Skončil bundesligový podzim i soutěž Eurosportu

19.12.2011, 17:24
Názory a komentáře
Podzim v německé nejvyšší soutěži je za námi. Co ukázalo sedmnácté kolo, poslední před zimní přestávkou? Především potvrdilo návrat Bayernu na výsluní. Vítězství 3:0 nad Kölnem bylo o to přesvědčivější, že ho favorit dosáhl v deseti lidech. V článku také vyhodnocení bundesligové soutěže.

Franck Ribéry se nechal vyloučit hodně hloupě už po půl hodině hry, Bayern dal přesto všechny tři branky až ve druhém poločase. Mario Gómez, který skóroval už pošestnácté v sezóně, si po zápase nebral servítky a vyjádřil se k obranné hře soupeře: "Něco takového jsem v životě neviděl. Hrál jsem proti mnoha týmům, ale upřímně řečeno, tohle pro mě byla novinka. Tohle už nebylo jenom bránění, vůbec se mi nedostává slov, abych vám popsal, co to tam předváděli. Je ostuda, že něco takového ve fotbale ještě existuje."

Borussia Dortmund zůstala tři body za Bayernem. Hodila za hlavu domácí remízu s Kaiserslauternem a ve Freiburgu vyhrála 4:1. Robert Lewandowski se prosadil dvakrát, takže můžeme směle prohlásit, že se mu nakonec podařilo nahradit Lucase Barriose velice solidním způsobem. Jsem zvědav, jak dopadne souboj těchto dvou borců o místo v sestavě s výhledem na bundesligové jaro. Hodně emocí vzbudil ve Freiburgu rozdílový gól Ilkaye Gündogana. Ofsajd sice nebyl, ale podivná etuda lajnového rozhodčího (praporek nahoru, praporek dolů - vyberte si, hoši!), zanechala v domácích pocity křivdy, s nimiž se ve druhé půli nedokázali dost dobře vyrovnat. Horší pro ně bylo, že Dortmund mohl hrát na brejky, a v tom je nedostižný.

Příjemnou zprávou podzimu je návrat Schalke na výsluní. Loučení s podzimem? Doma proti Brémám 5:0 a Raúlův hattrick. Jedním zásahem o sobě dal vědět i Huntelaar, s patnácti góly druhý nejlepší střelec podzimu. A myslím, že přibývá fanoušků, jejichž sluchu začíná lahodit hokejově znějící jméno Teemu Pukki.

Jinak je samozřejmě moc dobře, že ve hře o titul zůstává víc mužstev, včetně nejpříjemnějšího překvapení podzimu, Borussie Mönchengladbach, která v neděli porazila Mainz. O tomhle týmu, který mimochodem hned v prvním kole vyhrál v Mnichově, prohlásil Bastian Schweinsteiger: "Jsou velice dobří, ale myslím, že hrají na samé hranici svých možností. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží." Uvidíme.

Bundesligové jaro začíná v pátek 20. ledna atraktivním duelem Mönchengladbach - Bayern. Klidné svátky vám přeje Radim Bártů.

Bundesligová soutěž Eurosportu zná vítěze

Od 30. září do 17. prosince probíhala naše podzimní divácká soutěž o vstupenky na březnový zápas mezi Herthou BSC a Bayernem Mnichov. Po sobotní uzávěrce jsme vylosovali třicet šťastných výherců, kterým pod stromečkem přibude dárek z redakce české verze Eurosportu.

Během deseti kol německé Bundesligy, kdy soutěž probíhala, zaznělo celkem 10 soutěžních otázek. Diváci, kteří sledovali průběh německé nejvyšší fotbalové soutěže každý týden, sbírali správné odpovědi na soutěžní otázky a poslali správně vyplněný soutěžní e-mail do konce uzávěrky, se zapojili do slosování.

Soutěžní otázky a správné odpovědi:

1. Kdy naposledy vyhrál Stuttgart Bundesligu, kdo byl nejlepším střelcem týmu a kdo gólmanskou jedničkou?
Odpověď: 2006/07, Mario Gomez a Timo Hildebrand

2. Jak se jmenuje kouč, který dovedl Werder Brémy k vítězství v Poháru vítězů pohárů v roce 1992?
Odpověď: Otto Rehhagel

3. Jak se jmenoval stadion, který byl dlouhé roky chloubou Augsburgu i Německa? Byl otevřen v roce 1951 a až v roce 2009 byl nahrazen moderní Impuls Arenou?
Odpověď: Rosenaustadion

4. Proti kterému soupeři ztratil Leverkusen německý titul v roce 2000 při zápase. ve kterém si Ballack dal vlastní gól?
Odpověď: Unterhaching

5. Letošní trápení Mohuče mohlo napovědět už brzké vyřazení z Evropské ligy. Byl to druhý start v evropských pohárech. Ten první zažila Mohuč v sezoně 2005/06, kdy vypadla v 1.kole poháru UEFA. Na koho tehdy nestačila?
Odpověď: FC Sevilla

6. Dva hrdinové mistrovství světa v roce 1990 proti sobě nastupovali také v německé bundeslize v soubojích mezi kaiserslauternem a Leverkusenem. Jeden z nich byl faulovaný ve finálovém duelu MS 1990 v pokutovém území proti Argentině a druhý nařízenou penaltu proměnil a rozhodl o titulu. Jak se oba jmenují?
Odpověď: Rudi Voller a Andreas Brehme

7. Marco Reus má na svém kontě 10 branek po 13 zápasech. Podobnou statistikou se hráč Gladbachu mohl pochlubit naposledy v sezóně 1995/96. O koho šlo? Napovíme, že na mistrovství světa v roce 1994 táhl svůj tým a skóroval na turnaji čtyřikrát.
Odpověď: Martin Dahlin

8. Michael Ballack oslavil před týdnem výhrou v Lize mistrů proti Chelsea svůj 100. zápas v Evropě. Za jaký tým a ve kterém utkání Ballack v evropských pohárech debutoval?
Odpověď: 21.10.1998 za Kaiserslautern v LM proti PSV Eindhoven.

9. Jak se jmenoval bývalý německý hráč a kouč, který v 60. letech hrál za Herthu, později ji na konci 80. let trénoval a krátce vedl jako trenér i pražskou Spartu?
Odpověď: Jurgen Sundermann

10. Mario Gomez dokázal dát před posledním duelem Bayernu na podzim 15 gólů. Komu se to jako poslednímu povedlo v dresu Bayernu v sezoně 1977/78? Tehdy dal na podzim 16 branek. Kdo to byl?
Odpověď: Gerd Müller

Výherci:

1. až 3. místo - dvě vstupenky na zápas Hertha BSC - Bayern Mnichov plánovaný na 17. března 2012
Vlastimil Severa z Chrastavy, Jiří Navrátil z Tišnova, Martin Hájek z Hradce Králové

4. a 5. místo - dárkový balíček (čepice, sportovní taška a dres)
Radek Feix, David Štoček

6. až 10. místo - jednoroční předplatné Eurosport Playeru
Tomáš Reis, Roman Ruttkay, František Šantrůček, Pavel Honajzer, Filip Vašíček

11. až 20. místo - dres Bundesligy
Martin Jasovský, Václav Vávra, Ladislav Grobarčík, Radovan Jakubík, Iveta Jasovská, David Barek, Ľuboš Očenáš, Karel Turek, Marián Družný, Veronika Pachlová

21. až 30. místo - měsíční předplatné Eurosport Playeru
Tomáš Kerak, Vladimír Veselý, Dana Poláchová, Jiří Ambrož, Silvia Valvičova, Vladislav Kristiňák, Martin Hanuš, Ivan Tébr, Peter Pagac, Radek Janás

Děkujeme všem divákům, kteří se soutěže zúčastnili a výhercům gratulujeme. Všichni výherci budou informováni telefonicky nebo e-mailem.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (53)

Přidat komentář
Filipow

Tak se přiznejte, je někdo z Těch jmén z eurofotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

eurosport player je na mesiac môj ::lol:

Reagovat
dakri

já chcu taky,

Reagovat
dakri

já jsem si věřil, že se tam objevím mezi třicítku a ono ne :-(

Reagovat
domingo

Jiri Ambroz?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Premyslim, jestli je to ten, ktereho myslim :)

Reagovat
smazaný uživatel

osobně bych tipnul, že spíš ne

Reagovat
smazaný uživatel

Až 21.-30. místo.. ale aspoň něco

Reagovat
smazaný uživatel

Ivan Tébr, cigorka.

Reagovat
smazaný uživatel

sak to stacilo vygooglit. Ako mohol nekdo nevyhrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

jsem tam, ale taky az 21.-30.

Reagovat
smazaný uživatel

dres se šiknul :)

Reagovat
Mihi

Skoda, ze tam nie som. Vsetky odpovede mam spravne...

Reagovat
božský John

Mam všecko správně, jsem nejlepší a nevyhrál jsem nic..to neni možny

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře mami...

Reagovat
Kily

proč takhle okatě a jenom jednou? Já jsem tam hned třikrát, ale pro jistotu pod jmény sousedů a kamarádů, aby mě nikdo nepoznal

Reagovat
fantomas

Reagovat
jv

Reagovat
dantetomas

eurosport player je na mesiac môj

Reagovat
smazaný uživatel

využiješ ho za ten měsíc, když je pauza?

Reagovat
dantetomas

pochybujem o tom, ale treba sa tešiť aj z maličkostí :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
miky10

Bude Australian Open v lednu

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to mi nedošlo, že se to nevztahuje jen na ES2BL a pořady s tématikou BL

Reagovat
VojtovaChelsea

OT:Proč se hraje to MS klubů stylem, že je vítěz LM a vítěz jihoam.LM nasazenej přímo do semifinále a zbytek musí hrát ještě to předkolo?

Reagovat
Al Capone

protože tento turnaj má tak "skvělou" reputaci, že by tam jinak vůbec nehráli

Reagovat
smazaný uživatel

a začíná nejhorší období celého roku

Reagovat
Diego2

Zdravím mám otázku na fandů Bayernu. Mnichov je pro mě nejbližší velkoklub (vzdáleností)a rád by jsem zlákal kámoše a vyjeli by sme na zápas mrknout.

Otázka:

1,)Jak je to tam s lístkama? Dá se koupit na stadionu,nebo radši předem? (kolega z práce tam má sestru,ale pokud bude možné koupit na stadionu tak lépe).

Nebo se dají koupit na netu,aby mi přišli domů?

2,)Parkování? kolem stadionu?

Tohle by mě zajímalo, pak už jen mrknout na ceny dalničních známek a nějak vypočítat sumu na jednoho (4 lidi do auta) a pak by sme něco začali plánovat.

Díky moc za pomoc

PS: Stejné věci by mě zajímali pro Miláno,pokud by někdo věděl

Reagovat
smazaný uživatel

na AC Milan to chce předem bejvá tam dost lidí.I kdyz já sem byl na zápase po kterym se slavilo SCUDETTO takze nevim jak je to normalne....

Reagovat
smazaný uživatel

kolem Allianz Areny je jedno z největších parkovišť...

jinak lístky tam jsou před stadionem k dostání od "překupníků" nebo pak přes net (viago nebo tak se to jmenuje, je to na stránkách fcb) případně na ebay občas jde najít lístek za slušnou cenu

... a do Milána cesta asi 500kč na jednoho ve 4 lidech v autě, dle spotřeby auta...

Reagovat
Kily

to parkoviště je šílené, moc jsem si užil cestu okolo něj na metro a před zápasem zase zpátky

Reagovat
Arne

Dají se koupit na ebay.de za slušnou cenu, pokud hledáš... Na oficiálních stránkách to taky můžeš koupit, ale nejsem si úplně jistej, jestli to posílají i do zahraničí nebo si je vyzvedneš na pokladně. Každej klub to má trochu jinak.

Reagovat
Diego2

Díky chlapi...takže pokud mám známého v Mnichově tak je to fakt nejlepší možnost asi ,že? Cestu by jsem si vybral Na Salzburg a pak Mnichov (bydlím na Břeclavsku) ....díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Otec sice vyhrál roční předplatné Eurosport Playeru, ale u nás doma to nikdo nevyužije, takže pokud máte někdo zájem, dejte vědět, prodáme to za velmi výhodných podmínek.

Reagovat
fantomas

Hehe, už sem si řikal, jestli je to nějaká recese. To samý František Šantrůček.

Reagovat
dakri

já se hlásím, aspoň to bude útěcha, že jsem nic nevyhrál. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto, ale už tě předběhl Arne.

Reagovat
smazaný uživatel

ocakavam ze mi ho das zadarmo mal som narodeniny takze bol by to pekny darcek voprek diky

Reagovat
fantomas

Martin Hájek, nebude to MartinH, pl.cz?

Reagovat
smazaný uživatel

Mno tak já se pochlubím, že jsem první uvedený výherce:) Tedy jedu do Berlína;)

To už je podruhé, co jsem přes Eurofotbal něco vyhrál, tenhle server se mi začíná vyplácet:D

Reagovat
Arne

Můžu se zeptat, do jakého sektoru jsou lístky?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ještě je nemám. Posílají mi je poštou, takže předpokládám, že možná přijdou až někde za týden.

Reagovat
smazaný uživatel

To měla být reakce na Arneho...

Reagovat
smazaný uživatel

cos vyhrál prvně? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Dres Hondurasu (také 1. místo) v té soutěži k MS 2010.

Reagovat
Arne

Ok... Mně by jen zajímalo, jestli business seats nebo Marathontor někde nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

No jsem taky zvědavý. Když si na to vzpomenu, až mi to přijde, tak ti klidně dám vědět. Jen jsem se koukal na ceny, dostalo mě rozdělení ceny podle kvality týmů, přičemž v první skupině je jen Bayern:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele