Šilhavý: Nejlepší zápas kariéry, potlesk od fanoušků soupeře hřeje na srdíčku

27.06.2021, 22:45
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
Acrocephalus

Tleskám dnešnímu výkonu, opravdu super takticky zvládnuté a poctivě odpracované. Jsem rád, že se z mužstva podařilo vymačkat ten skutečný potenciál, který byl tak trochu skrytý v základní fázi. Ne že bychom hráli vyloženě mizerně, vždyť jsme hráli s vicemistry světa, vždy a všude favorizovanou Anglií a nepříjemným Skotskem a dokázali jsme postoupit, ale naše výkony byly přinejlepším rezervované.

Dnes ale se kluci ukázali, že umí skvěle týmově hrát. Byl jsem nadšený z naší defenzívy, ta to odpracovala opravdu poctivě a vlastně jsme, kromě té šílené šance jeden na jednoho, Nizozemce k ničemu nepustili. Depay, Wijnaldum, Blind, de Ligt, i ten pomalu na Boha pasovanej Dumfries byli vymazaní, nedostali se do hry a za to tleskám naší defenzivě. Střed dobře kombinoval a konečně jsme i něco tvořili, ten Barák do základní sestavy jednoznačně patří a absollutně jsem nepociťoval absenci Daridy. Kadeřábek naprosto skvělý a i když Bořilovi vyprší karetní trest, asi bych ho nechal už sedět na lávce, byť nemám k jeho výkonům tak velké výhrady jako někteří. I Ševčík mi přišel více platný než Jankto, rozhodně se mi tam líbil víc. Jako proč ne, ta strana dobře fungovala. Holeš už se na lávku asi neposadí. Výbornej a hlavně překvapivej českej objev. A Schick - jsem za něj hrozně šťastný, máme po X letech skvělého a navíc technického útočníka, kterej může hrát v top klubech. Tak ať mu vydrží zdraví a ať už přestoupí kamkoliv, aby pravidelně hrál.

Teď jdeme proti Dánsku. Podle mě to bude o něco pikantnější zápas už kvůli tomu, že tentokrát nejdeme v roli totálního outsidera, ale jdeme jako vyrovnaný soupeř. S Dánama to je opravdu 1:1, protože oni hrají podobně, kladou důraz na týmovost a obětavost a poctivost a navíc tam je ten faktor Eriksen, za kterého bojují. Bude to strašně těžké. Proto bych přistupoval k tomu zápasu opravdu s pokorou, nepasoval se do role favorita.

Reagovat
fukoman

Skvěle napsáno, se vším souhlasím a doufám, že sestava proti Dánsku bude stejná jako proti Nizozemsku.

Reagovat
Komix

Reagovat
lampas

Reagovat
Axelrose

Chtěl jsem napsat něco podobného, ale proč dělat něco, co už někdo skvěle odvedl přede mnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

My bojujeme za Kúdelu

Reagovat
kattos

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
xjert02

Reagovat
ramm+

Akorát absenci Daridy jsem dost pociťoval, popřípadě byl Barák o tolik lepší..

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Jako v tom národním týmu se fakt našel, pozice přesně pro něj. Nemusí vymýšlet žádné progresivní píčoviny aby držel krok, stačí mu prostě jen nastavit správně chemii a udělat kabinu, což je věc v které je špičkový a pro fungování reprezentace možná nejvíc klíčové.

Reagovat
Axelrose

Jedna věc. Já si vůbec nevšiml, že hraje Maso. Vlastně, až když střídal. A potom někde ukazovali naběhaný metry, odebrané míče, prostě statistiku takové té černé práce - a on byl mezi nejlepšími.

Přitom já ho na tom hřišti fakt neviděl.

Klobouk dolů, tomu říkám odevzdat se pro tým.

Nebo to bylo tím, že jsme měli raději vypnutý zvuk a popíjeli pivo. Plus samozřejmě panáček na postup

Jinak gratulace celému týmu a opět pan Vaclík a jeho jedinečný zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Přihrával Barákovi do tý šance v prvním poločase, často si měnil místo se Ševčíkem a šikanoval Nizozemce při rozehrávce.

Reagovat
Fernando_Torres

Zrovna Masopust byl minimálně v první půli náš možná nejviditelnější hráč, většinu úspěšných technických fines měl na kontě on (jesle De Lightovi, patička na Coufala mezi dvěma obránci, pak si vybavim ještě minimálně jedno perfektní zalepení dlouhého balonu). Dnes jednoznačně jeho nejlepší zápas tady na Euru

Reagovat
JeséRodriguez

Hrál výborně. Je škoda, že se zranil Černý, ten by z křídla nejvíc podporoval Schicka a ve dvou by to tam vepředu uhráli, Masopust na druhé straně na tu černou práci je fakt super, navíc občas přidá gól nebo asistenci.

Reagovat
Axelrose

Tak já ho taky chválím, ale fakt jsem si ho nevšiml

Možná v tom hrála roli točená Plzen, nebo to, že jsme seděli na pergole a měli vypnutý zvuk.

Ono to možná bylo tím, že neudělal žádný ostřejší faul.

Nicméně jak říkám, takhle by měla vypadat "černá práce" pro tým.

PS: doufám, že se Šilhavka bude řídit oním známým pravidlem: Vítězná sestava se nemění

I když si myslím, že minimálně Bořila tam dá

Reagovat
Nebelung

Reagovat
REPLIKATOR

Šilhavý Už v Liberci dokázal zázraky.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
kattos

Zase děláte radost, díky kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jak Masopusta nemusim, tak na euro mi zatlm zavira solidne hubu

Reagovat
Acrocephalus

Reagovat
GjøvikFF

To nám všem Jeho poměr možnosti/výkon na Euru je hodně luxusní

Reagovat
ramm+

Reagovat
Lof

Tohle dělá většina. Přitom on už tolikrát dokázal, že si svoje odehraje a je hrozně platnej do týmu.

Reagovat
Kucka

Hlavně, ať nešahá do vítězné sestavy a Dány můžeme seknout. S jedenáctkou ze skupinové fáze bych si tím moc jistý nebyl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele