Skotská Premier League - preview 27. kola

26.02.2011, 08:53
Previews
Hearts se mohou minimálně do zítřka dostat na druhé místo před Rangers, potřebují uspět v Aberdeenu. Hamilton už nabral na posledním místě značnou ztrátu, snížit ji může proti Dundee. Kilmarnock hostí St. Mirren a Hibernian hraje s Invernessem.
Aberdeen FC - Heart of Midlothian  (sobota 13:00)
Fotbalisté Aberdeenu v poslední době předvádějí velmi slušné výkony a přibližují se nejlepší šestici, jak jen mohou. Nyní devátý celek tabulky narazí na velmi silného protivníka a pokud mu sebere nějaké ty body, bude to úspěch. Dons je opravdu nutně potřebují, pokud si tedy chtějí udržet reálnou naději na horní polovinu tabulky.

Hearts se naopak bez větších problémů vyhřívají na třetí pozici a už jen těžko o ní přijdou. Je sice pravdou, že velkou část sezóny byla Srdce i ve hře o ligový primát, po prohrách s největšími konkurenty Rangers a Celticem se však tato možnost jeví v tuto chvíli jako nereálná. Hosté sice ztrácí na Jezdce pouhé dva body, ti ale mají hned dva duely k dobru a Celtic je už vzdálen na deset bodů. Avšak před ostatními protivníky drží neuvěřitelný osmnáctibodový náskok.

Hearts zvládli poslední vzájemný souboj s Dundee United a v domácím prostředí svého soka zdolali těsně 2:1, ten se tak i přes vysoký počet utkání k dobru jen těžko na Hearts dotáhne. Předtím navíc hosté zvládli střetnutí též s Hamiltonem a jejich forma je proto konstantní. Aberdeen nedávno naprosto deklasoval Kilmarnock 5:0, v dohrávce též zdolal poslední Accies 1:0. Oba celky se na Pittodrie Stadium utkaly loni v říjnu a hosté zvítězili těsně 1:0.

Dons se už mohou kompletně spolehnout na dvojici Paul Hartley - Andrew Considine, oba si totiž odpykali trest a v sobotu budou plně k dispozici. Nově se na marodce nachází Peter Pawlett, který se přidal k dlouhodobě zraněným Yoannu Follymu, Darrenu Mackiemu a Fraseru Fyviemu. "Každé utkání s Hearts je hodně nevyzpytatelné. Kouč Jim Jefferies zažívá se svým celkem výtečnou sezónu, jenže my máme skvělou formu a chceme silného soka překvapit," vyjádřil se jasně kapitán domácích Paul Hartley.

Hosté se musejí obejít bez vykartovaného dua Ian Black - Ruben Palazuelos, trio Kevin Kyle, Calum Elliot a David Obua je navíc vyřazeno kvůli zdravotním problémům. I tak ale hosté disponují velkou ofenzivní silou včetně českého krajánka Rudolfa Skácela. Nicméně do hry by se měl vrátit pravý bek Lee Wallace a křídlo Suso Santana. Jim Jerreries má před zbytkem sezóny jasný cíl. "Jezdci nejsou až zase tak daleko a vzhledem k malé regeneraci po utkání v Evropské lize to může být znát i na výkonu. Proto chceme využít naši šanci," uvedl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hibernian FC - Inverness Caledonian  (sobota 16:00)
Hibernian přivítá v sobotu na svém hřišti Inverness a dá se tedy očekávat dosti vyrovnaný zápas. Hibernian je ve vítězné formě, poslední tři zápasy vyhrál a rád by pokračovat v zisku tří bodů i proti Invernessu.

Hibs v minulém kole navázali na dvě předchozí vítězství a 1:0 zvítězili na hřišti St. Mirrenu. Konečně tak začínají potvrzovat své jméno a vzdálili se sestupové zóně. Přestože jdou domácí do sobotního utkání v pozici až desátého klubu tabulky, jsou momentálně jen osm bodů za šestým Invernessem. Obránce Callum Booth doufá, že Hibernian bude v dobré formě pokračovat i v příštích zápasech.

"Je před námi ještě dost zápasů a můžeme získat tolik bodů, abychom se dostali mezi nejlepší šestku. Musíme věřit, že to dokážeme. Nyní se ale potřebujeme soustředit na příštího soupeře, Inverness, se kterým, doufejme, získáme tři body a posuneme se v tabulce vzhůru," prohlásil Booth.

Inverness se stejně jako Hibernian potýkal se špatnými výsledky, v minulém kole však smůlu prolomil a 2:0 zvítězil nad St. Johnstonem. Inverness se díky tomuto výsledku udržel na šesté příčce tabulky. Hostům bude v sobotu chybět zraněný obránce David Proctor, po karetním trestu se však vrací Grant Munro. Hibs budou postrádat suspendovaného Iana Murrayho a na listině zraněných jsou Steven Thicot a Michael Hart.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Kilmarnock FC - St. Mirren FC  (sobota 16:00)
Kilmarnocku se v poslední době nedaří podle představ a po dvou prohrách by rád znovu bodoval. Na druhé straně bude v dalším sobotním zápase stát St. Mirren, který se drží nad sestupovou zónou.

Kilmarnock po prohře s Hibernianem v posledním kole naprosto selhal, na hřišti Aberdeenu dostal pětigólový výprask, ale v tabulce se dál drží na skvělé čtvrté příčce. Největší hvězda domácího týmu Alexej Eremenko si myslí, že ostatní týmy Kilmarnock již nepodceňují a dovedou se na něj lépe připravit. Sám Eremenko se v posledních týdnech obtížněji prosazuje, soupeři si na něj dávají větší pozor.

"Dříve v sezóně proti nám hráli ostatní úplně jinak, ale nyní každý ví, co lze od nás očekávat. Pokud nám dáte čas a prostor, dokážeme toho využít. Teď nás všichni těsně brání, hlídají si mě a Mehdiho Taouila a zkoušejí zničit naši hru. Ale i když soupeři hrají tímhle způsobem, neměli bychom měnit náš styl," myslí si Eremenko.

St. Mirren v minulém kole konečně zvítězil a to rovnou na hřišti Motherwellu, který porazil 1:0. Hosté se tak dokázali vzdálit poslednímu Hamiltonu na rozdíl osmi bodů. Saints chtějí stavět na posledním vítězství, ale budou se při tom muset obejít bez suspendovaného Paula McGowana. Mimo hru jsou navíc David Barron, Paul McQuade a Gareth Wardlaw. Kilmarnock je na tom lépe, jediným chybějícím hráčem je James Dayton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamilton Academical - Dundee United  (sobota 16:00)
Nad budoucností Hamiltonu v nejvyšší soutěži se stahují mračna, klub z New Douglas Parku je nyní v tabulce poslední, osm bodů za St. Mirrenem. Kouč Billy Reid stanovil jasný cíl a tím je zisk čtyř bodů z příštích dvou zápasů. Povede se mu první krok v sobotu proti Dundee United?

Hamilton prohrál i v posledním utkání, 0:1 podlehl Aberdeenu a jeho situace se zhoršuje. Domácí od začátku sezóny ještě nezvítězili na vlastním hřišti, příležitost napravit nelichotivou sérii tak budou mít v následujících zápasech. V sobotu čeká Hamilton utkání proti Dundee United a příští týden přijde další domácí zápas, tentokrát s Hibernianem.

"Musíme začít vyhrávat zápasy. Bude to těžké. Vítězství St. Mirrenu nás snad nakopne. Nutně potřebujeme začít sbírat body, nejlépe již v sobotu. Naše domácí forma byla hodně slabá. Zkoušel jsem různé formace i hráčský personál. Naposledy jsem byl s naší hrou spokojen. Pokud tak budeme pokračovat, výsledky by měly přijít," sdělil manažer Billy Reid.

Dundee United v posledním kole vybojovali na hřišti St. Johnstonu alespoň bod za bezbrankovou remízu. Momentálně jsou v tabulce sedmí, tři body za vysněnou šestou příčkou. United bude v sobotu chybět Jon Daly, který se zotavuje po operaci kýly, do hry se však vrací Craig Conway a Danny Swanson. Dlouhodobě mimo hru jsou Garry Kenneth, Mihael Kovačevič, Darren Dods a Scott Severin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC26204259:1564
2.Rangers FC24182453:2356
3.Heart of Midlothian26173641:2254
4.Kilmarnock FC261061038:3336
5.Motherwell FC271041329:3534
6.Inverness Caledonian2689936:3333
7.Dundee United2379727:3030
8.St. Johnstone FC25861117:2930
9.Aberdeen FC26921530:4429
10.Hibernian FC26741526:4325
11.St. Mirren FC26571422:4222
12.Hamilton Academical25281514:4314
Zbývající zápasy
27.02. 13:45Motherwell FC - Celtic FC
27.02. 16:00Rangers FC - St. Johnstone FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Carlos Juan Pablo
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele