Schick si v Lipsku pochvaluje oproti Římu anonymitu

16.10.2019, 15:12
Aktuality
Český reprezentační útočník Patrik Schick se v rozhovoru pro německý Bild přiznal, že mu oproti angažmá v AS Řím daleko více vyhovuje anonymita a nižší tlak, které zažívá v německém Lipsku. Schick působí v bundeslize od září.

V Římě se musel mladý český forvard vyrovnávat s tlakem, který způsobila přestupová suma, kterou za něj Římané zaplatili. Ze Sampdorie Janov přišel za 42 milionů eur a stal se z něj nejdražší nákup v klubové historii.

Když se mu nedařilo vysoká očekávání naplnit, tlak se stupňoval. Nakonec během dvou sezon vstřelil pouze pět branek.

Pod vedením nového trenéra Paula Fonsecy se na hřiště dostával sporadicky, i proto nakonec volil změnu prostředí a přesun do Lipska. Za to zatím odehrál jen 27 minut, protože okamžitě po příchodu musel léčit zranění kotníku. Přesto si atmosféru v klubu pochvaluje.

"Můžu tady hrát pod daleko menším tlakem. Jsem tady daleko víc anonymní, než v Římě. To mi vyhovuje," řekl Bildu Schick, který také prozradil, že klíčovou roli v jeho příchodu do Lipska hrál mladý trenér Julian Nagelsmann.

"Byl důležitou postavou. Zájem o mě měl už v době, kdy trénoval Hoffenheim a já jsem ještě hrál za Bohemians," uvedl Schick. "Byli jsme v kontaktu delší dobu a bavili jsme se spolu o fotbale," dodal Schick, který během reprezentační přestávky zasáhl v českém dresu jak do duelu s Anglií, tak se Severním Irskem.

O víkendu by mohl přidat další minuty v barvách Lipska. Rudí Býci hrají proti Wolfsburgu.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (42)

Přidat komentář
j_mrazik

Za 28 minut na hřišti tě lidi fakt na ulici nosit na rukách nebudou.

Reagovat
Josifek

Noo, taky jsem si říkal, že to není až tak divný, když se na hřišti ještě prakticky neukázal

Reagovat
ACSeRw!n

v Nemecku ne no

Reagovat
pobody's nerfect

doufám, že se někde chytne, v repre pravidelně ukazuje, že je dobrý hráč

Reagovat
meno

No nevím

Reagovat
Messi14

wtf, to, že je nejlepší náš útočník momentálně, je prostě fakt. I Ondrášek se ukázal líp jak krmenčík - a nemusím z něj dělat hype, minimálně se trefí do balonu.

Reagovat
meno

Jako je, ale teď to fláká i v repre

Reagovat
smazaný uživatel

co nevis?? je to nas jasne nejlepsi hrac a ukazuje to celou dobu, co hraje v zakladu..

Reagovat
smazaný uživatel

A to dokazuje co? My jsme jeden bod před Kosovem . Takže by hráči Kosova taky teď měli začít nastupovat ve velkých klubech?

Reagovat
smazaný uživatel

dokazuje to to, ze je v repre pravidelne dobrym hracem, precti si vlakno, predtim nez debilne zareagujes na neco, co nikdo nepsal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Krása. Krmenčík taky dává Albánským týmům v předkolech hattrick a neznamená to, že má hrát ve velkoklubu... Lafata dal nějakým Lotyšům či co to bylo 7 branek a ty Lotyši pak s námi hrají v kvalifikaci. Kvalifikace proti těmhle týmům neukazuje, že má na to hrát víc než hraje v klubu, když jim Anglie dává 5-6 kousků každej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

?? precti si to jeste jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl jsi Tepličák nebo Olomoučák?

Reagovat
smazaný uživatel

ne a olomouc jsem mel ve vedlejsich, protoze ji mam docela blizko + mi prisla sympaticka prace s mladezi a obcas i hra. ale za fanouska se nemuzu povazovat

Reagovat
TheMally11

v Turecku možná tak na top 5 nemá ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko rict, v cem to je, ze se mu nedarilo, je fakt, ze to mohlo byt tim obrovskym tlakem. Je videt, ze je skvele technicky vybaveny a zakonceni ma taky kvalitni. Jen to chce hrat a ziskavat sebevedomi, tak jako v repre.

Reagovat
johan14

Ako málo niekedy stačí ku spokojnosti.

Reagovat
Rothbard

Do 2 let skončí u nás v lize. Aspoň jako hostovačka. Přijde mi, že čím víc se o našem hráči mluví v superlativech, tím spíš to pak špatně dopadá.

Reagovat
dontcallmeandre

jj, nejlepší kariéru pak mají často ti, o kterých se mluví jako o nekopech, ale prostě si to vydřou. Nehřeší na talent. Ale přijde mi, že to není Schickův problém, němu to prostě nesedlo v AS, a te´d se z toho musí vzpamatovat. Není třeba, aby litoval, vydělal si tam slušné peníze a ještě určitě vydělá, tak si teď naopak může angažmá vybrat z herního hlediska. Je to ještě pořád mladý kluk, kdyby hrál v české lize, tak by střídal na 20 minut na konci zápasu, aby mazáci nepřišli o prémie a nezačali brojit proti trenérovi a ten nepřišel o fleka.

Reagovat
Messi14

ani náhodou, tohle neni ani fenin, ani kadlec apod. Narozdil od nich je hlavou na tom v poradku a nefrajeri, ze uz nemusi makat, protoze je mimo cechystan

Hrac je to nadstandarni a bude nejhur kopat v mensich klubech, ale porad to bude v top ligach.

Reagovat
Corleone

Reagovat
cetto

NEchci soudit po měsíci, ale když tam přestupoval, tak jsem tu psal, že tam je ještě větší konkurence než v AC, načež tu na mne desítky lidí blily a smály se, co že jsem to napsal za píčovinu. AS má Džeka, Lipsko Wernera, to jsou obdobně kvalitní hráči, přes který by se dnes neprosadil téměř žádný útočník. Lipsko má navíc Sabitzera a Poulsena, což jsou hráči asi stejných kvalit, jako Schick. Prosadit se v Lipsku bude mít extrémně těžké, protože na rozdíl od AS, tady nemá jistou ani roli náhradníka a i při případném zranění stejně nebude první alternativou (pravděpodobně).

Nicméně snad se pletu a přeji hodně štěstí.

Reagovat
Tommasino

Poulsen > Schick

Reagovat
Andis

No jako víš co je to tak, ale musíš brát že si na českém webu, tady jen v superlativech.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Seydou Doumbia

Sabitzer hraje povětšinou v záloze nebo na křídle, ne? Lipsko hraje na dva útočníky a o pozici toho třetího by měl bojovat právě Schick a Cunha. Takhle to alespon vidím já.

Reagovat
verv

on vůbec neví o čem mluví

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi prostě hrdina a frajer. Kéž by bylo víc takových

Reagovat
Nuno čomes

Nevybral si moc dobrou variantu no

Reagovat
smazaný uživatel

Ten přestup mi dával smysl jako náhrada za Wernera takhle akorát ztratí další rok

Reagovat
10

zrovna u něj jsem čekal, že s tlakem problém mít nebude, přišlo mi, že to má v hlavě jako jeden z mála českých hráčů srovnaný a má zdravý sebevědomí...bohužel se ukázalo, že ho totálně semlela už ta prohlídka v Juve

Reagovat
Recoba Inter

Vždyť mu pomáhá Mühlfeit, ten musí být mentálně připraven na všechno

Reagovat
fabec1222

Tak když tě ani ještě nikdo neviděl na hřišti...

Reagovat
Rolf

O Schicka nemusíte mít obavy Slátancí,hůř jsou na tom Jankto,Zmrhal i Toník Barák.

Co se týče fotbalovosti,tak všechny,včetně Součka a spol.převyšuje o parník!

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe musí být chlape génius. Pod každým článkem napsat vesměs to samé ...

Reagovat
Salfovic

Divný, přitom taková hvězda

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď na anonymitu musí byť zvyknutý. V Ríme dva roky ani len nevedeli, že je v tíme.

Reagovat
cink

#vtipevylez

#hlaskaroku

Reagovat
Alberto Aquilani

To nemal byť vtip. To je bohužiaľ smutné konštatovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem myslel, žer má Řím lepší fanoušky, ale když si nepamatují ani hráče, co za ně ve čtvrtfinále a semifinále LM hrají základ, tak nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

uz prestan prosim, nebo tu naloz smichu nepreziju.

Reagovat
smazaný uživatel

A zranil se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele