Sinclair jde do Man City, ve Swansea ho má nahradit Hernandez

30.08.2012, 17:45
Aktuality
V kádru Swansea dojde k velmi zajímavé rošádě. Manchester City se konečně dohodl s velšským klubem na odstupném za Scotta Sinclaira a ten tak spojí svoji budoucnost s obhájcem titulu. Na jeho místo pak přichází 27letý záložník španělské Valencie Pablo Hernandez.

Oběma transferům však předcházely četné rozkoly v požadavcích prodávajících klubů. Britský reprezentant Scott Sinclair už dříve prohlásil, že nepodepíše novou smlouvu, čehož se chytili činovníci Manchesteru City a nabídli za křídelníka 6,2 milionů liber. Tuto částku ovšem Swansea odmítla a kývla až na vylepšenou sumu, jež by se měla pohybovat okolo osmi milionů liber. Třiadvacetiletý fotbalista by měl dnes podstoupit lékařskou prohlídku a podepsat smlouvu na čtyři roky.

Stejná situace se opakovala v případě Pabla Hernandeze, jednu z ofenzivních opor Valencie. Třetí tým loňské Primery Division zametl pod stůl nabídku Swansea lehce přesahující pět milionů liber, když ale přišli z Walesu podruhé s pěti a půl milionem britské měny, ledy povolily. Pro Hernandeze je nachystána tříletá smlouva, čeká se jen na lékařské testy a přestupu by nemělo nic bránit.

Dochází tak k pozoruhodné výměně v kádru Swansea. V základní sestavě se sice při absenci Scotta Sinclaira na křídlech perfektně usadila dvojice Nathan Dyer a Wayne Routledge, nicméně příchod Pabla Hernandeze způsobí manažeru Laudrupovi určitě příjemné starosti se skládáním ideální jedenáctky. Čtyřnásobný španělský reprezentant navíc pod dánským koučem hrával v sezoně 2007/08 v Getafe.

Pro doposud druhý celek Premier League tak Hernandez skýtá už pátou posilu v letním přestupním termínu. V červenci doplnili kádr velšského klubu stoper Chico a záložníci Jonathan de Guzman s Michuem. Před necelým týdnem pak ze Celticu za rekordních šest milionů liber přivedla Swansea Sung-Yueng Kiho.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (588)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele