Skibbe chce Herthu etablovat v první šestce

26.12.2011, 09:36
Aktuality
S novým trenérem vstoupí do nového roku Hertha, na jejíž lavičce minulou neděli skončil Markus Babbel a v průběhu týdne ho nahradil Michael Skibbe. A šestačtyřicetiletý kouč má s berlínským celkem velké plány, letos by se rád pokusil o pohárové finále a dlouhodobě chce do první šestky...

Někdejší záložník Schalke, který se v létě 1998 stal nejmladším bundesligovým trenérem v historii paradoxně u konkurenční Borussie Dortmund, přichází do německé metropole po úspěšném půlroce stráveném v tureckém Eskisehirsporu, odkud ho Hertha vykoupila za čtvrt milionu eur.

Skibbe se ve svém životopisu může pyšnit také angažmá u německé reprezentace, dále působil v Leverkusenu, Galatasarayi a Frankfurtu. Nyní po odvolaném Babbelovi přebírá jedenáctý tým bundesligové tabulky a prvotním cílem je jednoznačně záchrana.

"Těším se, že navážu na výbornou práci Markuse Babbela. Nejprve chci Herthu udržet v bundeslize a později etablovat tam, kam klub svým jménem a úspěchy patří - do první třetiny tabulky," prohlásil Skibbe, jenž by měl v Berlíně vydržet minimálně do léta 2014.

Staré dámě se letos také naskytla šance probojovat se daleko v domácím poháru, jehož finále se od roku 1985 hraje na domácím Olympiastadionu. Po dlouhých čtyřech letech totiž přestála druhé kolo a nyní je již ve čtvrtfinále, kde jí čeká Mönchengladbach. "Šance na finále je tady a každopádně bych jí rád využil. Zápas s Kaiserslauternem jsem z Turecka pozorně sledoval a jsem přesvědčen, že na postup přes Gladbach máme,” věří Skibbe.

Autor: Petr Vaněček / bild.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Petržela: „Los k nám byl vcelku přívětivý. Schalke je výzva pro nás hráče a tahák pro diváky. Bude to těžký soupeř, ale myslím si, že se přes něj přejít dá." ...to snad nemyslí vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti na tom přijde směšného?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají moc šancí, ale strašně bych jim to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ,že odešel Pilař s Jiráčkem do Wolfsburgu a Vrba jde do Maďarský repre je optimista Násoska Fillo to zřejmě jistí

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady meleš za srance ?

Reagovat
smazaný uživatel

a) kdy odešel Pilař s Vrbou?

b) ty budeš asi truchlit, až se ti narodí potomek co?

Reagovat
RickNash

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ambiciózní plány nových trenérů z průměrných mančaftů je jedna věc, realita a skutečné možnosti je věc druhá. Z dlouhodobého hlediska na ten střed možná Hertha má, na top 6 ani omylem...

Reagovat
Arne

Momentálně na tu šestku nemáme ani omylem, dlouhodobým potenciálem bychom v ní ale být měly, o tom jsem přesvědčen... On chce prý začleňovat mladíky konečně a tahle cesta nás tam může dovést.

Reagovat
smazaný uživatel

Etablovat v top6 bundesligy znamená být každý rok v pohárech...Ačkoli nepochybuju o Skibbeho kvalitách, že umí pracovat s mladejma atd, na to prostě Hertha nemá ekonomické zázemí jako Bayern, Leverkusem, Schalke apod.,aby byla dlouhobě nahoře. Z mého pohledu jen další velkohubé prohlášení. Na druhou stranu zase nemůže vyhlšovat, že bude rád za klidnej střed a vyhnutí se sestupovým příčkám...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže s postupem do Evropy by přece jenom nějaké ty eura přitekly a ekonomicky by se to utáhlo. Jak říká Arne, hned to asi nebude, ale výhledově na to Hertha má.

Reagovat
Arne

Prvních deset let od návratu do bundesligy jsme byli sedmkrát v té první šestce, pokud dobře počítám... Samozřejmě tehdy byly jiný peníze, resp. jinak se utrácelo (jo, teď jsou z toho dluhy), ale teď můžeme vsázet na tu mládež. Jde jen o to začít, nebát se dát jim šanci.

Já právě o Skibbeho kvalitách docela i pochybuju, byť teď svým příchodem a vystupováním a tím, jak o něm mluví bývalý hráči, mě docela ohromil... Každopádně jestli někdo bude mít na to koule dát tam mladý, bude to on.

Reagovat
JozkokozleJ

Dufajme.

Na zaclenovanie mladikov je potreba vysledky. Predsa len, do boja o zachranu by sa ich postavit bal.

Som teda zvedavy. Ono vzdy s novym trenerov prichadzaju nadeje, ktore podpori i uvodna tlacovka. Snad nebude daleko od reality.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Filip12

Hertha Michaele pokud si hubník nebude dávat hloupé vlasťáky tak vám věřim

Reagovat
smazaný uživatel

to je zas koment

Reagovat
smazaný uživatel

tohle ještě jde, umí lepší

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně to nepujde s Jankerem na stoperu a žádnym odchovancem v nominaci na zápas

Reagovat
Arne

S tím prvním bych si nebyl tak jistej, Django v tom málu, co odehrál, byl vždy suverénní. Na Hoffe to s Hubníkem drželi neskutečně.

Reagovat
Arne

slovňák, ozvi se, potřebuju na tebe kontakt...

Reagovat
jv

Snad mu tohle angažmá konečně sedne.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak podle BILDu by Hertha nakonec chtěla získat jak Bastianse, tak i Butschera

Reagovat
JozkokozleJ

Hlavne aby ten Bastians...

Reagovat
Arne

Přesně... I když by mě trochu štvalo, že Fardi a Schulz tím pádem nedostanou takovou šanci, tak tohle si nesmíme nechat ujít.

Butscher... No, tak přežijeme to, zvlášť jestli to bude jen na půl roku a v létě Aufwiedersehn. Různé Babiće, Kringeovce a Cufréovce jsme taky přežili, tak co.

Reagovat
jv

Tak Fardi šanci stopro dostane, o to bych se nebál ani s ohledem na příchod Bastianse, Schulz je pořád hodně mladej, o toho bych taky strach neměl a možná bych zvolil podobnou cestu jako Fardi...

Jinak o Butschera se hodně zajímá i Bochum, ale hlavní je, aby vyšel ten Bastians, to by byl megakauf (navíc by se tím vyřešil nejproblematičtější post...).

Reagovat
Arne

Jojo... Bastians by byl sen, v létě jsem ho viděl v Schalke víc než Fuchse.

Schulz má dobrý, že může hrát obě křídla, Fardi zase levou zálohu v 4-4-2... Takovej Pander či Rausch, nebo Kobi zamlada.

Reagovat
jv

Jj, ono se o tom i hojně spekulovalo, prej po něm toužil Rangnick už, když byl v Hoffe.

Hm, ten se určo neztratí, z Aachenu na něj jdou dobrý reference... Akorát to bude znamenat konec pro Kobiho no, tak jako tak asi nejdýl v létě skončí, respektive si už za áčko asi moc nekopne.

Jinak takový menší OT: Kloppo prej pomalu začíná počítat s letním odchodem Maria a v takovým případě by se prej obrátil na Reuse... Podle všeho má zájem i Bayern, ale sám Marco dává před ním přednost BVB, kde vyrostl a má zázemí. Klubu už prej odpustil ten odchod, navíc teď podle všeho cítí, že nastal ten správnej čas na návrat.

Jinak Beistera prej HSV za žádných okolností nepustí, Kloppo tak obrátil zrak na Priba z Fürthu, ale podle všeho se bude čekat na vyjasnění situace ohledně Schmiedebacha...

Reagovat
smazaný uživatel

Nový amatersky web

www.hsv.wgz.cz

....................................................................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele