Silva je nadšený ze Sevilly. Takový začátek byl nepředstavitelný

02.10.2018, 17:09
Aktuality
Portugalský útočník André Silva je po začátku sezóny jedním z hlavních kandidátů na cenu pro nejlepšího kanonýra španělské LaLigy. Od letního příchodu do Sevilly stihl nastřílet už sedm gólů a po nepovedeném roce v AC Milán na hostování v Andalusii nevídaně pookřál.

Dvakrát se trefil i při velkém vítězství 3:0 nad Realem Madrid. "Bylo to neuvěřitelné. Navíc moje matka měla ten den narozeniny. Když se mi podařilo dát gól, byl jsem doslova nadšený," svěřil se Silva.

"Když jsem přicházel, bylo něco takového pro mě naprosto nepředstavitelné," přiznal Silva. "Byli tu lidé, kteří nevěřili, že bych mohl týmu pomoct. Ale jak vidíte to nejdůležitější ve fotbale je hlava. Když máte sebevědomí, tak dokážete velké věci," řekl Silva, který se gólově prosadil už sedmkrát v deseti zápasech, do kterých zasáhl. I díky jeho brankám je Sevilla v tabulce třetí v těsném závěsu za Barcelonou a Realem Madrid.

S rychlou adaptací po příchodu z Milána Silvovi pomohl obránce Carriço. "Ze začátku mi to tady opravdu hodně usnadnil," řekl.

Pochvaluje si i souznění s výtečnými fanoušky, kteří na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán umějí vytvořit báječnou atmosféru. "Věděl jsem, že tu jsou skvělí fanoušci, kteří po hráčích vždycky vyžadují, aby na hřišti nechali všechno a přidali ještě něco navíc. Domácí stadion je opravdu úžasný. Každý taky mluví o klubové hymně. To je opravdu něco spektakulárního," nechal se slyšet Silva, jemuž prý dokonale vyhovuje systém, který týmu vštěpuje kouč Pablo Machín.

"Hlavně po mě chce, abych byl sám sebou. Rozumím si i s Ben Yedderem. Podobně jsme hráli i v portugalské reprezentaci nebo v Portu," doplnil Silva, který se teď s týmem připravuje na druhé utkání v základní skupině Evropské ligy v ruském Krasnodaru.

Autor: Jiří Fišara / marca.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
Messiáš

Sevilla musi aktivovat opci a bude dobre!

Reagovat
ratusek

Hlavně se vysrat na toho lempla Muriela a bude to výborné

Reagovat
TheTopFootbaler

Co ten strajkr dokáže zahodit, to je neskutečné.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Když máte sebevědomí, tak dokážete velké věci," řekl Silva... A kde si mal sebavedomie ked si hral za AC ? Dufam, ze sa do AC vrati, ak nie tak aspon zarobit na predaji

Reagovat
technecium

Taky bych si nevěřil, kdyby na mě v jednom kuse řvalo takový hovado, jako Gattuso

Reagovat
smazaný uživatel

tohle "hovado" by melo byt u nas, aspon by zacli hrat

Reagovat
pepinho2

Že to v AC funguje

Reagovat
technecium

Reagovat
Kucka

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

V ac je spatne vsechno, jeden hrac to nevytrhne, silva si tam malem znicil karieru, nastesti pro neho ted zaziva restart.

Reagovat
Dron

Další z nekonečné řady talentů, kterej jsme si nechali hloupě a zbytečně utéct..

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
twelwer

Skor ste ho hlupo vyuzivali respektive vobec poriadne nevyuzivali.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
twelwer

Tak a neni to pravda ? ... Hraval tam Kalinic, a Silva hraval castejsie v EL. Ak sa mylim oprav ma. Ale sebavedomie mal v prdeli a goly nedaval.

Reagovat
Dron

Souhlas, měl dostávat mnohem víc příležitostí místo Kalinice. Celou sezonu vysedával, nechápu, proč ho AC vůbec angažovalo (za takový prachy), když šanci pořádně nedostal. Přitom výbornej talent, ale takovejch už bylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele, ale jeste mu dejte cas.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já bych ho nezatracoval

Reagovat
Beči

Tak on nehrál špatně ani v AC, ale nepochopitelně před ním dostával přednost jalový Kalinič.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Nehral spatne, akorat nedával goly, což u útočníka je trošičku problém..

Reagovat
Beči

Dával víc gólů, než protěžovaný Kalinič.

Reagovat
Ross Geller

Já ho chtěl do Realu místo Benzemy.

Reagovat
.13

Vykupit a po sezone za 60 do Barcelony miesto Luisa. To by bola bomba

Reagovat
Gazdo

Ja som to vravel pred sezonou a kazdy ma tu posielal do prdele

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele