Shaqiri: Mohl jsem přestoupit do Liverpoolu, Bayern mě nepustil

21.12.2016, 16:56
Aktuality
Po docela odlišné trase se mohla odvíjet kariéra současného záložníka Stoke City Xherdana Shaqiriho. Ten během mistrovství světa 2014 výrazně upoutal zástupce Liverpoolu, Bayern však dle jeho slov přestupu zabránil. Alternativní řešení - odchod do Interu Milán - se potom ukázalo krajně nešťastným...

"Bylo to mé přání. Měl jsem nabídky od Liverpoolu a Atlétika Madrid. Vybral jsem si Liverpool. Brendan Rodgers mě během MS několikrát kontaktoval. Ale Bayern můj přesun zablokoval," vzpomíná 25letý křídelník, který v Bavorsku působil od roku 2012.

"Bylo tam několik diskuzí a pár z nich i vážných. Ti, kdo rozhodovali v Bayernu, věřili, že se má situace změní. Nezměnila, měli jsme pravdu," naráží Shaqiri na skutečnost, že ani na podzim 2014 nezačal v Mnichově pravidelně nastupovat. Potom v lednu za patnáct milionů eur odešel do Milána.

V tamějším Interu však narazil snad ještě tvrději. Odkroutil si pouhých osm startů, přičemž skóroval akorát jednou jedinkrát. "Upřímně, infrastruktura Interu je ostuda. Že tak renomovaný klub nenachází cestu jak vylepšit své zázemí, je prostě zklamání," hovoří bez obalu Švýcar.

Teprve v létě 2015 Xherdan Shaqiri přeci jen zakotvil v anglické Premier League a ve Stoke-on-Trent se konečně zdá spokojený: "Chtěl jsem se trochu uklidit stranou reflektorů. Stoke a Mark Hughes mě chtěli od chvíle, kdy jsem se přidal k Interu. Cítil jsem, že to pro mě bude ta nejlepší volba."

"V Anglii je zkrátka vše profesionálnější - co se týče diety, regenerace, analýzy hráčských výkonů a variability tréninkových jednotek," srovnává závěrem rozhovoru pro Sporx.com odchovanec Basileje.

Autor: Tomáš Daníček / thescore.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele