Šilhavý: Ulevilo se mi jen do příštího zápasu, k postupu bude třeba ještě bod

14.06.2021, 19:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
kattos

Ten rozhovor sním to bylo něco, jak takhle může mluvit trenér?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, psal jsem to do diskuze k zápasu... Hnus... Ten rozhovor byl úplně mimo, mluvil jak žáček, kalkulant, jako by nechtěl hrát ani na výhru... Grcat se mi z něj chtělo

Reagovat
Mönchengladbach

Příště snad bez Krále (-> Holeš) a Jankta (-> Hložek).

Za stopery bohužel lepší náhrada není.

Reagovat
kattos

Holeš ne. Král sice neodehrál bůh ví co, ale dozadu si to odběhal.

Holeš je dozadu něco jako Král, ale dopředu jsem ho nikdy nic udělat neviděl, to u Krále občas jo.

Reagovat
kattos

To třeba to změnit na Souček, Holeš, Barák/Jankto.

Ale trojice Souček Holeš Darida je dopředu hrozně slabá.

Reagovat
exse

Než Kalas je i Vydra lepší volba na stopera.

Reagovat
krupa1919

Baráka místo Krále

Reagovat
Acrocephalus

Po opadnutí ohormné euforie z výhry nějaké stručné hodnocení: Češi měli vstup docela obtížný, ať už z hlediska výběru hracího místa nebo z hlediska různých statistik, které nám dávaly malé naděje na vítězství. Ono to prohrávání na ostrovech není vůbec náhoda, nám se opravdu proti těmto týmům na domácích stadionech hrozně špatně hraje. A tak i když Skotové na papíře vypadají jako snadnej cíl, tak Skotové doma, navíc po nedávných porážkách v Lize národů, kauza Kúdela atd atd., prostě byli favorité. Byť mnohej českej fanda nad tím jen pozdvihne obočí, ale i Skotové šli do zápasu s tím, že oni jsou favorité a oni nás přejedou.

To bychom měli nějakej "před-úvod", no a teď realita. Skotové na nás nastoupili a rozhodně nám chtěli dát gól hned po prvním hvizdu, ale naštěstí jsme se ubránili. Hra se zklidnila, začali jsme kombinovat, dostávat se do útoku a už to začalo nabírat grády. Schick = český génius a rozdílový hráč. Vaclík jen potvrzuje to, co dlouhodobě říkám = že je jasná jednička v brance, Pavlenka ať se jen dívá z tribun a učí se. Obrana = Kalas měl na začátku výpadek, ale potom spoustu míčů odvrátil, stejně tak Čelůstka, není pravda, že byli naší největší slabinou. Tady si spousta fandů asi myslí, že by stopeři odvedli dobrou práci jen tehdy, pokud by se Skotové nedostali do takových šancí, ale to je představa mimo realitu. Skotové museli hrát do útoku takto agresivně a ano, dostali se do velkých šancí, jinak ani nemohli. Ale hodně osobních soubojů jsme vyhráli, hodně míčů se k Vaclíkovi ani nedostalo a co už šlo za záda obránců, to Vaclík zlikvidoval naprosto brilantně. Záloha = Král tu byl nejmarnější, radši bych ho viděl asi sedět. Darida celkem ušlo, Souček výborný, Jankto snaživý jako vždycky, ale bez výsledku, Coufal výborný, Bořil také. Střídání se podle mě Šilhavému povedlo. Sice z toho nepramenila žádná branka, ale minimálně se tak ukázalo, že Holeš by měl jít do základu a Holeš je zvíře, které když pustíte, tak trhá.

Očekával jsem ošklivý zápas, který bude profaulovaný, protrápený, prokartovaný, ale z pohledu fanouška bylo na co koukat. Důležitá je mentální vzpruha, která dodala našim hráčům zdravé sebevědomí, takže věřím, že proti Chorvatům předvedou odvážný výkon a naopak Chorvaté budou pod velkým tlakem. To jsou jenom body pro nás. Také očekávám lepší hru z naší strany, už jen z toho důvodu, že Chorvaté praktikují úplně jiný styl hry, takový který nám víc sedí = obrana je více otevřená, dá se více kombinovat, více vymýšlet. No a Anglie, na ty pořád nemáme, budeme muset podat výkon jako kdybychom hráli finále, abychom s nimi bodovali. Angličané nás tentokrát určitě nepodcení, takže budou více ostražití, více si nás hlídat.

Ty 3 body a +2 body k dobru vypadají pěkně, ale těžko hodnotit, jestli to samo o sobě bude stačit. Pro nás by bylo asi nejvýhodnější, aby se ve všech skupinách vyprofiloval jeden jasný favorit a jinak se co nejvíc remízovalo, Těžko říct, Turkům roku 2016 to jedno vítězství nestačilo. Kdybychom remízovali s Chorvaty, tak jsme v každém případě na šampionátu, tam snad ani možnost nepostupu se 4 body neexistuje...

Reagovat
Acrocephalus

*"...Hložek je zvíře" mělo být

Reagovat
kattos

Vaclík jen potvrzuje to, co dlouhodobě říkám = že je jasná jednička v brance, Pavlenka ať se jen dívá z tribun a učí se.

Já nevím, proč když Vaclík odchytal skvělé utkání tak se musí pořád odkazovat na jiné brankáře (Pavlenka by to nechytil, Kolář atd). Dobře, možná je Vaclík lepší, možná ne. Jednička je právem. Ale prostě tohleto nadhazování je fakt úplná píčovina.

Jinak určítě souhlas.

Je třeba ale zmínit že Turkům 3 body nestačilo díky hrozivému skoré. Pokud si tohle zrovna pohlídáme, může to stačit.

Ale já věřím že proti Chorvatům budeme bodovat.

Reagovat
PaYaB

Hlavně nesmíme kalkulovat, bod s tímhle Chorvatskem určitě uhrát půjde a pak by se klidně může stát všechno.

Můj vysněný scénář je ten, že uhrajeme remízu s Chorvatskem, oni pak budou honit výsledek ve Skotsku, nezvládnout to a skončí poslední, my druzí a Skotsko o jeden gól nepostoupí ze třetího místa.

Reagovat
Acrocephalus

Tak jasny, hraci ani trener nesmi kalkulovat. Do kazdeho zapasu jen pro vyhru. Ale furt mi to neda delat predbezny scenare, byt teda po prvnim kole hovno vykoumam.

Jasny, za jistychbokolnosti jsme se mozna prave probojovali do vyrazovacich boju (mame ted taky jedno z nejlepsich skore, po Italech a Belgicanech), ale v pripade dalsich dvou proher pripada v uvahu prohra maximalne o gol, aby byl nas postup ze 3.fleku jistejsi. Chorvatsko musime zmacknout, a vydolovat z nich aspon tu remizu, neni to nerealne. Chorvati mi s aanglicany pristli hodne bezbstavy, bez elanu, bez napadu. Jejich proslula zaloha byla uplne v riti, tam bychom jim mohli nalozit.

Reagovat
Acrocephalus

Pisu jak pica, samy hrubky, sorry.

Reagovat
PaYaB

Pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Kralem? Jsem teda cekal, ze se na euro “proda” na zapad, zatim to vypada tak na Budejovice

Reagovat
smazaný uživatel

Coz je od moskvy sice taky zapas no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele