Šlágr Ligue 1 zastínily homofobní urážky fanoušků PSG na adresu Marseille

25.09.2023, 21:14
Aktuality
Park princů (© AFP)

Francouzští politici volají po přísných sankcích pro fanoušky fotbalistů Paris Saint-Germain, kteří během nedělního ligového šlágru homofobně uráželi příznivce Olympique Marseille. PSG doma svého rivala porazil jednoznačně 4:0.

"Jsem šokován neúnosným homofobním skandováním, které bylo slyšet v Parku princů," napsal na sociální síti X Olivier Klein, který má ve francouzské vládě na starosti boj proti rasismu, antisemitismu a nenávisti vůči LGBTQ+ komunitě. Dodal, že vyzve představitele PSG a francouzské ligy k potrestání viníků a prověří, zda by se do případu neměla zapojit justice.

Klein ke svému příspěvku připojil video, na němž je slyšet skandování fanoušků PSG namířené na příznivce Marseille. Na jiném videu jsou vidět hráči pařížského týmu, jak na konci zápasu urážejí fanoušky Olympique.

Ke kritice fanoušků se připojila ministryně sportu Amélie Oudéaová-Castéraová, jež vyzvala vedení PSG, aby podalo trestní oznámení, jež by pomohlo "identifikovat viníky a pohnat je před spravedlnost, abychom je dostali ze stadionů."

"Je nepřijatelné zůstat hluší k takto nenávistným a homofobním pokřikům na našich tribunách. Včera to skandování zničilo večer v Parku princů. Musíme takové věci vymazat z našich stadionů, a to co nejrychleji," uvedla ministryně.

V minulosti dostávaly francouzské kluby za obdobné prohřešky tresty v podobě pokut a zavřených tribun. Podle francouzských zákonů hrozí za veřejné urážky gayů až roční vězení a pokuta 45.000 eur (milion korun).

Pařížský klub v prohlášení uvedl, že odsuzuje všechny formy diskriminace a "hodlá posílit prevenci v boji proti homofobii." Jeho zástupci dodali, že na nejbližší dny plánují setkání se všemi svými partnery, na kterém se budou tématem zabývat.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Celkově ty nedělní šlágry se nějak nepovedly koukám.

Reagovat
fabec1222

Tam muselo bejt horko.

Reagovat
Damis

Koukám, že za urážky teplých a tmavých hrozí pomalu větší tresty, než za zabití.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dnešní realita

Reagovat
Y.Cabaye

Myslím, že za zabití by dostal víc než 1 rok ve vězení

Reagovat
Damis

Kolikrát člověk dostane 10 let a po 5ti ho pustí za dobré chování. Což je v porovnání masakr.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Super, doufám, že se zase podobných sraček chytíme... a až se bude skandovat Sparta buzerantů parta, tak se to bude muset řešit na politické scéně i

Reagovat
Seydou Doumbia

Tohle jsem tu psal po tom co se ten homouš Janko přiznal ke své orientaci že bude tenhle pokřik znamenat kontumaci zápasů ve prospěch Sp*rty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele