Schickovi se vrací konkurent. Boniface je po zranění zpět, stihne už semifinále poháru

02.04., 19:15
Aktuality
Victor Boniface (© AFP)

Útočník Bayeru Leverkusen Victor Boniface (23) bude po tříměsíční absenci zaviněné zraněním třísel k dispozici pro středeční semifinále Německého poháru proti Fortuně Düsseldorf. Pro svěřence Xabiho Alonsa (42) je to před závěrem zatím výborné sezony skvělá zpráva. Nigerijský forvard totiž v dosavadním průběhu ročníku nastřílel 10 ligových gólů a je nejlepším střelcem týmu.

Boniface Leverkusenu chyběl od ledna, kdy si na přípravě před Africkým pohárem národů poranil přitahovač stehenního svalu v oblasti třísel. Mezeru, kterou vytvořil, zaplnil Patrik Schick, který v novém kalendářním roce nasázel pět branek.

"Jsme v super situaci. Nemáme žádná zranění a máme kompletní kádr," liboval si na tiskové konferenci trenér Bayeru Xabi Alonso. "Zpět v týmu je konečně také Boni (Boniface)."

Ofenzivní tahoun západoněmeckého celku ale zatím není v situaci, kdy by mohl odehrát kompletní porci minut. "Na celý zápas to zatím určitě není. Nejspíš ani na poločas. Třicet minut v plné zátěži by ale měl zvládnout," přiblížil Alonso.

Boniface v roce 2024 neodehrál ani jednu soutěžní minutu. I proto netrpělivě vyhlíží návrat na hřiště. "Nemůže se dočkat, až se vrátí. Rekonvalescence po operaci šla výborně a návrat do tréninku mu taky vyšel. Victor má silnou vůli. I proto věřím tomu, že návrat na hřiště zvládne na výbornou," řekl Alonso.

Boniface má v Leverkusenu velký podíl na skvělém startu sezony. Před zraněním napříč soutěžemi nastřílel 16 branek a výrazně pomohl Bayeru k neporazitelnosti v Bundeslize, Evropské lize i Německém poháru.

Bayer ve skvělých výkonech pokračuje i po Silvestru a je na nejlepší cestě k historicky prvnímu bundesligovému titulu. Na druhý Bayern má sedm kol před koncem sezony náskok 13 bodů. Naději na trofej drží díky 39 zápasům bez prohry i na evropské scéně, kde se ve čtvrtfinále Evropské ligy utká s West Hamem.

"Půjdeme zápas po zápase. Dělali jsme to tak doposud a nevidím tak důvod k tomu, to měnit," řekl Alonso, který minulý týden potvrdil, že navzdory zájmu evropských velkoklubů v Leverkusenu zůstane.

"Ušli jsme velký kus, ale zatím jsme nic nevyhráli. Ještě nás čeká spousta práce. Máme za sebou skvělé dvě třetiny sezony, ale neměli bychom mluvit o možných úspěších předčasně. Musíme zůstat soustředění," hlásí před semifinále Pokalu španělský trenér.

V případě postupu přes Düsseldorf by Leverkusen čekal další soupeř z nižší soutěže. Ve druhém semifinále se utká již v úterý třetiligový Saarbrucken s druholigovým Kaiserslauternem.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (22)

Přidat komentář
Werkrider

Není zbytí než postavit Boniface na těch 30 minut od začátku a pak jej vystřídat Schickem. Toho potřebujeme do nastavení druhého poločasu.

Reagovat
DidusIneptus

Za chvíli to vypukne! 1.FCS - 1.FCK semifinále DFB Pokal. Nezastavitelný S'brücken vyzývá ve špatné formě hrající K'lautern. Vyřadí Štika poháru dalšího soupeře na cestě za trofejí?

Reagovat
Seydou Doumbia

zapni radši ale ole olampik lijoné proti valenkán

Reagovat
DidusIneptus

Proč?

Reagovat
Seydou Doumbia

Větší mistři

Reagovat
Kucka

Za Va'nnes koukám legenda Knockaert

Reagovat
MarcoBanco

Teraz pozerám chvílu na niektorých hráčov pozabudnem a zrazu valia druhú francúzsku

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky na to s údivem čumím legenda Brightonu fulhamu nebo nebo nevím koho

Reagovat
Kucka

A tenkrát taky nasimuloval a pak i dosral pentli za Lestr před legendárním brejkem Watfordu, který zakončoval DEEENEEEEEEEEY

Reagovat
Seydou Doumbia

Legendární moment a on byl u toho, to jsem taky netušil masakr

Reagovat
DidusIneptus

SB - KL dnešní svátek německé kopané

Reagovat
DidusIneptus

Tomu fotbalu by velmi pomohla branka. Za stavu 0:0 žádné nasazení.

Reagovat
DidusIneptus

Není vůbec poznat kdo z mužstev je herně lepší. KL hraje slabé na to, že hraje o třídu výš než SB. SB hraje na 3.ligu normálně, proti soupeři který se v 2.bundeslize horko těžko zachraňuje. Jestli SB nevyužije ubohosti KL a nepostoupí do finále, bude je to hrozně mrzet. Kdy jindy můžou využít slabostí soupeře když ne dneska? A když mizerný KL postoupí do finále DFB Pokalu, bude si říkat: Tak v takovýmdle srabu získat finále se hned tak nevidí!

Reagovat
DidusIneptus

Lautrňáci v druhým poločase ukázali, že jsou lepší a dali potřebné góly k postupu. Ale stejně nechápu, jak se mohli i slabý Lautrňáci dostat až do finále poháru?

Reagovat
DidusIneptus

Lautern měl štěstí, že dostal tak skabý Saarbrücken. Bayern, Frankfurt, Gladbach měli smůlu, že dostali slabý Saarbrücken.

Reagovat
kattos

Jak se říkalo jak bude chybět a chybí a nakonec vlastně vůbec

Reagovat
doshcz

jono horsi by to bylo bez Wirtze

Reagovat
Mikyruv Knir

Za me by vice chybel Xhaka. Ale Wirtz taky dulezity hrac.

Reagovat
Werkrider

Super Lautern, moc jsem jim to přál důležité ale je, aby jím tento úspěch nezatemnil mozky a bojovali pořádně v lize.

Reagovat
Greny

Kaloč ve finále německého poharu tvl kdo by to rekl

Reagovat
thewall

Ještě se možná budeme divit, jakou kariéru udělá v Německu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele