Simeone: Je to moje droga, ale nevím, jak dlouho vydržím. Fotbal se hodně změnil

09.05.2023, 10:25
Aktuality
Diego Simeone (© AFP)

Nepřetržitě od roku 2011 je Diego Simeone spjatý s Atléticem Madrid. Ve Španělsku přelstil několik trenérských rekordů, dvakrát dokázal opanovat LaLigu, jednou Španělský pohár. Na evropské scéně ovládnul Evropskou ligu v letech 2012 a 2018, dvakrát postoupil až do finále Ligy mistrů. Sám ale v nedávném rozhovoru přiznal, že neví, jak dlouho bude ještě koučovat.

Před několika dny odcestoval madridský lodivod, přezdívaný jako El Cholo, do Neapole, aby po utkání s Fiorentinou mohl sledovat svého syna Giovanniho Simeoneho, kterak oslavuje zisk scudetta v Serii A. Našel si přitom také čas na rozhovor pro italský sportovní list La Gazzetta dello Sport, aby pohovořil o svých budoucích plánech.

Byl hodně sebekritický. A také vlastně nepřímo řekl, že nechce ve fotbale působit, pokud by nestačil současným trendům. "Neustále musíte nacházet správné podněty, protože v klubu se často střídají různí hráči. Je třeba se tomu přizpůsobit. Fotbal se navíc strašně změnil,” povídal. "Nová generace je jiná. Způsob, jakým ji trénujeme, se také mění. Myslím na Diega Godína a ty, se kterými jsme před pár lety vyhrávali v Atléticu. Dnes by byli zastaralí, nejen věkem, ale i tím, jak se chovají na hřišti. Všechno je prostě rychlejší. I já se potřebuji učit a rozvíjet se jako trenér,” dodal.

Podle jeho slov lze pak jen stěží odhadovat, jak dlouho ještě u trenérského řemesla vydrží, především pak v řadách Colchoneros. Možná u něj i trochu vyprchává radost z práce. "Mám smlouvu ještě na jednu sezónu, uvidíme, co se stane,” vzkazoval. "Je mi 53 roků, nevím, jestli tu třeba budu ještě dalších 5 let. Náš džob je určitě stresující. Pár dní dovolené mi však vždy stačilo k tomu, abych se chtěl vrátit. Je to pro nás pro všechny jako droga.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsitaly.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
LyEX

Skončí prosím, nemáš čo ponúknuť a konečne daj šancu aby sa stali Atléti opäť sympatickým klubom

Reagovat
Damis

Tak sympatickým jako je City a Barca třeba

Reagovat
Phillipinho

Jojo urcite...Jeho Atletico je po MS spolecne se City nejlepsim klubem v Evrope.

Reagovat
zurix_new

Vždyť jsou druzí v lize

Reagovat
JarousFCB

Ale titul vyhráli až loni

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Kvapká ti (ropa) na karbid?

Reagovat
Ranoth

nojo, beton style uz tolko nefunguje

Reagovat
Csaplárova past

Atletico vstřelilo tolik gólů jako vedoucí Barcelona a inkasovalo 2x tolik. Tak jaký beton? Ruku na srdce ... kdy jsi viděl naposledy hrát Atletico?

Reagovat
Phillipinho

Ty si hodne mimo misu teda.

Reagovat
Fendi

Koukám expert

Reagovat
Zephyr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Je pravda, že je nejlépe placeným trenérem?

Reagovat
Tuxedo
Reagovat
Csaplárova past

Má tam denní plat 153k euro, takový Guardiola jen 82k.

Reagovat
krisa

takovou dardu bere?

Reagovat
smazaný uživatel

to víš, cement je drahý

Reagovat
Mönchengladbach

Takových let je drží v TOP3 Španělska, je to frajer.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Barcelona OT: Bus by mal na konci sezóny skončiť (Gazdo sa určite poteší ). Frankie je nepredajný. Messi je stále reálna možnosť a novým športovým riaditeľom by mal byť Deco, ale až po letnom prestupovom okne. Zároveň je to agent Raphinhu a Barca by sa nemala brániť jeho predaju, ak by prišla finančne zaujímavá ponuka z PL. A teda Fati nechce a nechce odísť .

Na pivota sa spomínajú Amrabat, Guido Rodriguez a Fabricio Díaz.

Reagovat
Laliga

Chápal by som to OT keby to bola nejaká potvrdená senzácia. Ale tieto dohady sa všade píšu už dva mesiace. Každý už čítal 100 rôznych scenárov. Čo ťa motivovalo zverejniť konkrétne tento

Reagovat
Eichel

Dnes prišli asi štyri zdroje s tým, že Bus potvrdil odchod. Zároveň má zajtra prísť do Barcelony Deco. Vzhľadom na to, že Barca potvrdila odchod Alemanyho a dlho sa čakalo na rozhodnutie Busa, tak je to docela valídne :)

Reagovat
Fendi

Neskutečný inside info

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak Romano...

Reagovat
Eichel

No čo kluci, Busquets skutočne skončil a o Decovi sa vyjadril už Laporta, že sa stane DoF, tak?

Reagovat
Gazdo

Jedine z coho by som bol potencialne nadseny je Busov koniec ale su tu urcite aj vacsi hejteri ako ja zvysok ma teda dost desi (a plus teda som rad ze je Frenkie nepredajny)

Reagovat
Eichel

Ono už to potvrduje dosť zdrojov, plus sa objavilo aj info, že zároveň s ním má skončiť aj Alba, čo by znamenalo, že skončili traja zo štyroch kapitánov zo začiatku sezóny. Uvidíme ako to dopadne, ja by som stále radšej mal ako backup za Baldého Albu, než Alonsa. Plus ktovie ako to vypáli s tým pivotom. Nico na to asi mať nebude...

Reagovat
Eichel

Official: Busquets will leave FC Barcelona at the end of the season.

@FCBarcelona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele