. Bývalé spoluhráče z anglického týmu už začal kontaktovat někdejší záložník červenobílých a české reprezentace Vladimír Šmicer.

Charitativní utkání má být jednou z akcí slávistického projektu "Za hranice hřiště", kterým vršovický klub pomáhá lidem. Na dnešním setkání s novináři zároveň Pražané představili další cíle, například být šetrnější k životnímu prostředí.

Slávistický tým legend vznikl letos v březnu a v červenci sehrál první charitativní zápas v Borovanech u Písku. Za mužstvo nastoupili současní i bývalí hráči včetně kapitána reprezentace Tomáše Součka či jeho kolegy z West Hamu Vladimíra Coufala.

"Nadační fond Slavie a tým legend vyjednává o možnosti sehrát charitativní zápas v příštím roce s legendami Liverpoolu. Podle našich informací už Vláďa Šmicer oslovil některé hráče Liverpoolu, pomáhá mu s tím Standa Tecl (ambasador týmu a člen nadačního fondu)," řekl šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

"Takový velký zápas v Edenu v nějakém volném termínu za účasti bývalých legend Liverpoolu i Slavie by udělal radost fanouškům a současně generoval velmi zajímavou částku pro nadační fond. My teď hledáme partnera, který by pokryl náklady, tedy přepravu pro hráče a ubytování. Věřím, že jsme k uspořádání zápasu relativně blízko," dodal Tvrdík.

Pražané by mohli podobný zápas v budoucnu sehrát i s legendami jiných zahraničních klubů. "Mile mě překvapilo, že mě přes twitter kontaktovali zástupci Barcelony. Tam jsme ale teprve na začátku," poznamenal Tvrdík.

Slávistický projekt "Za hranice hřiště" běží půlroku. Pražané shrnuli dosavadní výsledky do deseti bodů. Mimo jiné přes nadační fond rozdělil potřebným přes milion korun, rozjeli projekt "Hvězdná přání" pro vážné nemocné slávisty z celé republiky a po dohodě s dopravci posílili vlakovou dopravu při domácích zápasech, aby odlehčili okolí stadionu.

Pro tuto sezonu si aktuální český vicemistr stanovil rovněž deset cílů, hodlá se zaměřit na ekologii a životní prostředí. Slavia chce z Edenu udělat plně nekuřácké prostředí, revitalizovat okolí stadionu včetně instalace zeleně na místě současného parkoviště, ke svícení používat LED osvětlení či zkusit využívat k zavlažování hřiště zadrženou dešťovou vodu.

Zaměstnanci klubu také budou kompletně využívat nízkoemisní automobily. "Je to možná drobnost, ale chceme mít v blízkosti stadionu také několik speciálních včelích úlů," poznamenal Tvrdík.

Investice do projektu "Za hranice hřiště" podle něj nijak nenarušuje klubový rozpočet, který se podle odhadů pohybuje okolo miliardy korun. "Ambicí Slavie je, aby inspirovala a byla lídrem společensky odpovědného přístupu nejen pro všechny fotbalové kluby a asociace, ale také pro širokou veřejnost," řekl Tvrdík.

"U toho, co dnes představujeme pro sezonu 2023/24, včetně revitalizace okolí stadionu a dalších zelených projektů, se pohybujeme na úrovni jednoho procenta našeho rozpočtu. To je něco, co si jako klub určitě můžeme dovolit. V letošním roce jsme prodali hráče za 350 milionů korun. Dát z nich malou část zpět do budoucnosti Slavie nebo společnosti je něco, co nás neohrozí. Zároveň jsou to věci, které nás baví," dodal Tvrdík.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slippy G v Edenu

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímalo, jak Tecl Šmicerovi pomáhá. To jako když někoho nemůže přemluvit, tak řekne, že bude hrát i Tecl?

Reagovat
emisarpravdy

Tak Standa je se svýma šesti titulama a třema ligama Mistrů legenda Evropskýho fotbalu. A to ten titulovej účet není uzavřenej.

Reagovat
kilobyte

To píšeš, jak kdyby 3x vyhrál LM. Přitom se jí jen 2x zúčastnil. Jestli je něčem legenda Evropského fotbalu, tak to bude jeho šnůra zápasů bez gólu. 35 zápasů by mohl být podle mě rekord mezi útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to něco jako ten Jágrův rekord asi 25 zápasů v playoff v řadě bez gólu. Akorát s tím rozdílem, že Jágr se do té historie dokázal zapsat i jinak.

Reagovat
emisarpravdy

Když jsme u toho, sledoval jsi Jardu třeba v Playoff 2013? Mel smůlu hroznou, ale 10 áček, z toho některý dost důležitý. Nevím už ve kterým matchi finále dal břevínko.

Reagovat
eder

A Štístko by hrál za Slavii nebo za legendy Liverpoolu?

Reagovat
Seydou Doumbia

taková klasika poločas za oba bych čekal

Reagovat
Mass

To asi kdyby byl zápas legend jako Poborský nebo Berger.

Reagovat
kilobyte

Za Spartu.

Reagovat
fabec1222

Snad pozve Gerrarda, aby se mohli rituálně spojit fans všech klubů a naházet na něj hovna

Reagovat
fenixLFC

stacilo by po nom hadzat tvoje vytisknute komentare

Reagovat
Bakary3

Ale, nebuď z toho ublizenej...

Reagovat
fenixLFC

pravda, na ublizenost stacia ceski fans ked sa spomenie rangers, gerrard alebo finsko

Reagovat
Bakary3

my za to nemůžeme, že je to srac.

Tak nebuď špatnej z toho, že to tvoje modla po právu schytava, no.

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna s těmi, co si vyjmenoval (místo Finska Kamara), si nemáme v ublíženosti, co vyčítat. Spíše jsme ještě pozadu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Pozvat na tribunu "rasistické děti"

Reagovat
Witcher

Trávník je málo dojebanej

Reagovat
Mass

Snad se to do příštího roku zlepší.

Reagovat
wyqinac

travnik se dojebava koncertama, urcite ne jednim fotbalovym zapasem navic

Reagovat
smazaný uživatel

Slippy G bude v Edenu hrát kvůli nadačnímu projektu na pomoci potřebným no tpč tak to se povedlo když si vezmem kde je zaměstnán jinak to samozřejmě bude extra kvalitní rimming od Vládi

Hlavně sežeňte toho sponzora, aby mu zaplatil nejlepší hotel v Praze, jinak by ani nepřijel chudák jeden

Reagovat
kilobyte

Nemá Šmicer nějaký hotel? By se na tom mohl pěkně nakapsovat.

Reagovat
wyqinac

spoluvlastni tancici dum, pokud se nemylim

Reagovat
Lemond Laws

Ten vlastní všechno možný

Ale jo, nějak má něco s Tančícím domem a hodně hotelů na západě v Mariánkách atd

Reagovat
Mass

Byl někdy někdo vypískán při charitativním přátelském zápase veteránů?

Reagovat
mistr129

Reagovat
pedroLFC

Tuším Baroš na Letný na rozlučce Rosy

Reagovat
bobis21

Tady se bavíme o lidech, ne o sparťanech.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
wyqinac

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
oli9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
delfin

Reagovat
nani92

ak bude hrať Skrtel, tak dúfam, že za Slaviu nepríde Krmenčík

Reagovat
Freedo

Vlastní med by byl super, ale hlavně doufám, že půjde ve fanshopu koupit Kendřich Trpišovský.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
j_mrazik

On na tyhle zápasy někdo chodí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele