Schalke propustilo Bauma, tým dočasně převezme Stevens

18.12.2020, 12:56
Aktuality
Německé Schalke se podruhé v sezoně rozhodlo sáhnout k výměně trenéra. Po necelých třech měsících končí ve funkci Manuel Baum. Dočasně mužstvo v posledních dvou zápasech kalendářního roku povede Huub Stevens. Klubová legenda aktuálně působí v dozorčí radě Schalke.

Baum se loučí bez vítězství v ligovém zápase. Mužstvo převzal na konci září, ale v deseti utkáních ani jednou nepřivedl Schalke ke třem bodům. Jediným vítězným utkáním jeho éry tak zůstane listopadový duel v Německém poháru proti Schweinfurtu z regionální soutěže.

Schalke je v tabulce bundesligy aktuálně na posledním místě s pouhými čtyřmi body a hrozivým skóre 8:35. O víkendu jej čeká důležitý souboj s Arminií Bilefeld, která je taktéž namočená v bojích o záhranu.

Do tohoto utkání a také pohárového zápasu v Ulmu, jenž se hraje v úterý, povede mužstvo z lavičky Huub Stevens. Sedmašedesátiletý kouč dosáhl v minulosti se Schalke velkých úspěchů, v poslední době působil jako člen dozorčí rady.

Autor: Jiří Fišara / sport1.de

Komentáře (90)

Přidat komentář
Kornovec

To je celkem tragedie no,jeden z mych top klubu v bundeslize. Snad to udrzi. Navratilova Tadesca v pristi sezone by byl sen.

Reagovat
smazaný uživatel

...ale zlej

Reagovat
Müllered

Fuj, to raději ať jsou na padáka, než ten jeho hnusný fotbal.

Reagovat
vladino10

No..on postavil do útoku di Santa, Burgstallera a Embola a ono to fungovalo

Povedal by niekto že takýto útok môže fungovať?

Za mňa inovátor

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když v Schalke neměl k dispozici vhodný materiál...

Reagovat
Realita

Jaká Navrátilová?

Reagovat
verv

Asi chtěli dát impulz před důležitým zápasem, protože tohle není o trenérovi. Spíš by bylo potřeba vyměnit minimálně polovinu hráčů.

Reagovat
Rudnevs

Celá kríza samozrejme nie je o trénerovi, ale myslím, že aj tak dobrá voľba. Neviem, čo si angažovaním Bauma sľubovali...

Reagovat
JozkokozleJ

Zo zvedavosti sa pytam; mas aktualne vyhliadnuty nejaky dalsi klub z BL, pri ktorom zvazujes, ze by si si ho zaradil do profilu medzi oblubene?

Reagovat
db18

Chceš si vsadit na sestup?

Reagovat
andrew96

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rudnevs

Jj, Herthu Nee srandujem, tak samozrejme ešte neviem, ale možno sa časom niečo vyprofiluje aspoň ako vedľajší klub, lebo sledovať BL úplne nestranne nie je taká zabáva. Ale samozrejme stále naivne dúfam, že Schalke nespadne a k ničomu takémuto nepríde.

Reagovat
bobis21

HSV vypadá na postup ne? Třeba se jen prohodí s Schalke.

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme, ono tie výkony sú napriek prvému miestu všetko len nie suverénne, čiže bude to boj, ale je to možné.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV může vypadat jak chce, v posledních kolech to zas neomylně proserou. Myslím, že už si ty hloupý ztráty výher v posledních minutách nedávno nacvičovali

Reagovat
smazaný uživatel

Fandiť aktuálne Schalke a Hamburgu musí byť radosť.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudnevs

Lautern ešte pôjde hore, oni nehrajú zle a navyše teraz majú fakt kvalitného trénera, len to nikdy nedokážu urvať a preto majú strašne moc remíz, ktoré ich v tabuľke samozrejme zosúvajú nižšie.

Ale tak samozrejme súhlasím (aj z vlastnej skúsenosti), že sympatizovanie s Lauternom sa dlhodobo rozhodne dá porovnať so sympatizovaním so Schalke či HSV.

Reagovat
widlak

Koukám, že tam je i Dynamo a Mnichov 1860.

A pak ještě jeden mnichovský klub: SV Türkgücü-Ataspor München

Reagovat
db18

A Unteraching jako předměstí.

Reagovat
verv

Asi to byl jeden z mála trenéru, kterej byl ještě ochotnej tam jít za jejich finančních podmínek. Ale vzhledem k tomu, že se nezměnilo absolutně nic, a pokud jo, tak k horšímu, tak si mohli rovnou nechat Wagnera.

Btw nevíš nějaký spekulace, kdo by mohl přijít teď? Kromě pokračování Stevense do konce sezóny si nedokážu představit žádnou variantu.

Reagovat
Rudnevs

Nejake mená som videl, väčšinou samí dedkovia a záhranári, ale čo iné čakať a v boji o záchranu by som im veril viac než Baumovi. Údajne Friedhelm Funkel, Thorsten Fink, Christian Gross, Armin Veh.. o týchto som zatiaľ čítal, ale to sa ešte bude meniť.

Reagovat
smazaný uživatel

minule se spekulovalo i o Wilmotsovi....já bych se mu zas tak moc nebránil. S tím materiálem to na žádný hurá moderní styl není, bude to třeba urvat přes mrtvoly. A v tom by mohl být Marc dobrej...

Reagovat
Rudnevs

Za mňa kľudne, ja som chcel Marca už vtedy, len ťažko povedať, či by to zobral.

Reagovat
verv

Toho bych bral, nicméně si nejsem jistej, že by do toho v současné situaci šel.

Reagovat
Rudnevs

* A ešte Grammozis, ktorý minulý rok trenoval Darmstadt

Reagovat
verv

díky, z těchhle jmen mi přijde nejlepší volba asi Veh, i když je otázka, jestli už mu trochu neujel vlak po takové pauze. Ale žádnýho progresivního trenéra teď asi očekávat nemůžeme.

Reagovat
Rudnevs

Teoreticky ten Grammozis by bol progresívny, ale to by som hádam asi ani nechcel, teraz by progresívny tréner v Schalke nemal na čom stavať. Skôr by to chcelo niekoho skúseného, kto by z kádra dokázal dostať maximum a nebol by úplne vyhoretý. Tak mi napadá, že by bol ideál, keby Hertha vyhodila Labbadiu a dosadila tam niekoho progresívneho a Labbadia by bol myslím že ideálny kandidát pre Schalke. Ale o tom môžem tak snívať.

Reagovat
Arne

I když mám Bruna rád, tak bych se taky úplně nezlobil... Začínám mít pocit, že Herthu moc dál neposune.

Do Schalke by seděl takový Favre, mohl by je zachránit jako před lety Gladbach... Ale takhle napřímo a v tak krátkém čase z Lüdenscheid-Nord do Herne-West těžko půjde.

Reagovat
Rudnevs

Bruno mi príde ako tréner, ktorý paradoxne i zo slabého kádra dokáže dostať maximum, ale zo silného naopak ani moc ne. Rozhodne kvaliný kouč a môj obľúbenec, ktorý to aj u vás pomohol trochu stabilizovať, ale pre to, čo momentálne chcete, by to chcelo niekoho progresívnejšieho a Bruno by bol naopak bol presne typ trénera, aký teraz potrebuje Schalke.

Favre mi napadol taktiež, ale to som sa ani neodvážil zmieniť, to by bol tak návrh do relácie snívajte s nami... Ani nie tak kvôli rivalite Lüdenscheid/Herne, ale skôr kvôli tomu, že má oveľa naviac. Úprimne keď vidím tie potenciálne zoznamy plné dôchodcov a zúfalcov oproti ktorým vyzerá aj Wilmots ako výhra, tak mi príde Favre ako úplne z iného sveta.

Reagovat
db18

Reagovat
JackDaniels.

Tiez si myslim, ten ich kader nieje absolutne zaujimavy...

Reagovat
verv

neví jestli nezajímavý, spíš mě přijde vyhořelej. Třeba takovej Harit patřil loni na podzim k tomu nejlepšímu v BL a teď je tragickej, a to nemluvím o jeho chování. Nebo Uth, ktrýmu to tam na hostování v Kolnu padalo ale v Schalke je o ničem (i když patří k tomu lepšímu v téhle sezóně). A tak by se dalo pokračovat. Snad jedinej, kdo za něco stojí je Serdar, ale ten je zase pořád zraněnej.

Reagovat
db18

a 3/4 vedení

Reagovat
verv

Jj i když někteří, kteří jsou zodpovědní za současnej stav, už tam ani nejsou.

Reagovat
Rudnevs

Najmä Heidel, ktorý za sebou nechal veľkú potopu, z ktorej sa Schneider s Reschkem už nedokázali vynoriť, ale naopak sa potopili ešte viac.

Reagovat
Bucky

Spíš než o hráčích to bude o nějaké atmosféře v klubu. Ta soupiska není nic moc, ale na pohodlnou záchranu by to mělo stačit. Rozhodně kádr neodpovídá týmu, který by měl mít z 12 zápasů 4 body a na výhru v lize čekat už 11 měsíců. V klubu je spousta problémů, nicméně bylo vidět, že Baum s tím nedokázal nic udělat. Neznamená to nutně, že by byl špatný trenér, ale celkem jistě trenér nevhodný pro Schalke v aktuální situaci.

Reagovat
verv

jj souhlas, jak píšu výš, ten kádr není nezajímavej co se týče jmen. Ale spíš vyhořelej, protože ti hráči, ať už v jinejch klubech nebo za jiné situace ukázali, že na to mají. A taky teda špatně složenej, což jde hlavně za Heidelem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem z jejich situace dost smutný. Ačkoliv arcirivalové, tak jim letos fandím snad i pomyslně víc. Přijít o derby by mě hrozně mrzelo. Navíc náboj derby (samotné rivality) ve chvíli, kdy Schalke je úplně bezzubé, je tak trošku z části pryč. Doufám, že z toho spodku se dostanou a začnou být zase konkurenceschopní, prospěje to celé lize.

Reagovat
Seydou Doumbia

jím by mohl prospět pád, vyhodit všechen odpad což je cca 20 hráčů a začít znova

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám strach, aby nedopadli jak Hamburg, tedy aby se nehoupali několik let v 2.B a končili těsně pod postupem. Pokud by se jim povedla nějaká slušná obměna a samozřejmě měli trošku štěstí a hned se vrátili, byl bych moc rád.

Reagovat
andrew96

Vidiny pádu z důvodu lepších zítřků jsou ošemetné a 2. BL je obzvlášť nevyzpytatelnou soutěži. Navíc jak Rudnevs upozorňuje, pád by jim v jejich finanční situaci ještě víc uškodil. V Gelsenkirchenu se teď reálné hraje o klubovou existenci.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tohle riziko sebou nese každý tým, který jde o soutěž níž...bez ohledu na finanční stránku klubu a jejich problémy, že

Reagovat
Rudnevs

No lenže práve to, že Schalke je už v tomto momente finančne nahrané, zvyšuje to riziko mnohonásobne.

Reagovat
verv

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

To nie je také jednoduché, v situácii Schalke sa musí veľmi pozerať na financie a pád by ich mohol finančne zničiť ešte viac. Chápem, ako to myslíš, lebo niektorým klubom to prospeje, ale Schalke by pád rozhodne neprospel.

Reagovat
John Obi Mikel

Taky by mohli skončit jako Sunderland.

Reagovat
indy

26 zapasov bez vyhry v lige

Reagovat
Kucka

Šílená série. Měli to urvat s Augsburgem, vedli proti deseti až do poslední minuty a skončilo to plichtou.

Reagovat
verv

tam už to vypadalo, že by se to mohlo zlomit, i na hráčích byla vidět touha to konečně prolomit a pak příjde gól v nastavení, kterej je akorát pošle ještě do větších sraček. Čemuž pak odpovídal výkon proti Freiburgu, totálně odevzdanej.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Filip12

Vždyť hráli LM tradiční kluby co hráli o poháry vyklízejí pozice Stuttgart,Hamburk ,Schalke a do Bundesligy postupuje odpad (Union)

Reagovat
REPLIKATOR

Nevím, kdo je tady odpad

Reagovat
Zark

ty

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Klub, který dělá dlouhodobě skvělou práci nazveš odpadem, ale týmy jako HSV nebo S04, které dlouhodobě nesmyslně přeplácí kdejakého žebráka, ti chybí v pohárech

Reagovat
Müllered

Union není odpad a vypadá to, že by mohli být pravidelným účastníkem BL s větší pravděpodobností na poháry než Hertha.

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke sestup

Reagovat
Stannis Baratheon

V tuto dobu by ho měl jednoznačně nahradit Weihnachtsbaum.

Reagovat
Blasphemer

sestup

Reagovat
db18

Zoufalý krok, ale to už bylo i angažování Bauma...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela brutální, když převezme tým bez výhry a vyhozen je opět, aniž by aspoň jednou vyhrál

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Předchozí zápas v Augsburgu dostali vyrovnávací gól v 93. minutě a to hráli proti deseti

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Už když se vyhazoval Wagner, bylo jasný, že v trenérovi tohle fakt není. Bauma mi líto není, je mi tak nějak volnej. Jen se ptám, kdy ten marast skončí....a hlavně kde ?

Huuuba všichni milujem, takže o podporu nebude mít nouzi. Dost dobře si neumím představit, že by vedení splašilo na jaro někoho lepšího. Leda, že bychom na to šli jako ve Formuli a nový trenér by si sebou přivedl rovnou i dva tři sponzory....

Reagovat
Rudnevs

Príde BWT a zmení klubové farby na ružovú

Reagovat
Müllered

Huub Staré časy konce devadesátých let, hned bych je vrátil zpět.

Reagovat
stas87

Smiat sa nebudem, tymto krokom len potvrdili, ze uz su natolko zufali, ze nerozmyslaju racionalne a potapaju sa este viac. Ten hlavny problem maju v hlavach, nie vo futbalovej kvaite ako takej. S Mainzom, Werderom ci Kölnom urcite, lenze v tychto kluboch nepanikari a pozeraju sa na veci z dlhodobej perspektivy. Navyse, ziadny z tychto klubov nema tak velke dlzoby, ako prave Schalke. Pri zostupe ich dost mozno caka insolvencia, do toho koronakriza a na ich mieste by som sa bal, aby vobec dostali od DFL licenciu na dalsi rocnik. Ci uz to bude v BL alebo 2.BL.

V zime streli Kabaka, v lete Serdara a Harita, tym skoncili. Zvysok hracov sa vrati do materskych klubov, pripadne rozviazu zmluvu. Najhorsie pre nich je, ze v zimnom okne sa budu poobzerat maximalne po veteranoch s poslednym polrokom zmluvy a budu dufat, ze pomozu tym mladsim hracom, co maju v kadri. Ak odide Kabak, vsetka zodpovednost sa presune na Saneho a u neho si niesom isty, ci ju zvladne. Nastasic je IP hrac a Thiaw velmi mlady, takze obrana sa nezlepsi a so zlozenim zalohy mozu zabudnut na to, ze udzi ciste konto a umlati 1-0.

Nieco pre pobavenie, take male historicke okienko..

HUUB STEVENS – AMTSZEIT: 1996 BIS 2002 – 241 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,57

FRANK NEUBARTH – AMTSZEIT: 2002 BIS 2003 – 37 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,59

MARC WILMOTS – INTERIMSTRAINER 2003 – 8 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,25

JUPP HEYNCKES – AMTSZEIT: 2003 BIS 2004 – 57 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,72

4/25

EDDY ACHTERBERG – INTERIMSTRAINER 2004 – 4 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 2,25

5/25

RALF RANGNICK – AMTSZEIT: 2004 BIS 2005 – 65 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,92

6/25

OLIVER RECK – INTERIMSTRAINER 2005 – 1 SPIEL – PUNKTESCHNITT: 0

7/25

MIRKO SLOMKA – AMTSZEIT: 2006 BIS 2008 – 109 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,79

8/25

MIKE BÜSKENS – INTERIMSTRAINER 2008 – 6 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 2,67

9/25

FRED RUTTEN – AMTSZEIT: 2008 BIS 2009 – 37 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,54

10/25

MIKE BÜSKENS – INTERIMSTRAINER 2009 – 9 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,44

11/25

FELIX MAGATH – AMTSZEIT: 2009 BIS 2011 – 79 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,80

12/25

SEPPO EICHKORN – INTERIMSTRAINER 2011 – 1 SPIEL – PUNKTESCHNITT: 0

13/25

RALF RANGNICK – AMTSZEIT: 2011 BIS 2011 – 23 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,52

14/25

SEPPO EICHKORN – INTERIMSTRAINER 2011 – 1 SPIEL – PUNKTESCHNITT: 3,00

15/25

HUUB STEVENS – AMTSZEIT: 2011 BIS 2012 – 63 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,84

16/25

JENS KELLER – AMTSZEIT: 2012 BIS 2014 – 76 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,63

17/25

ROBERTO DI MATTEO – AMTSZEIT: 2014 BIS 2015 – 33 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,48

18/25

ANDRÉ BREITENREITER – AMTSZEIT: 2015 BIS 2016 – 44 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,59

19/25

MARKUS WEINZIERL – AMTSZEIT: 2016 BIS 2017 – 50 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,52

20/25

DOMENICO TEDESCO – AMTSZEIT: 2017 BIS 2019 – 75 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,57

21/25

HUUB STEVENS – INTERIMSTRAINER 2019 – 10 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,00

22/25

DAVID WAGNER – AMTSZEIT: 2019 BIS 2020 – 40 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 1,20

23/25

MANUEL BAUM – AMTSZEIT: 2020 – 11 SPIELE – PUNKTESCHNITT: 0,64

24/25

HUUB STEVENS – AMTSANTRITT 18.12.2020

25/25

Mainz, Werder a Köln pomerne pravidelne zazivaju boj na spodku tabulky, cast sezony su priamo na zostupe, toto Schalke nepozna a nevie sa s tym vysporiadat. Ked padne Arminia, tak nad tym clovek mavne rukou a povie si, sa dalo cakat. Ked padne Schalke, tak pre nezaujateho cloveka napadne, ze je to smola a ze budu chybat v BL. No nebudu..tomu zostupu idu vyrazne v ustrety, v sucasnosti im skratka nemozem priat zachranu. Urcite nie kvoli zoldakom ako Bentaleb. Mendyl ci Harit, Pre mna zosobnena nesympatickost najvyssieho kalibru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky ty marocké držky nemám rád...do toho nějací pochybní němci, turci + Ibisevic a je to v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně pobavilo historické okénko

Reagovat
Beči

Co se to s nimi vlastně stalo? Vždyť ten kádr není tak zlý.

Btw. Ve FIFĚ jsem s tímto kádrem + koupí Szoboszlaie vydoloval třetí flek na nejtěžší obtížnost

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Beči

Díky pěkně shrnuto s povedeným vtipným závěrem

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že ten kádr mi příjde celkem tragický...jména nejsou vše

Reagovat
Realita

Tady je vidět, jak je třeba nevěřit počítačovým hrám :D

Reagovat
Arne

Ať už vykopnou toho dementa Schneidera, to je jedna bota za druhou, neskutečný (byť je pravda, že směr do marastu tomu dal už Heidel)... Kéž by to tak vzal Rangnick a postavil to na nohy...

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, Schneider to nemal ľahké, keďže to potopil už Heidel, ale tento to ešte zaklincoval a mal by odísť alebo byť odídený. Baum bol mizerná voľba, dobre že odchádza, to už by som do boja o záchranu viac veril fakt aj tomu Funkelovi či Stevensovi než jemu, tí majú aspoň skúsenosti. Najväčšia sranda je, že tuším včera bolo v Kickeri, že Schneider sa postavil za Bauma a že príchod nového kouča je možný len skrz zmenu na jeho poste. Dúfať, že teraz rezignuje, by však bolo zrejme moc naivné.

Ako náhrada za Schneidera by sa mi páčil Jan Schindelmeiser, to je podľa mňa kvalitný a tak trochu zabudnutý manažér.

Reagovat
Corleone

Reagovat
berliner

Fakt nevim komu prat sestup v BL ale kdyby sestoupili nekdy v budoucnu Bayern a Bayer Leverkusen tak bych to radne oslavil

Reagovat
cologneFC

Tento rok snáď Mainz a Bielefeld. Aj keď neverím, že Schalke sa zachráni.

Reagovat
berliner

To uz bych byl radsi kdybyste spadli vy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele