Šimůnek přestupuje do Wolfsburgu

13.08.2007, 13:06
Aktuality
Českou Gambrinus ligu opouští další člen úspěšné reprezentace do dvaceti let, po brankáři Radku Petrovi odchází zkusit štěstí do zahraničí také Jan Šimůnek, který přestupuje do bundesligového Wolfsburgu...

"S klukama ve Spartě jsem se rozloučil po tréninku, sbalil jsem si věci a vyrazil do Německa," prozradil kapitán stříbrného týmu ze světového šampionátu v Kanadě.

Šimůnek sice za Spartu neodehrál ani dva celé soutěžní zápasy, přesto se stal rekordmanem. Sparta za něho v případě, že dnes projde zdravotní prohlídkou, dostane 150 milionů korun, za tolik od nás neodcházel žádný obránce. Nejvíce do této chvíle zaplatila v roce 1998 Fiorentina za Tomáše Řepku, a to 149 milionů.

"Na jednu stranu nás mrzí, že Honza odchází, protože v kabině i na hřišti byl pro Spartu přínosem. Ale na druhou stranu se jedná o velmi významný přestup, který se v Česku už dlouho neuskutečnil. Můžeme potvrdit, že se Honza přestupovou částkou zařadí mezi nejlepší obránce, kteří odcházeli z české ligy," řekl k celému transferu tiskový mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Autor: Tomáš Pavlík / idnes.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
HOST*Parker

Dobře, že šel ven, pro naši ligu by ho byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Po hodně dlouhé době odchází ze Sparty kvalitní hráč, jehož příchod by se novému klubu měl vyplatit.

Reagovat
HOST*

no jeste odchod fenina ho muze letos prebyt

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má s mým příspěvkem společného?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

nedělej, že seš chytrej a on blbej

Reagovat
HOST*marcocruz

Nic proti němu nemám, jen nechápu jak může klub za hráče bez zkušeností vysolit 150mega.To mi hlava opravdu nebere.

Reagovat
HOST*

za rok by stál 200 mega

Reagovat
Slejdy

nechápu

Reagovat
HOST*kedlub

zaradi se mezi nejlepsi nebo NEJDRAZSI obrance co odejdou?? jenom aby se tam prosadil...

Reagovat
HOST*Carlitos

Z článku: .. se jedná o velmi významný přestup, který se v Česku už dlouho neuskutečnil..

A co Džeko??? Ten Přibyl asi fakt neví co mele, nebo že by to nevěděl???

Reagovat
smazaný uživatel

to myslel asi s pohledu sparty,nebo obrancu

Reagovat
HOST*marcocruz

Přibyl ví o fotbale prdlačku.Možná proto odešel z ČT, nebo že by neodešel sám?:D

Reagovat
Messiáš

No nevim jestli Šimůnek za tkový prachy tak Fenin musí překonat částku za Rosického, ale to se nestane...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Fenina eště rok podržel,ať ukáže co v něm je,zatím naplňuje očekávání,hraje suprově,ale at se u nas este vyhraje,a pak ať jde skuseny do světa za velkvy prachy...rok tu eště musí zostat

Reagovat
Mata

Škoda.

Myslel jsem, že s Řepkou vytvoří slušnou stoperskou dvojici.

Ale když vidím tu sumu, tak chápu proč ho Sparta prodala

Reagovat
smazaný uživatel

sparta šimůnka prodala jenom proto aby zacálovala finanční nedostatky kvůli lize mistrů... ví že se tam letos asi nedostanou...tak prodaj šimůnka a je to

Reagovat
smazaný uživatel

já bych napsal spíš: určitě nedostanou ale mohli si ho ještě nechat a možná by za rok vidělali víc

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Hm, co dodat ...

Honzo, ať se ti daří.

PS: Ale jedno pozitivum tenhle přestup má - po tom, co mě tady wector se sterdou strašej, že Sparta krachuje, tak teď se nám trochu ulevilo a zase nějaký chechtáky budou ... Aspoň na chvilku ... Ufff, to se mi ulevilo .

PS2: Takže Sparta díru v rozpočtu zalepila. Jsem zvědav, jak se to samý podaří Slávii. Sice už nadějně začali a vyděračskejma metodama dostali plno peněz ze svejch fanoušků, ale co dál ...? Ten Šmíca taky kurva něco stojí, ne? Tak solte, fandové, solte

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ti nikdy netvrdil, že krachujete.

Proboha, jaký zas vyděračský metody?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to debil

Reagovat
smazaný uživatel

běž od toho zrcadla, wectore

Reagovat
smazaný uživatel

Zmlkni už, to sou zase kecy, fakt od tebe vždy vzejde myšlenka jak bejk. Nikdo nikoho nevydíral, to jen tvá slaboduchost zase vyprodukovala extrémní hloupost. Slávisté si na cenu nestěžovali, to jen sparťani zase musej nad něčím brečet.

Radši se starej o svoji Sraltu, kterou si podá i Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

uvědom si, že když někomu TY napíšeš, že je slaboduchej, tak je to pro něj poklona ...

PS: Dokážeš vůbec někdy projít diskusí bez toho, abys oponenty osobně nenapadal a nenadával jim? Nechtěj, abych si o tobě myslel, že jseš špatnej Slávie intelectuals (tak nějak si říkáte, ne? )

Reagovat
smazaný uživatel

jak tak pročítám vaše fóru, tak tam keců na předražený vstupný je plno a Slávisti se nějak ani nenamáhali tohle omlouvat. Žeby bylo na vašem fóru tolik Sparťanů ...?

Ne, ne, chlapče, tohle neokecáš, tahle finta, vydírání, vligna - říkej si tomu jak chceš, byl podraz na vás, ale tobě to nevadí, nechám tě při tom ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase kecáš pitomosti. Stěžovali si pouze ti, kteří na fotbal nikdy nechodí. Copak, opět tě sere, že nikdo nebrečí, tak si to musíš aspoň nalhávat?

Tradičně si nevidíš ani do huby. Pokaždé tu něco překroutíš, abys mohl nadávat do ubrečených a když nikdo nebrečí, tak se mu snažíš vnutit, že mu je ubližováno a má si pobrečet. To je vážně síla jak ty jsi hloupej.

Ani neznáš slávistické weby, na ofiko opravdoví fandové skoro nezavítají, tam chodí notoričtí stěžovači, proto tam hlavní část příspěvků k zápasům přijde do 10 minut od jeho konce.

A nadávám pouze tehdy, pokud někdo píše totální nesmysly. Tobě to pak připadá, že je to vždy, protože ty píšeš nesmysly pořád ať jde o přestupy, hráče, ekonomii klubů, cokoli.

Reagovat
smazaný uživatel

je ti líp? Hochu, hochu, je mi tě líto, tebe to úplně sžírá

Reagovat
smazaný uživatel

Na odpověď se tradičně nezmůžeš.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nezmůžu? Zmůžu, ale odpovídat nemusím, páč ty si odstřelíš jeden svůj pseudoargument druhým, tzn. že si odporuješ a děláš práci za mě

Zrekapitulujume si to, ano ...?

Na začátku jsi na můj argument, že byly lístky drahé a že měl bejt TV přenos odpověděl, že se ti snažím namluvit, že je ti ubližováno, že tenhle názor mají jenom Sparťané atd. atd.

Pak já jdu na slávistickej web a čtu, že byly lístky drahé a že měl bejt TV přenos. Posléze to sem napíšu a ty mi odpovíš (zase s pořádnou náloží urážek a ironie), že na tyhle weby choděj jenom notoričtí ztěžovatelé a ne pořádní fandové, co chodí na staďák.

Z toho je vidět, že to nejsou teda Sparťané jak ses snažil namluvit mi na začátku, že? Je jasné, že si ztěžují Slávisté, tzn. že tys vlastně napsal: "Ano, v prvním příspěvku jsi měl pravdu, Slávisti si ztěžují na předražené vstupné a chybějící TV přenos"

Tím jsem ti vyvrátil tvoje zcestné, provařené a lehko odstřelitelné argumenty a přejdeme k jiné věci: když píšeš, že se teda nemám zabejvat ofiko webem, kam podle tvých slov choděj jenom ztěžovatelé (tyhle řeči o předraženým vztupným a neexistujícím TV přenosu jsem četl i na fanouškovských webech - pozn. autora), tak odkud mám čerpat. Odkud se mám dozvědět, co si o tom Slávisté myslí? Mám jít na Sparťanské stránky? Na stránky ČMFS? Na stránky OSN? Na stránky islámského hnutí letícího hovna? Nebo kam mám teda zavítat? Nebo mám udělat anketu mezi Slávistama? Nemysli si, že budu věřit tobě, když přijdeš s tím, že Slívisti byli spokojení a cena lístků a neexistence TV přenosu jim nevadí ... . Mimochodem narážíme na další problém: kde ty ses dozvěděl, že byli Slávisti spokojení? Nic neříkej, tys tu anketu určo udělal a vyšlo ti, že 30 % fandů bylo s cenou spokojeno, 70 % spokojeno nebylo, ale tys ty prohlásil za notorický ztěžovače a šmahem ti vyšlo, že všichni Slávisti byli spokojení, že ...?

Nebo to bylo ještě jinak a vycházels s toho, že ses jako držitel lupenu na sedadlo C2 zeptal držitele sedadel C1 a C3, kteří ti (aby ze sebe neudělali totální kretény, že dali 800,-- za tragédní Slávii) řekli, že jsou spokojení a tak jsou spokojení naprosto všichni bez výjimky ...

A přejděme k dalšímu tématu, kterej se snažíš otočit, ale moc ti to nejde - Doležal jasne hned po losu řekl, že přenos nechce (došlo mu, že 800,-- za Žilinu opravdu přestřelil) a že chce fandy na staďáku, nikoliv u telelvize. Pak si sice uvědomil, jakou obrovskou kravinu udělal a přišel s pohádkou tisíce a jedné noci a jakési smlouvě o TV přenosu, kterej by se vám nevyplatil, ale primární zůstává to, že TV přenos nechtěl a už se ani nedal přesvědčit, jakouže pitomost udělal ...

Příklad: když budu mít odpor k mobilům a řeknu, že mobil nechci, tak už je pak jedno, jaký další výmluvy a pseudodůvody si budu hledat, pro to, že mobil nechci - např., že jsou mobily moc drahé, nebo že pokrytí není takové, jaký jsem si představoval. Primární je moje rozhodnutí, že NECHCI mobil. Stejně tak je to s Doležalem.

Takže prosímtě: vím, že je pro tebe strašně těžký, spíš asi i nemožný napsat, že Slávie udělala chybu, že Doležal udělal chybu a že tím nasrali na hlavu svým fandům mimo dosah Prahy a cenama dost možná i pražským méně majetným ..., ale prostě je to pravda a ty se s ní smiř. Tím, že budeš tyhle CHYBNÁ rozhodnutí obhajovat se jen víc víc ztrapňuješ

PS: ikdyž teď jsem možná udělal chybu já - tyhle rozhodnutí nebyla chybná - přesně splnila svůj účel, tzn. nahnat diváky do ochozů i za cenu TV-vydírání a naplnit si aspoň částečně kasu po letních nákupech. Tenhle cíl byl splněn na 100 % a divák wectror si ničeho (naoko) nevšiml ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhé a plné hovadin. Na začátku nebyl žádný tvůj argument, že lístky byly drahé, ale tvoje "vyděračský metody" vůči fanouškům, za což sem tě označil za debila. Co v tom tvym rádobyrozboru píšeš dál už je o ničem. Si přečteš padesát příspěvků na ofiku a děláš závěry.

Info načerpáš na zápasech SKS a chatu na Slávistickejch novinách. Na stadionu bylo skoro 12tis lidí, podívej kolik leze na ligu a zmlkni. Vůbec - co je tobě po Slavii a jejích cenách lístků? Leda prd.

Doležal řekl, že chce lidi na stadionu, což chce každej, ty tu zase vymejšlíš svý pitomý konspirační teorie.

A nakonec tu přijdeš s nějakým "TV-vydíráním". Slavia chtěla prachy, ČT nabídlo litr, tím to hasne. Nikdo nikoho nevydíral, budiž důkazem to, že na Ajaxu byli dohodnutí hned, ještě předtím, než bylo jasné, že Žilina nebude - jasná ukázka, že Slavia nic nebrzdila, kdyby chtěla někoho vydírat, tak s Ajaxem byla stokrát větší příležitost.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Žádnej novej argument, jen omíláš stará "osvědčené" kecy. Nevím na co reagovat, páč jsem ti tohle všechno už jednou vyvrátil, ale já toho nechám. Tvůj seSHITeckej mozek nedokáže objektivní argumenty stejně přelouskat.

Takže děkuji za diskusi a samo taky děkuji, že ses tak pěkn zesměšnil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Sis nevšiml, jak vás Doležal vyždímal ...? A ani se tím zprvu netajil. Pak sice přišel z chatrnou myšlenkou o nízké ceně přenosu, ale prvně to řekl na plnou hubu, že přenos nechce, páč chce fandy na stadionu, ne u televize. A když už určili takový "rozumnýů skoro až sociální vstupný, tak ...

Primární cíl splněn a fanda si ničeho nevšiml ...

Reagovat
HOST*

Tuto sezonu měl odehrát ve Spartě, zahrál by si předkolo LM a pak 4 zápasy v UEFA, posbíral by mezinárodní zkušenosti a jeho cena by pak ještě vzrostla.

Reagovat
HOST*marcocruz

Anebo by udělal proti Arsenalu 2hrubky, do konce sezony by si zahral max. 2x a jeho cena by se snizila na to kde byla driv:D

Reagovat
HOST*ital

Jistě,že je škoda jeho odchodu,ale za ty prachy je to určitě výborný obchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jo. Šimůnka mám hrozně rád, to je o mě známé, a tak nejsem rád, že odešel, ale teď mám i radost, že se podařil dobrej obchod a prodej na západ.

Doufám, že se bude Šimůnkovi dařit. Má na to, aby se prosadil - vysoká postava, přehled a kupodivu i konstruktivní rozehrávka - to jsou pro dvacetiletýho stopera hodně neobyčejný atributy. A on je má ... . Dále jsem rád, že si vybral klub, ve kterým bude mít možnost hrát a tím růst a vyzrávat. Doufejme, že si podobnej menší klub vybere i Fenin, páč ve velkuklubu se s nám nikdo mazat nebude a nechtějme dalšího Jun, Svěrkoše, Štainera, Heinze, kteří odešli jako hvězdy a většinou se vraceli jak spráskaní psi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele