Schick bude rád, pokud přestoupí z AS Řím do Lipska

27.04.2020, 19:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (87)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Reagovat
JozkokozleJ

Rozumiem jeho rezervovanemu vyjadreniu. Avsak bol by blazon, ak by nechcel ostat. Lipsko moze jeho individualnu uroven a reputaciu posunut do sfer, ktore by v Rime zrejme nikdy nedosiahol.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Smreky

bolo by to super ako pre neho tak aj pre Lipsko :) v celku ku koncu pred ukončením chytal formu a hrával pravidelne

Reagovat
dave30

Lipsko je na tom zřejmě finančně dobře. Wernera neuvolní a chtějí Patrika a Angelina z City (opce taktéž kolem 30 mega)...

Reagovat
Largo

Prej chtěj zaplatit jen půlku

Každopádně ať tam Patrik zůstane, daří se mu a evidentně je spokojenej.

Reagovat
Lech

Za 15 mega se zblaznili

Reagovat
TheMally11

15 mega je hodně! i v korunách

Reagovat
Lech

Reagovat
PaYaB

RB ty prachy dá, podle mě přestoupí do toho Lipska.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kily

23 a budou spokojení všichni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kapřík

Reagovat
dave30

Takže třeba Souček za 11?

Reagovat
Losinho

Tam zbývá 16 a to WHU v pohodě dá.

Reagovat
dave30

A proč by to dělali, když všichni budou dávat méně?

Reagovat
h8_sfatto

i 11 rublů je moc za kopyto Součkovo

Reagovat
Coutinho10

méně dát nemůžou, musejí respektovat původní dohodu.....korona nekorona

Reagovat
dave30

A proč to musí platit u Součka a ne u Schicka (a jiných hráčů)? U Patrika byla také jasně stanovena opce...

Reagovat
Coutinho10

jediný, co mě napadá, tak že by AS Řím si bylo vědomo, že kdyby se jim vrátil, tak že nenaváže na výkony z Lipska, což znamená, že ho chtějí za každou cenu prodat, ikdyby to bylo za nižší částku než bylo dohodnuto a Lipsko se o to určitě pokusí, aby zaplatilo méně a myslím si, že AS Řím ho 100 % bude chtít Lipsku střelit, protože víc za něho nedostanou

u Součka je ta situace jiná v tom směru, že my Slavia bysme ho klidně uvítali zpět na boje o LM, ale WHU je z něho tak ohromený, že i tak to je pro něj super obchod a i během tohoto roku několikrát zmiňoval, že pokud se zachrání, tak tu dohodu bude akceptovat, takže tam záleží jenom na WHU, jestli se zachrání

Reagovat
dave30

No nevím. Příjde mi, že je situace u obou hráčů podobná. I Patrik se v Německu chytil a Lipsko ho chce. Pokud by ho nekoupilo Lipsko, tak stejně zájemci zřejmě budou. A pokud půjdou ceny obecně dolů, tak půjdou všem hráčům. Tomáš asi nebude nějaká vyjímka.

Reagovat
Coutinho10

uvidíme...podle mě týmy v PL na tom budou pořád lépe než v Itálii, ale samozřejmě bude záležet na hodně okolnostech, zda se v pohodě dohrají sezony atd., ale uvidíme....přeju oběma, aby jim to vyšlo a pokračovali v těch týmech i v další sezoně

Reagovat
dave30

Reagovat
Losinho

U Schicka totiž dojde k neuplatnění opce a jelikož o něj AS nebude mít zájem, tak budou vyjednávat s Lipskem (a případně dalšími kluby) o jeho přestupu.

Co se týče Součka, tak toho si Slavie klidně nechá, případně střelí jinam. Navíc ta opce je povinná, pokud se WHU udrží.

Reagovat
dave30

To je takový typický čecháčkovský přístup. My opci (tuším 29 mega) nechceme uplatnit, ale my ho chceme normálně koupit (třeba za 20).

Že by to takto zkusil i WH? My Tomáše na tu opci nechceme (zaplatíme nějakou pokutu), ale chtěli bychom ho normálně koupit. No a že by ty 2 a půl zápasu (vlastně 1 a půl, s City to bylo jenom běžecké cvičení bez míče) ovlivnilo jeho cenu více, než koronavirus? Tomu snad nevěříš (i když se u nás psalo, že mu celá PL leží u nohou...).

Reagovat
Losinho

A proč ne? Řím se ho chce zbavit, prostě bude v létě rokovat o ceně.

West Ham to samozřejmě může zkusit, když sestoupí. Jinak je cena pevně daná, to je rozdíl oproti Schickovi - povinná X nepovinná opce.

Reagovat
dave30

A proč by říkali, že se ho chtějí zbavit? Aby snižovali jeho cenu? Zas takové amatéry z nich nedělejme. Skvěle jste nám ho rozehráli, jestli ho nechcete, my si ho necháme...

Co je v dnešní době povinné? Bude tam asi nějaká pokuta... A myslíš, že po ochutnání PL bude chtít Tomáš zpět do kaprligy?

Reagovat
Losinho

Vyjadřoval se xkrát i Schick s Paskou, že se tam nevrátí.

Jj nějaká pokuta.. třeba jako u Haška a jeho vypovězení smlouvy, ale krát deset.

Reagovat
dave30

Víš, mně je úplně jedno, kde bude kdo hrát. Ať jsou chlapci spokojení a daří se jim (ať to bude kdekoliv). Mně se jen líbí, jak mnozí fanoušci reagují na zprávy ohledně poklesu cen fotbalistů v souvislosti s celosvětovou krizí, ktrá se dostaví. Vždy hlavně tak, aby to vyhovovalo jeho klubu, jeho oblíbenému hráči a podobně. Nejsi jediný...

Reagovat
Losinho

Ta opce je na poměry Lipska dost vysoká, nekalkuluju s žádným poklesem cen, podle mě by se Lipsko snažilo vyjednat slevu tak jako tak. Spíš narážím na rozdíl mezi klasickou opcí u Schicka a povinnou (byť podmíněnou účastí v PL) u Součka.

Navíc se mi to nehodí, stokrát radši bych sestup WHU a Součkův návrat.

Reagovat
dave30

Pravděpodobnost, že se Souček vrátí do Slavie (kdyby WH sestoupil) je asi taková, jako návrat Schicka do Říma...

Reagovat
Losinho

No a?

Reagovat
dave30

Klídek. Samozřejmě ať je kluk raději ve světě. Já jenom že jsi psal toto... stokrát radši bych sestup WHU a Součkův návrat. Ať se klukům daří.

Reagovat
Losinho

Já mu PL přeju, ale možnost mít ho tady na předkolo LM je hodně lákavá

Reagovat
bobis21

Zase "povinná opce" Kde na to ti lidi chodí

Reagovat
Losinho

Ok.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak ale pokud se sezona nedohraje, tak je to uplne jina situace. Si myslim, ze pak West Ham tu opci ulatnit nemusi.

Reagovat
BaggioRoberto

Ta opce urcite byla na to ze po 38 kolech budou do 17 mista a ne ze se liga po trech kolech zastavi a nesestoupi nikdo.

Reagovat
Losinho

Opce je nastavená tak, jestli bude hrát WHU v ročníku 2020/21 PL.

Reagovat
BaggioRoberto

Tam tu opci dělal nějakej břídil z West Hamu a právníka zapomněli doma v tom případě. Odehrál dva zápasy, jedinou výhru udělali, když se zranil a stejně musí uplatnit opci.

Reagovat
Losinho

A to už 4,5 mega euro zaplatili

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to je částka za hostování, i když poměrně vysoká.

Reagovat
dave30

Myslím si, že pokud se soutěže nedohrají, tak se ty hostovačky budou řešit (nebo kluby se dohodnou). Je přece rozdíl, jestliže hráč nehraje z důvodu zranění, nebo výkonnosti a když mu v tom brání vyšší moc (celosvětový zákaz). Přece ty mateřské kluby nemůžou žádat plnou cenu za hráče, který mohl odehrát pouze něco málo přes půl sezóny (hostování v létě), nebo jen pár zápasů (hostování v zimě).

Reagovat
vladino10

Je lepsi ako Poulsen?

Popravde som mal Yussufa celkom za hviezdu..a zrazu sedi..

Reagovat
Reggie

Schick je daleko fotbalovější, Poulsen je zase větší bojovník a důraznější hráč. Ale i po uzdravení Poulsena a několik zdravotních problémech Patrika hraje převážně Patrik, takže je to asi jasný

Reagovat
TheMally11

není lepší jak Y.P.

Reagovat
Rudnevs

Ako už píše Reggie, každý je iný typ útočníka, čiže sa to ťažko porovnáva. Poulsen je taký ten hráč, čo nedáva moc góly, ale maká pre tým, odvádza čiernu prácu, ideálny do dvojice spolu s nejakym gólovým hráčom. Schick je taký futbalovejší útočník. Myslím, že Nagelsmannovi sa môžu hodiť obaja, snáď sa s AS nejak dohodnú.

Reagovat
Reggie

navíc hrají vlastně pořád na 2 hroty, i když u Wernera je to trochu hraniční, on je hodně variabilní vpředu. Takže se mu jim určitě hodí minimálně 3 kvalitní útočníci. Negelsmann už chtěl myslím Patrika do Hoffe, takže pro něj je to prostě ideální trenér. A i se mu zřejmě hraje líp ve dvou nahoře.

Reagovat
BaggioRoberto

Přesně, Schick je hroťák, Poulsen je second striker, takovej bojovnik presovač a přihravač. A pokud odejde Werner někam do Realu nebo tak, budou Schicka potřebovat nezbytně.

Reagovat
Y.N.W.A

to platí i pro Ronaldinha

Reagovat
Witcher

Poulsen hrál na ms je daleko lepší

Reagovat
Kapřík

To je jasný, daří se mu a domů to nemá zas tak daleko.

Reagovat
Remt

sam rikal, ze kamaradi tam na nej muzou jezdit kazdou chvili

Reagovat
TheMally11

to jsou teda kamarádi pravý kamarád by letěl klidně do Sydney

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? Tak doufám, že máš kamarády na Tahiti a lítáš tam měsíc co měsíc slavit jejich pracovní úspěchy..protože jsi přece kamarád, ne?

Reagovat
Zark

pokud mu zaplatí

Reagovat
Witcher

Pendleři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Nakonec měl pravdu, že Řím bude jen přestupní stanice

Reagovat
Zark

do Lipska no ...

Reagovat
Francesco Totti AS

Prej snížit opci

Reagovat
fenixLFC

ked budu obe strany tvrdohlave tak sa vam vrati naspat a nebudete mat nic. cena pojde dolu otazne je na akom kompromise sa dohodnete

Reagovat
Francesco Totti AS

Jak nebudem mít nic? Snad nám zůstane hráč ne? Jeho cena dolů půjde, ale jednou je ve smlouvě opce tak by se měla dodržet

Reagovat
fenixLFC

zostane vam hrac ktoremu sa u vas nedari a ktory by radsej siel niekde inde. a co sa tyka tej opcie- pokial napriklad transfermarkt neklame tak maju len moznost ho za tych 29 kupit, nie povinnost. takze ta opcia sa nie nutne musi dodrzat, ked sa budu strany schopne dohodnut

Reagovat
dave30

Proč se do smlouvy ty opce (případně výkupky) píší? Aby se nedodržovaly a smlouvalo se? V tom případě jsou tam na nic...

Reagovat
BaggioRoberto

To je cena která když se položí na stůl, tak je to vyřešené a už se nedá navýšit. Pokud ale reálná tržní cena bude nižší může ten klub neuplatnit opci a zkusit smlouvat, ale tím riskuje, že je někdo jiný přeplatí a to si myslim Lipsko nebude chtít podstoupit. Jinak existuje i povinná opce, kdy se částka ve smlouvě aktivuje automaticky po splnění smluvně daných podmínek, například počet odehraných zápasů, vstřelených gólů atd.

Reagovat
dave30

Jasně. Ale nastane třeba taková situace. Lipsko neuplatní opci (moc peněz). Budou chtít zaplatit max. 20. Objeví se zájemce za 25, ale Patrik chce do Lipska. Jak z toho ven?

Reagovat
fenixLFC

jednoducho. bud ukecaju lipsko aby to aspon dorovnalo, bud uekcaju schicka aby siel aj do toho druheho klubu alebo akceptuju aj ponuku na 20 aj 25 mega nech sa rozhodne...alebo proste zostane v rime

Reagovat
dave30

Jak jednoduché, že mě to nenapadlo...

Reagovat
fenixLFC

tak potom preco sa pytas? zdaleka to nie je tak neriesitelna situacia ako sa tu snazis vykreslit

Reagovat
dave30

Já v tom vůbec problém nevidím. Jen od začátku nechápu ten postoj - chytrá horákyně. My opci uplatnit nechceme, ale jinak bychom ho od vás koupili... Přece pro tento případ se tam ta opce píše. Hráč se v týmu chytne a klub si ho za daných podmínek bude chtít nechat. Nebo snad Lipsko bude vystupovat tak, že Patrik se jim sice moc nehodí, ale když jim dá AS slevu, tak si ho tedy nechají?

Reagovat
Francesco Totti AS

Přesně. Vychcanost Lipska. Pokud nedají 29 tak naschle a může jít jinam, klidně za 20

Reagovat
Zark

jn, taky si řikam, co nahoře mele ten liverpoolak, že se vrati do řima a řim nebude mit nic, jakoby ho nemohl už dále prodat nebo co

Reagovat
GabrielBatistuta

Stanoví se opce s tím, že ten tým třeba počítá, že z toho hráče bude výhledově jednička. Po roce hostování zjistí, že na jedničku to nebude a cenu opce se jim nevyplatí dávat. S hráčem jsou ale spokojení,protože je z něj výborná dvojka, je dobrej do kabiny... Za sníženou cenu si ho nechají. (Jen příklad)

Reagovat
dave30

Jako že by měla být stanovena opce za pozici jedničky, dvojky, trojky atd.? A co když ho koupí za sníženou cenu (jako dvojku) a za týden jedničku prodají a ze dvojky je rázem jednička? Co potom? Doplatit? (Jen takový příklad)

Reagovat
GabrielBatistuta

Já se ti jen snažím vysvětlit, jak může klub uvažovat a proč může chtít snížit cenu, i když původně podepsal vyšší opci. Nikde jsem nenapsal, že by ve smlouvě bylo, jestli hráč bude 1, nebo 2.

Reagovat
dave30

Já ti zase popsal, jak by ty kluby s tím mohli vyjebávat. To by měl potom ten mateřský klub hlídat, jestli se ten hráč nestal jedničkou?

Reagovat
GabrielBatistuta

To vůbec. To by ani nešlo. Kupující má právo opci uplatnit. Právo, ale ne povinnost. Pokud to není smluvně jinak (viz Souček). Co je na tom k nepochopení?

Reagovat
dave30

Nechápu to, proč se tam ta částka píše? Domníval jsem se, že je to částka, za kterou bude hráč uvolněn, pokud jej bude chtít klub odkoupit. Předpokládám, že na této částce se dohodnou oba kluby při podpisu smlouvy o hostování. Pokud to tak není, tak mi tam ta částka vůbec nedává smysl.

Reagovat
GabrielBatistuta

Ano, ale ten odkup může, ale taky nemusí, být povinný. Pokud není, tak má kupující výhodu, že:

1) může zaplatit a hráče mu nikdo nevezme, i kdyby chtěl jiný klub zaplatit víc.

2) není povinný zaplatit stanovenou částku. Ale pokud bude hráče chtít získat za menší peníze, riskuje, že ho někdo přeplatí.

Reagovat
dave30

To vše mi je jasné. Myslím si, že většina opcí není povinných. A také si myslím, že drtivá většina hostování končí buď návratem hráče do mateřského klubu, nebo uplatněním opce a odkoupením hráče. Nejsem si jistý že je úplně normální takto handlovat.

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak já fandím AS, takže bych bral, kdyby Lipsko tu opci zaplatilo celou, ale na druhou stranu si myslím, že se běžně stává, že se klub snaží tu částku snížit. Obzvlášť když ví, že prodávající o toho hráče nejspíš zájem nemá a chce se ho zbavit a je otázka jestli by nějaký jiný případný zájemce tolik zaplatil. Prostě není to nic proti ničemu. Je to byznys a pokud neporušují smlouvu, tak si každý chce získat co nejvíce pro sebe.

Reagovat
GabrielBatistuta

Tvl, co na tom lidi nechápou?

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Remt

Mohou nechat dojet hostování a až pak ho koupit za smluvenou cenu, ne? Bohužel většina trumfů je v tomto případě na straně Lipska.

Reagovat
Witcher

Je pošle do píce jak Martin Hašek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele