Silva v Seville pokračovat nebude, vrátí se do AC Milán

21.05.2019, 17:00
Aktuality
André Silva za sebou už má poslední zápas v dresu Sevilly. Portugalský útočník do Andalusie přišel před rokem na hostování z AC Milán a na Pyrenejském poloostrově se mu povedl začátek, s postupem času ovšem jeho výkony měly klesající křivku a Sevilla nakonec neuplatní opci na trvalý přestup...

Sevilla za Silvovo hostování zaplatila čtyři miliony eur a v případě aktivace opce by na sever Itálie poslala dalších 39 milionů. Fotbalista měl skvělý start, uvedl se hattrickem do sítě Raya a v prvních sedmi zápasech nastřílel celkem sedm branek, v dalším průběhu LaLigy ovšem mířil přesně už jen dvakrát.

"Končí další sezona a já děkuji Seville za neuvěřitelné přijetí. Zamiloval jsem si ducha klubu a města. Doufám, že budoucnost vám všem přinese jenom dobré věci," napsal Silva na svém Instagramu.

Na výkonech třiadvacetiletého Silvy se podepsaly i problémy s kolenem, kvůli nim se v základní sestavě naposledy objevil začátkem března a vynechal posledních osm ligových zápasů. Nedávno byl dokonce obviněn z toho, že si zranění vymyslel.

"Nesimuluji žádné zranění, byl jsem zraněný. Mám čisté svědomí; chtěl jsem hrát a problém tkvěl v tom, že s postupem času se můj stav stále zhoršoval. Možná jsme se s tím nevypořádali tím nejlepším možným způsobem a měl jsem si dát pauzu už v prosinci, abych vše vyřešil, ale Sevilla mě potřebovala a já chtěl hrát," vyjádřil se Silva k citlivému tématu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Utiekol z Portugalska až moc skoro podľa mňa

Reagovat
Milan.B

Veril som mu ked prisiel, co snim teraz?

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálně do Wolves. Tam by se hodil

Reagovat
Benfica

Reagovat
Euphael

AC

Reagovat
smazaný uživatel

V listopadu ho chtěli za každou cenu koupit

Reagovat
Kluivert9

Související články - Sevilla udělá ze Silvy nejdražšího hráče své historie.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hiko

Ve vedoucí skupince není žádný Evropan, vede Portugalec Silva. (P. Vichnar)

to mě jen tak napadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Benfica

Reagovat
el Principito

jenže Vichnar to jen vyprávěl jako příhodu ... není to jeho "hláška"

Reagovat
Hiko

jo, máš pravdu, to jsem měl zmínit

Reagovat
Largo

Reagovat
Messiáš

Šel hodně dolů, škoda, nicméně kdoví jakou míru na tom mělo dlouho neléčené zranění. Každopádně je logické, že s domluveným Dabburem a Munirem v zimě se Sevilla nehnala do vyplácení 40 megové opce. Zvlášť, když teď to tak vypadá, že Fiorentina nebude chtít uplatnit tu svoji na Muriela

Reagovat
REPLIKATOR

Ten je dobrý leda tak pro AC.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Whitemedia

Agent Mendes.. tak teda vítej ve Wolverhamptonu

Reagovat
CubONE

Snad.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
FC Porto FC

Bylo geniální odejít po jedný sezóně u nás

Reagovat
Ed_Hazard

Obligatne OT:

Po vikendovom slabsom vykone (celeho tymu) dnes norsky Messi 1+2 pri vyhre 3:1 Velmi hlasno si pyta Zidaneovu pozornost.

Reagovat
misinho7

no ten tuto sezonu ale ide, ten potencial ukazal naplno..ale Zizu je schopny ho odignorovat a odstavit...Marcos a Requilon by mohli rozpravat

Reagovat
Ed_Hazard

Snad su to len medialne zvasty okolo tychto hracov. Strasne som na to zvedavy. Ak je to ale pravda, tak Martin u nas nezostane dalsiu sezonu. A popravde viac verim ze ho spenazia ako ze ho budu chciet zaclenit do tymu...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rakitić: "I'm glad Barça signed de Jong. First of all, he's a young kid who plays great football. I'm happy the club is making this club stronger. Every good player can come to Barça, I'll be happy. But, I'm convinced de Jong is not coming for my position, because it's occupied."

Reagovat
smazaný uživatel

Už by mu tam někdo mohl říct, že si má zabalit kufry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl raketa, soudnost pls

Reagovat
Visca el barca

Z něho se stává dobrá pijavice. Stačí se podívat na jeho instagram, jak ho mají Culés rádi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To naštěstí nesleduju. Mně stačí, když se pětkrát ročně po každým povedenějším období hlásí o novou smlouvu. Neuvěřitelný, kam to Bartomeu a spol. dopracovali v tomto směru.

Reagovat
Visca el barca

Já jsem na něho fakt alergickej. O to jsem ho měl hodně rád jestli si pamatuješ. Ale Ernesto ho má snad po Messim jako druhého nejduležitějšího hráče týmu a to mě šíleně irituje.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
patas92

Arthurem. De Jong za Vidala

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by bylo super, ale minimálně Rakitić a Valverde na to mají jiný názor. Pokud neprohrajeme s Vale, nejspíš zůstanou oba, jelikož odpovědnost za další ostudu v LM nepřijmul nikdo. Podle Rakitiće úžasná sezona, na stupnici lepší 8/10.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak což o to - já bych s tím docela souhlasil. V lize válec, v Copě minimálně finále a v LM semifinále je těch 8/10.

Ovšem ta ostuda v Anglii by měla stát minimálně jednoho člověka hlavu. Není přece možné, abychom tohle nechali jen tak projít.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já to tak momentálně hodnotit nedokážu, na to je ta blamáž z Anfieldu asi pořád příliš čerstvá. Titul v lize je super, ale dokážu si přiznat, že letos k němu stačilo fakt málo, víceméně ho Messi dokázal zařídit sám. Nedokážu se ztotožnit s tím, že celá sezona byla úžasná, “pouze” se nám trochu nepodařil jeden zápas, což už jsem slyšel od několika hráčů společně s tím, že Valverde je skvělý a měl by zůstat. To je přesně ta jejich pohodlnost a důvod, proč ho mají tak rádi, ať už je to Rakitić, Busquets, Roberto, Suárez nebo Alba.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Je to asi o tom, jestli hodnotit výkony na hřišti nebo výsledky. Výsledky 8/10 jsou. Výkony na place jsou slabší, to souhlasím.

Tu ostudu v Anglii budeme kousat strašně dlouho a hořkost na patře nám zůstane minimálně do příští sezony LM, spíš možná už nafurt. Já snad ještě doteď nějak nedokázal sám sebe přesvědčit, že co se tam stalo, je pravda. Ten stav, ve kterém jsem sledoval druhou půlku bych přirovnal ke komatu. Je to prostě neuvěřitelná katastrofa. Bezmoc. Neuvěřitelná potupa. S Barcou jsem tohle ještě nezažil. Po Římě jsem to tak neměl. Po Chelsea jsem to tak neměl. Po Bayernu jsem to tak neměl. Liverpool mě však naprosto uzemnil, vykastroval, vykuchal. Na hodinu mě to vnitřně vykradlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Řím byl horší. Tady už to bylo jenom dejá vu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Snažím se hodnotit výkony i výsledky v širších souvislostech a tam to tak optimisticky prostě nevidím. Toho mentálního bloku v LM se jen tak nezbavíme, i proto bych byl rád, aby se tým přebudoval a odnesli to zejména hráči, kteří mají tak neuvěřitelně nemístná vyjádření jako Rakitić.

Reagovat
smazaný uživatel

A k těm hráčům - na jednu stranu souhlasím, že je pro ně Ernesto na lavce pohodlný, ale to opravdu ani jeden z nich nemá hlavu šampiona a opravdu ani jednoho z nich ta prohra a vůbec ten postup, jak jsme k ní přišli, nesere? Jako vážně? Jako vážně je pro ně jednodušší, aby měli nad sebou někoho, kdo je nedožene k postupu, než aby tam měli někoho, kdo by je honil a k tomu postupu dotlačil? Pro mě je tohle nepřípustné a takovéhle mentální nastavení bych nesnesl. Co na tohle asi řekl Vidal?

Mimochodem - na tomhle se docela dobře ukazuje, že máme docela málo vítězných typů. I na tomhle musíme začít pracovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A nemyslíš, že důvodem může být zejména to, že pokud odejde Valverde, dorazí nějaký progresivní a náročný trenér, bude většina z nich bez místa (Rakitić, Suárez, možná i Busquets), dalším budou osekán herní prostor (Sergi Roberto, Alba) a přežijou jenom Piqué s Messim, kteří by měli být v základu za jakýhokoliv kouče? Tohle je prostě rozhodnutí mezi možným úspěchem s Ernestem (minimálně na domácí scéně) a razantním zhoršením pozice/odchodem z nejvyšší scény.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Kdyz vidim tu odlisnou naladu u obou tymu pred finale Copy, tak bych se nedivil, kdyby Valencia vyhrala. Kadr Barcelony chteji uz konec sezony a ani neplanujou zadny oslavy. Kadr Vale obrovsky namotivovany a chteji ve 100 vyroci klubu vyhrat trofej. Pro Marcelina by to byla prvni trofej v kariere.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele